Dagen
22

“Schatten van Sri Lanka”


Klasse
Ba
Co
Lu
Pr
Cl
Eigenschappen
vanaf
€ 1.795
Comfort
trein
Toucan
anuradhapura
tangalle
thee
kandi
negombo
sigiriya
yala

Het mooiste van Sri Lanka in één reis? Best of Travel heeft een prachtige en gevarieerde reis samengesteld waarbij je langs de populaire highlights van Sri Lanka reist. De vriendelijke Sri Lankaanse bevolking, heerlijke curry's en korte reisafstanden maken van Sri Lanka een bijzondere Aziatische bestemming. Tijdens deze rondreis zie je de fascinerende bezienswaardigheden van Sri Lanka, zoals de oude hoofdstad Polonnaruwa, de rotstempel van Dambulla, de ongerepte vulkaan Lion Rock, de beroemde Tempel van de Tand en de Kandy vuurdansers. Tijdens jouw verblijf in Sri Lanka reist er een privé chauffeur met je mee. Je kunt met hem de gewenste te bezoeken bezienswaardigheden bespreken zodat de reis volledig aan jouw wensen voldoet. De chauffeur woont in Sri Lanka en kan daardoor alle leuke en mooie plekjes vinden. Echter is hij geen gids en spreekt hij beperkt Engels. Zo heb je alle vrijheid om dit prachtige land helemaal op jouw manier en tempo te ontdekken. Bekijk op je gemak onze samengestelde reis 'Rondreis schatten van Sri Lanka' of vraag hier een offerte aan zodat we samen met jou de perfecte reis kunnen creëren.


Dag Vervoer Route Overnachting
1 Amsterdam – Colombo
2 Aankomst Colombo – Negombo Negombo
3 Negombo/Madampella Negombo
4 Negombo – Sigiriya Sigirya
5 Sigiriya Sigirya
6 Sigiriya Sigirya
7 Sigiriya - Kandy Kandy
8 Kandy Kandy
9 Kandy - Kitulgala Kitulgala
10 Kitulgala Kitulgala
11 Kitulgala - Ella Ella
12 Ella Ella
13 Ella – Udawalawe Udawalawe N.P.
14 Udawalawe Udawalawe N.P.
15 Udawalawe – Tissamaharama Tissamaharama
16 Tissamaharama Tissamaharama
17 Tissamaharama - Bentota/Kalutara Kalutara
18 - 19 Bentota/Kalutara Kalutara
20 Bentota/Kalutara – Negombo Negombo
21 Negombo – Colombo – Amsterdam
22 Aankomst Amsterdam
Dag Vervoer Route Overnachting
1 Amsterdam – Colombo
2 Aankomst Colombo – Negombo Negombo
3 Negombo/Madampella Negombo
4 Negombo – Sigiriya Sigirya
5 Sigiriya Sigirya
6 Sigiriya Sigirya
7 Sigiriya - Kandy Kandy
8 Kandy Kandy
9 Kandy - Kitulgala Kitulgala
10 Kitulgala Kitulgala
11 Kitulgala - Ella Ella
12 Ella Ella
13 Ella – Udawalawe Udawalawe N.P.
14 Udawalawe Udawalawe N.P.
15 Udawalawe – Tissamaharama Tissamaharama
16 Tissamaharama Tissamaharama
17 Tissamaharama - Bentota/Kalutara Kalutara
18 - 19 Bentota/Kalutara Kalutara
20 Bentota/Kalutara – Negombo Negombo
21 Negombo – Colombo – Amsterdam
22 Aankomst Amsterdam

Informatie

Inclusief:

  • 19 overnachtingen in door ons geselecteerde accommodaties op basis van halfpension.
  • Vervoer per privé auto met chauffeur (inclusief brandstof, tol, parkeergelden, accommodatie en maaltijden chauffeur)

Exclusief:

  • Intercontinentale vluchten
  • Entreegelden (ter plaatse te betalen)
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Optionele excursies en overige maaltijden
  • Bemiddelingskosten €35,00 per boeking
  • SGR heffing €5,00 per persoon
  • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking

Prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid.

Via de button Offerte kunt je de reis aanvragen en tevens jouw wensen kenbaar maken.

Prijzen

Datum Prijs
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-jan-2023 en 31-mrt-2023 € 2.395
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-apr-2023 en 30-jun-2023 € 2.195
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-jul-2023 en 30-sep-2023 € 2.395
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-okt-2023 en 31-dec-2023 € 2.195
Datum Prijs
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-jan-2023 en 31-mrt-2023 € 1.995
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-apr-2023 en 30-jun-2023 € 1.895
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-jul-2023 en 30-sep-2023 € 1.995
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-okt-2023 en 31-dec-2023 € 1.795

Programma

Vliegtuig
Dag 1: Amsterdam – Colombo

Het is zover! Jouw droomreis naar Sri Lanka gaat van start. Je vliegt vandaag vanaf Schiphol naar Colombo, waar je de volgende dag aankomt.  

Negombo - vismarkt
Dag 2: Aankomst Colombo – Negombo

Je chauffeur wacht je op in de aankomsthal nadat je, met je bagage, de douane gepasseerd bent. De chauffeur kun je herkennen aan het naambordje (met jouw naam erop) wat hij in zijn handen vasthoudt. In de aankomsthal kun je alvast cash geld wisselen of bij de ATM geld pinnen (het kan druk zijn bij de ATM). Vervolgens brengt de chauffeur je naar het eerste verblijf in Sri Lanka. Wij kunnen ons voorstellen dat je eerst even lekker wilt bijkomen van de lange reis. In tegenstelling tot Colombo is Negombo veel rustiger met haar prachtige geel-witte stranden en palmbomen. Negombo is daarom het perfecte startpunt van de reis om even heerlijk bij te komen op het strand. Wanneer je voldoende energie hebt kun je vandaag op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen. Negombo is een kustplaats die ook wel het Rome van Sri Lanka wordt genoemd. Negomba heeft deze naam te danken aan het feit dat het grootste deel van de bevolking christelijk of katholiek is. Dit in tegenstelling tot de rest van het land waar vooral het hindoeïsme en boeddhisme wordt nageleefd. Negombo is niet heel groot en daarom uitstekend op de fiets te verkennen. Een andere optie is het aanhouden van een tuktuk die je langs de verschillende bezienswaardigheden rijdt. Het is daarnaast zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de dagelijkse vismarkt. De vissers leggen meteen hun gevangen vis op het strand waar de markt zich bevindt. Veel mensen, behoorlijk onaardige geuren maar absoluut een plek waar je je ogen zal uitkijken. Je kunt ook een tijdje ronddwalen in het chaotische centrum van Negombo en eventueel een bezoek brengen aan één van de vele kerken of de wat meer zeldzame tempels.

