085 2018466

Oceanië

Australië
Geniet van de afwisseling van uitgestrekte woestijnen in de Outback,  hippe steden met vriendelijke, multiculturele inwoners in bijvoorbeeld Melbourne en Sydney, de mooiste witte stranden zoals de Whitsundays en de fantastische diversiteit aan natuur zoals het grootste koraalrif ter wereld, het Great Barrier Reef. Ontdek het land “Down Under” op eigen gelegenheid met een huurauto of camper en geniet van alle spectaculaire landschappen, adembenemende natuur en gastvrije steden. Ervaar de levenswijze van onder andere kangoeroes en koala’s maar vergeet ook zeker de Aboriginal cultuur niet. Australië heeft het allemaal! Australië, het grootste eiland ter wereld! Tot op de dag van vandaag zijn er in de Australië nog steeds traditionele Aboriginals te vinden. De natuur van Australië is erg divers. Centraal Australië, ook wel de Outback genoemd, beslaat bijna driekwart van Australië en kent verschillende landschappen en klimaatzones. Grote delen van de outback in West-Australie zijn ontoegankelijk. Er valt soms jaren geen regen, terwijl in de zomer de temperatuur tot boven de 50graden oploopt. De outback van de staat queensland bestaat daar in tegen grotendeels uit tropisch regenwoud. Het bekendste symbool  van Australië is toch wel Ayers Rock (Uluru). Gedurende de dag sta je versteld van de intense kleurveranderingen. Het heldere ochtendlicht kleurt de rots vurig rood en na een paar uur wordt deze okergeel. Na het vallen van de avond is Ayers Rock op zijn mooist. Reizigers die van avontuur houden moeten zeker een bezoek brengen aan het Noordelijk Territorium.

great ocean road

De Nationale Parken Kakadu en Litchfield hebben diverse wegen die alleen met 4WD te berijden zijn. Wie houdt van hagel witte stranden, helder blauwe zee en een adembenemende onderwaterwereld kan het beste een bezoek brengen aan het Noord-Oosten van Australië. Maak bijvoorbeeld een zeiltocht rondom de Whitsundays. Tijdens deze trip geniet van de mooiste sunsets en ga op zoek naar haaien, dolfijnen en schildpadden. Maar voor de echte onderwater liefhebbers is het Great Barrier Reef een must. Dit grootste koraalrif van de wereld bestaat uit meer dan 2.900 individuele riffen en 900 eilanden die zich uitstrekken over een gebied van 334.400 vierkante kilometer. Bij een bezoek aan het zuiden van Australië is de Great Ocean Road een absolute must. Tijdens deze prachtige route geniet je van de  schitterende vergezichten. Een andere unieke plek is Fraser Island. Dit eiland voor de kust van Hervey Bay is het grootste zandeiland ter wereld. Hierdoor is het alleen toegankelijk met een 4-Wheel Drive huurauto of georganiseerde tour. Het eiland bestaat uit heuvels en valleien met egenwoud en heldere meren. Door het prachtige witte strand en het helder blauwe water is Lake Mc Kenzie het meest populaire.

Niet alleen voor natuur en cultuur is Australië een bezoek waard maar ook voor de hippe, bruisende steden. Zo staat Melbourne in de maand januari volledig in het teken van de Australian Open en is Sydney dé stad om nieuwjaar te vieren. Een bezoek aan Australië is niet compleet zonder een bezoek aan deze fantastische stad. Het welbekende Opera House in combinatie met de Harbour Bridge zorgt voor prachtige plaatsjes, met name tijdens de zonsondergang.

Nieuw Zeeland
Ervaar het avontuurlijke maar ook ontspannende karakter van Nieuw-Zeeland. Maak kennis met de cultuur van de Maori’s en kom tot rust op een van de mooie stranden op het Noordereiland. Een van de nationale kenmerken van Nieuw-Zeeland is de Kiwi. De inwoners van Nieuw-Zeeland identificeren zich graag met deze vogel. Het is een aparte en unieke vogel die zichzelf niet graag blootgeeft. Je leert hem niet meteen kennen. Dit geldt ook voor Nieuw-Zeeland. Gun het land de tijd en het zal zich aan u openstellen.

landschap

Het Noordereiland staat bekend om het vulkanische landschap waar u prachtige wandelingen kunt maken. Een van de mooiste eendaagse wandelingen kunt u maken in het Tongariro National Park. Het Tongariro National Park is het populairste en oudste park van Nieuw-Zeeland en bestaat uit een vulkanisch landschap. De drie actieve vulkanen zijn Ruapehu, Ngauruhoe en Tongariro. Nieuw-Zeeland; Het land van de lange witte wolk! Nieuw-Zeeland is een zeer divers land dat geschikt is voor elke reiziger. Het spectaculaire landschap zorgt in elke regio voor een nieuwe verrassing. Een groot gedeelte van Nieuw-Zeeland bestaat uit Nationale Parken en reservaten waar u tal van activiteiten kunt ondernemen zoals wandelen, abseilen, kajakken, raften, skiën en klimmen. Naast deze Nationale Parken heeft Nieuw-Zeeland tevens vele bergen, meren, fjorden, gletsjers, stranden, vulkanen en regenwouden.

Ook voor de avontuurlijke reizigers is Nieuw-Zeeland een geschikte bestemming. Maak een 360 graden Skywalk of spring als echte daredevil van de Skytower in Auckland, waarbij u een vrije val maakt van maar liefst 192 meter. De hoogste bungee jump in Nieuw-Zeeland is te vinden in Queenstown op een hoogte van 134 meter. In de winter verandert Queenstown in een populaire wintersportplaats.