085 2018466
zebra
acacia boom
giraffe
kids playing beach
leeuwtje
zanzibar
lokal
olifant
road
serengeti
zebra
acacia boom
giraffe
kids playing beach
leeuwtje
zanzibar
lokal
olifant
road
serengeti

Reizen met Best of Travel door Tanzania

Ga op safari door de uitgestrekte savannes vol met kuddes zebra’s, gnoes en antilopen. De Ngorogoro-krater kent een hoge concentratie aan wild en is hierdoor het grootste natuurlijke amfitheater ter wereld. Daarnaast kent Serengeti National Park, het beroemdste wildpark ter wereld, ook een grote populatie wild. Daag uzelf uit voor een klim op de Kilimanjaro en geniet van prachtige vergezichten over heel Afrika. Kom na alle avonturen heerlijk tot rust op één van de prachtige stranden van Zanzibar.

.. Lees meer

TANZANIA

acacia boom


Met de vruchtbare Ngorogoro-krater en de beroemde Serengeti vindt u in Tanzania het ultieme Afrika gevoel. Tanzania is hét natuurjuweeltje van oostelijk Afrika. Met uitgestrekte savannes vol met grote kuddes zebra’s, gnoes en antilopen. Tanzania kenmerkt zich door weidse, afwisselende en zeer indrukwekkende landschappen met prachtige vergezichten, die in het uiterste noorden beheerst worden door de besneeuwde Kilimanjaro. Deze hoogste berg van Afrika is een uitdaging voor iedere wandelaar. De Kilimanjaro heeft een hoogte van maar liefst 5.896 meter. 

ENKELE HIGHLIGHTS VAN HET LAND

Serengeti
De meest spectaculaire safari ter wereld beleeft u in de Serengeti, het beroemdste wildpark ter wereld. Jaarlijks vindt hier de Grote Trek plaats. Een immense migratie van ongeveer anderhalf miljoen gnoes en tweehonderdduizend zebra’s. Een spektakel bestaande uit kuddes van zo’n 40-50 km lang, die op de voet gevolgd worden door roofdieren als hyena’s en jakhalzen, die hun kans afwachten bij de zwakkere dieren. Wanneer deze migratie precies plaatsvindt is niet te zeggen. Het is een onvoorspelbare en spontane gebeurtenis, die samenhangt met de komst van de regen. De regenperiode begint rond half oktober en zorgt ervoor de eerste kuddes migreren vanuit de Masai Mara. Andere diersoorten, zoals gazellen, giraffes en roofdieren hebben vaak een vast teritorium. Zij migreren dus niet, waardoor er altijd genoeg te zien is in het gehele park.

serengeti

Ngorogoro-krater

De beste plek om leeuwen te spotten is bij de uitgestrekte vlaktes van Ngorogoro-krater. Door het unieke ecosysteem beschikt het grootste natuurlijke amfitheater ter wereld, over een hoge wildconcentratie. De krater is de thuisbasis van neushoorns, olifanten, buffels, hyena’s en leeuwen. De Ngorogoro biedt een grote kans om de Big Five te spotten. Ook meer dan honderd unieke vogelsoorten leven op de bodem van de krater.

leeuwtje


Lake Manyara National park
Lake Manyara National park ligt in een kloof van de Great Rift Valley. Hier belandt u in een paradijselijk oerwoud vol apen en klaterende beekjes met glashelder water. Het meer is een ontmoetingsplek voor veel wildsoorten: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala’s en natuurlijk ook roofdieren zoals leeuwen en hyena’s. Daarnaast kleurt het meer vaak roze door de vele flamingo’s die u bij het meer ziet.

olifant


Zanzibar
Zanzibar bestaat uit een archipel van eilanden en kleinere verlaten eilandjes met mooie verlaten zandbanken, belangrijkste eilanden zijn Unguja en Pemba. Unguja is het meest zuidelijk gelegen eiland en staat bekend als Zanzibar. Zanzibar is het exotische specerijen eiland, kilometers lange witte zandstranden, kleurige koraalriffen wuivende palmbomen omgeven door een azuurblauwe Indische Oceaan. De talrijke accommodaties op Zanzibar bieden reizigers alle comfort en luxe in grote beach resorts tot kleinschalige intieme accommodaties, voor een authentieke romantische strandvakantie na een indrukwekkende safari.

zanzibar

LEUK OM TE WETEN

- De reistijd naar Tanzania is ongeveer 12 uur.
- Djambo betekent ‘goede dag’
- De spreektaal is Swahili, waarbij alle woorden eindigen op een klinker

road

Tanzania - Special Deals!

Er zijn helaas geen reizen gevonden die aan de opgegeven criteria voldoen. Wij maken graag een reisvoorstel voor u op maat.

U geeft aan wat uw wensen zijn en wij verwerken deze in een persoonlijk op maat gemaakte rondreis. Niets is ons te gek! U kunt uw reiswensen aan ons doorgeven via onze reizen op maat pagina of bel ons op +31 (0)85 2018466 en wij gaan direct voor u aan de slag.