085 2018466
Banff National Park
.\r\n

19 dagen genieten van de natuur in West Canada

\r\n

Vanaf € 2130,-

\r\n
Banff National Park 1
Bighorn River Canyon
Calgary skyline
Jarvis Bay Provincial Park
Kermode Bear - Princess Royal Island
Cowichan Tribal Canada
Whale - walvis - Tofino
Banff National Park
Banff National Park 1
Bighorn River Canyon
Calgary skyline
Jarvis Bay Provincial Park
Kermode Bear - Princess Royal Island
Cowichan Tribal Canada
Whale - walvis - Tofino

Reizen met Best of Travel door Canada

Geniet van de prachtige natuur tijdens uw reis naar deze bijzondere bestemming. Canada wordt gekenmerkt door bergketens, bossen, watervallen, gletsjers en meren. Wij brengen u naar de natuur: te voet, per kayak, per fiets of te paard. Canada is echt een aanrader voor natuurliefhebbers. Sta verstelt van de spectaculaire gletsjers, bergen en rivieren in de Rocky Mountains. Bezoek de machtige Niagara Falls en maak uw reis compleet met een bezoek aan één van de bruisende steden.

Tijdens uw reis kunt u te maken krijgen met een zeer gevarieerd klimaat, dit komt door de grootte van het land. Het land kent bergklimaten, landklimaten en zeeklimaten. Het klimaat langs de westkust is te vergelijken met het klimaat dat wij kennen in Nederland. De temperatuur ligt in het oosten van Canada wat lager en het noorden is het koudste. Van oost naar west Canada wordt het landschap afgewisseld door bergen als de Rocky Mountains, fjorden, watervallen als de Niagara Falls, immense naaldbossen, rivieren, heuvels, lege vlaktes, landerijen, meren en prachtige stranden aan de kust. Door deze variatie aan landschappen kent Canada ook een spannend wildlife met onder andere grizzly beren, ijsberen, walvissen en orka’s. Maak een prachtige excursie in één van de natuurgebieden om de wildlife van Canada te leren kennen.

Dit kan onder andere in een van de populairste nationale parken van Canada, het Banff NP. Een goede plaats om een paar dagen te verblijven is het gelijknamige stadje Banff. Het stadje is gezellig en sfeervol en is prachtig gelegen voor een bezoek aan het park. Een belangrijke bezienswaardigheid in dit gebied is Lake Louise, een meer met mooi helderblauw water, omringd door bergen. Rijd de bijzondere Icefields Parkway, ook wel Highway 93 en reis langs talloze bezienswaardigheden en stops vanwaar de mooie natuur te bewonderen is. Verder naar het westen ligt een ander prachtig park, het Wells Gray National Park. Dit is een van de mooiste natuurgebieden van deze omgeving en wordt gekenmerkt door bergweiden, watervallen en hoge bergen met gletsjers. De Sunshine Coast in British Columbia is een zeer toegankelijke plek voor iedereen die houdt van typische outdoor sporten als kajakken, mountainbiken, vissen en hiken. In het noordwesten op de grens met Alaska ligt het St. Elias-gebergte. Het gebied wordt gekenmerkt door vele vulkanen als onderdeel van de Ring van Vuur. Mount Edziza Provincial Park bestaat uit vulkanische landschappen inclusief lavastromen en basaltvlakten. En tot slot de variatie van toendra’s tot ijsgebieden in het Canadese Noordpoolgebied.

De natuur wordt niet voor niets geprezen, Canada kent echter ook een aantal bruisende wereldsteden. De hoofdstad Ottawa kent vele historische bezienswaardigheden zoals het parlementsgebouw en de Peace Tower. En voor de echte musealiefhebber is er hier aan musea geen tekort. Het Rideau kanaal biedt door het jaar heen verschillende mogelijkheden. Zo is ’s zomers een boottocht zeker de moeite waard en als het kanaal ’s winters bevriest kan er geschaatst worden op misschien wel de grootste natuurlijke ijsbaan ter wereld!

Een andere wereldstad is het veelzijdige Vancouver, ideaal voor wintersporters, actieve reizigers, walvis spotters en cultuurliefhebbers. Wintersporters kunnen uitstekend skiën in de Cypress Mountains. Verder leent de stad zich uitstekend voor een wandeling over de Capilano Suspension Bride of door de historische wijken van de stad zoals China Town. Vanaf de Vancouver Lookout geniet u van een uitzicht over de stad en de haven. Vanuit deze haven vertrekt er meerdere malen per dag een veerboot naar de schilderachtige stad Victoria. Deze stad werd voor lange tijd aangeprezen als de meest Engelse stad van Noord-Amerika.

Tot slot heb je nog prachtige steden als Toronto en Montreal. De stad Toronto, het New York van Canada, is een wereldstad maar dan met dorpse trekjes. In ‘de Franse stad’ Montreal vinden het hele jaar door festivals plaats maar de stad biedt ook prachtige bezienswaardige gebouwen zoals het stadhuis of de Notre-Dame basiliek.
Rondreizen per huurauto of camper zijn het meest in trek maar het land is ook per trein te verkennen wat zorgt voor een hele andere ervaring. Hoe dan ook, geniet van culturele steden, laat je betoveren door de mooie landschappen, beroemde natuurparken en wildlife!

Canada - Special Deals!

19 - dagen "West Canada Compleet"
Individueel
Thumbnail van de reis
Plaatsen die deel uitmaken van deze rondreis: Banff, Calgary, Clearwater, Jasper (Vancouver), Kamloops, Lake Louise, Nanaimo, Ucluelet, Vancouver, Victoria, Whistler
Deze 20-daagse rondreis door het westen van Canada laat u kennismaken met bruisende steden, een prachtige natuur en bijzondere Nationale parken.
€ 3.068
Voor ieder budget Uw wensen centraal
15 - dagen "Wonderschoon West-Canada"
Groep
Thumbnail van de reis
Plaatsen die deel uitmaken van deze rondreis: Banff, Clearwater, Jasper (Vancouver), Lake Louise, Sun Peaks, Vancouver, Victoria, Whistler
Deze rondreis neemt u mee naar de hoogtepunten van het wonderschone West-Canada, inclusief een verblijf op Vancouver Island!
€ 3.701
Wij regelen het Voor ieder budget Maatschappelijk verantwoord reizen

Voor die speciale vakantie:

Wij regelen het

Geen zin, of tijd om uw reis samen te stellen? Laat het door ons regelen!

Voor ieder budget

Wij bieden kwaliteits-reizen aan voor elk budget. Het beste voor iedere prijs!

Kleine lettertjes

Kennen wij niet. We geven een duidelijke offerteprijs zonder verborgen kosten.

Uw wensen centraal

Uw wensen staan voorop. We maken een reisvoorstel op maat speciaal voor u!

Hulp op locatie

We werken met lokale reisorganisaties zodat je overal op hulp kunt rekenen.

Zekerheid

Wij zijn aangesloten bij de ANVR en SGR. dus we hanteren eerlijke reisvoorwaarden.

Reis Experts

We geven u tips op basis van ervaringen : Zo komt u op de mooiste plaatsen.

Zijn er nog vragen?

Wij beschikken over een contactcentrum waar u met vragen, terecht kunt.

Maatschappelijk verantwoord reizen

We hebben respect voor en milieu. Dit ziet u ook terug in ons reisaanbod.