Je verblijft in Goldi Sands Hotel of vergelijkbaar.
Madampella - theeplantage
Dag 3: Negombo/Madampella

In de ochtend maak je vanaf Madampella, samen met een gids, een fietstocht in de omgeving. Je fietst langs rijstvelden en door gehuchtjes naar plaatsen waar je kunt zien wat er allemaal van palmbomen en kokosnoten wordt gemaakt.
Je bezoekt een thuiswerkplaats, waar met de hand sari’s worden geweven. Tevens bezoek je o.a. een traditionele steenfabriek en een tempel. Kortom een leuke en leerzame fietstocht van twee á drie uur in een prachtige omgeving waarbij je het authentieke Sri Lanka ervaart. In de middag heb je wederom de gelegenheid om lekker op het strand te relaxen of Negombo verder te ontdekken.

Je verblijft in Goldi Sands Hotel of vergelijkbaar.
Dambulla
Dag 4: Negombo – Sigiriya

Na het ontbijt brengt de chauffeur je richting Sigiriya. Onderweg breng je een bezoek aan de Dambulla Grotten Tempel. Deze tempel bestaat uit meer dan 80 grotten, waarvan vijf grotten het meest interessant zijn. In deze grotten vind je beelden en schilderingen over het leven van Boeddha, maar ook van de Hindoe goden Vishnu en Ganesh. Het hoogtepunt van dit tempelcomplex is toch wel het 14 meter hoge, uit de rotswand gehouwen, liggende beeld van Boeddha. Laat in de middag kom je aan in het plaatsje Sigiriya.

Je verblijft in Kassapa Lions Rock of vergelijkbaar.
Lion Rock
Dag 5: Sigiriya

Vandaag krijg je alle gelegenheid om de omgeving van Sigiriya te ontdekken. Rond half 7 komt je chauffeur je ophalen bij het hotel voor de beklimming van de Sigiriya Lion rock. Het is een 180 meter hoge rots, van een uitgedoofde vulkaan. Koning Kasyapa heeft in de 5de eeuw op het plateau een paleis gebouwd. Restanten van het paleis met de bijgebouwen en de badruimte zijn nog steeds te zien. Via een trap kun je naar boven, waarbij je langs de wereldberoemde fresco’s komt. Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht over de tuinen en de omgeving. Je bespreekt met je chauffeur hoe laat je de volgende excursie naar Hiriwaduna wilt maken. Hiriwaduna is een klein dorpje niet ver van Habarana. Je wordt per ossenkar naar het meer vervoerd waar je in een bootje overstapt. Geniet van de natuur, de vogels en de stilte. Je maakt een stop voor een kopje thee met een traditioneel hapje. Daarna vaar je weer terug naar de opstapplaats en kun je door het dorpje naar je auto lopen. Jouw chauffeur brengt je aan het einde van de dag weer terug naar het hotel.

Je verblijft in Kassapa Lions Rock of vergelijkbaar.
Polonnaruwe
Dag 6: Sigiriya

Vandaag breng je een bezoek aan Polonnaruwa. Polonnaruwa, de 2de koningsstad, was van de 9de tot de 14de eeuw, met enkele onderbrekingen, de hoofdstad van Sri Lanka. Een bezoek aan Polonnaruwa is, doordat er meer in betere staat zijnde bouwwerken te zien zijn, interessanter dan Anuradhapura. Wanneer je de stad per fiets wilt verkennen, dan kun je dit een dag tevoren aan je chauffeur doorgeven (optioneel). Let wel op de vele apenfamilies die tussen de ruïnes leven, ze zijn erg brutaal en grissen alles weg als ze de mogelijkheid hebben.

Je verblijft in Kassapa Lions Rock of vergelijkbaar.
Matale kruidentuin
Dag 7: Sigiriya - Kandy

Na het ontbijt vertrek je richting Kandy. Onderweg maak je een stop in Matale. Deze stad is bekend om zijn landbouw, rubber, thee en kruiden. Je bezoekt één van de vele kruidentuinen waar je uitleg krijgt over de medicinale werking en de kruiden ook kunt ruiken. Het klimaat en de grondsoort is uitermate geschikt voor de groei van kruiden. Kaneel, gember, vanille, peper, cardamo en nog veel meer kruiden zul je hier aantreffen. De entree is voor jou gratis. Men zal je aan het einde van de wandeling een hoofd –of schoudermassage aanbieden, om de werking van bepaalde kruiden te laten beleven. Men verwacht wel een fooi (ca. Rs. 500). Het is geen probleem als je ervoor kiest geen massage te nemen, zolang je dit maar vriendelijk aangeeft. Na het bezoek aan de kruidentuin rijdt jouw chauffeur je verder naar Kandy. Kandy is na Colombo de drukste stad van Sri Lanka. Toen de Engelsen in 1815 het bewind voerden is het tijdelijk zelfs de hoofdstad geweest van Sri Lanka. Het is zeker de moeite waard om het centrum te voet te ontdekken. Er is namelijk veel verkeer, waardoor het niet opschiet om de stad per auto of tuktuk te gaan verkennen. Heb je inmiddels trek gekregen? De pastry shop van het Queens hotel is goed betaalbaar en zeer de moeite waard. Loop van daaruit ook het hotel in en proef de koloniale sfeer van het hotel. Tegen of in de avond brengt jouw chauffeur je naar een sfeervol theater voor de Kandy dansshow. Gedurende een uur worden verschillende traditionele dansen opgevoerd.

