Reviews Zuid-Afrika

Jet Van Soest | Groepsreis Zuid-Afrika

'In 2017/2018 ben ik met een klein gezelschap naar Zuid-Afrika met Best of Travel. De reis naar Zuid-Afrika begon niet pas op de dag van vertrek maar de voorpret begon al eerder. We hadden namelijk vooraf een bijeenkomst met alle reisgenoten (11 in totaal) zodat we elkaar al konden leren kennen. Enkele weken later hebben we onze koffers gepakt en waren we klaar om het avontuur te beginnen. De reis zat vol mooie accommodaties in de natuur met prachtige uitzichten. Ook de reisleiding was erg deskundig en enthousiast. Kortom een dikke 10 voor de hele reis! Al met al succesvolle ervaringen en ben ik alweer aan het voorbereiden voor een volgende reis'.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze groepsreizen naar Zuid-Afrika.

van soest


Mirjam Kanters, Wiljan Kanters,Trudy Kanters en Leo Rovers | Kleinschalige groepsreis Zuid-Afrika en Swaziland

'Onze reis naar Zuid Afrika zullen we nooit meer vergeten en ligt diep in ons hart opgeslagen. Het was een perfecte reis op maat, naar onze wensen samengesteld en wat hadden de mensen bij het reisbureau geweldig goede oren om dit tot een onvergetelijke reis te maken! De big five wilden we graag zien evenals andere grote dieren, typische Zuid-Afrikaanse tradities/gewoontes ondergaan en graag toch comfortabel reizen en slapen. Dat is allemaal gelukt en hoe.....toplocaties hebben we gehad, een gezellige privéchauffeur met bus die onze reis nog completer heeft gemaakt met hele goede extra invullingen. De buffel, de leeuw, het luipaard, de olifant en de neushoorn hebben we close up mogen aanschouwen.Wat een beleving telkens. Vanuit verschillende luxe lodges konden we de dieren en ook de prachtige vogels spotten en op de safari's hebben we onze doelen bereikt. Ook de prachtige panoramaroute en de Drakensbergen waren oogstrelend mooi. In Swaziland in de village culture Matenga werden we door de bevolking heel hartelijk ontvangen met prachtige dans en zang. Zo ook het bezoek naar de kust in Durban en St Lucia, Capture Site de herdenkingsplek waar van Nelson Mandela een prachtige compositie van stalen palen staat hebben we enorm van genoten. Onze reisleidster, zij sprak Afrikaans wat prachtige verbasterd Nederlands is en zij leerde ons "Baaie mooi" en dat was het. Medewerkers van het reisbureau DANK JULLIE WEL voor deze onvergetelijke ervaringen'.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze kleinschalige groepsreizen naar Zuid-Afrika.

kanters


 

Heer van Kasteren | Individuele rondreis Zuid-Afrika & Botswana/Zimbabwe 

'Bij deze wil ik jullie graag bedanken voor de voortreffelijke reis die jullie voor ons hebben georganiseerd. Zelfs de route en de volgorde klopten. Het is voor ons de mooiste reis die wij hebben gemaakt in ons leven. En wij hebben toch al veel gezien van de wereld. Maar dit is niet te evenaren. Van het begin tot het eind vielen wij van de ene in de andere verbazing van hoe mooi Zuid-Afrika en Botswana/Zimbabwe waren! Eerst de water delta safari waar wij met klein vliegtuig naar toe gevlogen werden!! En dan niet konden landen omdat er nog een paar wilde dieren op de landingsbaan verdreven moesten worden. In een woord geweldig!!!! En ik wil alle mensen deze reis aanraden. De safari is ook iets natuurlijker die wij gedaan hebben in Botswana/Zimbabwe. Wij hebben het geluk gehad dat wij de big 5 hebben mogen aanschouwen!! Het is niet te vergelijken met een safari die wij eerder hebben gedaan in zuid Afrika. Deze reis kan niet beter'.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

van kasteren


Familie van Lith | Individuele rondreis Zuid-Afrika (4 personen)

''Mede dankzij de goede zorgen en de hulp bij het voorbereiden van de medewerkers van Best of Travel hebben wij de afgelopen 4 weken een prachtige reis gemaakt door Zuid Afrika en Swaziland. Wij hebben een zorgeloze vakantie gehad en herinneringen gemaakt voor het leven!''

