085 2018466

Reviews

Ieder jaar boeken wij honderden reizen voor onze klanten naar vele prachtige bestemmingen! Variërend van zelf georganiseerde kleinschalige groepsreizen naar Zuid-Afrika tot prachtige maatwerk rondreizen door Namibië, Botswana, Zimbabwe, Costa Rica, Canada, West-Amerika, Indonesië, Sri-Lanka, Zuid-Afrika en nog veel meer! Nieuwsgierig hoe onze klanten hun reis hebben ervaren? Lees hieronder alle reviews en laat uzelf inspireren voor uw volgende droomreis!

Specifiek op zoek naar de reviews van onze topbestemming en specialisme Zuid-Afrika? Klik dan hier voor alle Zuid-Afrika reviews.


Frits von Meijenfeldt | Individuele rondreis West Canada

'Wij (2 echtparen) hebben een perfect georganiseerde reis gemaakt door het westelijk deel van Canada. Best of Travel had voor ons de fraaie route uitgestippeld: Schiphol, Edmonton, Jasper, Lake Louise, Calgary, Banff, per Rockey Mounteneer panoramatrein door de Rockeys naar Vancouver, Wristler, Vancouver Island en Schiphol. Alles klopte: de hotels, het weer, de auto's, trein, boten, beren, elanden, wapiti's, eekhoorns en zelfs de zonsverduistering op de boot van Vancouver Island naar Vancouver. Kortom: wij hebben genoten van een spectaculaire reis!'

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze reizen naar West-Canada!

Canada- von Meijenfeldt

 

 

 

 

 

 


Jet Van Soest | Groepsreis Zuid-Afrika 

'In 2017/2018 ben ik met een klein gezelschap naar Zuid-Afrika met Best of Travel. De reis naar Zuid-Afrika begon niet pas op de dag van vertrek maar de voorpret begon al eerder. We hadden namelijk vooraf een bijeenkomst met alle reisgenoten (11 in totaal) zodat we elkaar al konden leren kennen. Enkele weken later hebben we onze koffers gepakt en waren we klaar om het avontuur te beginnen. De reis zat vol mooie accommodaties in de natuur met prachtige uitzichten. Ook de reisleiding was erg deskundig en enthousiast. Kortom een dikke 10 voor de hele reis! Al met al succesvolle ervaringen en ben ik alweer aan het voorbereiden voor een volgende reis'.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze groepsreizen naar Zuid-Afrika.

van soest


Kees van de Graaf | Individuele Rondreis Canada

'Een reis naar Canada was altijd al een grote wens, zeker als je net gepensioneerd bent; dan heb je alle tijd. De autoreis geboekt in augustus 2017 bij Best of Travel, waar alles tot in de puntjes geregeld was. Ze checken letterlijk alles ( Hotels, autohuur , ferry's. etc) en het klopte allemaal. Goede informatie map en een prima route beschrijving voor elke reisdag. De hotels waren goed, Excursies zelf lokaal geregeld. Canada is fantastisch mooi van weidse landschappen bergmeren met diepe kleuren. Onze topervaring was wel de tweedaagse trein reis met de Rocky Mountaineer van Banff naar Vancouver langs vele canyons en meren. Perfect georganiseerd en luxe van topklasse. Zitten en genieten. Een echte aanrader. Wat ons betreft een 5 sterrenreis'.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Canada.

van de graaf


Mirjam Kanters, Wiljan Kanters,Trudy Kanters en Leo Rovers | Kleinschalige groepsreis Zuid-Afrika en Swaziland 

'Onze reis naar Zuid Afrika zullen we nooit meer vergeten en ligt diep in ons hart opgeslagen. Het was een perfecte reis op maat, naar onze wensen samengesteld en wat hadden de mensen bij het reisbureau geweldig goede oren om dit tot een onvergetelijke reis te maken! De big five wilden we graag zien evenals andere grote dieren, typische Zuid-Afrikaanse tradities/gewoontes ondergaan en graag toch comfortabel reizen en slapen. Dat is allemaal gelukt en hoe.....toplocaties hebben we gehad, een gezellige privéchauffeur met bus die onze reis nog completer heeft gemaakt met hele goede extra invullingen. De buffel, de leeuw, het luipaard, de olifant en de neushoorn hebben we close up mogen aanschouwen.Wat een beleving telkens. Vanuit verschillende luxe lodges konden we de dieren en ook de prachtige vogels spotten en op de safari's hebben we onze doelen bereikt. Ook de prachtige panoramaroute en de Drakensbergen waren oogstrelend mooi. In Swaziland in de village culture Matenga werden we door de bevolking heel hartelijk ontvangen met prachtige dans en zang. Zo ook het bezoek naar de kust in Durban en St Lucia, Capture Site de herdenkingsplek waar van Nelson Mandela een prachtige compositie van stalen palen staat hebben we enorm van genoten. Onze reisleidster, zij sprak Afrikaans wat prachtige verbasterd Nederlands is en zij leerde ons "Baaie mooi" en dat was het. Medewerkers van het reisbureau DANK JULLIE WEL voor deze onvergetelijke ervaringen'.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze kleinschalige groepsreizen naar Zuid-Afrika.

kanters


Familie Lunenburg | Individuele rondreis Namibië (acht personen)

'Eindelijk was het dan zover. Die onwijs bijzondere reis waar we al ruim een jaar naartoe geleefd hadden. Met het hele gezin; papa, mama, zusjes en onze mannen naar Namibië. Om daar met z’n achten een supergave georganiseerde rondreis te maken. En gaaf dat was het! Ondanks dat er verschillende type reizigers in ons gezelschap zaten, heeft iedereen enorm genoten. Van het prachtige landschap, de aardige mensen, de wilde dieren, maar vooral van elkaar'.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Namibië.

Lunenburg


Heer van Kasteren | Individuele rondreis Zuid-Afrika & Botswana/Zimbabwe 

'Bij deze wil ik jullie graag bedanken voor de voortreffelijke reis die jullie voor ons hebben georganiseerd. Zelfs de route en de volgorde klopten. Het is voor ons de mooiste reis die wij hebben gemaakt in ons leven. En wij hebben toch al veel gezien van de wereld. Maar dit is niet te evenaren. Van het begin tot het eind vielen wij van de ene in de andere verbazing van hoe mooi Zuid-Afrika en Botswana/Zimbabwe waren! Eerst de water delta safari waar wij met klein vliegtuig naar toe gevlogen werden!! En dan niet konden landen omdat er nog een paar wilde dieren op de landingsbaan verdreven moesten worden. In een woord geweldig!!!! En ik wil alle mensen deze reis aanraden. De safari is ook iets natuurlijker die wij gedaan hebben in Botswana/Zimbabwe. Wij hebben het geluk gehad dat wij de big 5 hebben mogen aanschouwen!! Het is niet te vergelijken met een safari die wij eerder hebben gedaan in zuid Afrika. Deze reis kan niet beter'.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

van kasteren


Heer & mevrouw Verhoeven | Individuele rondreis Namibië (twee personen) 

'Vorige week zijn wij terug gekomen van onze fantastische rondreis door het zuiden van Namibië. En wat een heerlijk vrij, rustig, en relax gevoel hou je over aan dit land. Met name door de vele vergezichten en diverse prachtige natuurverschijnselen met de super mooie rijke kleuren die dit landschap biedt. Dat we deze reis alleen naar het zuiden van Namibië zijn gegaan is een bewuste keuze. We wilden het land graag beleven in plaats van alleen zien. Hierdoor konden we langer op een plek blijven en alles intens beleven. Ons absolute hoogtepunt is een uitstapje van 4 dagen naar het Kgalagadi Transfrontier Park in Zuid-Afrika. Prachtig landschap, vele soorten katachtige dieren leven hier en het toerisme moet nog ontdekt worden. Hier ervaar je de vrije natuur nog, zoals de natuur behoort te zijn.We kijken er nu al naar uit om een keer het noordelijk gedeelte van Namibië op zo’n zelfde manier te mogen gaan ontdekken. Bedankt voor deze fantastische onvergetelijke reis'. 

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Namibië.

verhoeven


Familie Vogels | Individuele rondreis Tanzania en Zanzibar 

'Ongeveer een week geleden ben ik terug gekomen van een super mooie reis met mijn vriend en mijn ouders. Tanzania en Zanzibar waren onze bestemmingen.  In de eerste week zijn we naar 4 safari parken geweest. Tarangire, Ngorongoro, Serengeti en Lake Manyara. Alle parken zijn verschillend en allemaal hebben ze iets bijzonders. Er zat ook een lucky dag tussen in de Serengeti. We hebben daar de Big Five in 1 dag gezien!! Na een week vlogen we met een klein vliegtuigje, best wel spannend, naar Zanzibar om nog een week heerlijk te ontspannen. We hebben daar gegeten bij locals, gezien hoe touw gemaakt wordt van kokosnoten, langs het strand gewandeld en veel vissen gezien tijdens het snorkelen. Kortom, een vakantie om nooit meer te vergeten!'.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreis naar Tanzania. Wij kunnen uw reis verlengen met een verblijf op het prachtige Zanzibar!

familie vogels


Annemarie en Albert van Dijk | Individuele rondreis door Nieuw-Zeeland (Zuidereiland) 

'Onze drieweekse rondreis over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland was onvergetelijk. Uitgangspunt was: de natuur van NZ is zoals bekend adembenemend, wij zijn tamelijk blanco, dus we laten het traject aan de experts over. Dat was zeker een goede keuze. Best of Travel had het ook nu weer tiptop georganiseerd: programma met vrijwel alle hoogtepunten, prima B&B's uitstekende huurauto, ruimschoots documentatie en tips, zelfs het weer liet nauwelijks iets te wensen over... De Milford Sound is zeker ook bij laaghangende donderwolken overweldigend. Kortom, we hebben genoten, het land is de lange reis alleszins waard'.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze rondreizen naar Nieuw-Zeeland.

Annemarie en Albert van Dijk


Familie van Lith | Individuele rondreis Zuid-Afrika (vier personen)

''Mede dankzij de goede zorgen en de hulp bij het voorbereiden van de medewerkers van Best of Travel hebben wij de afgelopen 4 weken een prachtige reis gemaakt door Zuid Afrika en Swaziland. Wij hebben een zorgeloze vakantie gehad en herinneringen gemaakt voor het leven!''

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

fam van lith


Heer Boode | Groepsreis + individuele verlenging Zuid-Afrika (zes personen) 

'Onze groep van 10 personen heeft de rondreis startend in Johannesburg als een echte belevenis ervaren. Door Best of Travel goed georganiseerd. De vlucht, bus, lodges, hotels voldeden overwegend aan onze verwachtingen. De game-drives in de nationale parken waren hoogtepunten. Onze reisleider was bijzonder. Met 6 personen zijn we aansluitend naar Kaapstad gevlogen, waar Best of Travel een mooie reis per huurauto had samengesteld. Een top-vakantie!'