Je verblijft in Hotel Topaz of vergelijkbaar.
Tempel van de tand
Dag 8: Kandy

Vandaag staan er twee excursies in Kandy op de planning. Je bespreekt met je chauffeur op welk tijdstip je deze excursies wilt maken. Allereerst breng je een bezoek aan de bekende Tempel van de Tand; hier wordt een tand van Boeddha bewaard. Al vanaf de 4de eeuw, met een korte onderbreking in 1283, bevindt deze tand zich in Sri Lanka. Driemaal daags wordt er door monniken een ritueel rondom de tand uitgevoerd, waar veel Boeddhisten bij aanwezig zijn. Na dit enerverende bezoek brengt de chauffeur je naar de botanische tuin, net buiten Kandy. Deze tuin heeft een oppervlakte van 60 ha. Al in 1371 is er een begin gemaakt met de aanleg. Langs de aangelegde paden zie je een verscheidenheid aan bomen, bloemen en vijvers. In de kas tref je prachtige orchideeën. De grote ficusbomen zijn hangplaatsen voor meer dan 1.000 vliegende honden.

Je verblijft in Hotel Topaz of vergelijkbaar.
Olifant
Dag 9: Kandy - Kitulgala

Na het ontbijt zetten we de reis voort. De chauffeur brengt je eerst naar Pinnawela en daarna reis je verder naar Kitulgala. In Pinnawela breng je een bezoek aan de Millennium Elephant Foundation olifanten opvanghuis. Samen met een gids en een olifant maak je een wandeling van ongeveer een half uur. Tijdens de wandeling vertelt de gids meer over de olifant. Wanneer je wil, kun je de olifant ook wassen in de rivier. Het bijhorende museum is ook zeker een bezoekje waard. De eindbestemming van vandaag is Kitulgala. Het dorpje Kitulgala ligt langs de Kelani rivier. Op deze plek is in 1957 de film “Bridge on the River Kwai” is opgenomen. Nu is de rivier in Sri Lanka bekend om zijn rafting mogelijkheden. Ook kan er rondom het dorp gewandeld worden.

Je verblijft in Paradise Garden Resort of vergelijkbaar.
Raften
Dag 10: Kitulgala

Vandaag ga je raften op de Kelani rivier onder begeleiding van een ervaren instructeur. Indien je nog een beginner bent zal je een rustigere tocht maken dan de ervaren rafters. Het dragen van een wetsuit tijdens de vijf kilometer lange tocht is verplicht en wordt verstrekt door de instructeur.

Je verblijft in Paradise Garden Resort of vergelijkbaar.
trein naar Ella
Dag 11: Kitulgala - Ella

Jouw chauffeur brengt je naar het station in Nanu Oya, ca. acht km buiten Nuwara Eliya. Daar stap je op de trein en reis je door naar Ella. Je reist in de klasse welke op dat moment beschikbaar is. De tickets betaal je ter plekke aan de chauffeur. Onderweg kun je genieten van het natuurschoon en de theeplantages. Er wordt beweerd, dat deze treinreis tot één van de mooiste ter wereld behoort. Wanneer je aankomt, staat buiten het station je chauffeur je weer op te wachten om je naar het hotel te brengen. Je verblijft in het kleine dorpje Ella. Dit authentieke dorpje bestaat uit slechts twee straten, waar wat winkeltjes en aan aantal restaurants gevestigd zijn. Het ligt tussen diverse bergen dus je kunt genieten van de schitterende vergezichten. Nog een voordeel, het is hier meestal een stuk koeler dan in de lagergelegen dorpen of steden.

Je verblijft in Morning Dew Boutique Hotel of vergelijkbaar.
Lipton's Seat
Dag 12: Ella

Vroeg in de ochtend staat jouw chauffeur klaar om je naar Lipton’s Seat (ligt in de buurt van Haputale) te brengen. De laatste zeven km ga je met een tuktuk naar boven. Je arriveert op een plateau, waarvandaan je een adembenemend uitzicht hebt op de omgeving. Wanneer je op tijd bent, kun je genieten van de prachtige zonsopgang. Deze plek was de favoriete plek van Thomas Lipton, die hiervandaan een goed uitzicht had op zijn theeplantages. Wanneer je wil, kun je een wandeling maken van zeven kilometer langs de theeplantages. Dit is zeker de moeite waard, maar je kunt ook weer met de tuktuk terug. Wanneer de theefabriek open is, kun je een rondleiding krijgen. (Rs. 250 per persoon) Weer in Ella aangekomen heb je de keuze uit een aantal optionele excursies: Wanneer je durft, kun je in Ella een scooter huren en de omgeving gaan verkennen. Er zijn veel mooie en rustige wegen, maar het blijft wel opletten, want in Sri Lanka rijdt men links (huurprijs ca. 8 euro). De top van de “Ella Rock” is in ca. 2,5 uur te beklimmen. Er zit een stevige klim in, dus dit is niet voor iedereen aan te bevelen. De moeite wordt wel beloond met een adembenemend uitzicht. De “Little Adam’s Peak” is ook voor de minder geoefende wandelaars te beklimmen. In ca. 45 minuten ben je boven en zul je beloond worden met een prachtig uitzicht. De Ravana Falls liggen ca. 15 minuten rijden vanaf Ella. Je kunt lekker afkoelen onder de 25 meter hoge waterval. In het weekend is dit de plek waar Sri Lankanen graag gaan baden en verkoeling zoeken.

