Dagen
20

“4x4 - Onvergetelijke reis naar Namibië & Botswana”


Klasse
Ba
Co
Lu
Pr
Eigenschappen
vanaf
€ 1.505
Basis
Cheetah
Windhoek
Cape Cross
Sossusvlei
Animals Chobe National Park
Zonsondergang
Victoria Falls
Olifant
Okavango - Moremi crossing
Animals Chobe National Park
Swakopmund
Sesriem Canyon
Nata
Namibie
Botswana safari
Zebra
Deadvlei
Aloe Vera

Namibië en Botswana in één reis, dit is een unieke combinatie! Gedurende deze 20-daagse ontdekt u op eigen gelegenheid de mooiste bezienswaardigheden van beide bestemmingen. Na het ophalen van de huurauto start u de reis in Windhoek waar u de continentale atmosfeer kunt ontdekken. Daarna steekt u de grens over naar Botswana en bezoekt u achtereenvolgens de Kalahari woestijn, de Okavango Delta, Chobe National Park en tot slot de beroemde Victoria Watervallen. Na uw bezoek aan Botswana rijdt u via een prachtige route terug naar Namibië. Via de Caprivi strook volgt u de route naar Etosha Nationale park, waar u de mooiste game drives kunt maken. Breng een bezoek aan een traditioneel Damara dorp en ontdek de prachtige zeehonden bij Cape Cross. Het hoogtepunt van deze reis is de Sossusvlei, de hoogste zandduinen ter wereld. Het is prachtig om hier een wandeling te maken naar de Dooie Vlei. De reis eindigt in de Kalahari waar er vele wilde dieren te spotten zijn en waar u de mooiste game drives kunt maken. Gaat u mee op deze prachtige ontdekkingsreis?


Vraag hier een offerte aan zodat we samen met u de perfecte reis kunnen creëren. 


Dag Vervoer Route Overnachting
1 Amsterdam - Windhoek
2 Windhoek - Gobabis Gobabis
3 Gobabis - Ghanzi Ghanzi
4 Ghanzi – Maun Maun
5 Okavango Delta Maun
6 Maun - Nata Nata
7 Nata - Kasane Kasane
8 Victoria Watervallen Kasane
9 Kasane - Chobe National Park Kasane
10 Kasane - Caprivi Kongola
11 Caprivi - Rundu Rundu
12 Rundu - Etosha National park Etosha N.P
13 Etosha National Park Okaukuejo
14 Etosha N.P. - Damaraland Khorixas
15 Damaraland Khorixas
16 Damaraland – Swakopmund Swakopmund
17 Swakopmund Swakopmund
18 Swakopmund – Sossusvlei Sesriem
19 Sossusvlei Sesriem
20 Sossusvlei – Kalahari Mariental
21 Kalahari – Windhoek – Amsterdam
Dag Vervoer Route Overnachting
1 Amsterdam - Windhoek
2 Windhoek - Gobabis Gobabis
3 Gobabis - Ghanzi Ghanzi
4 Ghanzi – Maun Maun
5 Okavango Delta Maun
6 Maun - Nata Nata
7 Nata - Kasane Kasane
8 Victoria Watervallen Kasane
9 Kasane - Chobe National Park Kasane
10 Kasane - Caprivi Kongola
11 Caprivi - Rundu Rundu
12 Rundu - Etosha National park Etosha N.P
13 Etosha National Park Okaukuejo
14 Etosha N.P. - Damaraland Khorixas
15 Damaraland Khorixas
16 Damaraland – Swakopmund Swakopmund
17 Swakopmund Swakopmund
18 Swakopmund – Sossusvlei Sesriem
19 Sossusvlei Sesriem
20 Sossusvlei – Kalahari Mariental
21 Kalahari – Windhoek – Amsterdam

Informatie

Inclusief:

  • Autohuur basis: Nissan 4x4 Single Cab met kampeeruitrusting of gelijkwaardig inclusief verzekeringen
  • Huurauto comfort: Renault Duster SUV of gelijkwaardig inclusief verzekeringen
  • Verblijf basis: 19 nachten op campsites
  • Verblijf comfort: 19 nachten in sfeervolle accommodaties
  • Maaltijden comfort: 19x ontbijt & 5x diner

Exclusief:

  • Intercontinentale vluchten
  • Eventuele toeslag voor een upgrade van de huurauto, extra bestuurder, optionele verzekeringen en borg (ter plaatse te betalen)
  • Transfers, optionele excursies, overige maaltijden, entreegelden en parkeerkosten
  • Bemiddelingskosten a € 35,00 per boeking
  • Calamiteitenfonds a € 2,50 per boeking

De (vanaf)prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en op basis van beschikbaarheid.

Afwijkende reisduur en/of invulling

Uiteraard kunnen wij deze individuele rondreis naar Namibië & Botswana voor u geheel op maat samenstellen. Informeer naar de vele mogelijkheden bij Best of Travel.

Via de button Offerte kunt u de reis aanvragen en uw wensen kenbaar maken.

 

Prijzen

Datum Prijs
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-jan-2020 en 30-jun-2020 € 1.505
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-jul-2020 en 31-okt-2020 € 2.122
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-nov-2020 en 31-dec-2020 € 1.622
Datum Prijs
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-jan-2020 en 30-jun-2020 € 3.277
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-jul-2020 en 31-okt-2020 € 3.666
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-nov-2020 en 31-dec-2020 € 3.500

Dag tot dag planning

Windhoek - Joes Beerhouse
Dag 1: Amsterdam - Windhoek

Uw avontuur start vandaag vanaf de luchthaven in Amsterdam. Afhankelijk van uw vluchttijden en of u een overstap maakt, komt u de volgende dag of dezelfde dag aan in Namibië. Tegen een eventuele meerprijs kunt u rechtstreeks vliegen en komt u één dag eerder aan in Namibië. Uw reis wordt hiermee met 1 dag verlengd.

