Oost-Kaap

Maar ook de relaxte reiziger komt hier aan z’n trekken. Het is mogelijk om via drie verschillende luchthavens te vliegen. De provincie heeft spectaculaire kustlijnen, bergen, graslanden, bossen en tropische mangrovebossen. Er zijn vele toeristische routes voor een unieke, spannende en avontuurlijke ervaring. Daarnaast heb je de keuze om te overnachten in een van de vele hotels, familiehotels en sfeervolle Guest houses.

Addo Elephant Park

De Oost kaap kent een enorme lange kust met vele landschappen. Bij Cape St. Francis en Jeffrey’s Bay kun je fantastisch surfen en bij de Sunshine Coast kun je heerlijk relaxen aan de mooie stranden.
Verder naar het noorden kom je langs de ruige kust van de Wild Coast met beukende golven, diepe kloven en verborgen watervallen.

Je kunt de Big Five spotten in Addo Elephant National Park en Mountain Zebra National Park. Addo staat bekend door de vele olifanten die daar te zien zijn, zoals de naam al deed vermoeden. Het Zebra park biedt veel  afwisseling met grote vlaktes, diepe valleien en steile hoogten. In het park leven uiteraard zebra’s, maar je komt er ook zwarte neushoorns, leeuwen, buffels en tal van mooie vogels tegen.

Graaff Reinet - Valley of Desolation

Daarnaast kent Oost Kaap ook gezellige steden zoals Port Elizabeth, wat ook wel bekend staat als ‘friendly city’ en East London. Deze steden liggen beide aan de kust. Maar ook Graaff Reinet is een prachtig stadje die zeker bezocht moet worden. Met de schilderachtige omgeving en de gerestaureerde oude gebouwen zul je hier een oogverblindende tijd beleven. En vergeet niet een fijne wandeling te maken.