Hardap

De regio Hardap ligt 200 km ten zuiden van Namibië en staat deels bekend om de Sossusvlei en de Sesriem kloof. Het kustgebied van de provincie maakt deel uit van de Namibwoestijn. De belangrijkste bezienswaardigheden van deze streek zijn de Sossusvlei en de Sesriem kloof. Wanneer je richting het oosten reist wordt het landschap bergachtig. Hier vind je het Tirasgebergte en het Naukluftgebergte. Het oosten staat ook bekend vanwege zijn droge klimaat en de op hoogvlaktes gelegen savannes.


Een bekende bezienswaardigheid in dit gebied is de Hardap dam. Hier heb je een fraai uitzicht over het blauwe water en de omgeving. Ook kun je er onder andere pelikanen en bavianen spotten. In het Hardap natuur reservaat vind je geen leeuwen of andere katachtige. Wanneer je van wandelen houd ben je in Hardap aan het juiste adres.  
Het gebied heeft talloze wandelpaden en schitterende uitzichtpunten over de graslanden waar je springbokken , antilopen en zebra’s kunt spotten! De vogelaar mag een bezoek aan de Komatsas rivier niet missen! Rondom de rivier verzamelen zich meerdere verschillende vogelsoorten om een slokje uit de rivier te drinken.  

Bee eater vogel