Ngamiland

De meeste toeristen bezoeken deze regio voor de natuurparken maar voor diegene die kennis wil maken met de cultuur zijn er ook dorpjes te bezoeken waar je kennis kunt maken met het traditionele leven in deze regio. Ngamiland District wordt bewoond door verschillende etnische bevolkingsgroepen: Hambukushu, Basubiya and Bayei, Banoka en de River Bushmen. De 2 belangrijkste steden in deze regio zijn Kasane en Maun. Het administratieve hart van de regio is gesitueerd in Maun.

Maun is een stad in het noorden van Botswana en de hoofdstad van Ngamiland. Het is de derde stad maar wel de toerismehoofdstad van Botswana. Aan de ene kant zijn er veel moderne gebouwen en aan de andere kant ook inheemse hutten. Wel heeft het zijn landelijke uitstraling behouden. De stammenbevolking brengen hun vee naar Maun om ze daar te verkopen.

Animals Chobe National Park

Maar ook het Chobe National Park is een belangrijke en spectaculaire bezienswaardigheid van de regio. Chobe National Park is het meest bekende park in Botswana. Dit is niet zonder reden. Verschillende locaties zijn ook hét decor geweest voor verschillende wildlife en natuurfilms. Het park bestaat uit vier verschillende delen: Serondella, Linyanti, Nogatsaa en Savuti. Elk gebied heeft haar eigen charme en is totaal anders.