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze kleinschalige groepsreizen naar Zuid-Afrika. Wenst u nog een individuele verlenging in Zuid-Afrika of een van de andere omliggende landen? Laat het ons weten en ontvang een geheel op maat gemaakt persoonlijk reisvoorstel.

Boode


Familie Jonkman | Individuele rondreis West-Amerika (vier personen)

Beste mensen van Best of Travel,

'Allereerst onze complimenten voor onze perfect georganiseerde vakantie! Alles was geregeld, het was alleen een kwestie van boek met vouchers tevoorschijn halen en we konden inchecken, meedoen aan een excursie of onze vlucht nemen. We waren voor onze vakantie al blij verrast met de mooie ingebonden boekwerkjes met alle informatie die we nodig hadden. Erg mooi en handig. Bijgevoegd een foto van onze paardrijdtocht door Monument Valley. Erg leuke rit gehad, ondanks dat we nog nooit op een paard hadden gezeten. Onze gids deed enorm z’n best om ons steeds op de leukste plekjes neer te zetten en dan foto’s van ons te maken. Boven verwachting leuke excursie en een erg mooie omgeving. Nogmaals, super vakantie gehad. Ik vond vooraf het contact ook al prettig. Ondanks dat we het meeste via de mail hebben geregeld hebben we regelmatig telefonisch contact gehad zodat ik er een prima gevoel over had. Jullie service is uitstekend. Bedankt voor de goede organisatie!'

Met vriendelijke groet,

Sylvia Jonkman en de rest van de familie

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar de Verenigde Staten!

fam jonkman


Familie Delemarre – Kleinschalige Groepsreis Zuid-Afrika (twee personen) 

'Begin januari zijn mijn moeder en ik gaan oriënteren op een reis naar Zuid-Afrika. We zijn via-via terecht gekomen bij Best of Travel. We zijn in eerste instantie eens gaan praten over wat wij niet wilden missen op deze reis. Zo wilden wij allebei vooral veel op safari en actief bezig zijn, en was het bezoeken van steden voor ons niet echt een prioriteit. Bij voorkeur ook wat avontuurlijke dingen doen en dan ook nog geen grote groep. Kortom, we hadden een behoorlijke eisenpakket. Voor Best of Travel was dit geen probleem. Enkele weken later kregen we een kennismaking met de andere reisgenoten zodat je niet zo verloren op een vliegveld staat rond te kijken naar bij wie je moet zijn. Ook kregen we een boek mee met ons hele reisschema. Heel fijn dat dat zo geregeld was! In Zuid-Afrika zelf zijn we fantastisch begeleid door Liezl, een Zuid-Afrikaanse dame die ons overal naartoe bracht en zorgde dat het aan niets ontbrak. We hoefde maar te zeggen dat ons iets leuk leek en ze regelde het direct voor ons. Op de locaties waar zelf gekookt moest worden zorgde zij voor onze maaltijden. Wilden we paardrijden? Dan regelde Liezl dat. Ballonvaart extra maken? Geen probleem. Het was echt super goed geregeld! Zelf zou ik zonder twijfel mijn volgende reis direct weer boeken bij Best of Travel'.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze kleinschalige groepsreizen naar Zuid-Afrika.

Dele


Heer & mevrouw van Moorsel | Individuele reis naar Madagaskar (twee personen) 

'Wat een geweldig land en fantastische organisatie door Best of Travel!

Andasibe:

Na aankomst meteen een autorit naar de jungle. Nog voordat we in hotel waren hadden we al een aantal lemuren gespot. Dit was tijdens een avondwandeling in het donker. Al een heel avontuur op zich om met zaklampjes door de jungle te lopen. Heel mooi hotel met huisjes in de jungle en een leuk restaurant. De volgende dag weer de jungle in om lemuren te spotten. We hebben wel 6 verschillende soorten gezien dus dat was geweldig! Bij het hotel zat een mooi park met krokodillen, kikkers, vogels, hagedissen ect. ook erg leuk.

Nosy be:

Een heel fijn eilandje! Super gezellig en heel mooi! Het hotel was perfect. De tour welke eigenlijk bij het arrangement zat (lemuren spotten) hebben we gewijzigd naar een boottocht. Beste keuze ooit! We hebben gesnorkeld tussen een school van wel 300 dolfijnen (spinners). We hebben 6 walvissen gezien waarvan 1 baby. We hebben gesnorkeld tussen de zeeschildpadden die als koeien aan het grazen waren op de zeebodem. Ge-Wel-Dig!

In Nosy Be hebben we o.a. gegeten bij Chez Tantine. Een eettentje op het strand waarbij je aanschuift aan lange tafels. Super lekker en heel gezellig!

Antananarivo:

Het laatste nachtje voordat we gingen sliepen we in Antananarivo. Gelukkig ben je dan al een beetje gewend aan het land. De armoede en het gebrek aan kennis zie je in de stad goed. Dat hoort ook bij het land maar doe dit zeker niet de eerste nacht. Hotel was prima en leuk om over de markt te lopen waar de lokale bevolking boodschappen doet..'

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Vraag hier een offerte aan voor een prachtige reis naar Madagaskar.

madagascar


Heer & mevrouw Vissers | Kleinschalige groepsreis Zuid-Afrika  

'Het is al weer een heel tijdje geleden, onze reis naar Afrika. Maar ik zal hem nooit meer vergeten. Allereerst de reis met KLM was heel goed, met hapjes, drankjes en vriendelijke stewardessen. Op het vliegveld in Afrika stond onze gids al klaar. Leuke man met hart voor zijn werk. De accommodaties waren allemaal stuk voor stuk schoon en ruim. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar het eerste tentenkamp, waar de gids  voor het eten zorgde (wat hij heel goed kon). Waar een olifant 's avonds aan het water kwam drinken en we de apen ‘s nachts over de tenten hoorden rennen. Daar voelde ik mij het dichtst bij de natuur. Het groepje mensen waar wij de reis mee maakte paste ook goed bij ons, allemaal leuke mensen. We hebben nog steeds contact met elkaar. Al met al een hele mooie reis waarbij we ook de Big Five hebben gezien'.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze kleinschalige groepsreizen naar Zuid-Afrika.

fam vissers


Mariëlle de Ruijsscher | Individuele rondreis West-Amerika (twee personen) 

'Vorig jaar hebben we onze eerste verre reis samen gemaakt. En wat was het bijzonder! Van het strand bij San Francisco, naar de enorme hotels in Las Vegas en de prachtige natuur in Yosemite en de Grand Canyon. Zoveel uiteenlopende locaties, elk met eigen bijzonderheden. Een absolute aanrader om op deze manier kennis te maken met de soms bizarre Amerikaanse cultuur en de prachtige natuur. En alles tot in de puntjes geregeld en afgestemd op onze wensen. Fijn, omdat wij niet bekend waren met Amerika en zo volledig ontzorgd werden. We hebben ontzettend genoten waarvoor heel veel dank!'

Mariëlle en Thijmen

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar de Verenigde Staten!

Ruijscher


Riet en Piet van Dinther | Kleinschalige groepsreis Zuid-Afrika 

'Nog steeds denken we met veel plezier terug aan onze mooie vakantie in Zuid-Afrika november 2017. Met een kleine groep van 10 personen genoten wij van een mooie rondreis samengesteld door Best of Travel uit Veghel. Chauffeur Francois v Rooyen bracht ons veilig naar de vele mooie nationale parken, de mooie wijnstreek Stellenbosch, Kaapstad met de indrukwekkende Tafelberg en natuurlijk de prachtige gamedrive door Addo Elephant park. De reis was in een woord geweldig!'

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze kleinschalige groepsreizen naar Zuid-Afrika.

dinther


Familie Snel-Knaapen | Individuele rondreis Zuid-Afrika 

'23 februari vertrokken wij Familie Snel-Knaapen met 6 personen naar Zuid Afrika richting Johannesburg waarvan de rondreis de volgende ochtend ging starten. De voorbereidingen van de rondreis wilden we in eerste instantie zelf gaan organiseren maar gezien de onbekendheid met Zuid Afrika hebben we gekozen om Best of Travel bij onze plannen te gaan betrekken. Met de ervaringen van Ad de Wit van Zuid Afrika en zijn enthousiasme over het land en vele mogelijkheden hebben we een rondreis kunnen samenstellen die een verpletterende indruk zou gaan achterlaten bij een ieder van ons. Vanaf de start was de reis goed georganiseerd waardoor er geen vakantiestress was te bespeuren en de gehele familie direct in de vakantiemodus zat. Dankzij alle ondersteuning en adviezen van Ad is dit een reis geworden die we voor de rest van ons leven nooit meer gaan vergeten en zijn de ervaringen van Zuid Afrika nog altijd een onderwerp van gesprek. Wat geweldig is aan Best of Travel is dat ze goed luisterden naar de wensen die wij hebben als klant en ons budget respecteren en daar vervolgens een geweldige reis omheen creëren. Onze volgende reis is alweer geboekt en natuurlijk bij Best of Travel'.

Groetjes Lucy Jaco Michel Cas Britt en Monique

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

knapen


Frans en Gerda van den Broek | Kleinschalige groepsreis Zuid-Afrika 

'Best of Travel heeft een fantastische groepsreis georganiseerd door Zuid-Afrika! De prachtige natuur en het wild hebben een onuitwisbare indruk op ons achtergelaten! Tevens was het erg prettig om met een kleine groep te reizen en herinneringen voor het leven te maken. Tot slot zijn we ook erg te spreken over de kwaliteit van de lodges en de inhoud en diversiteit van het programma. Wij hebben een fantastische reis gehad mede dankzij Best of Travel'.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze kleinschalige groepsreizen naar Zuid-Afrika.

Broek


De heer en mevrouw Kanters | Individuele rondreis Zuid-Afrika 

"Wij zijn zeer tevreden over alles wat Best of Travel voor ons heeft geregeld. Een unieke reis met bijzondere locaties en perfect geregeld! Goede voorbereidingen en een mooi reisschema wat ons werk uit handen nam."