Je verblijft in Morning Dew Boutique Hotel of vergelijkbaar.
kleine olifant
Dag 13: Ella – Udawalawe

Vandaag kun je alle tijd nemen, het is namelijk maar een paar uur rijden naar Udawalawe. Onderweg maken we twee stops. Allereerst bezoek je de Buduruwagala tempel. Deze tempel bestaat uit een grote rots waar verschillende figuren zijn uitgehakt. Je zult waarschijnlijk weinig of geen andere buitenlanders tegenkomen op dit mooie en rustige oord. Na helemaal tot rust te zijn gekomen bij deze bijzondere tempel, brengt je chauffeur je naar het Elephant Transit Home. Hier worden jonge weesolifanten opgevangen tot ze groot en sterk genoeg zijn om zelfstandig in de natuur te overleven. De olifantjes leven met z’n allen in een groot natuurgebied rondom de opvang en krijgen op vaste tijden melkvoeding. Na deze dierlijke ontmoeting brengt de chauffeur je naar de accommodatie in Udawalawe.

Je verblijft in Grand Hotel of vergelijkbaar.
Jeepsafari Udawalawe
Dag 14: Udawalawe

Heel vroeg in de ochtend word je opgehaald voor een Jeep Safari. Door de vele open vlaktes in het Udawalawe National Park, heeft men t.o.v. de andere Nationale Parken, hier de grootste kans om wild te spotten. Hier leven diverse kuddes olifanten, krokodillen, herten, apen en verschillende vogelsoorten.

Je verblijft in Grand Hotel of vergelijkbaar.
Kataragama
Dag 15: Udawalawe – Tissamaharama

Vandaag hoef je niet heel vroeg uit de veren. Na een heerlijk uitgebreid ontbijt, pak je je koffers en ga je op weg met jouw privéchauffeur naar Tissamaharama. Onderweg bezoek je nog het Kataragama tempelcomplex. De Kataragama tempel ligt zo’n twintig kilometer van Tissamaharama. De tempel is voor Hindoes de meest heilige plaats in Sri Lanka, omdat hier de tempel van Skanda staat. Hier komen de pelgrims offergaven brengen en op Poya dagen komen duizenden mensen hier baden in de heilige rivier Menik Ganga. Boeddhisten brengen een bezoek aan de Kirevehara Dagoba, welke gebouwd is in de 2de eeuw. Hier heeft Boeddha op één van zijn bezoeken aan Sri Lanka gemediteerd. Binnen het complex is ook een moskee en een kerk aanwezig. Aansluitend zal de chauffeur je naar het hotel in Tissamaharama brengen.

Je verblijft in Mandara Rosen of vergelijkbaar.
Bundala
Dag 16: Tissamaharama

Vandaag ga je weer een safari maken, maar deze keer ligt de nadruk op het spotten van bijzondere vogelsoorten. Je bezoekt het Bundala National Park, dit is een “wetland” gebied, dat alleen toegankelijk is middels een 4-wheel drive. Het nationale park is wereldberoemd vanwege de hoeveelheid aan verschillende vogels. Je zult dan ook vele soorten kunnen spotten in de poelen, bomen en op de vlaktes.

Je verblijft in Mandara Rosen of vergelijkbaar.
Fort Galle
Dag 17: Tissamaharama - Bentota/Kalutara

Na het ontbijt vertrek je richting de volgende accommodatie, alvorens daar te arriveren heb je nog 2 twee excursies. Allereerst breng je een bezoek aan het “Dutch Fort” in Galle, welke tot een van de mooiste forten van zuidoost Azië behoort. Je kunt een wandeling maken in de smalle straten of vanaf de muur naar de zee kijken. Er zijn nog diverse gebouwen, die herinneren aan de tijd dat de V.O.C. het Fort als uitvalbasis gebruikte, waaronder een Nederlandse kerk. Aansluitend brengt je chauffeur je naar één van de Schildpadden Opvangcentra. De lokale bevolking graaft de schildpad eieren uit op het strand en verkoopt deze eieren voor consumptie. Stichtingen willen dit voorkomen en kopen de eieren, broeden deze uit en zetten de baby schildpadjes uit op het strand, zodat ze naar zee kunnen lopen en in vrijheid volwassen kunnen worden. In het opvangcentrum kun je zien hoe zij dit organiseren en met een beetje geluk ben je erbij, wanneer de eieren uitkomen.

Je verblijft in The Palms Hotel of vergelijkbaar.
Zwembad
Dag 18 - 19: Bentota/Kalutara

Geniet deze dagen van alle rust aan het zwembad of maak een mooie strandwandeling in de omgeving.

Je verblijft in The Palms Hotel of vergelijkbaar.
Hamilton canal
Dag 20: Bentota/Kalutara – Negombo

Vandaag brengt jouw chauffeur je terug naar Negombo, waar je de reis ook gestart bent. Negombo is ca. 20 minuten rijden van de luchthaven in Colombo en daarvoor de perfecte uitvalsbasis voor je laatste nacht in Sri Lanka alvorens je op de vlucht naar huis stapt. Onderweg naar Negombo lassen we nog een laatste stop in voor een mooie bezienswaardigheid. Je bezoekt het door de V.O.C. gegraven kanaal, welke nu “Dutch Canal” of “Hamilton Canal” wordt genoemd. Dit kanaal werd gebruikt om kruiden van elders in het land, naar de haven in Colombo te vervoeren. Nu wordt het kanaal gebruikt door de vissers, die hun boot afmeren wanneer ze naar huis gaan. Het kanaal komt aan één kant uit in het deltagebied van de Maha Oya rivier. Je stapt in een boot op het kanaal en maakt een mooie, ca. 1,5 uur durende boottocht, waarbij je ongetwijfeld vogels en dieren die in de delta leven gaat zien. Na afloop kun je genieten van een heerlijke en uitgebreide “High Tea”.

Je verblijft in Goldi Sands Hotel of vergelijkbaar.
vlieg1
Dag 21: Negombo – Colombo – Amsterdam

Jouw reis zit er helaas alweer op. Ca. 3.5 uur voor vertrek staat jouw chauffeur klaar bij het hotel en brengt hij je naar de luchthaven van Colombo. Daar stap je op jouw terugvlucht naar Amsterdam.

vliegtuig
Dag 22: Aankomst Amsterdam

Aankomst op Schiphol en het einde van een fantastische reis door het bijzondere Sri Lanka. Wij hopen dat je een geweldige reis hebt gehad. Heimwee? Je weet ons te vinden voor jouw volgende droomreis!

