North-West

De 2 belangrijkste steden in deze regio zijn Kasane en Maun. Het administratieve hart van de regio is gesitueerd in Maun. Vanuit Johannesburg en Gaborone wordt dagelijks gevlogen naar Maun en Kasane.


Kasane is een klein plaatsje dat zeer populair is, mede door de unieke locatie van de stad. Dit stadje is al sinds jaren de poort naar het Chobe National Park. In het stadje zijn winkels te vinden maar ook restaurantjes. Accommodaties zijn er van eenvoudig tot luxe. Aangezien het Chobe Park niet omheind is kan het voorkomen dat olifanten in het stadje komen. Kasane ligt vlakbij de grens met Zambia en Zimbabwe nabij de Victoria Falls.

Animals Chobe National Park 


Maun is een stad in het noorden van Botswana en de hoofdstad van Ngamiland. Het is de derde stad maar wel de toerismehoofdstad van Botswana. Aan de ene zijn er veel moderne gebouwen en aan de andere kant ook inheemse hutten. Wel heeft het zijn landelijke uitstraling behouden. De stammenbevolking brengt hun vee naar Maun om ze daar te verkopen. Dit is erg leuk om te zien. Alles wat met de safari business te maken heeft aan winkels en boekingskantoren is hier te vinden. Er zijn diverse leuke accommodaties te vinden. Ook zijn er restaurantjes en cafeetjes.

Animals Chobe National Park

Chobe National Park is het meest wildrijke park in Botswana. Het park staat vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie en kent een enorme verscheidenheid aan wild. Er leven ruim 50.000 olifanten in het park. Daarmee is het de grootste olifantenpopulatie van Afrika. Vanuit een boot of safarivoertuig kun je genieten van deze prachtige dieren. Groot en klein speelt met elkaar in het water van de Choberivier. De rivier is het hele jaar door een uitstekende plek om wild te zien. In dit waterrijke gebied leven meer dan 350 verschillende vogelsoorten. 


De Okavanga Delta is één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika. Het is het grootste binnenlandse deltasysteem ter wereld en beslaat een oppervlakte van 15.000 km2, bestaande uit kanalen, lagunes, moerassen en diverse eilanden. Dit unieke watergebied herbergt een ongekende verscheidenheid aan wild en vogelsoorten en bied je het gehele jaar perfecte kansen om wild te zien. Ieder jaar en ieder seizoen is hier anders.