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

St. Lucia


De heer en mevrouw Thijssen | Individuele rondreis Zuid-Afrika en Namibië 

'Wij zijn gestart in Kaapstad. Prachtige stad waar veel te beleven en te zien valt. Zeer zeker aan te raden is een rondrit over het Kaaps schiereiland naar Kaap de Goede Hoop. Leuke afwisselende natuurgebieden, de zee, pinguïnkolonie, Chapmans Peak. Mooie delen zijn ook het waterfront, botanische tuin waar wel honderden vogels te vinden zijn, de tafelberg en de wijnstreek. Na Kaapstad door naar Clanwilliam. Je vindt daar de Cederberg. Geweldig mooi rots bergketen landschap. Niet te vangen op een foto zo mooi. Erg mooie pas. Hier kun je de sevilla trail lopen. Daarna op naar Kamieskroon, Namaqualand. Geweldig die bloemenpracht. Bloeien maar een bepaalde tijd van het jaar. De wegen zijn goed begaanbaar en de wijnen en verblijven uitstekend! Zeer vriendelijke bevolking. Daarna zijn we enkele weken door het prachtige Namibië getrokken. Namibië moet je gezien hebben. Vooral woestijngebied. Maar wat is dit landschap wisselend. Van groene gebieden naar dor, soms lijkt het op het wilde Westen in Amerika, Aus waar de wilde paarden rond lopen, Fish river canyon, mooie passen, bergketens en het gedeelte aan de kust met de zeerobbenkolonie op Cape Cross de flamingo kolonie's op Walvisbaai, de zandduinen en de Sossus vlei. Onderweg naar Damara land troffen we de Himba's en herera's. Deze bevolkingsgroep leeft daar en niet te vergeten de wildparken. Je komt in een enkel dorpje of stadje. Mooi om te zien is hoe de planten, dieren, bomen zich aangepast hebben in dit woestijnklimaat. Het is er niet druk. Vaak lijkt het of je alleen op de wereld bent, en zie je in uren niemand. Maar de natuur is er prachtig. De wegen zijn over het algemeen goed te berijden. Hoofdzakelijk gravel en kiezels op de weg. Je kunt het beste een goed aangepaste auto hebben. Voor onderweg altijd voldoende water en wat voedsel meenemen. Je kunt het beste bij elk tankstation tanken. Deze zijn er niet zoveel, en je moet maar afwachten of ze benzine hebben. Ook de verblijven zijn erg goed, uniek, en soms weer aan de omgeving aangepast. De kers op de taart was dat we tijdens de laatste avond voor vertrek nog luipaarden met hun jongen hebben kunnen spotten.  Dit land moet je zeer zeker zien en beleven! Niets dan lof over Best of Travel!'

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Namibië. Wilt net als de familie Thijssen een combinatiereis van Zuid-Afrika en Namibië? Vraag dan hier een offerte aan en wij gaan voor u aan de slag.

Bushmen


De heer en mevrouw Adriaanse | Individuele rondreis + kleinschalige groepsreis Zuid-Afrika 

'Wij hebben in oktober 2016 een geweldige reis gemaakt met Best of Travel door Zuid-Afrika. Eerst twee weken met zijn tweetjes van Kaapstad naar Port Elizabeth met een huurauto en overnachtingen in B&B’s. Daarna doorgevlogen naar Johannesburg om de (kleine) groep te ontmoeten voor een rondreis door het noordelijke deel en een aantal parken'.

Het was in een woord GEWELDIG!!

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen en hier onze groepsreizen naar Zuid-Afrika.

Adriaanse review


De heer Heinen en mevrouw de Ridder | Individuele rondreis Zuid-Afrika

'Onze reis naar Zuid Afrika was een fantastische ervaring. We landden op 3 oktober in de avond in Kaapstad. De volgende dag direct verder naar Stellenbosch waar we een aantal wijnhuizen hebben bezocht. Ook Betty's Baai bezocht ( heel veel pinguïns en aalscholvers, en een mooie botanische tuin). Verder naar Hermanus waar we walvissen hebben gespot, geweldig! De dagen daarna via Knysna (de parken Birds of Eden, Monkeyland en Tenikwa zijn echt de moeite waard), naar Tsitsikamma, waar we prachtige wandelingen hebben gemaakt. En daarna volgde Addo, een geweldig mooi dierenpark waar we wrattenzwijnen, kudu's, zebra's, mestkevers, olifanten en heel veel vogels hebben gespot. Echt een hoogtepunt van de vakantie. En via Graaff Reinet en het landschap van de grote Karoo naar Oudshoorn, waar we een prachtige grot hebben bezocht. Daarna langs de bloeiende tuinroute naar Kaapstad.  Kaapstad is een heerlijke stad waar heel veel te doen is, wij hebben onder andere Robbeneiland bezocht (erg interessant), Kaap de goede Hoop en de botanische tuin Kirstenbosch. Kortom een zeer afwisselende en boeiende reis, met goede accommodaties, heerlijk eten, vriendelijke mensen, en mooi weer. Een aanrader!!'

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

review heinen


Reisgezelschap Nolen en Idenburg | Individuele rondreis Zuid-Afrika 

'Zuid-Afrika is een prachtig land met ongelooflijk veel variatie in flora en fauna. Onze reis bracht ons in ruim drie weken via Johannesburg en Kruger naar Swaziland en St Lucia, vanwaar we via Durban en de Drakenbergen weer terug in Johannesburg arriveerden. Hoogtepunten waren toch wel de jeepsafari’s in het Kruger park, fietsen tussen de zebra’s en antilopes in Swaziland en hiken door de prachtige Drakensbergen. Best of Travel heeft onze wensen en ideeën zeer goed vertaald in een mooie rondreis middels een prachtige route. Alles was zorgvuldig uitgelegd en gedocumenteerd, waardoor de reis probleemloos is verlopen en we volop konden genieten van alles dat Zuid-Afrika te bieden heeft'.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

Nolen


Heer en mevrouw van de Louw | Individuele rondreis Mexico

''We willen in een vakantie veel van het land zien en zoeken altijd een combinatie tussen cultuur, natuur en ook actief dingen doen. Best of Travel heeft goed naar ons geluisterd (en verschillende aanpassingen gemaakt) en een hele mooie reis samengesteld. We gingen rond kerst en oud en nieuw en we waren op een mooi eiland met kerst en in een leuke stad met oud en nieuw, precies wat we wilden. Op het eiland hebben we deze mooie muurschildering gezien een foto die ons doet herinneren aan een hele mooie reis.''

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Mexico.

De Louw


Review Mw. Van den Broek | Individuele rondreis Zuid-Afrika

''Wij hadden al eerder een reis geboekt via Best of Travel dus wij wisten wat we konden verwachten. Wij hebben onwijs genoten van onze reis door Zuid-Afrika en willen Best of Travel bedanken voor het fijne reisboek en het reisschema wat zij voor ons verzorgd hebben. Dit was erg fijn en duidelijk! Wij hebben genoten van onze reis!''

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

mevrouw van der broek


Maaike van der Velden | Individuele rondreis Thailand (zes personen) 

''In juli 2017 zijn we met het gezin en partners naar Thailand geweest. Een reis die bij ons in het teken stond van het ontdekken van de roots van mijn broer. Best Of Travel heeft een goed voorstel gemaakt en alles was tot in de puntjes geregeld. Uiteraard wilden we graag zoveel mogelijk zien in 2,5 week tijd. We hebben prachtige plaatsen bezocht onder begeleiding van een Engels sprekende gids zoals de River Kwai, Ayuttaya, Khao Sok National Park en het Elephant nature park in Chaing Mai. Alle hotels en accommodaties hebben ook onze verwachtingen overtroffen. Kortom een zorgeloze en onvergetelijke reis!''

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Thailand!

van der velden


Reisgezelschap Scheerhagen | Individuele rondreis Namibië

''In oktober 2015 hebben wij een prachtige reis naar Namibië gemaakt. In overleg met Best of Travel - een tip van een vriend- hebben we een route vastgesteld. Daarbij was het fijn dat we met iemand van het reisbureau konden praten, die er zelf geweest was. Vervolgens heeft Best of Travel de accommodaties en de auto gereserveerd. Dat was prima in orde. De vliegtickets hebben we zelf gedaan, dat was goedkoper.  Het werd een fantastische reis. We zouden het zo weer doen, alleen met een dag minder  Swakopmund.  Namibië is nog redelijk ongerept en veel minder toeristisch dan andere landen in deze regio. Het is zeker een land om een tweede keer naar toe te gaan. De kwaliteit van een reisbureau blijkt vaak als er zaken niet kloppen die op afstand recht gezet moeten worden. Daar hebben wij deze keer geen ervaring mee, alles was zoals was afgesproken dankzij Best of Travel en hun lokale partners''. 

Mark en Els

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Namibië.

scheerhagen


Reisgezelschap Lenoir | Kleinschalige groepsreis Zuid-Afrika 

''In 2015 hebben wij via Best-of-Travel onze rondreis naar Zuid-Afrika geboekt. Nadat we onze wensen besproken hadden zijn ze direct aan de slag gegaan om verschillende reisvoorstellen uit te werken. Nadat we een voorstel als basis hadden genomen hebben we dit samen helemaal geüpdatet naar onze wensen. Op die manier had de reis voor ons goede vluchttijden, juiste duur en budget. Nadat alles geregeld was kon we na de reis gaan toeleven. Enkele dagen voor de reis kregen we een keurig boekje waarin de hele reis netjes beschreven stond en ook wat extra informatie en contact gegeven voor in het geval van nood.  Zo nu kon de reis echt beginnen. We hadden gekozen voor een combinatie reis tussen soms een accommodatie en de meeste overnachting in een tent. Dit is ons super goed bevallen de tent kon je makkelijk opzetten en we voelde ons een met de natuur. Eten deden we iedere dag koken bij de safari truck, waardoor we meestal als een groep voor de maaltijd zorgde. Dit had een positief effect op de kost en ook leerde we onze internationale reis groep goed kennen.  We hebben vaker rondreizen gemaakt maar voor ons was deze reis, door de samenstelling van de groep, de manier van reizen, de schoonheid en ook de hygiëne van het land, de prachtige wildparken en de zeer goede partner waarmee werd samengewerkt in Zuid Afrika een van de mooiste reizen die we tot nu toe gemaakt hebben''.

Groet,

Jorryt

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze kleinschalige groepsreizen naar Zuid-Afrika.

Jorryt


Reisgezelschap Goossens | Individuele rondreis Zuid-Afrika

''In december 2016 waren wij, Dorrie en Theo, in Zuid-Afrika. We maakten een rondreis die met heel veel aandacht voor onze persoonlijke wensen was samengesteld en een aantal keren op ons verzoek aangepast op een aantal punten door Best of Travel. Wij wilden bijv. wat luxere onderkomens en minimaal twee nachten op hetzelfde adres verblijven. Alles was uitstekend geregeld, op het vliegveld in Johannesburg werden we opgewacht door hun Zuid-Afrikaanse vertegenwoordigster die ons direct hielp met geld pinnen en wisselen en met het afhalen van de huurauto. Ook had zij een prachtige map voor ons met alle reisdocumentatie. De routes tussen de verschillende locaties was met zorg samengesteld, duidelijk omschreven, heel veilig en bijzonder mooi. Van Johannesburg ging de reis naar Hazyview in de buurt van de Panoramaroute (3 nachten), daarna Kruger Park waar we in 2 nachten in een heel mooie en luxe private lodge (Hoyo Hoyo) logeerden waar vanuit we fantastische gamedrives maakten met een deskundige en vriendelijke gids/chauffeur. Vervolgens via Swaziland (1 nacht) naar Kosy Bay (2 nachten), daarna naar St Lucia (2 nachten), weer verder naar de Drakensbergen (3 nachten) en van daaruit terug naar Johannesburg (1 nacht). We vlogen van Johannesburg naar Mauritius om daar nog vijf dagen uit te rusten van al onze fantastische indrukken en ervaringen''.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

Goossens


Zeer tevreden klanten uit Rosmalen | Individuele rondreis Zuid-Afrika 

''Vorige week zijn we teruggekomen van een fantastische rondreis door Zuid-Afrika. Best of Travel had die reis voor ons persoonlijk samengesteld. Heel erg handig vonden we de reisinformatie waarin per dag zeer praktische info van allerhande aard stond beschreven. En dan nog de accommodaties: de ene nog mooier of meer bijzonder dan de andere. We hebben een fantastische vakantie gehad!''