Vliegtuig
Dag 1: Amsterdam – Colombo

Het is zover! Jouw droomreis naar Sri Lanka gaat van start. Je vliegt vandaag vanaf Schiphol naar Colombo, waar je de volgende dag aankomt.

Negombo - vismarkt
Dag 2: Aankomst Colombo – Negombo

Je chauffeur wacht je op in de aankomsthal nadat je, met je bagage, de douane gepasseerd bent. De chauffeur kun je herkennen aan het naambordje (met jouw naam erop) wat hij in zijn handen vasthoudt. In de aankomsthal kun je alvast cash geld wisselen of bij de ATM geld pinnen (het kan druk zijn bij de ATM). Vervolgens brengt de chauffeur je naar het eerste verblijf in Sri Lanka. Wij kunnen ons voorstellen dat je eerst even lekker wilt bijkomen van de lange reis. In tegenstelling tot Colombo is Negombo veel rustiger met haar prachtige geel-witte stranden en palmbomen. Negombo is daarom het perfecte startpunt van de reis om even heerlijk bij te komen op het strand. Wanneer je voldoende energie hebt kun je vandaag op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen. Negombo is een kustplaats die ook wel het Rome van Sri Lanka wordt genoemd. Negomba heeft deze naam te danken aan het feit dat het grootste deel van de bevolking christelijk of katholiek is. Dit in tegenstelling tot de rest van het land waar vooral het hindoeïsme en boeddhisme wordt nageleefd. Negombo is niet heel groot en daarom uitstekend op de fiets te verkennen. Een andere optie is het aanhouden van een tuktuk die je langs de verschillende bezienswaardigheden rijdt. Het is daarnaast zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de dagelijkse vismarkt. De vissers leggen meteen hun gevangen vis op het strand waar de markt zich bevindt. Veel mensen, behoorlijk onaardige geuren maar absoluut een plek waar je je ogen zal uitkijken. Je kunt ook een tijdje ronddwalen in het chaotische centrum van Negombo en eventueel een bezoek brengen aan één van de vele kerken of de wat meer zeldzame tempels.

Je verblijft in Beacon Beach Hotel of vergelijkbaar.
Madampella - theeplantage
Dag 3: Negombo/Madampella

In de ochtend maak je vanaf Madampella, samen met een gids, een fietstocht in de omgeving. Je fietst langs rijstvelden en door gehuchtjes naar plaatsen waar je kunt zien wat er allemaal van palmbomen en kokosnoten wordt gemaakt.
Je bezoekt een thuiswerkplaats, waar met de hand sari’s worden geweven. Tevens bezoek je o.a. een traditionele steenfabriek en een tempel. Kortom een leuke en leerzame fietstocht van twee á drie uur in een prachtige omgeving waarbij je het authentieke Sri Lanka ervaart. In de middag heb je wederom de gelegenheid om lekker op het strand te relaxen of Negombo verder te ontdekken.

Je verblijft in Beacon Beach Hotel of vergelijkbaar.
Dambulla
Dag 4: Negombo – Sigiriya

Na het ontbijt brengt de chauffeur je richting Sigiriya. Onderweg breng je een bezoek aan de Dambulla Grotten Tempel. Deze tempel bestaat uit meer dan 80 grotten, waarvan vijf grotten het meest interessant zijn. In deze grotten vind je beelden en schilderingen over het leven van Boeddha, maar ook van de Hindoe goden Vishnu en Ganesh. Het hoogtepunt van dit tempelcomplex is toch wel het 14 meter hoge, uit de rotswand gehouwen, liggende beeld van Boeddha. Laat in de middag kom je aan in het plaatsje Sigiriya.

Je verblijft in Jungle Hut Resort of vergelijkbaar.
Lion Rock
Dag 5: Sigiriya

Vandaag krijg je alle gelegenheid om de omgeving van Sigiriya te ontdekken. Rond half 7 komt je chauffeur je ophalen bij het hotel voor de beklimming van de Sigiriya Lion rock. Het is een 180 meter hoge rots, van een uitgedoofde vulkaan. Koning Kasyapa heeft in de 5de eeuw op het plateau een paleis gebouwd. Restanten van het paleis met de bijgebouwen en de badruimte zijn nog steeds te zien. Via een trap kun je naar boven, waarbij je langs de wereldberoemde fresco’s komt. Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht over de tuinen en de omgeving. Je bespreekt met je chauffeur hoe laat je de volgende excursie naar Hiriwaduna wilt maken. Hiriwaduna is een klein dorpje niet ver van Habarana. Je wordt per ossenkar naar het meer vervoerd waar je in een bootje overstapt. Geniet van de natuur, de vogels en de stilte. Je maakt een stop voor een kopje thee met een traditioneel hapje. Daarna vaar je weer terug naar de opstapplaats en kun je door het dorpje naar je auto lopen. Jouw chauffeur brengt je aan het einde van de dag weer terug naar het hotel.

Je verblijft in Jungle Hut Resort of vergelijkbaar.
Polonnaruwe
Dag 6: Sigiriya

Vandaag breng je een bezoek aan Polonnaruwa. Polonnaruwa, de 2de koningsstad, was van de 9de tot de 14de eeuw, met enkele onderbrekingen, de hoofdstad van Sri Lanka. Een bezoek aan Polonnaruwa is, doordat er meer in betere staat zijnde bouwwerken te zien zijn, interessanter dan Anuradhapura. Wanneer je de stad per fiets wilt verkennen, dan kun je dit een dag tevoren aan je chauffeur doorgeven (optioneel). Let wel op de vele apenfamilies die tussen de ruïnes leven, ze zijn erg brutaal en grissen alles weg als ze de mogelijkheid hebben.