Windhoek
Dag 2: Windhoek - Gobabis

Aangekomen in Windhoek haalt u uw huurauto op. Windhoek wordt vaak beschreven als een stad met een continentale atmosfeer. Dit komt mede door de historische gebouwen die dateren uit de Duitse kolonisatie, maar ook door de Namibische keuken, kledingdracht en de scholen. De kleuren, geluiden en het tempo van het leven in Windhoek maakt het ook weer een typisch, moderne Afrikaanse stad. U heeft hier de mogelijkheid om souvenirs te kopen op één van de vele marktjes. U reist door naar Gobabis waar u de komende nacht verblijft.

U verblijft in Zelda Game & Guestfarm (basis) of vergelijkbaar.
Kalahari
Dag 3: Gobabis - Ghanzi

U verlaat Namibië en vertrekt naar Ghanzi in Botswana. Ghanzi is beter bekend als de hoofdstad van de Kalahari woestijn. Dit is één van Botswana’s meest interessante stadjes, gelegen in de ‘middle of nowhere’. In Ghanzi leven veel verschillende etnische culturen naast elkaar. Diverse winkels, supermarkten, hotels en andere bedrijfjes maken Ghanzi tot een levendig stadje waar verrassend genoeg overwegend Afrikaans wordt gesproken. Het stadje ligt zo'n 300 kilometer ten zuidwesten van Maun en vormt een goede stop op weg naar Namibië of als uitvalsbasis om Central Kalahari of het Kgalagadi Transfrontier Park te bezoeken. Maar Ghanzi is ook de moeite waard om er een paar dagen te blijven. De farms in de omgeving bieden allerlei safari's aan terwijl sommige de mogelijkheid bieden kennis te maken met de San, de oudste stam ter wereld. Bij Ghanzi Craft in het dorp zijn mooie San-producten te koop.

U verblijft in Thakadu Bush Camp (basis) of vergelijkbaar.
Botswana wandelsafari
Dag 4: Ghanzi – Maun

U reist door naar het dorpje Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta. Maun is de laatste jaren snel uitgegroeid tot een toeristisch centrum. De bevolking van Maun woont aan de oevers van de Thamalakane rivier, waar geiten, aapjes en vee naast elkaar grazen. U kunt er voor kiezen het Moremi National Park te bezoeken. Het park is de thuisbasis voor meer dan 500 vogelsoorten en een enorme reeks van wildleven. U heeft de mogelijkheid om veel wild te zien en prachtige tochten door de waterwegen te maken per mokoro. Een mokoro is een kleine kano met gids, hét vervoermiddel in de Delta. Samen met een gids kunt u verschillende ‘bushwalks’ maken en gaat u op zoek naar wild. 

U verblijft in Thamalakane River Lodge (basis) of vergelijkbaar.
Okavango Delta
Dag 5: Okavango Delta

Vandaag kunt u een dagtrip maken naar de Okavango Delta of Moremi. De Okavanga Delta is één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika. Het is het grootste binnenlandse deltasysteem ter wereld en beslaat een oppervlakte van 15.000 km2, bestaande uit kanalen, lagunes, moerassen en diverse eilanden. Dit unieke watergebied herbergt een ongekende verscheidenheid aan wild en vogelsoorten en biedt u het gehele jaar perfecte kansen om wild te zien. Ieder jaar en ieder seizoen is hier anders. In de droge gebieden van de delta kunt u diverse soorten wild tegenkomen, zoals zebra’s, wildebeesten, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en verschillende soorten antilopen. In de natte delen van de delta geniet u van een schitterend, waterrijk landschap en veel soorten vogels. Hier vindt u ook de rode lechwe, een antilopensoort die volledig is aangepast aan de omstandigheden in dit natte gebied. U heeft de mogelijkheid om veel wild te zien en prachtige tochten te maken door de waterwegen per makoro. Een makoro is een kleine kano met gids, hét vervoermiddel in de Delta. Ook vanuit de lucht krijgt u een heel goed beeld van dit prachtige gebied. 

U verblijft in Thamalakane River Lodge (comfort) of vergelijkbaar.
Makgadikgadi zoutvlaktes
Dag 6: Maun - Nata

U vertrekt naar het kleine stadje Nata, waar u verblijft in de gelijknamige rest camp. Nata ligt op de kruising van wegen in noordelijke en westelijke richting. Het is een verbindingsplaats waar men kan tanken, eten en overnachten. Nata ligt 190 km van Francistown en 300 km van zowel Kasane als Maun. Het bevindt zich echter ook in een uitgestrekt en ruimtelijk landschap waardoor het een zeer interessante plaats is. In de omgeving treft men vooral veeboerderijen. Het bevindt zich echter ook in een uitgestrekt en ruimtelijk landschap waardoor het een interessante stopplaats is. In de directe omgeving is het Nata Vogelreservaat waar 165 vogelsoorten te vinden zijn waaronder flamingo’s en pelikanen. Vanuit Nata kunt u ook een bezoek brengen aan de zoutvlaktes in de omgeving zoals bijvoorbeeld aan de Makgadikgadi Pans of de Sowa Pan. Deze laatste zoutvlakte biedt een mooi strand met ronde kiezelstenen en goede mogelijkheden om vogels te zien. Om hier te komen heeft u een 4x4 jeep nodig of boekt u een georganiseerde excursie.

U verblijft in Nata Lodge (basis) of vergelijkbaar.
Animals Chobe National Park
Dag 7: Nata - Kasane

U komt aan in Kasane, een klein plaatsje dat zeer populair is, mede door de unieke locatie van de stad. Als sinds jaren is het stadje de poort naar het Chobe National Park. Chobe National Park is het meest wildrijke park in Botswana en heeft een savannelandschap afgewisseld door bossen. Het meest interessante gedeelte is het 50 kilometerlange, uitgestrekte gebied langs de rivier net voorbij Kasane.