Een zeer tevreden gezin uit Rosmalen.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

tevreden klant rosmalen


Yasmijn & Reggy | Individuele rondreis Zuid-Afrika (twee personen) 

''Wij zijn weer terug van onze prachtige 23-daagse rondreis door Zuid Afrika! In de voorbereidingen zijn wij prima geholpen door de medewerkers van reisbureau de Wit/Best of Travel in Veghel. Wij hebben een onvergetelijke reis gemaakt met zeer goede accommodaties en geplande activiteiten. We zijn goed geadviseerd met betrekking tot de veiligheid in het land en hebben dan ook geen moeilijkheden gehad op dat gebied. Een volgende reis op maat zouden wij zeker weer bij reisbureau de Wit boeken. Bedankt voor deze mooie reis!''

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

Kuijs/ jasmijn en reggy


Review Dhr. en Mw. Beeuwkes | Individuele rondreis Zuid-Afrika (twee personen)

''We zijn net terug van drie weken Zuid-Afrika (juni/juli) en wat hebben we er van genoten! We begonnen in het Krugerpark waar we heerlijk konden ‘onthaasten’ en ’landen’ in dit prachtige natuurgebied te midden van de vele dieren. Daarna twee weken de zgn. Tuinroute gereden en langs de mooiste plekjes gekomen. De B&B’s waren fantastisch: goede accommodaties, waar men ons enorm verwende (ook omdat het rustig was i.v.m. de winterperiode!). Een onvergetelijke reis vol met goede tips voor onderweg. We gaan nog graag een keer terug, want we hebben nog lang niet alles gezien''.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

Beeuwkes


Review familie van Leuken | Individuele rondreis Zuid-Afrika (twee personen)

''In de zomer van 2017 zijn wij samen naar Zuid-Afrika op reis geweest. Dit was onze eerste verre reis. Gelukkig heeft Travelcenter de Wit  samen met Best Of Travel deze reis perfect in elkaar gezet. We kregen vooraf allerlei tips mee voor activiteiten en bezienswaardigheden. Zo hebben we het maximale uit onze reis kunnen halen. In 5 weken zijn we heel Zuid-Afrika door gereden en hebben we veel mooie herinneringen gemaakt. Bungeejumpen, de Big Five bekijken in het Kruger Park, walvissen spotten, de Tafelberg beklimmen en nog veel meer! We weten nu al dat dit één van onze mooiste reizen zal zijn, terwijl we er nog veel zullen maken. Het was fantastisch, bedankt! Ons cijfer? Een dikke 9''.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

Leuken


Review Familie Slegers | Individuele rondreis Oost en West-Amerika (vijf personen)

''Wij zijn weer thuisgekomen van een fantastische rondreis door de USA. Bedankt voor de goede adviezen, hulp midden in de nacht na 'cancelation flight' A'dam-Londen en de klantvriendelijke service. We hebben veel gezien, beleefd, genoten van elke dag met nieuwe plaatsen/parken.''

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar de Verenigde Staten!

Slegers


Review familie Nooijen – Individuele rondreis West – Canada (drie personen)

''Op 2 juni stond ons een geweldige vakantie te wachten. Namelijk een 23-daagse rondreis door Canada, geheel naar eigen wensen samen met Reisbureau de Wit in Gemert en Best of Travel samengesteld. We begonnen in Vancouver, een geweldige wereldstad. Via Vancouver-Island, waar we orka’s en walvissen hebben gespot, naar Whistler. In Whistler van de sneeuw kunnen genieten en overblijfselen van de Olympische Spelen mochten bezichtigen. Vervolgens door naar Jasper en Banff. We hebben schitterende natuur en alle dieren in het wild gespot. Wat een geweldig mooie vakantie! Natuurlijk was de voorpret in Nederland al leuk. Alles is door Best of Travel en Reisbureau de Wit van te voren tot in de puntjes geregeld. Dingen waar we zelf nog niet aan dachten. Visums, hotels, huurauto, overtochten en zelfs binnenlandse vluchten naar familie toe. Het was een geweldige vakantie om nooit te vergeten.''

Hartelijk bedankt voor deze geweldige ervaring!

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze reizen naar West-Canada!

Nooijen


Review familie Smits | Individuele rondreis Thailand (vier personen)

''We hebben bij jullie een reis geboekt naar het mooie Thailand. Aangezien het voor ons een eerste verre reis was vonden we het wel spannend of alles goed ging verlopen met betrekking tot vervoer tussen de verschillende locaties. We vlogen vanaf Amsterdam naar Hong Kong en vandaar naar Phuket. Vanaf vliegveld Phuket werden we netjes vervoerd naar Khao Sok, onze privé chauffeur stond al op ons te wachten. De reis bestond uit twee delen, eerst drie dagen naar het mooie Khao Sok en verblijven in een mooi kleinschalig resort direct aan het mooie National Park Khao Sok. Na dit verblijf zijn we naar het eiland Koh Samui vertrokken, ook weer met een privé chauffeur die precies op tijd klaar stond bij het resort. Van daar uit zijn we naar de boot gereden welke ons naar het eiland bracht. Ook daar stond de chauffeur zoals gepland klaar. Op dit eiland hebben scooters gehuurd, erg leuk maar wel opletten.Je ziet dan wel meer van het eiland. Tevens hebben we een dagje vissen en snorkelen gepland, beide erg leuk om te doen. Ook een dagje National Marine Park met de kano is mooi. Na hier een week te zijn verbleven zijn we vanaf dit eiland naar Hong Kong gevlogen en vandaar uit terug naar Amsterdam. Kort samengevat was deze reis een geweldige ervaring en zeer goed georganiseerd, we hebben we nergens hoeven te wachten. Met dank aan de juiste planning en organisatie van het reisbureau en onze eigen zoektocht naar de resorts en leuke uitstapjes.''

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Thailand.

Smits


Review familie Schepers | Individuele rondreis Oost en West Amerika (vier personen)

''We hebben een schitterende reis gemaakt naar Oost en West Amerika. We zijn begonnen aan de oostkant van de Verenigde Staten. We hebben de steden New York (leuk om te fietsen in Central Park) en Washington (Capitool, Witte huis en mooie musea) bezocht. Vervolgens zijn we doorgevlogen naar Los Angeles, hebben de huurauto opgehaald en enorm genoten van het mooie landschap en de afwisselende natuurparken aan de oostkant. Magistrale Grand Canyon (leuk om een helikoptervlucht te doen), lekker zwemmen in Lake Powell (bezoek daar de lower Antilope Canyon; schitterend), prachtige wandelingen in Bryce Canyon en Zion. Daarna een bezoek aan het maffe Las Vegas (warm, maar zeker de moeite waard). Via Death Valley (je moet een keer meemaken wat 49 graden is) naar het fantastische Sequoia (met een beetje geluk kom je een beer tegen) en Yosemite. In deze parken kun je ook heerlijk wandelen en is het wat koeler. Daarna een paar dagen San Francisco. Een hele mooie stad (ga ook fietsen) met Alcatraz, de Golden Gate en de bekende tram (effe wachten, maar wel leuk). Enig minpuntje, naast de frisse wind, zijn de vele zwervers. Doen niets, maar zet er niet fraai uit. Tenslotte via de Highway 1 naar Los Angeles. Drukke stad met paar hoogtepunten (Hollywood, Santa Monica en Beverly Hills). De laatste dag was een lekker dagje Venice Beach. Kortom een schitterende reis met tal van hoogtepunten. Een dikke 9!''

Tenslotte nog een paar tips:

  • Een tussenstop met vliegen kan het een stuk goedkoper maken;
  • Huur een grote auto (Dodge Mini Caravan); lekker makkelijk en genoeg ruimte. Je zit er tenslotte best veel in.
  • Rij niet meer dan gemiddeld 3 a 4 uur per dag met de auto.
  • Ochtend (koel) actief en middag (warm) rijden.
  • De treinreis naar Washington was een leuke afwisseling.
  • Maak keuzes, want alles zien gaat niet.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar de Verenigde Staten!

Schepers


Review Dhr. en Mw. Rozario | Individuele rondreis Brazilië (twee personen)

''Na de thema avond over de Globetrotter reis bezocht te hebben waren we weer enorm geïnspireerd om zelf weer een reis samen te stellen. Samen met de dames van Reisbureau de Wit in Gemert en Best Of Travel hebben we wederom een reis samen kunnen stellen die volledig aan onze wensenlijst voldeed. Vanuit Amsterdam zijn we rechtstreeks naar Sao Paolo gevlogen. Na 12 uur gevlogen te hebben moesten we nog een overstap pakken en zijn we nog 3,5 uur doorgevlogen naar Foz do Iguacu. Hier begon onze reis en wel te weten bij de grootste watervallen ter wereld. Met een gids die erg goed Engels kon spreken zijn we zowel aan de Braziliaanse als aan de Argentijnse kant geweest. Met name de Argentijnse kant is erg indrukwekkend. Ongelofelijk hoeveel water er daar per seconde kan passeren. Ook de lunch op een Argentijnse haciënda met echt Argentijns rundvlees is een absolute must. Vanuit Foz zijn we met een nachtbus naar de Pantanal gegaan en wat is dit gebied mooi! Niet zo bekend als de Amazone maar dat maakt het gebied er zeker niet minder om. De hoeveelheid aan flora en fauna die je daar ziet is echt ongelofelijk. Je vaart er tussen kaaimannen en anaconda's door, staat in het water op piranha's te vissen en kunt er heerlijk paardrijden. De accommodatie was 30 jaar terug in de tijd. Wel schoon en heel authentiek. Geen WiFi of mobiel signaal en 's avonds om 8 uur naar bed in verband met de miljoenen muggen die er vliegen. Dat is absoluut niet erg omdat je door het dagprogramma in combinatie met de enorme hitte dan ook wel echt toe bent aan slaap. Vanuit Pantanal zijn we naar Rio gevlogen en hier hebben we een aantal dagen lekker vertoefd aan de immer bruisende Copacabana. Een en al vriendelijkheid en plezier daar. Rio is echt een stad zoals geen ander, relaxed maar toch altijd wat te doen. We hebben hier ook een favela (sloppenwijk) bezocht, wel te weten Santa Maria Favela. Wat was dit indrukwekkend en mooi, die mensen zijn echt blij met niks. Daarna hebben we nog met een Nederlandse taxi chauffeur een prachtige tour gemaakt. We hebben hierbij de Corcovado berg bezocht (met het Jezus standbeeld) en het stadion van Vasco da Gama CF. Want naast muziek is Brazilië natuurlijk ook het land van het voetbal! Vanuit Rio zijn we nog enkele dagen naar Ilha Grande geweest. Hier kun je genieten van echte Bounty stranden en we hebben ons beste eten daar gegeten. Ook deze reis was weer tot in de puntjes verzorgd en aan niets ontbrak het! Brazilië is niet het land waar je als eerste aan zult denken maar het is meer dan de moeite waard. Het toerisme is er nog op een laag pitje waardoor nagenoeg alles nog onaangetast is. De Braziliaan is zo vriendelijk en behulpzaam en qua criminaliteit zul je sommige gebieden moeten weren met name in het donker. Maar ja dat moeten we in Amsterdam/Rotterdam/Berlijn/ Parijs volgens mij ook. Brazilië heeft ons hart echt wel gestolen!''

