China - Chengdu
China - Great Wall
China - Hong Kong
China - Pingyao
China - Streets
China - Tempel
China - Yangshuo
Xian
China - Chengdu
China - Great Wall
China - Hong Kong
China - Pingyao
China - Streets
China - Tempel
China - Yangshuo
Xian

Reizen met Best of Travel door China

Ontdek het land van uitersten, van berggebieden en moderne steden. Het land met een interessante geschiedenis die terug te zien is in onder andere de bouwwerken als de Chinese Muur, maar ook het land van de toekomst, met hypermoderne steden en innovatieve technologie. In China vind je het allemaal... Lees meer

Hulp nodig?

Onze China specialisten helpen graag!

Of bel ons op: 085‐2018466

China is qua inwoneraantal het grootste land ter wereld. Qua oppervlakte is Rusland groter. Vanwege de grootte laat China op veel gebieden zijn sporen na. Zo is China de thuishaven van verschillende uitvindingen die wereldwijd van grote waarde zijn. Voorbeelden hiervan zijn o.a. buskruit, de klok, papier en het kompas. China kent een rijke cultuur met eigen gebruiken. Zo hanteert China andere eetgewoontes, een eigen horoscoop en een kalender met o.a. een andere datum voor nieuwjaar. Op het gebied van natuur kent China veel variatie. China bestaat voor meer dan 35% uit bergen, waarvan de Mount Everest het bekendst is. Daarnaast zijn er ook stukken regenwoud en een grote woestijnvlakte. Een grote highlight van China is de Chinese Muur, waar je na het verkennen van de hoofdstad Beijing heen kunt gaan. De levensgrote beelden van het Terracotta leger in Xi’an zijn tevens een beroemde bezienswaardigheid. Vergeet niet de prachtige skyline van Shanghai die indruk zal maken tijdens je reis door dit bijzondere land.


China - BeijingChina - ChengduChina - Yangshuo


 


 


 


 


 


 


Vanuit de westerse wereld gezien is China altijd een ver en mysterieus land geweest. De mannen droegen er vlechten en lieten zich in draagstoelen verplaatsen en voor de vrouwen waren de kleine gebonden voetjes een teken van schoonheid. Iedereen dronk er thee en er werd met stokjes gegeten. Je moet China zelf gezien hebben om te ervaren wat zich aan de andere kant van de wereld heeft afgespeeld. Niet alleen in voorbije eeuwen, maar zeker in de laatste decennia. Zo hebben de nauwere contacten met de rest van de wereld sterk meegewerkt aan de enorme veranderingen op allerlei gebieden. Maar de duizenden jaren oude historie en cultuur zijn niet vergeten. De toch altijd wat mysterieuze sfeer, is gebleven en dat maakt een bezoek aan China tot een unieke beleving van heden en verleden.


Chinese Muur
Als er een bezienswaardigheid in China is die tot de verbeelding spreekt dan is het wel de Chinese Muur. Iedereen heeft wel eens gehoord van de meer dan 6000 kilometer lange muur die de Chinezen bouwden om allerlei wilde volkeren buiten te houden. Ook heeft bijna iedereen wel eens een foto gezien van deze verdedigingsmuur, gebouwd in een typisch Chinese stijl, over de steile, rotsachtige bergen van een ruig landschap aan de horizon verdwijnend.


Nu moet gezegd worden dat de Chinese Muur nooit één volledige muur geweest is, maar juiste meerdere, afzonderlijke muren die over een periode van meer dan tweeduizend jaar gebouwd zijn. Samen staan ze echter bekend als de Chinese Muur. Voor hen die in Beijing op vakantie zijn, liggen er gelukkig verschillende goed bewaarde, minder goed bewaarde en ook volledig gerestaureerde delen van deze muur op slechts korte reisafstand van de Chinese hoofdstad. In totaal zijn er minstens vijftig locaties binnen de stadsprovincie waar je over de muur kunt klauteren. Niet alle delen zijn echter even goed geschikt voor een dagje uit. Vaak zijn ze slecht te bereiken, of is er zo weinig van over dat het voor veel mensen niet de moeite waard is. Tevens speelt het ontoegankelijke en ruwe berglandschap ook een rol, waardoor je op sommige locaties eerder intensief aan het berg-klimmen bent dan dat je als toerist gezellig over de Chinese Muur loopt.