Je verblijft in Jungle Hut Resort of vergelijkbaar.
Matale kruidentuin
Dag 7: Sigiriya - Kandy

Na het ontbijt vertrek je richting Kandy. Onderweg maak je een stop in Matale. Deze stad is bekend om zijn landbouw, rubber, thee en kruiden. Je bezoekt één van de vele kruidentuinen waar je uitleg krijgt over de medicinale werking en de kruiden ook kunt ruiken. Het klimaat en de grondsoort is uitermate geschikt voor de groei van kruiden. Kaneel, gember, vanille, peper, cardamo en nog veel meer kruiden zul je hier aantreffen. De entree is voor jou gratis. Men zal je aan het einde van de wandeling een hoofd –of schoudermassage aanbieden, om de werking van bepaalde kruiden te laten beleven. Men verwacht wel een fooi (ca. Rs. 500). Het is geen probleem als je ervoor kiest geen massage te nemen, zolang je dit maar vriendelijk aangeeft. Na het bezoek aan de kruidentuin rijdt jouw chauffeur je verder naar Kandy. Kandy is na Colombo de drukste stad van Sri Lanka. Toen de Engelsen in 1815 het bewind voerden is het tijdelijk zelfs de hoofdstad geweest van Sri Lanka. Het is zeker de moeite waard om het centrum te voet te ontdekken. Er is namelijk veel verkeer, waardoor het niet opschiet om de stad per auto of tuktuk te gaan verkennen. Heb je inmiddels trek gekregen? De pastry shop van het Queens hotel is goed betaalbaar en zeer de moeite waard. Loop van daaruit ook het hotel in en proef de koloniale sfeer van het hotel. Tegen of in de avond brengt jouw chauffeur je naar een sfeervol theater voor de Kandy dansshow. Gedurende een uur worden verschillende traditionele dansen opgevoerd.

Je verblijft in Thotupola Residence of vergelijkbaar.
Tempel van de tand
Dag 8: Kandy

Vandaag staan er twee excursies in Kandy op de planning. Je bespreekt met je chauffeur op welk tijdstip je deze excursies wilt maken. Allereerst breng je een bezoek aan de bekende Tempel van de Tand; hier wordt een tand van Boeddha bewaard. Al vanaf de 4de eeuw, met een korte onderbreking in 1283, bevindt deze tand zich in Sri Lanka. Driemaal daags wordt er door monniken een ritueel rondom de tand uitgevoerd, waar veel Boeddhisten bij aanwezig zijn. Na dit enerverende bezoek brengt de chauffeur je naar de botanische tuin, net buiten Kandy. Deze tuin heeft een oppervlakte van 60 ha. Al in 1371 is er een begin gemaakt met de aanleg. Langs de aangelegde paden zie je een verscheidenheid aan bomen, bloemen en vijvers. In de kas tref je prachtige orchideeën. De grote ficusbomen zijn hangplaatsen voor meer dan 1.000 vliegende honden.

Je verblijft in Thotupola Residence of vergelijkbaar.
Olifant
Dag 9: Kandy - Kitulgala

Na het ontbijt zetten we de reis voort. De chauffeur brengt je eerst naar Pinnawela en daarna reis je verder naar Kitulgala. In Pinnawela breng je een bezoek aan de Millennium Elephant Foundation olifanten opvanghuis. Samen met een gids en een olifant maak je een wandeling van ongeveer een half uur. Tijdens de wandeling vertelt de gids meer over de olifant. Wanneer je wil, kun je de olifant ook wassen in de rivier. Het bijhorende museum is ook zeker een bezoekje waard. De eindbestemming van vandaag is Kitulgala. Het dorpje Kitulgala ligt langs de Kelani rivier. Op deze plek is in 1957 de film “Bridge on the River Kwai” is opgenomen. Nu is de rivier in Sri Lanka bekend om zijn rafting mogelijkheden. Ook kan er rondom het dorp gewandeld worden.

Je verblijft in Rafters Retreat of vergelijkbaar.
Raften
Dag 10: Kitulgala

Vandaag ga je raften op de Kelani rivier onder begeleiding van een ervaren instructeur. Indien je nog een beginner bent zal je een rustigere tocht maken dan de ervaren rafters. Het dragen van een wetsuit tijdens de vijf kilometer lange tocht is verplicht en wordt verstrekt door de instructeur.

Je verblijft in Rafters Retreat of vergelijkbaar.
trein naar Ella
Dag 11: Kitulgala - Ella

Jouw chauffeur brengt je naar het station in Nanu Oya, ca. acht km buiten Nuwara Eliya. Daar stap je op de trein en reis je door naar Ella. Je reist in de klasse welke op dat moment beschikbaar is. De tickets betaal je ter plekke aan de chauffeur. Onderweg kun je genieten van het natuurschoon en de theeplantages. Er wordt beweerd, dat deze treinreis tot één van de mooiste ter wereld behoort. Wanneer je aankomt, staat buiten het station je chauffeur je weer op te wachten om je naar het hotel te brengen. Je verblijft in het kleine dorpje Ella. Dit authentieke dorpje bestaat uit slechts twee straten, waar wat winkeltjes en aan aantal restaurants gevestigd zijn. Het ligt tussen diverse bergen dus je kunt genieten van de schitterende vergezichten. Nog een voordeel, het is hier meestal een stuk koeler dan in de lagergelegen dorpen of steden.