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Vraag hier een reisvoorstel op maat aan voor uw droomreis naar Brazilië.

Rozario Brazilie


Review Mw. Vermeer en Dhr. Morais Rodriguez | Individuele rondreis West Amerika (twee personen)

''In augustus 2017 hebben wij (ik en mijn partner) drie weken rond gereisd door West Amerika. Samen met Best of Travel hebben we deze reis voorbereid. Hierbij heeft Best of Travel onze reis zo samen kunnen stellen, dat deze volledig aan onze wensen en verwachtingen deed. Wat hebben wij veel gezien, mee mogen maken en kunnen doen. Best of Travel en Reisburo de wit, bedankt voor het mede mogelijk maken van deze onvergetelijke reis!''

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar de Verenigde Staten!

vermeer


Review Dhr. en Mw. de Rozario | Individuele rondreis Vietnam (twee personen)

''Voorafgaande aan onze reis zijn we aanwezig geweest bij de Inspiratie avond van Vietnam. Op deze avond hebben we inspiratie opgedaan voor onze reis en tevens hebben we nog wat extra info ingewonnen.  Vanuit onze wensenlijst heeft Reisburea de Wit in samenwerking met Best Of Travel een prachtige route opgezet. We begonnen in het mooie Hanoi waar we een aantal dagen hebben genoten van de smalle straatjes vol met leuke en gezellige restaurantjes. Er was voldoende te zien en we hebben een stadstour geboekt in een tuk tuk. Verder hebben we vele kilometers lekker gewandeld door de stad. Vanuit Hanoi zijn we met onze prive gids Nguyen naar Mai Chau gegaan. Dit was voor ons het hoogtepunt van de reis. Een reis door de bergen leidde ons naar een prachtig dorp omgeven door bergen en rijstvelden. Daar logeerde wij in een eco lodge en de stilte zoals we die daar ervaren hebben zullen we denk ik nergens meer ervaren. Vanuit dit dorp zijn we richting Halong Bay vertrokken en hebben we op de droge zijde nog een stop gemaakt. In Halong zijn we aan boord gegaan van een traditionele jonker en hiermee zijn we 2 dagen aan het rondvaren geweest. De omgeving is echt prachtig. Vanuit Halong zijn we naar Da Nang gevlogen en hier werden we weer opgehaald om naar Hoi An te gaan. Ook van dit dorp waren we echt onder de indruk. Leuke straatjes, liggend aan het water was dit echt een aanrader. Dit gold ook voor de kookcursus die we bij Red Bridge cookingclass hebben gevolgd. Erg leuk met super verse ingrediënten. Vanuit Hoi An zijn we een aantal dagen naar Da Nang gegaan om lekker te kunnen rusten in een Resort. Vervolgens zijn we naar Saigon gevlogen en daar hebben we nog 4 dagen doorgebracht voordat we via Hong Kong weer naar huis zijn gevlogen. Al met al was deze vakantie perfect geregeld! Overal stond het vervoer met de gids al klaar en we konden echt aangeven wat wij zelf wilden. Ook eten bij de locals was voor ons een must en hier is zeker gehoor aan gegeven. Bedankt Best of Travel en Reisbureau de Wit!''

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Vietnam.

Rozario Vietnam


Reisgezelschap De Wildt |Individuele rondreis Zuid-Afrika (twee personen)

''In 2015 hebben we een prachtige rondreis gemaakt door Zuid Afrika. We hebben ons laten adviseren door Michal van Bavel en hij heeft voor ons een route uitgezocht waarbij we alle highlights van het land in de tijd die we hadden aan zouden doen. Van Kaapstad, tot Hermanus voor wat walvissen spotten en ook het Krugerpark alles was van te voren geboekt, hetgeen ons onderweg veel tijd bespaarde. De accommodaties waren uitstekend en lagen in de natuur zodat we echt de Afrikaanse natuur konden ervaren. We hebben ontzettend veel wild gezien, van leeuwen, olifanten, neushoorns tot prachtig gekleurde vogels en ook pinguïns op Robbeneiland en langs de prachtige kust. Al met al een aanrader!''

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

De Wildt


Hans en Maria Bunschoten | Mobile Camp Safari Botswana

''De mobile camp safari was een uitdaging voor Best of Travel. Als globetrotters en toeristen die al twee keer eerder op safari waren geweest ligt de lat hoog. Intuïtief denk je dan aan luxe verblijven in mooie wildparken of concessies. Samen met onze Best of Travel adviseur kwamen we echter toch uit bij een luxe tent, die steeds voor ons werd opgezet en afgebroken en die direct tussen de wilde dieren werd geplaatst. De Ranger en zijn crew gaven ons een honderd procent garantie dat leeuwen, hyena's en luipaarden het dunne tentdoek zouden respecteren en ons niet zouden aanvallen. Wat een belevenis. We kwamen na een mooie vlucht over de Okavango delta samen met 5 andere toeristen in het donker aan in ons tentenkamp. In de verte lag het meer en daar brulden de nijlpaarden, de tafel was gedekt en we aten een heerlijk diner in het licht van olielampen. Toch goed geslapen (door de 100 procent garantie) en ‘s ochtends in het kamp de sporen gevonden van 1 luipaard en meerdere hyena’s. Al na 20 minuten rijden in onze jeep vonden we de eerste leeuwenfamilie en we hadden geluk want ze waren op jacht. De eerste kill was snel een feit en bedenk dat het zien van een kill zelfs voor een Ranger een unieke gebeurtenis is. De 10-daagse safari in de Okavago delta en Savuti was elke dag een belevenis en zat vol met hoogtepunten. Leeuwen en welpjes, brullende bijna volwassen mannetjes leeuwen naast ons kamp die hun territorium opeisten, cheeta’s, luipaarden en hun jongen, de volwassen mannetjes olifant die opeens in ons kamp stond en ons rustig aan het bekijken was. Het absolute hoogtepunt was het “meejagen” met de wilde honden. Ze zijn zeldzaam en waren moeilijk te vinden. Dankzij de hulp van een hyena en zijn goede neus konden we ze vinden. Net toe we gearriveerd waren sloegen ze toe en wij met onze jeep erachteraan met weerszijde van de jeep inmiddels twee hyena’s, die ook een graantje van het jachtsucces van de wilde honden wilde meepikken. Het was fantastisch en we zouden de reis zo weer over willen doen, omdat je elke dag met zoveel nieuws wordt verrast. Hulde ook aan de Ranger en zijn crew, die de reis door de wilde natuur onvergetelijk en comfortabel wisten te maken. De reis sloten we af in een luxe lodge in Zimbabwe in de nabijheid van de Victoria Watervallen. Een prachtig natuurwonder en wel weer even wennen aan de toeristische drukte die dat natuurlijk oplevert.”

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele reizen naar Botswana!

Botswana


Reisgezelschap van de Leest en Verhagen | Individuele rondreis Namibië, Botswana en Zimbabwe

''We zijn net terug van een fantastische reis naar Namibië, Botswana en een stukje Zimbabwe (Victoriafalls). Met een 4x4 dwars door Afrika rijden en Afrika zien in zijn puurste vorm is een onvergetelijke ervaring. Vooraf zijn we ontzettend goed geholpen door Michal van de Reisburo de Wit, Heesch en Best of Travel. Wat ik vooral heel bijzonder vond is de oprechte betrokkenheid. Niks was te veel, er werd mee gedacht, en zelfs toen we voor de 3de keer kwamen met vragen was dit geen enkel probleem! Ik heb hier een zeer positief gevoel aan over gehouden. Ik zou zowel het reisbureau als de reis aan iedereen aanbevelen!”

Enthousiast geworden na het lezen van dezer review? Bekijk hier onze individuele reis naar Namibië, Botswana en Zimbabwe.

verhagen


Reisgezelschap familie Bunschoten | Individuele rondreis Tanzania en Zanzibar

''In oktober was het zo ver. We hadden al een korte ervaring met safari en de nabijheid van wilde dieren in het Krugerpark (Zuid-Afrika) opgedaan. We dachten toen dat één keer genoeg zou zijn, maar we waren zo enthousiast dat we nog wel een keer wilde doen. Best of Travel heeft toen een privéreis op maat voor ons samengesteld naar drie minder bekende parken (Saadani, Mikumi, Selous) in het zuiden van Tanzania. Minder bekend bleek een groot voordeel. Er waren wel toeristen maar het was geen filerijden bij de leeuwen en luipaarden wat je in de Serengeti en het Krugerpark nog wel eens ziet. Nee het was lekker elke dag vroeg opstaan, snel ontbijten en dan met onze vaste Ranger en reisbegeleider op pad om dieren te gaan spotten en de voetsporen te lezen om zo als eerste en vaak enige heel dicht bij de dieren te komen. Dan ging de motor uit en waren we alleen met een leeuwenfamilie, een olifantenfamilie of aan een watertje waar in de loop van een uur een grote variëteit aan dieren heel behoedzaam kwamen drinken. Het gaf een gevoel van een met de natuur te zijn en door de wilde dieren te worden geaccepteerd. Het is tenslotte hun domein en zij moeten bij alles wat ze doen enorm op hun hoede zijn. Misschien wel het mooiste moment was de ochtend dat we een leeuw roken achter onze lodge (maar we waren er niet helemaal zeker van ) gewoon gingen ontbijten en toen de leeuw vanachter onze lodge de aanval zagen openen op een gnoe. Het hele kamp liep uit en rende achter de leeuw en de gnoe aan. De gnoe wist (gelukkig) te kunnen ontsnappen, maar het beeld was surrealistisch omdat je zou verwachten dat wij mensen wegrennen voor een leeuw en iedereen ging er nu achteraan. Aan het eind van 10 dagen safari zijn we nog met een privévliegtuigje naar Zanzibar gevlogen om heerlijk na te genieten in de zon met de parelwitte stranden. De reis is een aanrader ook vanwege de aardige bevolking en de Ranger die met al zijn kennis ons altijd een veilig gevoel gaf.''

