085 2018466
trein
anuradhapura
galle
olifant
tangalle
dambulla
thee
kandi
negombo
sigiriya
vissers
yala
trein
anuradhapura
galle
olifant
tangalle
dambulla
thee
kandi
negombo
sigiriya
vissers
yala

Reizen met Best of Travel door Sri Lanka

Wandel door de prachtige, groene tropische regenwouden en uitgestrekte theeplantages. Laat u meevoeren in alle rituelen, religieuze gebruiken en mythologieën van het boeddhisme. Tijdens een rondreis door Sri Lanka leert u het land van dichtbij kennen. Ervaar de oude historische verwijzingen naar de VOC-periode en ontdek de eigen cultuur met invloeden van over de hele wereld. Sri Lanka is een eiland vol weelderige begroeiing, boeddhistische monumenten, uitgestrekte rijstvelden en groene theeplantages.

.. Lees meer

SRI LANKA

tangalle


 


Sri Lanka, de Parel van de Indische Oceaan. Ga op reis naar het bergachtige binnenland met groene theeplantages en de ruïnes van voormalige hoofdsteden. Samen met de tropische bossen, lange stranden en zijn rijke culturele erfgoed, maken Sri Lanka een wereldberoemde toeristische bestemming.

ENKELE HIGHLIGHTS VAN HET LAND


 


Sigiriya rots
Een hoogtepunt tijdens uw reis naar Sri Lanka is de Sigiriya rots. Op deze rots vindt u de overblijfselen van het voormalige paleis van de koning. Hij bouwde zijn paleis bovenop deze hoge rots om zich daarmee te beschermen tegen het leger van zijn broer. Via steile trappen en ladders kunt u deze rots beklimmen. Tijdens deze tocht komt u langs enkele mooie overgebleven fresco’s. Dit waren er oorspronkelijk zo’n 500, waarvan er nu nog maar een handvol in vrijwel perfecte staat zijn.

sigiriya

Yala National Park
Yala National Park is een park waarin je ontzettend veel wildlife kan spotten. Je vind er olifanten, prachtige vogels, apen en misschien spot je zelfs wel een luipaard. Een safari door dit park is een unieke ervaring die je zeker niet mag overslaan.

yala

Anuradhapura

Het boeddhisme is de grootste religie in Sri Lanka. Dit is goed terug te zien in de bezienswaardigheden en de cultuur. Anuradhapura is de heilige stad voor het boeddhisme. In deze stad zijn vier grote ‘stoepa’s’ gemaakt van aarde en baksteen om de boeddhistische relikwieën te beschermen.

anuradhapura


 


Galle
In de stad Galle zijn nog Nederlandse overblijfselen te vinden zoals het Hollandse fort en de authentieke huisjes met rode dakpannen. Een leuke herkenning tijdens je rondreis door Sri Lanka. 

galle

LEUK OM TE WETEN
- Sri Lanka was tot 1948 een kolonie van de Verenigde Staten.
- In Sri Lanka begroeten mensen elkaar door de handpalmen voor de borst tegen elkaar te vouwen en dan de begroeting Ayubowan te uiten.
- Sri Lanka heeft een tropisch klimaat met moessons.
- In vroeger tijden stond Sri Lanka onder verschillende namen bekend: Lanka, Lankadweepa, Taprobane, Serendib en Selan. De namen Sri Lanka en Ceylon stammen van deze namen af. 

olifant


 


Tip: een verlenging op de exotische Malediven is mogelijk. Geniet van de schitterende Resorts en verblijf op basis van All Inclusive aan de prachtige stranden.  In de turkooisblauwe lagune kunt u onder andere waterskiën, surfen, snorkelen en duiken.

Sri Lanka - Special Deals!

Er zijn helaas geen reizen gevonden die aan de opgegeven criteria voldoen. Wij maken graag een reisvoorstel voor u op maat.

U geeft aan wat uw wensen zijn en wij verwerken deze in een persoonlijk op maat gemaakte rondreis. Niets is ons te gek! U kunt uw reiswensen aan ons doorgeven via onze reizen op maat pagina of bel ons op +31 (0)85 2018466 en wij gaan direct voor u aan de slag.