Addo

Niet ver van Port Elizabeth, in het hart van de Sundays River Valley, ligt de plaats Addo. In de hoofdstraat van de plaats Addo is een tankstation met mini supermarkt, een postkantoor en een bank te vinden. De omgeving biedt echter een ruim en gevarieerd aanbod aan slaap- en eetgelegenheden. De meeste inwoners wonen op grote citrus boerderijen, wijd verspreid rondom de plaats. In de omgeving van Addo kun je onder andere: paardrijden, polowedstrijden bijwonen, een heerlijke dag naar één van de spa’s of natuurlijk genieten van het prachtige natuurschoon en de diersoorten in Addo Elephant National Park.

Addo NP


Het Addo Elephant National Park behoort tot de top 3 wildparken van Zuid-Afrika. Met zo’n 550 olifanten is het Addo Elephant Nationaal Park een van de mooiste gebieden van de Oostkaap op ongeveer 75 km ten noordoosten van Port Elizabeth. 

De zomer is een uitstekend moment om olifanten te bekijken bij de drinkplaatsen. Daarnaast is het Addo Elephant Nationaal Park het enige park de wereld waar je de Big 7 kunt spotten. Onder de Big 7 verstaan we de olifant, leeuw, buffel, neushoorn, luipaard, walvis en de witte haai. 


Het park is in 1931 opgericht om te voorkomen dat de laatste olifanten uit de regio zouden uitsterven. In die tijd hebben lokale boeren vele olifanten gedood om hun landbouwgrond te beschermen. Je moet je voorstellen dat de Afrikaanse Olifant het grootste landzoogdier ter wereld is en ongeveer 200 kilo voedsel eet. Zij eten voornamelijk gras, bladeren, wortels, boomschors en vruchten wat natuurlijk ten koste ging van de landbouw. Gelukkig is het aantal olifanten sinds 1931 flink opgeschroefd en leven er nu maar liefst 550 olifanten in het nationale park.


Het is goed om te weten dat je geen malariatabletten hoeft te slikken aangezien het park in een malariavrije regio ligt.