U verblijft in Chobe Safari Camp of vergelijkbaar.
Victoria Falls
Dag 8: Victoria Watervallen

Breng vandaag optioneel een bezoek aan de Victoria Watervallen vanuit Kasane. David Livingstone heeft hier ook zijn ontdekking gedaan, namelijk de Victoria watervallen. Het park grenst aan Namibië, Zambia en Zimbabwe. U kunt er voor kiezen een bezoek te brengen aan de spectaculaire watervallen, de Victoria Waterfalls.Het Chobe National Park kent een enorme verscheidenheid aan wild en is vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie. Er leven ruim 50.000 olifanten in het park, en daarmee is het de grootste olifantenpopulatie van Afrika.

U verblijft in Chobe Safari Camp of vergelijkbaar.
Animals Chobe National Park
Dag 9: Kasane - Chobe National Park

Vanuit een safarivoertuig of boot kunt u genieten van deze prachtige dieren. Groot en klein speelt met elkaar in het water van de Choberivier. De rivier is het hele jaar door een goede plek om wild te zien. In dit waterrijke gebied leven meer dan 350 verschillende vogelsoorten. Chobe National Park is wel het meest bekende park in Botswana, en niet zonder reden! Verschillende locaties zijn ook hét decor geweest voor verschillende wildlife en natuurfilms.

U verblijft in Chobe Safari Camp of vergelijkbaar.
Caprivi
Dag 10: Kasane - Caprivi

Vandaag verlaat u Botswana, en komt u weer aan in Namibië. U vertrekt naar Caprivi. De Caprivi is een lange strook, ook wel de strip genoemd, waarvan veel mensen denken dat deze bij Botswana hoort, maar het is toch echt nog Namibië. Het staat bekend als het groenste en natste gebied van Namibië. De Caprivi loopt vanuit het westen vanaf de Okavango rivier naar de Kwando in het oosten. Het gebied grenst aan een vierlandenpunt, namelijk aan Angola, Zambia, Zimbabwe en Botswana. Het vele water in de Caprivi zorgt ervoor dat er een grote verscheidenheid is aan dieren en vogelsoorten. Vooral grote kuddes olifanten leven in dit gebied. Het wild wordt beschermd in een aantal reservaten maar het kent geen hekken. De dieren leven hier dus ook vrij en kunnen zo ook over de grenzen naar de buurlanden Botswana en Zambia lopen. In het gebied zijn ook een aantal Nationale Parken gevestigd waaronder het Mahango Game Park en het Mamili National park.

U verblijft in Namushasha River Lodge (basis) of vergelijkbaar.
Mokoro tocht
Dag 11: Caprivi - Rundu

U reist door naar Rundu, een plaatsje in de Caprivi. U kunt er voor kiezen om een van de prachtige nationale parken in het gebied te bezoeken. In de parken zijn vooral de baobab-boom, prairies, de vele kuddes olifanten, buffalo’s en antilopes een bijzondere gewaarwording. Er zijn ook nijlpaarden, krokodillen, impala’s en meer dan 400 verschillende vogelsoorten te vinden. Kortom een gebied waar u genoeg dieren tegen zult komen, wat een onvergetelijke ervaring voor u zal zijn.

U verblijft in Hakusembe River Lodge (basis) of vergelijkbaar.
Etosha National Park
Dag 12: Rundu - Etosha National park

Vandaag rijdt u naar een van de meest populaire bezienswaardigheden van Namibië, het Etosha National Park. Een van de grootste wildparken van Namibië. Zonder een safari in dit park is uw reis door Namibië niet compleet. U dineert en overnacht in een prachtige lodge.

U verblijft in Namutoni Camp (basis) of vergelijkbaar.
Etosha National Park
Dag 13: Etosha National Park

Een geweldige plek om een aantal mooie safari’s en gamedrives te maken. Geen enkele gamedrive is hetzelfde, bij elke drinkplaats treft u andere dieren aan die u misschien nog niet gezien heeft. Met een beetje geluk ontmoet u de leeuw, neushoorn, olifant, luipaard en diversen impala achtige in hun eigen natuurlijke omgeving. U heeft de tijd om dit park uitvoerig te verkennen en te genieten van de mooie omgeving.

U verblijft in Okaukuejo (basis) of vergelijkbaar.
Damaraland
Dag 14: Etosha N.P. - Damaraland

Vandaag reist u verder naar Damaraland, waar u onder andere een bezoek kunt brengen aan Twijfelfontein. Dit plaatsje is één groot openluchtmuseum en bevat ook één van de rijkste Afrikaanse collecties. De vele opgravingen in dit gebied zijn zo’n 5000 jaar oud. Vlakbij Twijfelfontein vind u de Organ Pipes, metershoge basalten zuilen die op een bizarre manier gespleten en gevormd. Ze zijn via een gemakkelijke afdaling te bereiken en u heeft hier rustig de tijd om foto’s te maken van dit onverklaarbare stukje natuur. Hier vindt u ook de Verbrande Berg. Als u in de vroege ochtend of late namiddag komt, kunt u zien hoe de berg in brand staat.

U verblijft in Twyfelfontein Country Lodge of vergelijkbaar.
Himba vrouw
Dag 15: Damaraland

In Damaraland kunt u ook op bezoek bij een traditioneel Damara dorp. De inheemse bevolking was, samen met de Bosjesmannen, de eerste bevolking van Namibië en leven al duizenden jaren in deze regio. U kunt ook een wandeling maken in het Versteende Woud onder begeleiding van een gids. Hier vind u reuze bomen van 280 miljoen jaar oud, letterlijk versteeds als fossielen verspreid.