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

fam van lith


Heer Boode | Groepsreis + individuele verlenging Zuid-Afrika (6 personen)  

'Onze groep van 10 personen heeft de rondreis startend in Johannesburg als een echte belevenis ervaren. Door Best of Travel goed georganiseerd. De vlucht, bus, lodges, hotels voldeden overwegend aan onze verwachtingen. De game-drives in de nationale parken waren hoogtepunten. Onze reisleider was bijzonder. Met 6 personen zijn we aansluitend naar Kaapstad gevlogen, waar Best of Travel een mooie reis per huurauto had samengesteld. Een top-vakantie!'

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze kleinschalige groepsreizen naar Zuid-Afrika. Wenst u nog een individuele verlenging in Zuid-Afrika of een van de andere omliggende landen? Laat het ons weten en ontvang een geheel op maat gemaakt persoonlijk reisvoorstel.

Boode


Familie Delemarre | Kleinschalige Groepsreis Zuid-Afrika (2 personen) 

'Begin januari zijn mijn moeder en ik gaan oriënteren op een reis naar Zuid-Afrika. We zijn via-via terecht gekomen bij Best of Travel. We zijn in eerste instantie eens gaan praten over wat wij niet wilden missen op deze reis. Zo wilden wij allebei vooral veel op safari en actief bezig zijn, en was het bezoeken van steden voor ons niet echt een prioriteit. Bij voorkeur ook wat avontuurlijke dingen doen en dan ook nog geen grote groep. Kortom, we hadden een behoorlijke eisenpakket. Voor Best of Travel was dit geen probleem. Enkele weken later kregen we een kennismaking met de andere reisgenoten zodat je niet zo verloren op een vliegveld staat rond te kijken naar bij wie je moet zijn. Ook kregen we een boek mee met ons hele reisschema. Heel fijn dat dat zo geregeld was! In Zuid-Afrika zelf zijn we fantastisch begeleid door Liezl, een Zuid-Afrikaanse dame die ons overal naartoe bracht en zorgde dat het aan niets ontbrak. We hoefde maar te zeggen dat ons iets leuk leek en ze regelde het direct voor ons. Op de locaties waar zelf gekookt moest worden zorgde zij voor onze maaltijden. Wilden we paardrijden? Dan regelde Liezl dat. Ballonvaart extra maken? Geen probleem. Het was echt super goed geregeld! Zelf zou ik zonder twijfel mijn volgende reis direct weer boeken bij Best of Travel'.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze kleinschalige groepsreizen naar Zuid-Afrika.

Dele


Heer & mevrouw Vissers | Kleinschalige groepsreis Zuid-Afrika  

'Het is al weer een heel tijdje geleden, onze reis naar Afrika. Maar ik zal hem nooit meer vergeten. Allereerst de reis met KLM was heel goed, met hapjes, drankjes en vriendelijke stewardessen. Op het vliegveld in Afrika stond onze gids al klaar. Leuke man met hart voor zijn werk. De accommodaties waren allemaal stuk voor stuk schoon en ruim. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar het eerste tentenkamp, waar de gids  voor het eten zorgde (wat hij heel goed kon). Waar een olifant 's avonds aan het water kwam drinken en we de apen ‘s nachts over de tenten hoorden rennen. Daar voelde ik mij het dichtst bij de natuur. Het groepje mensen waar wij de reis mee maakte paste ook goed bij ons, allemaal leuke mensen. We hebben nog steeds contact met elkaar. Al met al een hele mooie reis waarbij we ook de Big Five hebben gezien'.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze kleinschalige groepsreizen naar Zuid-Afrika.

fam vissers


Riet en Piet van Dinther | Kleinschalige groepsreis Zuid-Afrika 

'Nog steeds denken we met veel plezier terug aan onze mooie vakantie in Zuid-Afrika november 2017. Met een kleine groep van 10 personen genoten wij van een mooie rondreis samengesteld door Best of Travel uit Veghel. Chauffeur Francois v Rooyen bracht ons veilig naar de vele mooie nationale parken, de mooie wijnstreek Stellenbosch, Kaapstad met de indrukwekkende Tafelberg en natuurlijk de prachtige gamedrive door Addo Elephant park. De reis was in een woord geweldig!'

