Central District

Central heeft 680.000 inwoners. De belangrijkste plaatsen zijn Palapye en Serowe, twee van Afrika’s grootste traditionele dorpen. Serowe is de hoofdstad van het district Central. Het is de geboorte plaats van de eerste president van Botswana: Sir Seretse Khama. In het stadje is een museum dat naar hem vernoemd is. Ook interessant voor een bezoek is het Khama Rhino Sanctuary. Hier vind je de laatste overgebleven neushoorns van Botswana. Naast neushoorns zijn er ook heel veel andere dieren in dit park te zien zoals giraffes, zebra’s, wildebeesten, springbokken en gemsbokken. Serowe ligt ook niet ver van de Tswapong heuvels, met onder andere de Moremi kloof.

Makgadikgadi zoutvlaktes


In de Central regio woont ook het Bamangwato volk. Het is het gebied van het Bamangwato volk, maar ook andere etnische groepen zoals Bakalanga, Batswaping, Babriwa en Basarwa komen in deze regio voor. Deze regio word vooral bezocht voor het Makgadikgadi Pans National Park en het Tuli Block. De uitgestrekte Makgadikgadi Pannen vormt met zijn 12.000 km2 een grote zilvergrijze en blauwe vlakte. De beste periode om wildlife te zien varieert jaarlijks en ook per gebied. Van april tot en met juli trekken de pannen grote kuddes zebra's, wildbeesten en grazers aan.  

De Nata Bird Sanctuary is het enige beschermde reservaat in Botswana aan de noord-oostelijke rand van de Sowa Pan. Dit beschermde gebied is opgezet aan de monding van de Nata rivier in het noordoosten van de Nata Pan. De Nata Bird Sanctuary is opgezet als toevluchtsoord voor wildlife op en rond de Sua Pan. Het biedt een van de beste uitzichten over de zoutpannen door het verhoogde houten uitkijkplatform. Het meeste wildlife wat zich in dit gebied bevind, is van het gevleugelde soort. Het gebied is een belangrijke broedplaats voor flamingo’s en pelikanen. Als de zoutpan vol water staat zijn duizenden flamingo’s, eenden, ganzen en pelikanen te zien. Het is een lust voor het oog.