Enthousiast geworden na het lezen van dezer review? Bekijk hier onze individuele reis naar Tanzania. Informeer bij onze reisspecialisten naar de strandverlening op Zanzibar.

tanzania review


Familie van Iersel | Individuele rondreis Zuid-Afrika (zes personen)

''Overdonderend onvergetelijk mooie reis door Zuid Afrika gemaakt met Best of Travel. Vanaf de ontvangst op het vliegveld van Johannesburg tot het vertrek terug naar huis vanuit Kaapstad een zeer indrukwekkende vakantie beleefd. Alle overnachtingen waren prima geregeld, van een boomhut tot een luxe resort inclusief gamedrives en duidelijke routebeschrijvingen. Het zelf rijden geeft je veel vrijheid en de keuze om niet voor een binnenlandse vlucht te kiezen maar die mooie reis door de Drakensbergen te maken is de juiste geweest en een aanrader voor iedereen die volgt : ) Ook de mogelijkheid om zelf een aantal activiteiten te organiseren maakt het helemaal compleet; hiervoor worden erg nuttige tips gegeven in het reisprogramma. Ik zou Best of Travel een dikke 9 willen geven voor deze prachtige vakantie''.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

Iersel


Reisgezelschap Wilbers | Individuele rondreis Zuid-Afrika (twee personen)

''Wij hebben in 2016 een onvergetelijke reis gemaakt door Zuid-Afrika! Tijdens het samenstellen van de vakantie was overal aan gedacht waardoor wij zo veel mogelijk hebben kunnen doen en zien. Veel verschillende safari’s, persoonlijke en kleinschalige activiteiten, route door de mooie natuur die Zuid-Afrika te bieden heeft en dit allemaal in combinaties met de mooiste lodges!''

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

Wilbers


Reisgezelschap Ruijs | Individuele rondreis Zuid-Afrika

''In 2016 hebben we een heerlijke rondreis door Zuid-Afrika gemaakt, deze reis hebben we samen met Michal geheel naar onze eigen wensen samen kunnen stellen. Ondanks het feit dat we al wat Afrika-ervaring op zak hadden wist Michal ons positief te verassen met een aantal erg mooie opties die we anders waarschijnlijk niet snel gevonden hadden. De gehele reis was perfect verzorgt en verliep dan ook geheel naar wens, vanaf het moment dat we het vliegtuig instapte tot aan de vlucht weer huiswaarts hebben we enorm genoten''.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

Ruijs Zuid Afrika


Familie van der Heijden | individuele reis Costa Rica (vijf personen)

''In 2016 hebben we met ons gezin via Best of Travel een rondreis gemaakt door Costa Rica. Op basis van wat wij wilden ontdekken en doen hebben zij voor ons een reis samengesteld, van auto tot accommodaties. Zelfs het meedenken over verrassingen voor een 25 jarig huwelijk tijdens de vakantie was geen probleem en werd meteen geregeld! Een tripje naar nationaal park Tortuguero is een echte aanrader, veel verschillende soorten dieren, een mooie natuur en je kunt er echt tot rust komen. We zijn in juni gegaan, midden in het regenseizoen. Ondanks dat hebben we weinig regen gehad. Kortom, wij kunnen terugkijken op een prachtige vakantie!''

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreis door Costa Rica.

Van der Heijden


Review familie Melis | Individuele rondreis Sri Lanka (acht personen)

''In de Kerstvakantie van 2016/2017 hebben wij met ons gezin (acht personen) een geweldige rondreis gemaakt door Sri Lanka! Het was heel fijn dat we vervoer hadden bijgeboekt met een chauffeur die tevens onze gids was. Het was een reis met heel veel hoogtepunten: het olifantenweeshuis in Pinnawela, de rotstempels in Dambula, een enorme taart op onze kamer met wijn en heel veel bloemen ter ere van onze trouwdag, het beklimmen van de rots in Sigiriya en de fietstour door Polonnaruwa met heel veel schattige aapjes, de geweldige tempels die we bezocht hebben en de schitterende treinreis naar Nuwara Eliya , de botanische tuin in Peradeniya en de safari in Yala national park. Heel bijzonder was de kookworkshop met de lokale bevolking!  De rondreis hebben we afgesloten met een meditatiesessie met een lokale monnik in een boeddhistische tempel. Dit was heel indrukwekkend. Daarna hebben we nog enkele dagen genoten van zon, zee en strand. Complimenten aan Elvira Saltos van reisbureau De Wit in Gemert die er, samen met Best of Travel alles aan gedaan heeft om al onze reiswensen in vervulling te laten gaan! Wat hebben wij genoten van het land, de mensen en hun cultuur en wat was het bijzonder om dat samen met ons gezin te doen!''

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreis door Sri Lanka.

Melis


Reisgezelschap Beekveld | individuele rondreis Zuid-Afrika

''Onze ervaring met de reis naar Zuid-Afrika met Best of Travel is goed. Er waren ontzettend mooie accommodaties voor ons geboekt. Ze waren voorzien van goed behulpzaam personeel en de suites waren super. Als we tijdens onze reis vragen hadden, was het geen probleem voor Best of Travel om deze te beantwoorden. We kregen binnen een paar minuten al antwoord terug. Ook heeft Best of Travel tijdens het boeken van de reis ook goed nagedacht over de activiteiten die we daar konden doen. Zo hebben we de meest complete reis gehad. De foto die is bijgevoegd is in Kruger Park gemaakt, waarbij we in een privé reservaat een game drive hadden. Daar hebben we deze mooie luipaard gespot. Al met al is Zuid-Afrika echt een ontzettend mooi en divers land, een aanrader voor iedereen''.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

zuid-afrika


Reisgezelschap van de Beek | groepsreis Zuid-Afrika

''Onze geplande droomreis naar Afrika was plotseling geannuleerd, dit in verband met te weinig aanmeldingen, en na zoeken naar een goed alternatief vonden wij Best of Travel. Best of Travel dacht goed mee en kon ons eigenlijk dezelfde reis aanbieden maar dan zelfs goedkoper en meer aangepast aan onze wensen. We hebben onze droomreis gemaakt en hebben genoten van het mooie Afrika! Ik kan Best of Travel met een gerust hart aanbevelen''.

Groeten Ted van de Beek

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze groepsreizen naar Zuid-Afrika.

Beek


Familie Verbruggen | Individuele rondreis Zuid-Afrika (zeven personen)

''Onze eerste echte reis. Alle twijfels werden weggenomen door Ad en Robin. En wat hebben wij genoten van onze reis. Als we samen terugkijken (gezin, 7 personen), denken we vooral terug aan het prachtige natuurlandschap; de absolute stilte in de avond en de gastvrijheid in bijna alle lodges. Het niet of nauwelijks hebben van internet was voor ons alle 7 geen issue. De dagen begonnen vroeg (soms om 5.00 uur) en om 20.00 uur was het muisstil overal. Alleen dierengeluiden waren te horen. We hadden gekozen om ook via st. Lucia en Umhlanga te gaan, maar we zijn tot de conclusie gekomen dat de hoogtepunten daar niet lagen. Absoluut op nummer 1 staat Umkumbe Safari Lodge, gevolgd door Tlopi tentenkamp (2 foto's) Fantastisch was ook Drakensbergen en Blide river canyon (foto). Gelukkig hebben de omgeving van Kaapstad niet meegenomen in de trip. We hebben een goede reden om terug te gaan. Zeker weten''.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

verbruggen


De heer en mevrouw Schrijer | Individuele rondreis Zuid-Afrika (twee personen)

''Net terug van een geweldige vakantie in Zuid Afrika. Rondreis gemaakt van Johannesburg naar Durban en vervolgens via Port Elizabeth naar Kaapstad (23 dagen). Wat een PRACHTIG land. Veel gezien, prachtige safari’s, schitterde natuur en heerlijk gegeten en gedronken. Alles prima geregeld en de hotels waar we verbleven waren goed. Wat zeg ik ze waren goed, beter, best! Wel een aanrader als je het stuk boven Durban bezoekt huur een 4WD auto de wegen zijn van dusdanige kwaliteit dat je die wel kunt gebruiken''.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

schrijen


Meneer en mevrouw van der Heijden| Individuele rondreis Namibië

''Doordat onze dochter in Kaapstad woont en wij regelmatig in Zuid Afrika zijn, genieten wij iedere keer opnieuw van dit prachtige land. Omdat onze schoonzoon Afrikaan is en ons vertelde dat we, omdat we toch regelmatig in Zuid Afrika zijn, echt eens naar Namibië moesten gaan. Hebben we over Namibië info ingewonnen bij reisbureau “De Wit” in Veghel en werden erg enthousiast mede door de verhalen die Ad ons vertelde, daar is het begonnen. Door ons enthousiasme werden vrienden van ons aangestoken die zich afvroegen of er nog plaats zou zijn in het vliegtuig. Welnu aangestoken door ons virus hebben we ze in contact gebracht met reisbureau “De Wit” die alles perfect heeft geregeld. Compliment voor dit bureau want onze vrienden moesten toch op het laatste moment overal ingepast worden. Op de heen en terugreis was het niet meer realiseerbaar om samen in hetzelfde vliegtuig naar Zuid Afrika te vliegen. De hele reis door Namibië hebben wel samen kunnen maken, de terreinwagen was aangepast ook alle overnachtingen in lodges waren goed afgestemd op ons viertjes. Geweldige reis gehad die we nooit meer zullen vergeten. We zijn zo enthousiast over dit deel van Afrika dat we wederom denken aan een mooie reis door Zimbabwe, Botswana en nogmaals een deel van Namibië. De foto’s geven een impressie van onze reis''. 

Mvg. Betsy en Rein van der Heiden

Enthousiast geworden na het lezen van dezer review? Bekijk hier onze individuele reis naar Namibië.

Heijden


Mevrouw van den Nieuwenhof | Individuele rondreis Zuid-Afrika (zes personen)

''September 2017 heb ik samen met 6 vrienden de reis “Highlight van de Kaap” gemaakt. Via het reisbureau hadden we een minibusje gehuurd en speelden wij zelf voor chauffeur en gids. Wij hadden gekozen voor deze manier van reizen omdat wij dan zelf een eigen dagindeling konden maken. En dat is ons prima bevallen! Wij hebben genoten: prachtige steden waar je nog veel Nederlandse invloeden kon zien, geweldige mooie natuur met prachtige dieren, een bezoek gebracht aan Robben Island, De Tafelberg, lekker gegeten…. En een complimentje aan de reisorganisatie: de hotels/lodges waren prima en alle andere afspraken die gemaakt waren, zijn keurig en op tijd nagekomen''.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

van den nieuwenhof


Familie van Ee | Individuele rondreis Amerika (vier personen)

''Nog steeds denken we met veel plezier terug aan onze mooie vakantie in Amerika in de zomer van 2017. Met ons gezin (2 kinderen van 15 en 17) hebben we samen met Best of Travel een mooie op maat gemaakte reis uitgestippeld, waarbij we zijn begonnen met 4 dagen New York, om vervolgens door te vliegen naar San Francisco om vandaar uit bijna 3 weken Zuid-West Amerika te verkennen. We hadden deze reis 25 jaar terug al eens zonder kinderen gemaakt, nu hebben de kinderen er enorm van genoten. De reis was in een woord geweldig! Volgend jaar willen we naar Florida en zullen ook dan Best of Travel benaderen om deze reis voor ons samen te stellen!”