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze kleinschalige groepsreizen naar Zuid-Afrika.

dinther


Familie Snel-Knaapen | Individuele rondreis Zuid-Afrika

'23 februari vertrokken wij Familie Snel-Knaapen met 6 personen naar Zuid Afrika richting Johannesburg waarvan de rondreis de volgende ochtend ging starten. De voorbereidingen van de rondreis wilden we in eerste instantie zelf gaan organiseren maar gezien de onbekendheid met Zuid Afrika hebben we gekozen om Best of Travel bij onze plannen te gaan betrekken. Met de ervaringen van Ad de Wit van Zuid Afrika en zijn enthousiasme over het land en vele mogelijkheden hebben we een rondreis kunnen samenstellen die een verpletterende indruk zou gaan achterlaten bij een ieder van ons. Vanaf de start was de reis goed georganiseerd waardoor er geen vakantiestress was te bespeuren en de gehele familie direct in de vakantiemodus zat. Dankzij alle ondersteuning en adviezen van Ad is dit een reis geworden die we voor de rest van ons leven nooit meer gaan vergeten en zijn de ervaringen van Zuid Afrika nog altijd een onderwerp van gesprek. Wat geweldig is aan Best of Travel is dat ze goed luisterden naar de wensen die wij hebben als klant en ons budget respecteren en daar vervolgens een geweldige reis omheen creëren. Onze volgende reis is alweer geboekt en natuurlijk bij Best of Travel'.

Groetjes Lucy Jaco Michel Cas Britt en Monique

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

knapen


Frans en Gerda van den Broek | Kleinschalige groepsreis Zuid-Afrika

'Best of Travel heeft een fantastische groepsreis georganiseerd door Zuid-Afrika! De prachtige natuur en het wild hebben een onuitwisbare indruk op ons achtergelaten! Tevens was het erg prettig om met een kleine groep te reizen en herinneringen voor het leven te maken. Tot slot zijn we ook erg te spreken over de kwaliteit van de lodges en de inhoud en diversiteit van het programma. Wij hebben een fantastische reis gehad mede dankzij Best of Travel'.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze kleinschalige groepsreizen naar Zuid-Afrika.

Broek


De heer en mevrouw Kanters | Individuele rondreis Zuid-Afrika

"Wij zijn zeer tevreden over alles wat Best of Travel voor ons heeft geregeld. Een unieke reis met bijzondere locaties en perfect geregeld! Goede voorbereidingen en een mooi reisschema wat ons werk uit handen nam."

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

St. Lucia


De heer en mevrouw Thijssen | Individuele rondreis Zuid-Afrika en Namibië

'Wij zijn gestart in Kaapstad. Prachtige stad waar veel te beleven en te zien valt. Zeer zeker aan te raden is een rondrit over het Kaaps schiereiland naar Kaap de Goede Hoop. Leuke afwisselende natuurgebieden, de zee, pinguïnkolonie, Chapmans Peak. Mooie delen zijn ook het waterfront, botanische tuin waar wel honderden vogels te vinden zijn, de tafelberg en de wijnstreek. Na Kaapstad door naar Clanwilliam. Je vindt daar de Cederberg. Geweldig mooi rots bergketen landschap. Niet te vangen op een foto zo mooi. Erg mooie pas. Hier kun je de sevilla trail lopen. Daarna op naar Kamieskroon, Namaqualand. Geweldig die bloemenpracht. Bloeien maar een bepaalde tijd van het jaar. De wegen zijn goed begaanbaar en de wijnen en verblijven uitstekend! Zeer vriendelijke bevolking. Daarna zijn we enkele weken door het prachtige Namibië getrokken. Namibië moet je gezien hebben. Vooral woestijngebied. Maar wat is dit landschap wisselend. Van groene gebieden naar dor, soms lijkt het op het wilde Westen in Amerika, Aus waar de wilde paarden rond lopen, Fish river canyon, mooie passen, bergketens en het gedeelte aan de kust met de zeerobbenkolonie op Cape Cross de flamingo kolonie's op Walvisbaai, de zandduinen en de Sossus vlei. Onderweg naar Damara land troffen we de Himba's en herera's. Deze bevolkingsgroep leeft daar en niet te vergeten de wildparken. Je komt in een enkel dorpje of stadje. Mooi om te zien is hoe de planten, dieren, bomen zich aangepast hebben in dit woestijnklimaat. Het is er niet druk. Vaak lijkt het of je alleen op de wereld bent, en zie je in uren niemand. Maar de natuur is er prachtig. De wegen zijn over het algemeen goed te berijden. Hoofdzakelijk gravel en kiezels op de weg. Je kunt het beste een goed aangepaste auto hebben. Voor onderweg altijd voldoende water en wat voedsel meenemen. Je kunt het beste bij elk tankstation tanken. Deze zijn er niet zoveel, en je moet maar afwachten of ze benzine hebben. Ook de verblijven zijn erg goed, uniek, en soms weer aan de omgeving aangepast. De kers op de taart was dat we tijdens de laatste avond voor vertrek nog luipaarden met hun jongen hebben kunnen spotten.  Dit land moet je zeer zeker zien en beleven! Niets dan lof over Best of Travel!'