U verblijft in Twyfelfontein Country Lodge of vergelijkbaar.
Cape Cross
Dag 16: Damaraland – Swakopmund

U reist door naar Swakopmund. Onderweg van het Damaraland naar Swakopmund kunt er voor kiezen een stop te maken bij Cape Cross, waar u 80.000 zeehonden aantreft op de rotsachtige kust of in zee. Het lawaai, de aanblik, maar zeker de geur blijft u bij. Een bijzondere ervaring om deze dieren van dichtbij in hun eigen omgeving te zien. Ook komt u deels langs de Skeleton coast. Dit is zijn uitlopers van de Namib Woestijn. De skelettenkust verwijst naar het feit dat er veel skeletten van schepen die vergaan zijn liggen.

U verblijft in Intermezzo Guesthouse of vergelijkbaar.
Swakopmund
Dag 17: Swakopmund

Swakopmund is een populaire strandbestemming in Namibië, een bijzondere plaats omdat de woestijn hier zo de zee in lijkt te kruipen. Dit sfeervolle stadje werd gesticht toen Namibië nog een Duitse kolonie was, dit is vooral terug te zien in de architectuur. Er zijn tal van leuke activiteiten. U kunt hier bijvoorbeeld quad rijden in de duinen, paardrijden, dolfijnen excursies doen, noem maar op. Of u neemt lekker de tijd om te luieren!

U verblijft in Intermezzo Guesthouse of vergelijkbaar.
Sesriem Canyon
Dag 18: Swakopmund – Sossusvlei

Vandaag reist u via eindeloze vlaktes en bijzondere bergketens naar het hart van de Namib woestijn. Dit is de oudste woestijn op aarde. Dit gebied bied twee van de meest bezochte attracties van Namibië: Sossusvlei, waar de hoogste zandduinen ter wereld staan, en de Sesriem Canyon, een 18 miljoen jaar oude kloof waar u de meest spectaculaire uitzichten vind. Beide gebieden zijn gevormd door de brute kracht van de Tsauchab, een niet-blijvende rivier die kronkelt door de majestueuze oceaan van zand met steeds veranderende kleuren. Ook hier vind u een breed scala aan activiteiten. U kunt bijvoorbeeld een mooie natuurdrive maken of quad rijden in dit natuurreservaat.

U verblijft in Sossus Oasis Campsite of vergelijkbaar.
Sossusvlei
Dag 19: Sossusvlei

De beste tijd om de Sossusvlei te zien, is bij zonsopgang. De zon zorgt voor geweldige kleurschakeringen in diep rood, abrikoos en paars. Zonder twijfel een adembenemende aanblik. Niet voor niets komen de meest beroemde foto’s van Namibië uit dit gebied. Vanuit de Sossusvlei kunt u een wandeling maken naar de Dooie Vlei, een schitterend open gebied van uitgedroogde witte klei omringd door imposante duinen en resten van eeuwenoude camelthorn bomen. Voor velen een belangrijke reden om Namibië te bezoeken.

U verblijft in Sossus Oasis Campsite of vergelijkbaar.
Kalahari
Dag 20: Sossusvlei – Kalahari

Vanuit de hoofdstad Sossusvlei vervolt u uw magische reis naar het mysterieuze zuiden van Namibië. De enorme zandmassa’s van de Kalahari woestijn zullen vandaag een diepe indruk op u maken. De San, oftewel Bosjesmannen hebben de woestijn de prachtige bijnaam ‘de ziel van de wereld’ gegeven. Hoewel u het misschien niet zou verwachten is dit het leefgebied van veel wilde dieren zoals Springbokken, struisvogels en zebra’s. Ga mee op ontdekkingstocht en zie met uw eigen ogen hoe bijzonder de flora en fauna in dit gebied is en hoe kokerbomen en dieprode zandduinen al duizenden jaren het landschap bepalen.

U verblijft in Anib Lodge (basis) of vergelijkbaar.
outjo
Dag 21: Kalahari – Windhoek – Amsterdam

Uw reis loopt helaas op zijn eind. Nadat u uw bagage gepakt heeft reist u terug naar de luchthaven van Windhoek waar u uw huurauto inlevert. Na het afleveren van uw bagage bij de incheckbalies zit uw onvergetelijke rondreis door Namibië en Botswana erop en vliegt u met een koffer vol herinneringen naar huis. U arriveert de volgende dag op de luchthaven van Amsterdam.

Namibie
Dag 1: Amsterdam - Windhoek
Uw avontuur start vandaag vanaf de luchthaven in Amsterdam. Afhankelijk van uw vluchttijden en of u een overstap maakt, komt u de volgende dag of dezelfde dag aan in Namibië. Tegen een eventuele meerprijs kunt u rechtstreeks vliegen en komt u één dag eerder aan in Namibië. Uw reis wordt hiermee met 1 dag verlengd.
Windhoek
Dag 2: Windhoek - Gobabis

Aangekomen in Windhoek haalt u uw huurauto op. Windhoek wordt vaak beschreven als een stad met een continentale atmosfeer. Dit komt mede door de historische gebouwen die dateren uit de Duitse kolonisatie, maar ook door de Namibische keuken, kledingdracht en de scholen. De kleuren, geluiden en het tempo van het leven in Windhoek maakt het ook weer een typisch, moderne Afrikaanse stad. U heeft hier de mogelijkheid om souvenirs te kopen op één van de vele marktjes. U reist door naar Gobabis waar u de komende nacht verblijft.

U verblijft in Zelda Game & Guestfarm (comfort) of vergelijkbaar.
Kalahari
Dag 3: Gobabis - Ghanzi

U verlaat Namibië en vertrekt naar Ghanzi in Botswana. Ghanzi is beter bekend als de hoofdstad van de Kalahari woestijn. Dit is één van Botswana’s meest interessante stadjes, gelegen in de ‘middle of nowhere’. In Ghanzi leven veel verschillende etnische culturen naast elkaar. Diverse winkels, supermarkten, hotels en andere bedrijfjes maken Ghanzi tot een levendig stadje waar verrassend genoeg overwegend Afrikaans wordt gesproken. Het stadje ligt zo'n 300 kilometer ten zuidwesten van Maun en vormt een goede stop op weg naar Namibië of als uitvalsbasis om Central Kalahari of het Kgalagadi Transfrontier Park te bezoeken. Maar Ghanzi is ook de moeite waard om er een paar dagen te blijven. De farms in de omgeving bieden allerlei safari's aan terwijl sommige de mogelijkheid bieden kennis te maken met de San, de oudste stam ter wereld. Bij Ghanzi Craft in het dorp zijn mooie San-producten te koop.

