Hardap

De regio Hardap ligt 200 km ten zuiden van Namibië en staat deels bekend om de Sossusvlei en de Sesriem kloof. Het kustgebied van de provincie maakt deel uit van de Namibwoestijn. De belangrijkste bezienswaardigheden van deze streek zijn de Sossusvlei en de Sesriem kloof. Wanneer u richting het oosten reist wordt het landschap bergachtig. Hier vindt u het Tirasgebergte en het Naukluftgebergte. Het oosten staat ook bekend vanwege zijn droge klimaat en de op hoogvlaktes gelegen savannes.


Een bekende bezienswaardigheid in dit gebied is de Hardap dam. Hier heeft u een fraai uitzicht over het blauwe water en de omgeving. Ook kunt u er onder andere pelikanen en bavianen spotten.  In het Hardap natuur reservaat vindt u geen leeuwen of andere katachtige. Wanneer u van wandelen houdt bent u in Hardap aan het juiste adres.  
Het gebied heeft talloze wandelpaden en schitterende uitzichtpunten over de graslanden waar u springbokken , antilopen en zebra’s kunt spotten! De vogelaar mag een bezoek aan de Komatsas rivier niet missen! Rondom de rivier verzamelen zich meerdere verschillende vogelsoorten om een slokje uit de rivier te drinken.  

Bee eater vogel