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Namibië. Wilt net als de familie Thijssen een combinatiereis van Zuid-Afrika en Namibië? Vraag dan hier een offerte aan en wij gaan voor u aan de slag.

Bushmen


De heer en mevrouw Adriaanse | Individuele rondreis + kleinschalige groepsreis Zuid-Afrika

'Wij hebben in oktober 2016 een geweldige reis gemaakt met Best of Travel door Zuid-Afrika. Eerst twee weken met zijn tweetjes van Kaapstad naar Port Elizabeth met een huurauto en overnachtingen in B&B’s. Daarna doorgevlogen naar Johannesburg om de (kleine) groep te ontmoeten voor een rondreis door het noordelijke deel en een aantal parken'.

Het was in een woord GEWELDIG!!

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen en hier onze groepsreizen naar Zuid-Afrika.

Adriaanse review


De heer Heinen en mevrouw de Ridder | Individuele rondreis Zuid-Afrika

'Onze reis naar Zuid Afrika was een fantastische ervaring. We landden op 3 oktober in de avond in Kaapstad. De volgende dag direct verder naar Stellenbosch waar we een aantal wijnhuizen hebben bezocht. Ook Betty's Baai bezocht ( heel veel pinguïns en aalscholvers, en een mooie botanische tuin). Verder naar Hermanus waar we walvissen hebben gespot, geweldig! De dagen daarna via Knysna (de parken Birds of Eden, Monkeyland en Tenikwa zijn echt de moeite waard), naar Tsitsikamma, waar we prachtige wandelingen hebben gemaakt. En daarna volgde Addo, een geweldig mooi dierenpark waar we wrattenzwijnen, kudu's, zebra's, mestkevers, olifanten en heel veel vogels hebben gespot. Echt een hoogtepunt van de vakantie. En via Graaff Reinet en het landschap van de grote Karoo naar Oudshoorn, waar we een prachtige grot hebben bezocht. Daarna langs de bloeiende tuinroute naar Kaapstad.  Kaapstad is een heerlijke stad waar heel veel te doen is, wij hebben onder andere Robbeneiland bezocht (erg interessant), Kaap de goede Hoop en de botanische tuin Kirstenbosch. Kortom een zeer afwisselende en boeiende reis, met goede accommodaties, heerlijk eten, vriendelijke mensen, en mooi weer. Een aanrader!!'

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

review heinen


Reisgezelschap Nolen en Idenburg | Individuele rondreis Zuid-Afrika

'Zuid-Afrika is een prachtig land met ongelooflijk veel variatie in flora en fauna. Onze reis bracht ons in ruim drie weken via Johannesburg en Kruger naar Swaziland en St Lucia, vanwaar we via Durban en de Drakenbergen weer terug in Johannesburg arriveerden. Hoogtepunten waren toch wel de jeepsafari’s in het Kruger park, fietsen tussen de zebra’s en antilopes in Swaziland en hiken door de prachtige Drakensbergen. Best of Travel heeft onze wensen en ideeën zeer goed vertaald in een mooie rondreis middels een prachtige route. Alles was zorgvuldig uitgelegd en gedocumenteerd, waardoor de reis probleemloos is verlopen en we volop konden genieten van alles dat Zuid-Afrika te bieden heeft'.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

Nolen


Review Mw. Van den Broek | Individuele rondreis Zuid-Afrika 

''Wij hadden al eerder een reis geboekt via Best of Travel dus wij wisten wat we konden verwachten. Wij hebben onwijs genoten van onze reis door Zuid-Afrika en willen Best of Travel bedanken voor het fijne reisboek en het reisschema wat zij voor ons verzorgd hebben. Dit was erg fijn en duidelijk! Wij hebben genoten van onze reis!''

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

mevrouw van der broek


Reisgezelschap Lenoir | Kleinschalige groepsreis Zuid-Afrika

''In 2015 hebben wij via Best-of-Travel onze rondreis naar Zuid-Afrika geboekt. Nadat we onze wensen besproken hadden zijn ze direct aan de slag gegaan om verschillende reisvoorstellen uit te werken. Nadat we een voorstel als basis hadden genomen hebben we dit samen helemaal geüpdatet naar onze wensen. Op die manier had de reis voor ons goede vluchttijden, juiste duur en budget. Nadat alles geregeld was kon we na de reis gaan toeleven. Enkele dagen voor de reis kregen we een keurig boekje waarin de hele reis netjes beschreven stond en ook wat extra informatie en contact gegeven voor in het geval van nood.  Zo nu kon de reis echt beginnen. We hadden gekozen voor een combinatie reis tussen soms een accommodatie en de meeste overnachting in een tent. Dit is ons super goed bevallen de tent kon je makkelijk opzetten en we voelde ons een met de natuur. Eten deden we iedere dag koken bij de safari truck, waardoor we meestal als een groep voor de maaltijd zorgde. Dit had een positief effect op de kost en ook leerde we onze internationale reis groep goed kennen.  We hebben vaker rondreizen gemaakt maar voor ons was deze reis, door de samenstelling van de groep, de manier van reizen, de schoonheid en ook de hygiëne van het land, de prachtige wildparken en de zeer goede partner waarmee werd samengewerkt in Zuid Afrika een van de mooiste reizen die we tot nu toe gemaakt hebben''.