Je verblijft in Morning Dew of vergelijkbaar.
Lipton's Seat
Dag 12: Ella

Vroeg in de ochtend staat jouw chauffeur klaar om je naar Lipton’s Seat (ligt in de buurt van Haputale) te brengen. De laatste zeven km ga je met een tuktuk naar boven. Je arriveert op een plateau, waarvandaan je een adembenemend uitzicht hebt op de omgeving. Wanneer je op tijd bent, kun je genieten van de prachtige zonsopgang. Deze plek was de favoriete plek van Thomas Lipton, die hiervandaan een goed uitzicht had op zijn theeplantages. Wanneer je wil, kun je een wandeling maken van zeven kilometer langs de theeplantages. Dit is zeker de moeite waard, maar je kunt ook weer met de tuktuk terug. Wanneer de theefabriek open is, kun je een rondleiding krijgen. (Rs. 250 per persoon) Weer in Ella aangekomen heb je de keuze uit een aantal optionele excursies: Wanneer je durft, kun je in Ella een scooter huren en de omgeving gaan verkennen. Er zijn veel mooie en rustige wegen, maar het blijft wel opletten, want in Sri Lanka rijdt men links (huurprijs ca. 8 euro). De top van de “Ella Rock” is in ca. 2,5 uur te beklimmen. Er zit een stevige klim in, dus dit is niet voor iedereen aan te bevelen. De moeite wordt wel beloond met een adembenemend uitzicht. De “Little Adam’s Peak” is ook voor de minder geoefende wandelaars te beklimmen. In ca. 45 minuten ben je boven en zul je beloond worden met een prachtig uitzicht. De Ravana Falls liggen ca. 15 minuten rijden vanaf Ella. Je kunt lekker afkoelen onder de 25 meter hoge waterval. In het weekend is dit de plek waar Sri Lankanen graag gaan baden en verkoeling zoeken.

Je verblijft in Morning Dew of vergelijkbaar.
kleine olifant
Dag 13: Ella – Udawalawe

Vandaag kun je alle tijd nemen, het is namelijk maar een paar uur rijden naar Udawalawe. Onderweg maken we twee stops. Allereerst bezoek je de Buduruwagala tempel. Deze tempel bestaat uit een grote rots waar verschillende figuren zijn uitgehakt. Je zult waarschijnlijk weinig of geen andere buitenlanders tegenkomen op dit mooie en rustige oord. Na helemaal tot rust te zijn gekomen bij deze bijzondere tempel, brengt je chauffeur je naar het Elephant Transit Home. Hier worden jonge weesolifanten opgevangen tot ze groot en sterk genoeg zijn om zelfstandig in de natuur te overleven. De olifantjes leven met z’n allen in een groot natuurgebied rondom de opvang en krijgen op vaste tijden melkvoeding. Na deze dierlijke ontmoeting brengt de chauffeur je naar de accommodatie in Udawalawe.

Je verblijft in Athgira River Camp of vergelijkbaar.
Jeepsafari Udawalawe
Dag 14: Udawalawe

Heel vroeg in de ochtend word je opgehaald voor een Jeep Safari. Door de vele open vlaktes in het Udawalawe National Park, heeft men t.o.v. de andere Nationale Parken, hier de grootste kans om wild te spotten. Hier leven diverse kuddes olifanten, krokodillen, herten, apen en verschillende vogelsoorten.

Je verblijft in Athgira River Camp of vergelijkbaar.
Kataragama
Dag 15: Udawalawe – Tissamaharama

Vandaag hoef je niet heel vroeg uit de veren. Na een heerlijk uitgebreid ontbijt, pak je je koffers en ga je op weg met jouw privéchauffeur naar Tissamaharama. Onderweg bezoek je nog het Kataragama tempelcomplex. De Kataragama tempel ligt zo’n twintig kilometer van Tissamaharama. De tempel is voor Hindoes de meest heilige plaats in Sri Lanka, omdat hier de tempel van Skanda staat. Hier komen de pelgrims offergaven brengen en op Poya dagen komen duizenden mensen hier baden in de heilige rivier Menik Ganga. Boeddhisten brengen een bezoek aan de Kirevehara Dagoba, welke gebouwd is in de 2de eeuw. Hier heeft Boeddha op één van zijn bezoeken aan Sri Lanka gemediteerd. Binnen het complex is ook een moskee en een kerk aanwezig. Aansluitend zal de chauffeur je naar het hotel in Tissamaharama brengen.

Je verblijft in Lavendish Okrin Hotel of vergelijkbaar.
Bundala
Dag 16: Tissamaharama

Vandaag ga je weer een safari maken, maar deze keer ligt de nadruk op het spotten van bijzondere vogelsoorten. Je bezoekt het Bundala National Park, dit is een “wetland” gebied, dat alleen toegankelijk is middels een 4-wheel drive. Het nationale park is wereldberoemd vanwege de hoeveelheid aan verschillende vogels. Je zult dan ook vele soorten kunnen spotten in de poelen, bomen en op de vlaktes.

Je verblijft in Lavendish Okrin Hotel of vergelijkbaar.
Fort Galle
Dag 17: Tissamaharama - Bentota/Kalutara

Na het ontbijt vertrek je richting de volgende accommodatie, alvorens daar te arriveren heb je nog 2 twee excursies. Allereerst breng je een bezoek aan het “Dutch Fort” in Galle, welke tot een van de mooiste forten van zuidoost Azië behoort. Je kunt een wandeling maken in de smalle straten of vanaf de muur naar de zee kijken. Er zijn nog diverse gebouwen, die herinneren aan de tijd dat de V.O.C. het Fort als uitvalbasis gebruikte, waaronder een Nederlandse kerk. Aansluitend brengt je chauffeur je naar één van de Schildpadden Opvangcentra. De lokale bevolking graaft de schildpad eieren uit op het strand en verkoopt deze eieren voor consumptie. Stichtingen willen dit voorkomen en kopen de eieren, broeden deze uit en zetten de baby schildpadjes uit op het strand, zodat ze naar zee kunnen lopen en in vrijheid volwassen kunnen worden. In het opvangcentrum kun je zien hoe zij dit organiseren en met een beetje geluk ben je erbij, wanneer de eieren uitkomen.

Je verblijft in Coco Royal of vergelijkbaar.
Zwembad
Dag 18 - 19: Bentota/Kalutara

Geniet deze dagen van alle rust aan het zwembad of maak een mooie strandwandeling in de omgeving.

