Ghanzi District

De districthoofdstad is de gelijknamige stad Ghanzi die op ca. 300 km afstand ligt van Maun, Ngamiland, en is een goede stop onderweg naar Namibië of als uitvalsbasis om Central Kalahari of het Kgalagadi Transfontier Park te bezoeken. Central Kalahari Game Reserve is het tweede grootste wildpark in de wereld! Het park heeft een oppervlakte van totaal ca. 52.800 km2 en is daarmee zelfs groter dan Denemarken en Zwitserland! In het noordelijke gedeelte is de meeste kans op het spotten van wild, het zuiden is het meeste dicht(er) begroeid.

Sundowner Rangercursus

In Ghanzi zijn er nog verschillende stammen zoals de San en Bakgaladi (de originele inwoners van deze omgeving), de Herero, de Batawana en de Afrikaaners die zich als eerste hebben gesetteld in de late 1800. De San of ook wel ‘Bosjesmannen’ genoemd, wonen vooral in de omgeving van Ghanzi. Zij leven deels in de ‘bewoonde’ wereld en deels in de Kalahari woestijn waar ze letterlijk overleven. In de woestijn zijn geen voorzieningen en leeft men van de jacht en oude gebruiken. Sommige kunnen het traditionele leven niet meer aan en wonen/werken op de boerderijen waar ze zoveel mogelijk aan hun tradities en gebruiken proberen vast te houden. Het zijn veelal hartelijke en tolerante mensen en delen graag hun gebruiken en ervaringen met buitenstaanders.

Mamuno, ook wel Buitepos, is de Botswaanse naam van de grensovergang tussen Namibië en Botswana. Deze grenspost ligt aan de Trans Kalahari Highway die Johannesburg, Gaborone, Ghanzi, Gobabis, Winhoek en Walvisbaai aan elkaar verbind.