Groet,

Jorryt

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze kleinschalige groepsreizen naar Zuid-Afrika.

Jorryt


Reisgezelschap Goossens | Individuele rondreis Zuid-Afrika

''In december 2016 waren wij, Dorrie en Theo, in Zuid-Afrika. We maakten een rondreis die met heel veel aandacht voor onze persoonlijke wensen was samengesteld en een aantal keren op ons verzoek aangepast op een aantal punten door Best of Travel. Wij wilden bijv. wat luxere onderkomens en minimaal twee nachten op hetzelfde adres verblijven. Alles was uitstekend geregeld, op het vliegveld in Johannesburg werden we opgewacht door hun Zuid-Afrikaanse vertegenwoordigster die ons direct hielp met geld pinnen en wisselen en met het afhalen van de huurauto. Ook had zij een prachtige map voor ons met alle reisdocumentatie. De routes tussen de verschillende locaties was met zorg samengesteld, duidelijk omschreven, heel veilig en bijzonder mooi. Van Johannesburg ging de reis naar Hazyview in de buurt van de Panoramaroute (3 nachten), daarna Kruger Park waar we in 2 nachten in een heel mooie en luxe private lodge (Hoyo Hoyo) logeerden waar vanuit we fantastische gamedrives maakten met een deskundige en vriendelijke gids/chauffeur. Vervolgens via Swaziland (1 nacht) naar Kosy Bay (2 nachten), daarna naar St Lucia (2 nachten), weer verder naar de Drakensbergen (3 nachten) en van daaruit terug naar Johannesburg (1 nacht). We vlogen van Johannesburg naar Mauritius om daar nog vijf dagen uit te rusten van al onze fantastische indrukken en ervaringen''.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

Goossens


Zeer tevreden klanten uit Rosmalen | Individuele rondreis Zuid-Afrika

''Vorige week zijn we teruggekomen van een fantastische rondreis door Zuid-Afrika. Best of Travel had die reis voor ons persoonlijk samengesteld. Heel erg handig vonden we de reisinformatie waarin per dag zeer praktische info van allerhande aard stond beschreven. En dan nog de accommodaties: de ene nog mooier of meer bijzonder dan de andere. We hebben een fantastische vakantie gehad!''

Een zeer tevreden gezin uit Rosmalen.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

tevreden klant rosmalen


Yasmijn & Reggy | Individuele rondreis Zuid-Afrika (2 personen)

''Wij zijn weer terug van onze prachtige 23-daagse rondreis door Zuid Afrika! In de voorbereidingen zijn wij prima geholpen door de medewerkers van reisbureau de Wit/Best of Travel in Veghel. Wij hebben een onvergetelijke reis gemaakt met zeer goede accommodaties en geplande activiteiten. We zijn goed geadviseerd met betrekking tot de veiligheid in het land en hebben dan ook geen moeilijkheden gehad op dat gebied. Een volgende reis op maat zouden wij zeker weer bij reisbureau de Wit boeken. Bedankt voor deze mooie reis!''

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

Kuijs/ jasmijn en reggy


Dhr. en Mw. Beeuwkes | Individuele rondreis Zuid-Afrika (2 personen)

We zijn net terug van drie weken Zuid-Afrika (juni/juli) en wat hebben we er van genoten! We begonnen in het Krugerpark waar we heerlijk konden ‘onthaasten’ en ’landen’ in dit prachtige natuurgebied te midden van de vele dieren. Daarna twee weken de zgn. Tuinroute gereden en langs de mooiste plekjes gekomen. De B&B’s waren fantastisch: goede accommodaties, waar men ons enorm verwende (ook omdat het rustig was i.v.m. de winterperiode!). Een onvergetelijke reis vol met goede tips voor onderweg. We gaan nog graag een keer terug, want we hebben nog lang niet alles gezien''.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

Beeuwkes


Familie van Leuken | Individuele rondreis Zuid-Afrika (2 personen)

