Kasane

Het kleine stadje Kasane in Botswana wordt omgeven door de samenstromende  Chobe- en Zambezi rivier. Kasane is al sinds jaren de poort naar het Chobe National Park.
Het Chobe National Park is het meest bekende en geliefde park van Botswana. Het prachtige safaripark kent een grote diversiteit aan wildlife maar staat vooral bekend vanwege de vele olifanten die in het gebied leven. Erg bijzonder aan dit park is dat je naast wandelsafari’s en 4x4 safaritochten ook een boottocht kunt maken. Wanneer je een safari boottocht boekt heb je een zeer grote kans om grote kuddes olifanten zwemmend het water te zien oversteken! In het park kun je ook bijzonder overnachten.


Denk aan een basic tent op de Chobe camping waar je dicht bij het wild verblijft, een luxe lodge of zelfs overnachten op een boot. In het stadje zijn diverse winkels en restaurants te vinden waar je heerlijk kunt uitrusten van je avontuurlijke dag in het Chobe National Park. Kasane beschikt ook over een eigen vliegveld, douane, winkels, benzinestations en banken. Wanneer je vanaf Kasane wil doorrijden naar Maun doet u er goed aan om in Kasane te tanken. Je komt namelijk geen benzinestation tegen onderweg. Kasane ligt vlakbij de grens met Zambia en Zimbabwe nabij de prachtige Victoria Falls. Een bezoek aan deze prachtige watervallen mag je dan ook zeker niet overslaan!  


Chobe Game Lodge