Beijing
Beijing is de hoofdstad van China en één van de bekendste trekpleisters ter wereld. De stad heeft voor ieder wat wils. Er zijn tal van bezienswaardigheden in Beijing die je zeker niet mag missen tijdens je verblijf. Naast de Chinese Muur is het plein van de Hemelse Vrede zeker een bezichtiging waard. Dit plein ligt in het centrum van de stad en is het grootste plein ter wereld. Hier vind je de poort van de Hemelse Wrede die je naar de ‘Verboden Stad’’ leidt. De Verboden Stad is de plaats waar de Chinese keizers hun rijk bestuurden. De Tempel van de Hemel is tevens de moeite waard om te bezoeken, dit is namelijk het mooiste bouwwerk in Beijing. Het maakt samen met de Tempel van de Zon, de Tempel van de Maan en de Tempel van de Aarde deel uit van de vier belangrijkste tempels van Beijing.

Hong Kong
Hong Kong is een totaal andere stad dan Beijing. Doordat Hong Kong vroeger een bezit van Engeland was, heeft het een modern karakter. Het is een indrukwekkende stad met wolkenkrabbers en gigantische winkelstraten. Van fenomenale uitzichten tot straatmarkten en het autovrije visserseiland Cheung Chau. Daarnaast staat Hong Kong bekend als de culinaire hoofdstad van Azië met voortreffelijke, internationale eetgelegenheden. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Victoria Peak waar je een schitterend uitzicht hebt over de skyline van Hong Kong.

Shanghai
Dit is de grootste stad van China en één van de bekendste en meest bezochte steden. Het is de stad met bijna de helft van ’s werelds hoogste wolkenkrabbers en het heeft tevens gigantische winkelcentra. De diversiteit aan bouwstijlen maakt de stad uniek. Naast de enorme gebouwen kun je er typische maisvelden verkennen en Joodse synagogen of boeddhistische tempels bezoeken. De eetstalletjes langs de kant van de weg, de kerken en tempels zorgen samen met de vele kunst en entertainment ervoor dat je de wolkenkrabbers vergeet. The Bund is één van de bekendste plekken in de stad. Het is een lange promenade die ’s avonds erg mooi is verlicht. Als je op The Bund loopt lijkt het alsof je in een compleet andere stad dan Shanghai loopt. De gebouwen zijn er prachtig. Bij The Bund vind je het Monument voor de Volkshelden en het Bund History Museum. Een aanrader is een boottocht over de Huangpu rivier met enerzijds de klassieke gebouwen langs The Bund en anderzijds de door neonreclames felverlichte wolkenkrabbers van Pudong. Nanking Road is de bekende winkelstraat in Shanghai. In het deels nog intacte oude stadshart combineren veel bezoekers de bazaar met een stop in het klassieke Huxintin theehuis en de weelderig Yuyuan Gardens.


Wuzhizhou Island
China heeft enkele duizenden eilanden, een daarvan is Wuzhizhou Island. Dit eiland wordt ook wel de ‘Malediven van China’ genoemd. Wuzhizhou is een klein eiland met een vakantiedorp net voor de kust van Hainan met prachtige witte zandstranden. Het is dé plek in China om te duiken in een kristalheldere zee met een breed scala aan tropische vissen en kleurrijk koraal. Je kunt tevens op dit eiland vele watersporten beoefenen. Zo kun je er surfen, zeilen en kanoën. Als de zee niet je ding is kun je er altijd nog zweefvliegen of één van de vele bars bezoeken. 


Kortom, China heeft futuristische miljoenensteden en adembenemend historisch erfgoed. De paradoxale cultuur van China is een van de belangrijkste redenen dat reizigers deze bestemming bezoeken. Een verrukkelijke eetcultuur, betoverende vergezichten en eeuwenoude tradities wachten in dit land van bijzondere culturele en historische rijkdom.


Plan samen met onze specialist jouw eigen reis!
Al jouw wensen verzameld in een fantastische rondreis, wat jouw keuzes ook zijn wij maken jouw droomreis compleet! Hieronder vind je een aantal rondreizen waarbij je een bezoek brengt aan China. Wij kunnen jouw reis echter ook compleet op maat voor je samenstellen. 

Vraag een reisvoorstel aan of neem direct contact op met onze specialisten via het telefoonnummer 085-2018466.


Wil je liever een persoonlijk gesprek met één van onze specialisten?
Kom gerust eens langs in een van de aangesloten reisbureaus om samen met een specialist jouw droomreis waar te maken. Travelcenter de Wit is gevestigd in Veghel, Gemert, Heesch, Rosmalen en Uden. 

China - Special Deals!

Er zijn helaas geen reizen gevonden die aan de opgegeven criteria voldoen. Wij maken graag een reisvoorstel voor je op maat.

Je geeft aan wat je wensen zijn en wij verwerken deze in een persoonlijk op maat gemaakte rondreis. Niets is ons te gek! Je kunt je reiswensen aan ons doorgeven via onze reizen op maat pagina of bel ons op +31 (0)85 2018466 en wij gaan direct voor je aan de slag.