''In de zomer van 2017 zijn wij samen naar Zuid-Afrika op reis geweest. Dit was onze eerste verre reis. Gelukkig heeft Travelcenter de Wit  samen met Best Of Travel deze reis perfect in elkaar gezet. We kregen vooraf allerlei tips mee voor activiteiten en bezienswaardigheden. Zo hebben we het maximale uit onze reis kunnen halen. In 5 weken zijn we heel Zuid-Afrika door gereden en hebben we veel mooie herinneringen gemaakt. Bungeejumpen, de Big Five bekijken in het Kruger Park, walvissen spotten, de Tafelberg beklimmen en nog veel meer! We weten nu al dat dit één van onze mooiste reizen zal zijn, terwijl we er nog veel zullen maken. Het was fantastisch, bedankt! Ons cijfer? Een dikke 9''.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

Leuken


Reisgezelschap De Wildt |Individuele rondreis Zuid-Afrika (2 personen)

''In 2015 hebben we een prachtige rondreis gemaakt door Zuid Afrika. We hebben ons laten adviseren door Michal van Bavel en hij heeft voor ons een route uitgezocht waarbij we alle highlights van het land in de tijd die we hadden aan zouden doen. Van Kaapstad, tot Hermanus voor wat walvissen spotten en ook het Krugerpark alles was van te voren geboekt, hetgeen ons onderweg veel tijd bespaarde. De accommodaties waren uitstekend en lagen in de natuur zodat we echt de Afrikaanse natuur konden ervaren. We hebben ontzettend veel wild gezien, van leeuwen, olifanten, neushoorns tot prachtig gekleurde vogels en ook pinguïns op Robbeneiland en langs de prachtige kust. Al met al een aanrader!''

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

De Wildt


Review familie van Iersel | Individuele rondreis Zuid-Afrika (6 personen)

''Overdonderend onvergetelijk mooie reis door Zuid Afrika gemaakt met Best of Travel. Vanaf de ontvangst op het vliegveld van Johannesburg tot het vertrek terug naar huis vanuit Kaapstad een zeer indrukwekkende vakantie beleefd. Alle overnachtingen waren prima geregeld, van een boomhut tot een luxe resort inclusief gamedrives en duidelijke routebeschrijvingen. Het zelf rijden geeft je veel vrijheid en de keuze om niet voor een binnenlandse vlucht te kiezen maar die mooie reis door de Drakensbergen te maken is de juiste geweest en een aanrader voor iedereen die volgt : ) Ook de mogelijkheid om zelf een aantal activiteiten te organiseren maakt het helemaal compleet; hiervoor worden erg nuttige tips gegeven in het reisprogramma. Ik zou Best of Travel een dikke 9 willen geven voor deze prachtige vakantie''.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

Iersel


Review Reisgezelschap Wilbers | Individuele rondreis Zuid-Afrika (2 personen)

''Wij hebben in 2016 een onvergetelijke reis gemaakt door Zuid-Afrika! Tijdens het samenstellen van de vakantie was overal aan gedacht waardoor wij zo veel mogelijk hebben kunnen doen en zien. Veel verschillende safari’s, persoonlijke en kleinschalige activiteiten, route door de mooie natuur die Zuid-Afrika te bieden heeft en dit allemaal in combinaties met de mooiste lodges!''

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

Wilbers


Reisgezelschap Beekveld | individuele rondreis Zuid-Afrika

''Onze ervaring met de reis naar Zuid-Afrika met Best of Travel is goed. Er waren ontzettend mooie accommodaties voor ons geboekt. Ze waren voorzien van goed behulpzaam personeel en de suites waren super. Als we tijdens onze reis vragen hadden, was het geen probleem voor Best of Travel om deze te beantwoorden. We kregen binnen een paar minuten al antwoord terug. Ook heeft Best of Travel tijdens het boeken van de reis ook goed nagedacht over de activiteiten die we daar konden doen. Zo hebben we de meest complete reis gehad. De foto die is bijgevoegd is in Kruger Park gemaakt, waarbij we in een privé reservaat een game drive hadden. Daar hebben we deze mooie luipaard gespot. Al met al is Zuid-Afrika echt een ontzettend mooi en divers land, een aanrader voor iedereen''.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

zuid-afrika


Reisgezelschap van de Beek | groepsreis Zuid-Afrika

''Onze geplande droomreis naar Afrika was plotseling geannuleerd, dit in verband met te weinig aanmeldingen, en na zoeken naar een goed alternatief vonden wij Best of Travel. Best of Travel dacht goed mee en kon ons eigenlijk dezelfde reis aanbieden maar dan zelfs goedkoper en meer aangepast aan onze wensen. We hebben onze droomreis gemaakt en hebben genoten van het mooie Afrika! Ik kan Best of Travel met een gerust hart aanbevelen''.