Je verblijft in Coco Royal of vergelijkbaar.
Hamilton canal
Dag 20: Bentota/Kalutara – Negombo

Vandaag brengt jouw chauffeur je terug naar Negombo, waar je de reis ook gestart bent. Negombo is ca. 20 minuten rijden van de luchthaven in Colombo en daarvoor de perfecte uitvalsbasis voor je laatste nacht in Sri Lanka alvorens je op de vlucht naar huis stapt. Onderweg naar Negombo lassen we nog een laatste stop in voor een mooie bezienswaardigheid. Je bezoekt het door de V.O.C. gegraven kanaal, welke nu “Dutch Canal” of “Hamilton Canal” wordt genoemd. Dit kanaal werd gebruikt om kruiden van elders in het land, naar de haven in Colombo te vervoeren. Nu wordt het kanaal gebruikt door de vissers, die hun boot afmeren wanneer ze naar huis gaan. Het kanaal komt aan één kant uit in het deltagebied van de Maha Oya rivier. Je stapt in een boot op het kanaal en maakt een mooie, ca. 1,5 uur durende boottocht, waarbij je ongetwijfeld vogels en dieren die in de delta leven gaat zien. Na afloop kun je genieten van een heerlijke en uitgebreide “High Tea”.

Je verblijft in Beacon Beach Hotel of vergelijkbaar.
vlieg1
Dag 21: Negombo – Colombo – Amsterdam

Jouw reis zit er helaas alweer op. Ca. 3.5 uur voor vertrek staat jouw chauffeur klaar bij het hotel en brengt hij je naar de luchthaven van Colombo. Daar stap je op jouw terugvlucht naar Amsterdam.

vliegtuig
Dag 22: Aankomst Amsterdam

Aankomst op Schiphol en het einde van een fantastische reis door het bijzondere Sri Lanka. Wij hopen dat je een geweldige reis hebt gehad. Heimwee? Je weet ons te vinden voor jouw volgende droomreis!

Foto's & films

strand
Sri Lanka - impressie
Slideshow Bekijken

Informatie

Hieronder vind je algemene informatie over alle regio's die in de verschillende reisklasse voorkomen.

Regio-info

Landen
galle
Sri Lanka, de Parel van de Indische Oceaan. Ga op reis door het bergachtige binnenland met groene theeplantages en de ruïnes van de voormalige hoofdsteden. De tropische bossen, lange stranden en het rijke culturele erfgoed, maken Sri Lanka tot een droombes ...lees meer>
Regio's
kandi
De Centrale provincie van Sri Lanka bestaat uit de volgende drie districten; Matale, Kandy en Nuwara Eliya. ...lees meer>
edelstenen
Sabaragamuwa is een provincie van Sri Lanka en is gelegen in het zuidwesten van het eiland. ...lees meer>
trein naar Ella
Uva is een provincie van Sri Lanka en is gelegen in het zuidoosten van het eiland. De hoofdstad is Badulla en de provincie heeft 1.177.358 inwoners. ...lees meer>
colombo
De westelijke provincie van Colombo telt ruim 5 miljoen inwoners en bestaat uit drie districten; Colombo, Gampaha en Kalutara. ...lees meer>
Fort Galle
De zuidelijke provincie van Sri Lanka heeft ruim twee miljoen inwoners. De provincie bestaat uit drie districten, namelijk Galle, Matara en Hambantota. ...lees meer>
Steden
trein naar Ella
Ella is gelegen in de regio Uva en staat bekend vanwege de prachtige hikes die men hier kan maken ...lees meer>
Mango
Kalutara ligt aan de monding van de Kalu Ganga (zwarte rivier) in het zuiden van Sri Lanka en is de districtshoofdstad met 35.000 inwoners. ...lees meer>
kandi
Een belangrijke en toeristische stad in Sri Lanka is Kandy. De sfeervolle plaats is op de berghellingen en naast een kunstmatig aangelegd meer gebouwd. ...lees meer>
Raften
Gelegen aan de Kelani rivier en middenin het tropisch regenwoud vind je het dorpje Kitulgala. Dit dorpje staat met name bekend om de film ‘’Bridge in the River Kwai’’. ...lees meer>
Negombo - vismarkt
Negombo ligt ongeveer 40 kilometer ten noorden van Colombo. De meeste toeristen beginnen of eindigen hun reis hier omdat het de plaats is die het dichtst bij de luchthaven ligt. ...lees meer>
sigiriya
Een van de hoogtepunten van Sri Lanka is Sigirya, een groot complex met een grote rots die ook wel de Leeuwenrots wordt genoemd. ...lees meer>
thee
In het Zuiden van Sri Lanka, midden in het platteland, ligt het kleine plaatsje Tissamaharama. Rijstvelden tot waar het oog kan zien, een groot en levendig meer, met op de achtergrond de in mist gehulde bergen. ...lees meer>
olifant
Het Udawalawe National Park is een prachtig uitgestrekt park dat over de laaglanden van Sri Lanka ligt. Je kunt hier kuddes olifanten, wilde buffels, herten en luipaarden spotten. ...lees meer>

Informatie

De accommodaties (of gelijkwaardig) die tijdens de diverse reisclassificaties voorkomen worden hieronder uitgebreid beschreven. Heb je nog vragen of specifieke wensen omtrent een accommodatie? Geef dit tijdig aan, wij houden daar graag rekening mee bij het maken van jouw persoonlijke reisvoorstel.


Reisklasse: Luxe

Goldi Sands - Zwembad
Goldi Sands Hotel
Udawalawe - Grand Hotel - zwembad
Grand Hotel
Topaz - Zwembad
Hotel Topaz
Kassapa - Zwembad
Kassapa Lions Rock
Tissamaharama - Mandara rosen - kamer
Mandara Rosen
Morning Dew - Terras
Morning Dew Boutique Hotel
Kitulgala - Paradise Garden Resort - zwembad
Paradise Garden Resort
The Palms - Bovenkant
The Palms Hotel

Reisklasse: Comfort

Athgira - Buitenkant
Athgira River Camp
Negombo - Beacon Beach - Kamer
Beacon Beach Hotel
Kalutara - Coco Royal - zwembad1
Coco Royal
Jungle Hut Resort - Buiten
Jungle Hut Resort
Okrin - Zwembad
Lavendish Okrin Hotel
Ella - Morning dew - kamer
Morning Dew
Kitulgala - Rafters Retreat - boomhut
Rafters Retreat
Thotupola - Buitenkant
Thotupola Residence