Griekenland athene
Griekenland cafe
Griekenland dorp
Griekenland heuvel
Griekenland kerk
Griekenland klooster
Griekenland landschap
Griekenland santorini
Griekenland souvenirs
Griekenland strand
Griekenland athene
Griekenland cafe
Griekenland dorp
Griekenland heuvel
Griekenland kerk
Griekenland klooster
Griekenland landschap
Griekenland santorini
Griekenland souvenirs
Griekenland strand

Reizen met Best of Travel door Griekenland

In Griekenland vind je meer dan 500 Blauwe Vlag stranden. Daarmee staat Griekenland al jaren in de top drie ter wereld. Griekenland heeft bovendien erg schone zeeën en is dus bij veel toeristen een favoriet vakantieland. Niet ver vliegen, maar wel een prachtige omgeving en schitterend weer.  .. Lees meer

Hulp nodig?

Onze Griekenland specialisten helpen graag!

Of bel ons op: 085‐2018466

Griekenland heeft een oppervlakte van bijna vier zo groot als NederlandGriekenland is sinds 8 december 1974 een republiek en heeft dus geen koning of koningin, maar een president. Bovendien is Griekenland sinds 1 januari 1981 lid van de EU en sinds 1 januari 2011 kun je in het land betalen met de euro. 


In Griekenland vind je meer dan 500 Blauwe Vlag stranden. Daarmee staat Griekenland al jaren in de top drie ter wereld. Griekenland heeft bovendien erg schone zeeën en is dus bij veel toeristen een favoriet vakantieland. Niet ver vliegen, maar wel een prachtige omgeving en schitterend weer.  


De flora en fauna in Griekenland zijn prachtig met veel inheemse soorten. National Parken, Natura 2000 projecten en parken, UNESCO erfgoederen en Blue Flag Beaches zijn eigenlijk door heel Griekenland terug te vinden. De Grieken zijn gastvrij en vriendelijk, de Griekse taal is voor ons Nederlanders vrij lastig, maar de Grieken waarderen het zeer als je een woordje Grieks kunt spreken tijdens je vakantie. Informatie kun je ook vragen in het Engels; de meeste Grieken spreken deze taal. 


De Grieken kennen een rijke historie en dat is vandaag de dag nog steeds terug te zien in het dagelijks leven. Niet alleen aan de archeologische bezienswaardigheden, maar ook in de authentieke Griekse keuken Het kafenion is de ontmoetingsplaats voor voornamelijk mannen. In het dorpscafé wordt onder het genot van een kop Griekse koffie, een glaasje ouzo of tsipouro gediscussieerd over politiek. Het lijkt er soms hard aan toe te gaan, maar dat is niet zo. Een dagelijks schouwspel wat je in veel dorpjes op zowel het vasteland als de Griekse eilanden tegenkomt. 


In Griekenland betaal je zoals gezegd met de euro. Voor ons Nederlanders is dit dus eenvoudig en hoef je niet ingewikkeld geld te gaan wisselen. Voorheen betaalde je in Griekenland met de drachme. 


Het klimaat in Griekenland is moeilijk te omschrijven in één zinHet gevarieerde landschap en de vele eilanden zorgen voor een diversiteit in het klimaat en de weersomstandigheden van Griekenland. Zo kennen de meeste Griekse eilanden een Mediterraan klimaat met veel zonuren. 


De Ionische eilanden aan de westkust van Griekenland hebben een winter met veel meer neerslag dan de droge Cycladen eilanden in de Egeïsche Zee. Ook in de zomer is de luchtvochtigheid hier een stuk hoger, wat over het algemeen resulteert in hogere temperaturen. In de zomer zijn temperaturen overdag van 40 C geen uitzondering en ’s winters ligt er op de bergtoppen sneeuw in Griekenland. Ook op de eilanden Evia en Kreta. 


Eén op de tien plantensoorten in Griekenland is inheems. Betekent dus dat je deze alleen in dit land zult aantreffen. Toch zijn er veel bomen gekapt en door bosbranden wordt elk jaar tientallen hectare bosgebied in de as gelegd. Olijfbomen, cipressen en pijnbomen zijn veelvoorkomend in Griekenland. 


Waarom een reis via Best of Travel?  


Wanneer je bij Best of Travel een (rond)reis naar Griekenland boekt wordt alles van A tot Z voor je geregeld. Je hoeft je geen zorgen te maken over tickets, accommodaties, entreebewijzen en vervoer binnen Griekenland. 


- Best of Travel dé Europa expert  


- Best of Travel zorgt dat al jouw wensen centraal staan. 


- Best of Travel bezorgt je een unieke ervaring  


- Best of Travel neemt alle zorg uit handen  


- Best of Travel is aangesloten bij ANVR, SGR & Calamiteitenfonds 


 


Neem contact met ons op!  


Met Best of Travel beleef je Griekenland op een andere intense manier en doe je dingen die je anders nooit had beleefd. Hieronder vind je enkele voorbeelden van rondreizen die je met ons kunt maken. Op deze website vind je slechts een selectie van de rondreizen die wij aan kunnen bieden. 


Bekijk hieronder ons reis aanbod of vraag een reisvoorstel aan zodat we samen met jou de perfecte reis kunnen creëren!  


Wil je liever een persoonlijk gesprek met een van onze Griekenland specialisten? 


Kom gerust eens langs in een van de aangesloten reisbureaus om samen met een specialist jouw droomreis waar te maken. Travelcenter de Wit is gevestigd in Veghel, Gemert, Heesch, Rosmalen en Uden. 


 

Griekenland - Special Deals!

Er zijn helaas geen reizen gevonden die aan de opgegeven criteria voldoen. Wij maken graag een reisvoorstel voor je op maat.

Je geeft aan wat je wensen zijn en wij verwerken deze in een persoonlijk op maat gemaakte rondreis. Niets is ons te gek! Je kunt je reiswensen aan ons doorgeven via onze reizen op maat pagina of bel ons op +31 (0)85 2018466 en wij gaan direct voor je aan de slag.


Voor die speciale vakantie:

Je wensen centraal

Jouw reiswensen staan voorop. We maken een reisvoorstel op maat speciaal voor jou!

Exclusieve reis

Deze reis wordt alleen bij Best of Travel aangeboden. Je vindt deze reis nergens anders.

Unieke ervaring

Bijzondere reizen speciaal voor jou als klant samengesteld. Een echte Once in a Lifetime ervaring.