Groeten Ted van de Beek

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze groepsreizen naar Zuid-Afrika.

Beek


Familie Verbruggen | Individuele rondreis Zuid-Afrika (7 personen)

''Onze eerste echte reis. Alle twijfels werden weggenomen door Ad en Robin. En wat hebben wij genoten van onze reis. Als we samen terugkijken (gezin, 7 personen), denken we vooral terug aan het prachtige natuurlandschap; de absolute stilte in de avond en de gastvrijheid in bijna alle lodges. Het niet of nauwelijks hebben van internet was voor ons alle 7 geen issue. De dagen begonnen vroeg (soms om 5.00 uur) en om 20.00 uur was het muisstil overal. Alleen dierengeluiden waren te horen. We hadden gekozen om ook via st. Lucia en Umhlanga te gaan, maar we zijn tot de conclusie gekomen dat de hoogtepunten daar niet lagen. Absoluut op nummer 1 staat Umkumbe Safari Lodge, gevolgd door Tlopi tentenkamp (2 foto's) Fantastisch was ook Drakensbergen en Blide river canyon (foto). Gelukkig hebben de omgeving van Kaapstad niet meegenomen in de trip. We hebben een goede reden om terug te gaan. Zeker weten''.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

verbruggen


De heer en mevrouw Schrijer | Individuele rondreis Zuid-Afrika (2 personen)

''Net terug van een geweldige vakantie in Zuid Afrika. Rondreis gemaakt van Johannesburg naar Durban en vervolgens via Port Elizabeth naar Kaapstad (23 dagen). Wat een PRACHTIG land. Veel gezien, prachtige safari’s, schitterde natuur en heerlijk gegeten en gedronken. Alles prima geregeld en de hotels waar we verbleven waren goed. Wat zeg ik ze waren goed, beter, best! Wel een aanrader als je het stuk boven Durban bezoekt huur een 4WD auto de wegen zijn van dusdanige kwaliteit dat je die wel kunt gebruiken''.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

schrijen


Mevrouw van den Nieuwenhof | Individuele rondreis Zuid-Afrika (6 personen)

''September 2017 heb ik samen met 6 vrienden de reis “Highlight van de Kaap” gemaakt. Via het reisbureau hadden we een minibusje gehuurd en speelden wij zelf voor chauffeur en gids. Wij hadden gekozen voor deze manier van reizen omdat wij dan zelf een eigen dagindeling konden maken. En dat is ons prima bevallen! Wij hebben genoten: prachtige steden waar je nog veel Nederlandse invloeden kon zien, geweldige mooie natuur met prachtige dieren, een bezoek gebracht aan Robben Island, De Tafelberg, lekker gegeten…. En een complimentje aan de reisorganisatie: de hotels/lodges waren prima en alle andere afspraken die gemaakt waren, zijn keurig en op tijd nagekomen''.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

van den nieuwenhof


Reisgezelschap Ruijs | Individuele rondreis Zuid-Afrika

''In 2016 hebben we een heerlijke rondreis door Zuid-Afrika gemaakt, deze reis hebben we samen met Michal geheel naar onze eigen wensen samen kunnen stellen. Ondanks het feit dat we al wat Afrika-ervaring op zak hadden wist Michal ons positief te verassen met een aantal erg mooie opties die we anders waarschijnlijk niet snel gevonden hadden. De gehele reis was perfect verzorgt en verliep dan ook geheel naar wens, vanaf het moment dat we het vliegtuig instapte tot aan de vlucht weer huiswaarts hebben we enorm genoten''.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

Ruijs Zuid Afrika


Familie Prins | Individuele rondreis Zuid-Afrika (4 personen)

Wat hebben wij met ons gezin genoten van een meer dan fantastische  rondreis door Zuid-Afrika. Een reis op maat, georganiseerd door Best of Travel en Reisburo De Wit. Een fantastisch, professioneel bedrijf. Vanaf dag 1 ontzettend goed voorgelicht en begeleidt. De reis was tot in de puntjes georganiseerd; reisdocumenten, reisbeschrijving, tips over eventuele gevaren en mooie bezienswaardigheden. Aan alles was gedacht. De meest fantastische lodges, waar we meer dan vriendelijk werden verwelkomd door eigenaren en personeel, die alles deden wat in hun macht lag om de reis onvergetelijk te maken. Hierdoor hebben wij de meest ongelofelijk prachtige avonturen en belevenissen meegemaakt. Niets dan lof over deze reisorganisatie. Wil je een onvergetelijke reis? Best of Travel  zou ik een ieder aanbevelen. Top, een dikke 10. Bedankt!! Marco, Marjolein, Sylvan en Roxanne.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

prins 2


Familie van Maren |Individuele rondreis Zuid Afrika (5 personen)