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar de Verenigde Staten.

van ee


Mevrouw Walkate | Individuele rondreis Verenigde Staten van Amerika (twee personen)

''In de zomer van 2017 wilden mijn zus en ik familie opzoeken in de USA en we hadden het plan dit te combineren met een bezoek aan Yellowstone, één van de mooiste natuurparken in de wereld. Omdat het erg moeilijk is als individuele reiziger onderdak te regelen binnen dit park, hebben we Best of Travel (een klein jaar van tevoren!) gevraagd een reis samen te stellen. Binnen korte tijd hebben ze een mooi programma op maat gemaakt, en in oktober 2016 was alles tot in de puntjes geregeld. Eind augustus 2017 zijn we met een huurauto uit Rapid City vertrokken en hebben een schitterende reis gemaakt via Mount Rushmore, Custer State Park, Crazy Horse Memorial, Deadwood, Devil’s Tower National Monument, Cody, Yellowstone National Park, en Jackson-Grand Teton National Park,  waar we begin september aankwamen in Salt Lake City. We hebben bijzondere landschappen, spuitende geisers, dampende warme bronnen en modderpoelen, bizons, prairie honden, cowboys, en dansende indianen gezien. Alles is goed verlopen, prima auto, mooie hotels en het was een heerlijke reis om niet te vergeten!''

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar de Verenigde Staten.

walkate


Erwin en Wendy | individuele reis Vietnam (twee personen)

''In de zomer 2016 hebben wij Vietnam bezocht. Wat een gevarieerde reis was dat! We hebben op de heenvlucht een stopover van 2 dagen in Hong Kong gemaakt. En dat is een contrast met de volgende bestemming: Hanoi. Allebei Oosters, maar totaal verschillend. Vietnam zelf is ook een land van uitersten. Het Noorden en het Zuiden zijn verschillend qua natuur en cultuur. Met behulp van lokale gidsen die goed Engels spraken ontdekten wij het land. Je leert veel van hen, en je kunt ze alles vragen. Zij brachten ons telkens naar het station of vliegveld en zo hebben wij dus per auto, vliegtuig en trein door Vietnam gereisd. En niet te vergeten de boot in Halong Bay, toch wel het uithangbord van Vietnam. Daarnaast is fietsen populair. In de rustige rijstvelden in het noorden maar ook in de drukke Mekong Delta in het Zuiden. Van Noord naar Zuid, het was heet! Behalve in de bergen, daar was het prima vertoeven. Gelukkig hadden de taxi’s en hotels airco’s waardoor het best uit te houden was. Het is echt een culturele vakantie geweest. De Vietnamese keuken komt uitgebreid aan bod. Daarnaast zijn de verschillende (oude) religies interessant, en ook de communistische ideologie vind je overal terug. Om alle indrukken te verwerken hebben we een korte strandverlenging in de buurt van Ho-Chi-Min Stad geboekt. Er was gekozen voor een klein plaatsje waar geen massatoerisme was. Heerlijk. Wij kijken met veel plezier terug naar deze gevarieerde reis, in een heel gastvrij land''.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Vietnam.

vietnam koppel


Reisgezelschap Ruijs | Individuele rondreis Namibië en Botswana

''Na onze goede ervaring met een reis naar Zuid-Afrika via Reisbureau de Wit waren we opzoek naar wat meer uitdaging op het Afrikaanse continent. Onze interesse voor Namibië en Botswana was gewekt, vertrouwend op de deskundigheid en expertise van Michal hebben we samen wederom een prachtige reis samen kunnen stellen. Niet te vergelijken met onze eerdere ervaringen in Zuid-Afrika en zeker een fantastische ervaring! Een reis waar we wat meer op ons zelf aangewezen waren maar waar het aan qua voorbereiding vanuit Reisbureau de Wit en Best of Travel, zoals we gewend zijn, uitstekend geregeld was''.

Enthousiast geworden na het lezen van dezer review? Bekijk hier onze individuele reizen naar Namibië en hier alle reizen naar Botswana.

Ruijs Botswana


Familie van der Horst | Individuele rondreis Thailand

''Samen met onze 3 kinderen hebben we genoten van een mooie reis door het veelzijdige Thailand. De reis was samengesteld met de door ons gewenste bezienswaardigheden. Bij alle locaties stonden chauffeurs en zo nodig gidsen ons op te wachten om ons een onbezorgde vakantie te bezorgen. We zijn gestart in het drukke Bangkok van waaruit we naar de River kwai zijn geweest en genoten hebben van de natuur. Hierna een bezoek aan het relaxte Chiang Mai met een bezoek aan een olifanten sanctuary. Vanuit het noorden van Thailand zijn we naar het zuiden afgereisd en de vakantie afgesloten op twee verschillende eilanden. Hier hebben we heerlijk kunnen snorkelen. Een top ervaring was toch wel om op een super klein eiland te verblijven waar we in een lodge op het strand verbleven. Met de typische longtailboot hier naartoe varen was een ervaring op zich. De keuken in Thailand heeft ons allemaal verrast. Al met al was dit onze droomreis welke werkelijkheid is geworden''.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Thailand.

thailand


Anita Strijbos | individuele rondreis Australië (twee personen)

Samen met Best of Travel en Reisburo de Wit hebben we een reis geboekt naar Down Under om mijn dochter te bezoeken die in Adelaide studeerde. Samen met Ilse hebben we onze vlucht geboekt, een auto gehuurd en de verblijven geboekt waar we met zijn drieën terecht konden. We zijn gestart in Adelaide en hebben eerst alles bezocht waar mijn dochter woonde en studeerde. Adelaide is een enorm fijne relaxte stad om in te verblijven. Hier hebben we de zomerse kerstparade en de ontsteking van de mega grote kerstboom gezien. Vanuit Adelaide hebben we onze reis voorgezet in Grampians National Park waar we verblijven in een sfeervolle cottage. De kangoeroes sprongen hier in het wild rond de huisjes, de kookaburra's schreeuwden en de kaketoes vlogen in colonnes over. Op deze schitterende plek hebben we ook de emoe gezien en verschillende hikes gemaakt naar de watervallen. Tijdens onze reis zijn we door prachtige bossen gereden en hebben we schitterende zoutmere, koala's in bomen, pinguïns, en parkieten en papegaaien in het wild gezien. Deze reis was een groot avontuur en tevens de manier om samen met mijn dochter te kunnen delen waar zij 7 maanden heeft gewoond. Alles was perfect geregeld we hebben enorm genoten en gaan zeker nog eens terug maar dan plakken we er ook Nieuw Zeeland aan vast.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Vraag hier een reisvoorstel aan voor uw individuele rondreis door Australië!

strijbos


Mevrouw Smulders & Heer Nijssen | Individuele rondreis Marokko (twee personen)

Op 30 augustus zijn wij terug gekomen van een heerlijke rondreis vakantie door Marokko. Vertrokken vanuit Marrakech, via Bin El Ouidane, naar Casablanca, Rabat, Chefchaouene, Fes, Merzouga, Tinghir, Ouarzazate, om te eindigen in Agadir. Reisburo de Wit en Best of Travel hebben ons uitstekend geholpen met het uitzetten van onze route, het boeken van de mooiste riads en het regelen van de huurauto. Marokko is een super mooi land. Het heeft de steden, de bergen en de woestijn. Daarnaast zijn de wegen goed begaanbaar. Voor diegene die interesse hebben en ook dezelfde route willen afleggen: 1 nacht in Casablanca is meer dan voldoende.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Vraag hier een reisvoorstel aan voor uw individuele rondreis door Marokko!


Familie Prins | Individuele rondreis Zuid-Afrika (vier personen)

Wat hebben wij met ons gezin genoten van een meer dan fantastische  rondreis door Zuid-Afrika. Een reis op maat, georganiseerd door Best of Travel en Reisburo De Wit. Een fantastisch, professioneel bedrijf. Vanaf dag 1 ontzettend goed voorgelicht en begeleidt. De reis was tot in de puntjes georganiseerd; reisdocumenten, reisbeschrijving, tips over eventuele gevaren en mooie bezienswaardigheden. Aan alles was gedacht. De meest fantastische lodges, waar we meer dan vriendelijk werden verwelkomd door eigenaren en personeel, die alles deden wat in hun macht lag om de reis onvergetelijk te maken. Hierdoor hebben wij de meest ongelofelijk prachtige avonturen en belevenissen meegemaakt. Niets dan lof over deze reisorganisatie. Wil je een onvergetelijke reis? Best of Travel  zou ik een ieder aanbevelen. Top, een dikke 10. Bedankt!! Marco, Marjolein, Sylvan en Roxanne.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

prins 2


Menie Boeijen en partner | Individuele rondreis Thailand

In februari 2018 ben ik 3 weken samen met mijn vriend naar Thailand gegaan. Thailand is een erg mooi land met een mooie natuur, bezienswaardigheden en hele vriendelijke mensen. We hebben erg genoten van onze reis. Wij zijn op verschillende plekken in Thailand geweest, noorden, midden en het zuiden. We hebben veel dingen gezien en gedaan in een korte tijd. Alles was erg goed geregeld. We werden overal opgehaald en afgezet waar we moesten zijn. We konden zelf samenstellen wat we wel en niet wilden zien of doen en naar welke plekken we wilden in Thailand. Dat gaf ons een fijn gevoel en vrijheid. Daardoor was de reis echt super! We zijn erg tevreden met hoe onze reis is geregeld en zouden zo weer een langere reis boeken bij best of travel. Ik wil jullie nogmaals bedanken voor de goed geregelde, leuke, mooie reis!

