Graaff-Reinet

Graaff-Reinet is de op drie na oudste stad (gesticht in 1786) van Zuid-Afrika en wordt met recht het juweel van de Karoo genoemd. De stad beschikt over ruim 200 nationale monumenten (veelal particuliere woonhuizen) waarvan je er ook een aantal van de binnenkant kunt bewonderen. De stad is vernoemd naar de in Graaff-Reinet geboren Zuid-Afrikaanse zakenman Dr. Anton Rupert. Dr. Anton Rupert kocht een in verval geraakte kerk die hij restaureerde en liet verbouwen tot een theater. Vandaag de dag kun je het theater bezoeken aan de Drostdy de Pastoriestraat. Tegenover het postkantoor van Graaff-Reinet kun je o.a. het ‘Hester Rupert Museum’  en de ‘Old Library’ bezoeken.
Het Hester Rupert Museum toont een verzameling van Afrikaanse kunst en in de Old Library kun je fossielen uit de Karoo, San-kunst en  klederdracht bewonderen.
Rondom Graaff-Reinet ligt het prachtige natuurpark ‘Camdeboo National Park’, wat bestaat uit de ‘Valley of Desolation’ en het ‘Karoo Nature Reserve’. Nadat je de toegangspoort van het Camdeboo National Park hebt gepasseerd ben je vanwege je eigen veiligheid verplicht om in de auto te blijven. Wel zijn er verschillende uitstapplaatsen waar je van het prachtige uitzicht kunt genieten. De Valley of Desolation is een vallei met indrukwekkende rotskolommen van ruim 120 meter hoog.
De rotsen zijn het resultaat van versteende magma en erosie die 160 miljoen jaar geleden door vulkaanactiviteiten zijn ontstaan. Onze reisspecialisten raden je vooral aan om met helder weer de prachtige zonsondergang in de vallei te bewonderen.Graaff Reinet - Valley of Desolation