Vorig jaar liepen we het reisbureau binnen om ons te oriënteren voor een rondreis met ons gezin. Meteen kregen we enthousiast uitleg over de mogelijkheden waarna een voorstel volgde. Al onze persoonlijke wensen werden er in verwerkt waarna we onze reis konden boeken. Na ruim een half jaar wachten en voorpret was het eind juli zover: Ons doel was vooral de Safari beleving in de hoop veel te kunnen zien van de natuur en dieren. Na aankomst in Johannesburg zijn we met onze huurauto vertrokken naar de eerste bestemming Horseback range waar we de “Lionwalk” en een safari op paard hebben gedaan. Die eerste dagen waren geweldig met een gastvrije ontvangst en lekker eten en samen met andere gasten in de avond aan het kampvuur de dag te bespreken. Hierna zijn we verder gereden naar Wild Ivory lodge in Welgevonden, een groot reservaat waar we in een fantastische omgeving en locatie verbleven. Hier volgden een aantal Safari’s met het zien van vele dieren en een geweldige verzorging met lekker eten door de privé kok. Slapen in een ( zeer luxe ) tent was tevens een leuke ervaring! Na een tussenstop in Tzaneen ging de route verder naar het Krugerpark, 3 dagen, waar we in een groot huis sliepen met alle denkbare voorzieningen met wederom fantastisch lekker eten in de avond. Een volle dag Safari, bootsafari en een safari op de mountainbike maakte een onvergetelijke indruk met het spotten van vele dieren, olifanten en andere dieren. De reis verder met 2 dagen verblijf in Chestnut country lodge nabij Hazyview waar we 2 dagen tijd hadden voor de panorama route met zijn geweldig mooie vergezichten! Hierna volgden 2 dagen Swaziland waar we verbleven in een prachtig maar kleinschalig hotel Mogi Boutique hotel, vriendelijk personeel en wederom lekker eten. Hier hebben we vooral de cultuur van Swaziland ervaren met een bezoek aan een authentiek Swazi-dorp met dans. De reis ging hierna verder richting kust St. Lucia waar we wederom een prachtige locatie verbleven met als doel een bezoek aan de wetlands waar we talloze nijlpaarden en krokodillen konden spotten. Met een Safari in het bekende park Hluhluwe waar we wederom vele dieren konden zien. Na 2 dagen verblijf zijn we onze terugreis begonnen om via Dundee weer vanaf Johannesburg terug te vliegen naar huis. Helaas hebben we het luipaard niet kunnen zien maar met de vele andere ervaringen en fantastische locaties  waar we verbleven met het lekkere eten en vriendelijke mensen is deze vakantie van 18 dagen onvergetelijk geworden.

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

van maaren


Review mevrouw Stijns | Individuele rondreis Zuid-Afrika (twee personen)

Ter viering van een belangrijke mijlpaal wilden wij graag een rondreis door Zuid-Afrika maken. Door een verhuizing in dezelfde periode hebben wij het organiseren van deze reis uit handen gegeven aan Best of Travel. Dit bleek een goede keuze! Van vervoer, tot accommodaties, tot route en suggesties voor activiteiten… het was allemaal even goed geregeld en dat ondanks het feit dat we slechts een maand voor vertrek voor het eerst contact legden met Best of Travel. De ontspannen, enthousiaste en informatieve face-to-face contacten met Robin en Ad zorgden voor veel voorpret.

En het bleek met recht een reis om nooit meer te vergeten! Zo zagen wij op dag drie de complete Big Five in het Krugerpark. Genoten wij van prachtige uitzichten langs de Blyde River Canyon en in Drakensbergen. Waren wij onder de indruk van de variëteit in landschap bij de iSimangaliso Wetlands bij St. Lucia met natuurlijk zijn nijlpaarden en krokodillen. Combineerden we een stukje actief bezig zijn met het culinaire tijdens een bike and wine tour in Stellenbosch. En hoe kun je deze reis beter afsluiten dan op het Kaaps schiereiland met Kaapstad, Kaap de Goede hoop en pinguïns op Boulders Beach?!

We willen Best of Travel bedanken voor deze mooi reis!

Hartelijke groeten, Tim en Sabine

Enthousiast geworden na het lezen van deze review? Bekijk hier onze individuele rondreizen naar Zuid-Afrika.

Tim en Sabine