Met vriendelijke groet, Menie Boeijen

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Thailand!

menie boeijen


Fam. van der Heijden | Individuele rondreis Namibië, Botswana en Zimbabwe

In augustus 2016 hebben mijn vriend en ik een individuele rondreis door Namibie, Botswana en Zimbabwe gemaakt. Met Best of Travel hebben we deze reis samengesteld. Er was hierbij veel ruimte voor eigen invullingen, maar ook de tips en deskundigheid van de reisadviseurs waren erg fijn. Met een jeep zijn we zelf van lodge tot lodge gereden en hebben we ontzettend veel moois gezien, inclusief de big 5. Veel verschillende landschappen, waardoor we iedere keer weer verbaasd waren. Best of Travel had alles tot in de puntjes geregeld en de lodges waren erg goed. We zouden zo terug willen naar (dit stukje van) Afrika. De combinatie van landen is aan te bevelen, zo ook de Victoria falls in Zimbabwe.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Namibië, Botswana en Zimbabwe!

vanderheijden namibie


Familie van Maren |Individuele rondreis Zuid Afrika (vijf personen)

Vorig jaar liepen we het reisbureau binnen om ons te oriënteren voor een rondreis met ons gezin. Meteen kregen we enthousiast uitleg over de mogelijkheden waarna een voorstel volgde. Al onze persoonlijke wensen werden er in verwerkt waarna we onze reis konden boeken. Na ruim een half jaar wachten en voorpret was het eind juli zover: Ons doel was vooral de Safari beleving in de hoop veel te kunnen zien van de natuur en dieren. Na aankomst in Johannesburg zijn we met onze huurauto vertrokken naar de eerste bestemming Horseback range waar we de “Lionwalk” en een safari op paard hebben gedaan. Die eerste dagen waren geweldig met een gastvrije ontvangst en lekker eten en samen met andere gasten in de avond aan het kampvuur de dag te bespreken. Hierna zijn we verder gereden naar Wild Ivory lodge in Welgevonden, een groot reservaat waar we in een fantastische omgeving en locatie verbleven. Hier volgden een aantal Safari’s met het zien van vele dieren en een geweldige verzorging met lekker eten door de privé kok. Slapen in een ( zeer luxe ) tent was tevens een leuke ervaring! Na een tussenstop in Tzaneen ging de route verder naar het Krugerpark, 3 dagen, waar we in een groot huis sliepen met alle denkbare voorzieningen met wederom fantastisch lekker eten in de avond. Een volle dag Safari, bootsafari en een safari op de mountainbike maakte een onvergetelijke indruk met het spotten van vele dieren, olifanten en andere dieren. De reis verder met 2 dagen verblijf in Chestnut country lodge nabij Hazyview waar we 2 dagen tijd hadden voor de panorama route met zijn geweldig mooie vergezichten! Hierna volgden 2 dagen Swaziland waar we verbleven in een prachtig maar kleinschalig hotel Mogi Boutique hotel, vriendelijk personeel en wederom lekker eten. Hier hebben we vooral de cultuur van Swaziland ervaren met een bezoek aan een authentiek Swazi-dorp met dans. De reis ging hierna verder richting kust St. Lucia waar we wederom een prachtige locatie verbleven met als doel een bezoek aan de wetlands waar we talloze nijlpaarden en krokodillen konden spotten. Met een Safari in het bekende park Hluhluwe waar we wederom vele dieren konden zien. Na 2 dagen verblijf zijn we onze terugreis begonnen om via Dundee weer vanaf Johannesburg terug te vliegen naar huis. Helaas hebben we het luipaard niet kunnen zien maar met de vele andere ervaringen en fantastische locaties  waar we verbleven met het lekkere eten en vriendelijke mensen is deze vakantie van 18 dagen onvergetelijk geworden.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

van maaren


Marco Lunenburg | individuele rondreis Maleisië (twee personen)

In 2016 hebben we een ontzettende mooie en afwisselende reis gemaakt door Maleisië. We zijn begonnen in Malakka, een oude kolonie van Nederland. Dit is zeker nog terug te zien in het historische centrum. Daarna zijn we met onze huurauto naar de hoofdstad Kuala Lumpur gereden. Een echte wereldstad met Oosterse invloeden, wat goed terug te zien is op het Onafhankelijkheidsplein met westerse wolkenkrabbers en Oosterse gebouwen. Een hectische stad die 24 uur leeft met als hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) natuurlijk de Petronas Twin Towers die vanuit de hele stad te zien zijn. Vanuit een skybar heb je en super mooi uitzicht over deze torens en de stad!

Natuurlijk hebben we ook de Batu Caves bezocht, waar het hindoeïsme echt tot leven komt. Dit bezoek hebben we gecombineerd met een tin fabriek en stoffenwinkel. Twee belangrijke ambachten uit dit land. ’s Avonds zijn er diverse ‘foodmarkets’ waar je heerlijk kunt eten en mooie kraampjes hebt. Leuk om eens te doen! Na Kuala Lumpur zijn we de jungle in gegaan, de Taman Negara. Tijdens de mooie rit naar het oudste regenwoud van de wereld zijn we nog naar een olifantenopvang geweest. Kleinschalig, maar een leuke tussenstop. Voor weinig geld kun je de olifanten voeren. Het doel van deze opvang is, om de olifanten uiteindelijk weer uit te zetten. In de Taman Negara kregen we meteen te maken met een tropische regenbui, hoort erbij in een regenwoud natuurlijk! In de avond hebben we een wandeling gemaakt met een gids en kregen we te horen wat er ’s nachts allemaal leefde. We sliepen in een chalet aan de rand van het regenwoud. De volgende ochtend zijn we wat verder het regenwoud ingelopen met de gids en hebben we diverse mooie, bijzondere flora en fauna gezien, met ontzettend mooie uitzichten. ’s Middags werden we opgehaald en hebben we het regenwoud vanaf de rivier gezien, waar we ook nog lekker in gezwommen hebben. Ze vertelden ons dat er 4 dagen van te voren een kudde olifanten was geweest. Dit was nog goed te zien, net als de sporen van beren, bijzonder dat zulke dieren zo dichtbij de plek waar we overnachten leven!  Vanuit de Taman Negara zijn we de Cameron Highlands in gereden. Een plek waar het een stuk koeler was, een fijne afwisseling! Hier hebben met een jeep een gedeelte van het gebied verkent! De glooiende theevelden zijn erg mooi om te zien! Maar ook de kassen vol met grote aardbeien en de kleurrijke bloemen- en vlindertuinen zijn de moeite waard! De weg van en naar de Highlands is een tocht met mooie uitzichten, watervallen en lokale ambachten. Je verveelt je geen moment! Onze vijfde bestemming was Penang Island. Het eiland is te bereiken via een brug. Wanneer je Penang Hill beklimt (of met de auto naar boven rijdt), heb je een uitzicht over het eiland en zijn de verbindingen met het vaste land ook goed te zien. De hoofdstad van Penang is Georgetown, wat een leuke stad is om te bezoeken. De stad heeft veel streetart, wat de stad een extra karakter geeft! Hier hebben we onze huurauto ingeleverd en zijn we met de boot vertrokken naar Langkawi. Een echt bounty eiland waar we zijn wezen snorkelen en lekker hebben gerelaxt op ons resort. De vele aapjes zorgden voor de animatie! Best Of Travel wij willen jullie hartelijk bedanken voor de prachtige reis en de goede zorgen!

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Maleisië!

cameron highlandss


Marina en Theo | Individuele rondreis Canada

Wij hebben een fantastische reis gehad waar we elke dag met plezier aan terugdenken. Alles verliep vlot, de heenreis was goed, de auto stond klaar (up grade), alle accommodaties waren netjes voor ons geboekt. De terugreis vanuit Toronto was even onduidelijk of ons vliegtuig zou vertrekken, maar dit is goed gekomen. De fietstocht in Vancouver was geweldig. Kan ik iedereen aanraden, prachtige skyline van de stad. Vancouver Island was zeer mooi. Op Clearwater (op de berg met 20 km onverharde weg) hadden we de mooiste accommodatie, de helft van een houten blokhut (wel een aanrader om deze met keuken te boeken, die hadden wij helaas niet en is daar wel nodig). Daar hebben wij ook een bruine beer gezien (van dichtbij zeer groot en zeer anders dan in een dierentuin). We zijn uiteindelijk geëindigd in Canmore wat wederom zeer mooi was. We zijn zeer onder de indruk van de geweldige natuur, bergen, bossen en meren zonder einde. Daar kom te tot het besef dat je als mens maar weinig voorstelt, daar is de natuur de baas. De enige kleine aandachtspuntjes zijn het hotel in Vancouver Het lag langs de nachtclub. We hadden geluk want onze kamer was aan de andere kant. We hebben wel de muziek gehoord maar de mensen die aan de andere kant zaten, zeiden dat dit niet te doen is door de herrie. Ook in Jasper was het fijner geweest om een accommodatie in het plaatjes zelf te hebben en niet zover erbuiten wat we nu hadden. Al met al was het een onvergetelijke vakantie en wij zijn zeker van plan om nog een terug te gaan naar Canada. Voor jullie allen een dik compliment voor deze geweldige vakantie.

Met vriendelijke groeten,

Marina en Theo

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze reizen naar Canada!

review canada


Familie Leemans | Individuele rondreis Canada

Reisbureau de Wit heeft recentelijk in samenwerking met Best of Travel voor ons een rondreis door Canada samengesteld. Deze reis had een aantal uitdagingen: het was de 3e keer dat wij daar heen zouden gaan, het was een gecombineerd gezelschap en een familiebezoek moest ingepast worden. Dorien Langeweg heeft ons verrast met haar creativiteit en meedenkend vermogen. Ze kwam met ideeën (locaties, hotels, etc.) waar we nog niet eerder waren geweest, hierdoor zagen we toch weer een andere kant van Britisch Columbia en Alberta. Ze heeft daarnaast zeer goed rekening gehouden met onze specifieke wensen. Mede door het meedenken van het reisbureau hebben we een onvergetelijke trip gehad.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze reizen naar Canada!

alberta


Familie Verstegen | individuele rondreis Australië (drie personen)

In 2017 heb ik een rondreis gemaakt door Australië met twee vriendinnen. Samen met Daisy (van de reisorganisatie) heb ik gekeken naar wat de mogelijkheden zijn omdat ik in een rolstoel zit. Samen hebben we gekeken wat er mogelijk was en is er een route van Sydney naar Alice Springs uitgekomen. Alles was top geregeld. Echt een geweldige ervaring, een reis om nooit te vergeten! Ik geef de reisorganisatie een 9.

sydney


Review den Otter & Roelofs | Costa Rica plus stop-over New York individueel (twee personen)

Roxanne heeft ervoor gezorgd dat wij in 3 weken tijd Costa Rica op zijn mooist hebben leren kennen. Door de vrijheid van de auto die erbij geregeld was, konden wij van elk bijzonder moment genieten zolang dat wij wenste. Omdat de terugvlucht een tussenstop had in New York, is er direct een 'Nachtje New York' van gemaakt. Het was een top vakantie en bevelen het mooie Costa Rica bij iedereen aan !

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze reizen naar Costa Rica!

costa rica


Review mevrouw Stijns | Individuele rondreis Zuid-Afrika (twee personen)

Ter viering van een belangrijke mijlpaal wilden wij graag een rondreis door Zuid-Afrika maken. Door een verhuizing in dezelfde periode hebben wij het organiseren van deze reis uit handen gegeven aan Best of Travel. Dit bleek een goede keuze! Van vervoer, tot accommodaties, tot route en suggesties voor activiteiten… het was allemaal even goed geregeld en dat ondanks het feit dat we slechts een maand voor vertrek voor het eerst contact legden met Best of Travel. De ontspannen, enthousiaste en informatieve face-to-face contacten met Robin en Ad zorgden voor veel voorpret.

En het bleek met recht een reis om nooit meer te vergeten! Zo zagen wij op dag drie de complete Big Five in het Krugerpark. Genoten wij van prachtige uitzichten langs de Blyde River Canyon en in Drakensbergen. Waren wij onder de indruk van de variëteit in landschap bij de iSimangaliso Wetlands bij St. Lucia met natuurlijk zijn nijlpaarden en krokodillen. Combineerden we een stukje actief bezig zijn met het culinaire tijdens een bike and wine tour in Stellenbosch. En hoe kun je deze reis beter afsluiten dan op het Kaaps schiereiland met Kaapstad, Kaap de Goede hoop en pinguïns op Boulders Beach?!

We willen Best of Travel bedanken voor deze mooi reis!

Hartelijke groeten, Tim en Sabine

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

Tim en Sabine