Cotopaxi
Quito
Otavala - Markt
Tena - Jungle Walk
Papallacta - Warmwaterbron
Baños
Riobamba
Cuenca
Cotopaxi
Quito
Otavala - Markt
Tena - Jungle Walk
Papallacta - Warmwaterbron
Baños
Riobamba
Cuenca

Reizen met Best of Travel door Ecuador

Ecuador staat bekend om de Inca ruïne, het Amazonegebied, de vele (actieve) vulkanen en het Andesgebergte. Bezoek de verschillende nationale parken van dit land en om te duiken en snorkelen ga je naar de Galapagos Eilanden. Hier vindt je enorme scholen hamerhaaien, galapagoshaaien, walvishaaien, zeeschildpadden, zeeleeuwen, dolfijnen en ontelbare tropische vissen. Verder kun je een bezoek brengen aan een aantal grote steden zoals Ambato, Cuenca en Guayaquil... Lees meer

Omdat Ecuador een grote verscheidenheid aan landschappen kent, kan het klimaat sterk verschillen per regio. Aan de kust heerst een tropisch, vochtig klimaat, met een relatief droge tijd van mei tot december. Van januari tot april is het regenseizoen, dit zul je aan het einde van de dag merken met stortbuien en de temperatuur kan dan oplopen tot ruim boven de 30 graden. In de Andes wisselen regen en zon elkaar af voor het gehele jaar. Overdag liggen de temperaturen tussen 10 en 20 graden en 's nachts kan het erg koud worden. Op de Galàpagos eilanden heerst een warm en vochtig klimaat dat onder invloed staat van de Humboldtstroom.


Ecuador is een van de meest veelzijdige en verrassende landen in Zuid-Amerika. Voor Zuid Amerikaanse begrippen is het een klein land, maar het is nog steeds ruim zes keer groter dan Nederland. Het is een van de minst ontdekte landen in Zuid Amerika, maar wel een van de mooiste.


Door de ligging van Ecuador, tussen het Amazone Oerwoud en de Stille Oceaan, verticaal opgedeeld door het Andes gebergte en horizontaal opgedeeld door de Evenaar, is het geen wonder dat veel bezienswaardigheden gerelateerd zijn aan de geografische ligging en bijbehorende natuur. Wat zeker niet vergeten mag worden tijdens deze reis is de inheemse cultuur, want er zijn ook plaatsen en steden die je echt moet bezoeken! Het historische centrum van Quito en Cuena bijvoorbeeld, of de kleurrijke zaterdag markt van Otavalo. De ‘hotsprings’ in het levendige Baños of juist het rustige Vilcabamba. Waar je ook zeker vrolijk van wordt zijn de stranden van Los Frailes en de beroemde Galapagos Eilanden!


banner landenpagina

Ecuador - Special Deals!

15 - dagen "Puur Ecuador"
Individueel
Thumbnail van de reis
Plaatsen die deel uitmaken van deze rondreis:
Baños, Cuenca, Guayaquil, Mindo, Otavalo, Quito, Riobamba, Tena
Ecuador, de ideale mix van natuur en cultuur. Voor echte natuurliefhebbers is Ecuador een bijna mythische bestemming!
€ 2.835
* Prijs o.b.v Comfort
Je wensen centraal Avontuurlijke reis Paradijselijk genieten

Voor die speciale vakantie:

Je wensen centraal

Jouw reiswensen staan voorop. We maken een reisvoorstel op maat speciaal voor jou!

Avontuurlijke reis

Voor de reiziger die ook buiten de gebaande paden durft te gaan!

Paradijselijk genieten

Prachtige stranden en de zon op je huid. Genieten maar!