U verblijft in Thakadu Bush Camp (comfort) of vergelijkbaar.
Moremi excursie
Dag 4: Ghanzi – Maun

U reist door naar het dorpje Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta. Maun is de laatste jaren snel uitgegroeid tot een toeristisch centrum. De bevolking van Maun woont aan de oevers van de Thamalakane rivier, waar geiten, aapjes en vee naast elkaar grazen. U kunt er voor kiezen het Moremi National Park te bezoeken. Het park is de thuisbasis voor meer dan 500 vogelsoorten en een enorme reeks van wildleven. U heeft de mogelijkheid om veel wild te zien en prachtige tochten door de waterwegen te maken per mokoro. Een mokoro is een kleine kano met gids, hét vervoermiddel in de Delta. Samen met een gids kunt u verschillende ‘bushwalks’ maken en gaat u op zoek naar wild. 

U verblijft in Thamalakane River Lodge (comfort) of vergelijkbaar.
Okavango Delta
Dag 5: Okavango Delta

Vandaag kunt u een dagtrip maken naar de Okavango Delta of Moremi. De Okavanga Delta is één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika. Het is het grootste binnenlandse deltasysteem ter wereld en beslaat een oppervlakte van 15.000 km2, bestaande uit kanalen, lagunes, moerassen en diverse eilanden. Dit unieke watergebied herbergt een ongekende verscheidenheid aan wild en vogelsoorten en biedt u het gehele jaar perfecte kansen om wild te zien. Ieder jaar en ieder seizoen is hier anders. In de droge gebieden van de delta kunt u diverse soorten wild tegenkomen, zoals zebra’s, wildebeesten, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en verschillende soorten antilopen. In de natte delen van de delta geniet u van een schitterend, waterrijk landschap en veel soorten vogels. Hier vindt u ook de rode lechwe, een antilopensoort die volledig is aangepast aan de omstandigheden in dit natte gebied. U heeft de mogelijkheid om veel wild te zien en prachtige tochten te maken door de waterwegen per makoro. Een makoro is een kleine kano met gids, hét vervoermiddel in de Delta. Ook vanuit de lucht krijgt u een heel goed beeld van dit prachtige gebied. 

U verblijft in Thamalakane River Lodge (comfort) of vergelijkbaar.
Makgadikgadi zoutvlaktes
Dag 6: Maun - Nata

U vertrekt naar het kleine stadje Nata, waar u verblijft in de gelijknamige rest camp. Nata ligt op de kruising van wegen in noordelijke en westelijke richting. Het is een verbindingsplaats waar men kan tanken, eten en overnachten. Nata ligt 190 km van Francistown en 300 km van zowel Kasane als Maun. Het bevindt zich echter ook in een uitgestrekt en ruimtelijk landschap waardoor het een zeer interessante plaats is. In de omgeving treft men vooral veeboerderijen. Het bevindt zich echter ook in een uitgestrekt en ruimtelijk landschap waardoor het een interessante stopplaats is. In de directe omgeving is het Nata Vogelreservaat waar 165 vogelsoorten te vinden zijn waaronder flamingo’s en pelikanen. Vanuit Nata kunt u ook een bezoek brengen aan de zoutvlaktes in de omgeving zoals bijvoorbeeld aan de Makgadikgadi Pans of de Sowa Pan. Deze laatste zoutvlakte biedt een mooi strand met ronde kiezelstenen en goede mogelijkheden om vogels te zien. Om hier te komen heeft u een 4x4 jeep nodig of boekt u een georganiseerde excursie.

U verblijft in Nata Lodge (comfort) of vergelijkbaar.
Animals Chobe National Park
Dag 7: Nata - Kasane

U komt aan in Kasane, een klein plaatsje dat zeer populair is, mede door de unieke locatie van de stad. Als sinds jaren is het stadje de poort naar het Chobe National Park. Chobe National Park is het meest wildrijke park in Botswana en heeft een savannelandschap afgewisseld door bossen. Het meest interessante gedeelte is het 50 kilometerlange, uitgestrekte gebied langs de rivier net voorbij Kasane.

U verblijft in Chobe Safari Lodge of vergelijkbaar.
Victoria Falls
Dag 8: Victoria Watervallen

Breng vandaag optioneel een bezoek aan de Victoria Watervallen vanuit Kasane. David Livingstone heeft hier ook zijn ontdekking gedaan, namelijk de Victoria watervallen. Het park grenst aan Namibië, Zambia en Zimbabwe. U kunt er voor kiezen een bezoek te brengen aan de spectaculaire watervallen, de Victoria Waterfalls.Het Chobe National Park kent een enorme verscheidenheid aan wild en is vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie. Er leven ruim 50.000 olifanten in het park, en daarmee is het de grootste olifantenpopulatie van Afrika.

U verblijft in Chobe Safari Lodge of vergelijkbaar.
Chobe Game Lodge
Dag 9: Kasane - Chobe National Park

Vanuit een safarivoertuig of boot kunt u genieten van deze prachtige dieren. Groot en klein speelt met elkaar in het water van de Choberivier. De rivier is het hele jaar door een goede plek om wild te zien. In dit waterrijke gebied leven meer dan 350 verschillende vogelsoorten. Chobe National Park is wel het meest bekende park in Botswana, en niet zonder reden! Verschillende locaties zijn ook hét decor geweest voor verschillende wildlife en natuurfilms.

