Kunene

De Kunene grenst in het noorden aan Angola en is de bestuurlijke regio van Namibië. Het schitterende landschap met zijn verborgen valleien zijn een lust voor het oog!
Kunene staat bekend vanwege de woestijnleeuwen die in het gebied voorkomen. Het gebied wordt bevolkt door de oorspronkelijke bevolkingsgroep van Namibië; de Himba’s. De Himba’s leven nog op traditionele wijze. Zij bouwen hun kampen op met hutjes van stro en koeienpoep en smeren zichzelf in met rode oker aarde ter bescherming tegen de zon. In Kunene vind je ook de Hartmann vallei. Hier ligt de enige permanente bron van water, de Kunene rivier. Deze rivier stroomt het hele jaar door waardoor er langs de rivier een rand van vruchtbare vegetatie aanwezig is. De aanwezigheid van groen en water trekt allerlei dieren aan waaronder gemsbokken en andere antilopeachtige. 
Pas je wel op? In de rivier leven namelijk ook veel krokodillen! In Kunene kun je ook een avontuurlijke pas rijden onder begeleiding van een ervaren gids en chauffeur.
Deze beruchte bergpas bestaat uit rotsen waardoor een zelfstandige rit in een normale auto niet tot de mogelijkheden behoort.


krokodil, kunene, namibie rondreis