U verblijft in Chobe Safari Lodge of vergelijkbaar.
Popa Falls
Dag 10: Kasane - Caprivi

Vandaag verlaat u Botswana, en komt u weer aan in Namibië. U vertrekt naar Caprivi. De Caprivi is een lange strook, ook wel de strip genoemd, waarvan veel mensen denken dat deze bij Botswana hoort, maar het is toch echt nog Namibië. Het staat bekend als het groenste en natste gebied van Namibië. De Caprivi loopt vanuit het westen vanaf de Okavango rivier naar de Kwando in het oosten. Het gebied grenst aan een vierlandenpunt, namelijk aan Angola, Zambia, Zimbabwe en Botswana. Het vele water in de Caprivi zorgt ervoor dat er een grote verscheidenheid is aan dieren en vogelsoorten. Vooral grote kuddes olifanten leven in dit gebied. Het wild wordt beschermd in een aantal reservaten maar het kent geen hekken. De dieren leven hier dus ook vrij en kunnen zo ook over de grenzen naar de buurlanden Botswana en Zambia lopen. In het gebied zijn ook een aantal Nationale Parken gevestigd waaronder het Mahango Game Park en het Mamili National park.

U verblijft in Namushasha River Lodge (comfort) of vergelijkbaar.
Bee eater vogel
Dag 11: Caprivi - Rundu

U reist door naar Rundu, een plaatsje in de Caprivi. U kunt er voor kiezen om een van de prachtige nationale parken in het gebied te bezoeken. In de parken zijn vooral de baobab-boom, prairies, de vele kuddes olifanten, buffalo’s en antilopes een bijzondere gewaarwording. Er zijn ook nijlpaarden, krokodillen, impala’s en meer dan 400 verschillende vogelsoorten te vinden. Kortom een gebied waar u genoeg dieren tegen zult komen, wat een onvergetelijke ervaring voor u zal zijn.

U verblijft in Hakusembe River Lodge (comfort) of vergelijkbaar.
Etosha National Park
Dag 12: Rundu - Etosha National park

Vandaag rijdt u naar een van de meest populaire bezienswaardigheden van Namibië, het Etosha National Park. Een van de grootste wildparken van Namibië. Zonder een safari in dit park is uw reis door Namibië niet compleet. U dineert en overnacht in een prachtige lodge.

U verblijft in Namutoni Camp (comfort) of vergelijkbaar.
Safari
Dag 13: Etosha National Park

Een geweldige plek om een aantal mooie safari’s en gamedrives te maken. Geen enkele gamedrive is hetzelfde, bij elke drinkplaats treft u andere dieren aan die u misschien nog niet gezien heeft. Met een beetje geluk ontmoet u de leeuw, neushoorn, olifant, luipaard en diversen impala achtige in hun eigen natuurlijke omgeving. U heeft de tijd om dit park uitvoerig te verkennen en te genieten van de mooie omgeving.

U verblijft in Okaukuejo (comfort) of vergelijkbaar.
Khorixas - Damara Mopane Lodge
Dag 14: Etosha N.P. - Damaraland
Vandaag reist u verder naar Damaraland, waar u onder andere een bezoek kunt brengen aan Twijfelfontein. Dit plaatsje is één groot openluchtmuseum en bevat ook één van de rijkste Afrikaanse collecties. De vele opgravingen in dit gebied zijn zo’n 5000 jaar oud. Vlakbij Twijfelfontein vind u de Organ Pipes, metershoge basalten zuilen die op een bizarre manier gespleten en gevormd. Ze zijn via een gemakkelijke afdaling te bereiken en u heeft hier rustig de tijd om foto’s te maken van dit onverklaarbare stukje natuur. Hier vindt u ook de Verbrande Berg. Als u in de vroege ochtend of late namiddag komt, kunt u zien hoe de berg in brand staat.
U verblijft in Twyfelfontein Country Lodge of vergelijkbaar.
San bushman
Dag 15: Damaraland
In Damaraland kunt u ook op bezoek bij een traditioneel Damara dorp. De inheemse bevolking was, samen met de Bosjesmannen, de eerste bevolking van Namibië en leven al duizenden jaren in deze regio. U kunt ook een wandeling maken in het Versteende Woud onder begeleiding van een gids. Hier vind u reuze bomen van 280 miljoen jaar oud, letterlijk versteeds als fossielen verspreid.

U verblijft in Twyfelfontein Country Lodge of vergelijkbaar.
Cape Cross
Dag 16: Damaraland – Swakopmund
U reist door naar Swakopmund. Onderweg van het Damaraland naar Swakopmund kunt er voor kiezen een stop te maken bij Cape Cross, waar u 80.000 zeehonden aantreft op de rotsachtige kust of in zee. Het lawaai, de aanblik, maar zeker de geur blijft u bij. Een bijzondere ervaring om deze dieren van dichtbij in hun eigen omgeving te zien. Ook komt u deels langs de Skeleton coast. Dit is zijn uitlopers van de Namib Woestijn. De skelettenkust verwijst naar het feit dat er veel skeletten van schepen die vergaan zijn liggen.
U verblijft in Intermezzo Guesthouse of vergelijkbaar.
Swakopmund
Dag 17: Swakopmund
Swakopmund is een populaire strandbestemming in Namibië, een bijzondere plaats omdat de woestijn hier zo de zee in lijkt te kruipen. Dit sfeervolle stadje werd gesticht toen Namibië nog een Duitse kolonie was, dit is vooral terug te zien in de architectuur. Er zijn tal van leuke activiteiten. U kunt hier bijvoorbeeld quad rijden in de duinen, paardrijden, dolfijnen excursies doen, noem maar op. Of u neemt lekker de tijd om te luieren!
U verblijft in Intermezzo Guesthouse of vergelijkbaar.
Sesriem Canyon
Dag 18: Swakopmund – Sossusvlei

Vandaag reist u via eindeloze vlaktes en bijzondere bergketens naar het hart van de Namib woestijn. Dit is de oudste woestijn op aarde. Dit gebied bied twee van de meest bezochte attracties van Namibië: Sossusvlei, waar de hoogste zandduinen ter wereld staan, en de Sesriem Canyon, een 18 miljoen jaar oude kloof waar u de meest spectaculaire uitzichten vind. Beide gebieden zijn gevormd door de brute kracht van de Tsauchab, een niet-blijvende rivier die kronkelt door de majestueuze oceaan van zand met steeds veranderende kleuren. Ook hier vind u een breed scala aan activiteiten. U kunt bijvoorbeeld een mooie natuurdrive maken of quad rijden in dit natuurreservaat.

U verblijft in Sossusvlei Lodge of vergelijkbaar.
Sossusvlei
Dag 19: Sossusvlei

De beste tijd om de Sossusvlei te zien, is bij zonsopgang. De zon zorgt voor geweldige kleurschakeringen in diep rood, abrikoos en paars. Zonder twijfel een adembenemende aanblik. Niet voor niets komen de meest beroemde foto’s van Namibië uit dit gebied. Vanuit de Sossusvlei kunt u een wandeling maken naar de Dooie Vlei, een schitterend open gebied van uitgedroogde witte klei omringd door imposante duinen en resten van eeuwenoude camelthorn bomen. Voor velen een belangrijke reden om Namibië te bezoeken.

U verblijft in Sossusvlei Lodge of vergelijkbaar.
Kalahari
Dag 20: Sossusvlei – Kalahari

Vanuit de hoofdstad Sossusvlei vervolt u uw magische reis naar het mysterieuze zuiden van Namibië. De enorme zandmassa’s van de Kalahari woestijn zullen vandaag een diepe indruk op u maken. De San, oftewel Bosjesmannen hebben de woestijn de prachtige bijnaam ‘de ziel van de wereld’ gegeven. Hoewel u het misschien niet zou verwachten is dit het leefgebied van veel wilde dieren zoals Springbokken, struisvogels en zebra’s. Ga mee op ontdekkingstocht en zie met uw eigen ogen hoe bijzonder de flora en fauna in dit gebied is en hoe kokerbomen en dieprode zandduinen al duizenden jaren het landschap bepalen.

U verblijft in Anib Lodge (comfort) of vergelijkbaar.
Namibie
Dag 21: Kalahari – Windhoek – Amsterdam
Uw reis loopt helaas op zijn eind. Nadat u uw bagage gepakt heeft reist u terug naar de luchthaven van Windhoek waar u uw huurauto inlevert. Na het afleveren van uw bagage bij de incheckbalies zit uw onvergetelijke rondreis door Namibië en Botswana erop en vliegt u met een koffer vol herinneringen naar huis. U arriveert de volgende dag op de luchthaven van Amsterdam.


Foto's & films

Makgadikgadi zoutvlaktes
Botswana - algemeen
Slideshow Bekijken
Okavango Delta 5
Botswana - Okavango Delta
Slideshow Bekijken
Deadvlei
Namibie
Slideshow Bekijken

Regio-info

Landen
Chobe National Park
Botswana is het ultieme safari land. Hier kunt u genieten een van de beste safari ervaringen in Afrika. Uniek in Botswana is dat de natuurparken niet zijn omheind. ...lees meer>
Sossusvlei
Ontdek de verbluffende wildernis, uitgestrekte vlaktes en kom in aanraking met eeuwenoude stammen van Namibië. Bekijk hoe de eerste zonnestralen over de prachtige oranje zandduinen van de Sossusvlei rijken en ervaar de vergezichten in de Fish River Canyon. ...lees meer>
Regio's
Makgadikgadi zoutvlaktes
De regio Central ligt in het oosten van Botswana. Het is de grootste regio van Botswana op het gebied van bevolking en oppervlakte. ...lees meer>
Swakopmund
Aan de noordkant van de Namib-woestijn en de Sossusvlei ligt de prachtige streek Erongo. Het gebied heeft bijzondere rotsformaties met eeuwenoude rots tekeningen en staat ook bekend om de kleurrijke vulkanische landschappen. ...lees meer>
Etosha National Park
Voor de meeste reizigers die Namibië bezoeken is een rondreis langs Etosha National Park een must! De enorme zoutpan en het omliggende natuurpark staat bekend om de ongekende hoeveelheid wilde dieren die je er kunt zien. ...lees meer>
Ghanzi
De regio Ghanzi is één van de negen districten van Botswana. Ghanzi ligt in het centraalwesten van het land en grenst in het westen aan Namibië. ...lees meer>
Sossusvlei
De regio Hardap ligt 200 km ten zuiden van Namibië en staat deels bekend om de Sossuvlie en de Sesriem kloof. ...lees meer>
Rundu - Namushasa River Lodge
Kavango vormt de toegang tot de regio Caprivi. Kavango is vernoemd naar de Kavango rivier welke de natuurlijke grens tussen Namibië en Angola vormt. ...lees meer>
krokodil, kunene, namibie rondreis
De Kunene grenst in het noorden aan Angola en is de bestuurlijke regio van Namibië. Het schitterende landschap met zijn verborgen valleien zijn een lust voor het oog! ...lees meer>
Okavango Delta
Ngamiland is een regio in de North West provincie van Botswana. Hier zijn 2 grote wildparken gelegen, namelijk de Okavango Delta en Chobe National Park. ...lees meer>
Damaraland
De provincie North-West is een district in het Zuidelijk-Afrikaanse land Botswana. Zoals de naam al doet vermoeden vindt deze provincie in het noorden van het land. Hier zijn 2 grote wildparken gelegen, namelijk de Okavango Delta en Chobe National Park. ...lees meer>
Deadvlei
Omaheke (ook wel Sandveld genoemd) grenst in het oosten aan Botswana en heeft een grensovergang bij Buitepos. Omaheke is een bestuurlijke regio in Namibië en presenteert zich als ‘’cattlecountry’. ...lees meer>
Leeuw
Zambezi is een bestuurlijke regio in het land Namibië. Dit was voorheen de Caprivi-strook, en is een smalle strook in het noordoosten van Namibië. ...lees meer>
Steden
Etosha National Park
Voor de meeste reizigers die Namibië bezoeken is een rondreis langs Etosha National Park een must! De enorme zoutpan en het omliggende natuurpark staat bekend om de ongekende hoeveelheid wilde dieren die je er kunt zien. ...lees meer>
Ghanzi
Ghanzi is met name een uitvalsbasis voor een bezoek aan de Kalahari en een stop voor toeristen op doorreis naar de Okavango Delta (van Buitenpos in Namibië naar Maun). ...lees meer>
Gobabis - Zelda Game & Guestfarm
Gobabis is de hoofdplaats van de regio Omaheke en is – met ongeveer 16.000 inwoners – de grootste stad ten oosten van Windhoek. Gobabis ligt 204 km oostelijk van Windhoek en 120 km westelijk van de grens met Botswana, langs de Trans Kalahari Highway. ...lees meer>
Chobe National Park
Kasane is al sinds jaren de poort naar het Chobe National Park. Het Chobe National Park is het meest bekende en geliefde park van Botswana. ...lees meer>
Damaraland
Khorixas is de perfecte uitvalsbasis om de Twijfelfontein en het Petrified Forest te bezoeken. Een andere grote trekpleister nabij Khorixas is de Brandberg welke de hoogste berg van Namibië is. ...lees meer>
Kongola - Caprivi - Nijlpaard
Kongola ligt in het noordoosten van Namibië en staat bekend vanwege Het Muduma National Park en Mamili National Park welke beide toegankelijk zijn voor toeristen. ...lees meer>
Sossusvlei
Het stadje ligt aan de grens van de Kalahari - het gebied waar de Nama-mensen van oudsher zich hebben gecentreerd. Ten oosten van Mariëntal liggen de rode duinen van de Kalahari met guestfarms als Bagatelle, Intu Africa, Gochas en Stampriet. ...lees meer>
Zonsondergang
Maun is een stad in het noorden van Botswana en de hoofdstad van het North-West (Ngamiland) district. De stad trekt veel toeristen vanwege de nabijgelegen natuurparken. ...lees meer>
Makgadikgadi zoutvlaktes
Nata is een klein stadje, gelegen aan de rand van de Makgadikgadi Zoutpannen op de kruising tussen de weg van Maun naar Kasane en Francistown. ...lees meer>
Etosha National Park
Okaukuejo ligt op circa 17 kilometer afstand van de zuidelijke entree van het Etosha National Park. Het plaatsje Okaukuejo is dan ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan dit prachtige nationale park. ...lees meer>
Caprivi
Het stadje Rundu  is gelegen in de regio Kavango  in het uiterste noorden van Nambie. Rundu ligt aan de oevers van de wereldberoemde Okavango rivier op de grens met Angola. Ondanks het feit dat deze regio (nog) niet heel toeristisch is heeft het u veel te ...lees meer>
Sossusvlei
Sesriem is de toegangspoort tot de bekende Sossusvlei. Deze klei-vallei ligt in het midden van de Namibwoestijn en is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park. ...lees meer>
Swakopmund
Swakopmund is een populaire strandbestemming in Namibië, het is een bijzondere plaats omdat de woestijn hier de zee in lijkt te kruipen. Dit sfeervolle stadje werd gesticht toen Namibië nog een Duitse kolonie was. ...lees meer>

Informatie

Vraag hier een offerte aan zodat we samen met u de perfecte reis kunnen creëren. 


Reisklasse: Basis

Kalahari - Anib Lodge
Anib Lodge (basis)
Kasane - Chobo Safari Lodge
Chobe Safari Camp
Rundu - Hakusembe River Lodge
Hakusembe River Lodge (basis)
Intermezzo Guesthouse
Intermezzo Guesthouse
Namushasa River Lodge
Namushasha River Lodge (basis)
Ethosa Naional Park - Namutoni Camp
Namutoni Camp (basis)
Nata - Nata Lodge
Nata Lodge (basis)
Ethosa - Okaukuejo Camp
Okaukuejo (basis)
Sesriem - Sossus Oasis Campsite
Sossus Oasis Campsite
Ghanzi - Thakadu Bush Camp
Thakadu Bush Camp (basis)
Thamalakane River Lodge - Terras
Thamalakane River Lodge (basis)
Thamalakane River Lodge - Aanzicht
Thamalakane River Lodge (comfort)
Khorixas - Twyfelfontein Country Lodge
Twyfelfontein Country Lodge
Gobabis - Zelda Game & Guestfarm
Zelda Game & Guestfarm (basis)

Reisklasse: Comfort

Kalahari - Anib Lodge
Anib Lodge (comfort)
Kasane - Chobe Safari Lodge
Chobe Safari Lodge
Rundu - Hakusembe River Lodge - Safari per boot
Hakusembe River Lodge (comfort)
Intermezzo Guesthouse
Intermezzo Guesthouse
Namushasa River Lodge
Namushasha River Lodge (comfort)
Etosha National Park - Namutoni Camp
Namutoni Camp (comfort)
Nata - Nata Lodge
Nata Lodge (comfort)
Ethosa - Okaukuejo Camp
Okaukuejo (comfort)
Sossusvlei Lodge
Sossusvlei Lodge
Ghanzi - Thakadu Bush Camp
Thakadu Bush Camp (comfort)
Thamalakane River Lodge - Aanzicht
Thamalakane River Lodge (comfort)
Khorixas - Twyfelfontein Country Lodge
Twyfelfontein Country Lodge
Gobabis - Zelda Game & Guestfarm
Zelda Game & Guestfarm (comfort)