Dagen
3

“Ontdek de Amazone”


Klasse
Ba
Co
Lu
Pr
Cl
Eigenschappen
vanaf
€ 495
Luxe
Amazone
Amazone
Amazone

Een hele mooie aanvulling op jouw rondreis door Peru is deze Amazone verlenging. Sluit jouw waanzinnige rondreis af met een verblijf in de jungle! Laat de steden, vlaktes en bergen achter je en ontdek het grootste regenwoud van de wereld. Samen met een gids ga je op pad en kom je meer te weten over dit gebied en de dieren die er leven. 


Dag Vervoer Route Overnachting
1 Cuzco - Puerto Maldonado Puerto Maldonado
2 Puerto Maldonado Puerto Maldonado
3 Puerto Maldonado - Cuzco/Lima

Informatie

Inclusief:

 • 2 overnachtingen in Inkaterra Hacienda Concepción in een standaard kamer
 • 2 x ontbijt, 1 x lunch en 2 x diner
 • Engels sprekende gids
 • Entreegelden
 • Enkele excursies naar keuze

Exclusief:

 • Binnenlandse vluchten naar Puerto Maldonado
 • Overige excursies en overige maaltijden
 • Reis-en annuleringsverzekering
 • Bemiddelingskosten €35,00 per boeking
 • SGR heffing €5,00 per persoon
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking

De prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en op basis van beschikbaarheid.

Via de button Offerte kun je de reis aanvragen en tevens je aanvullende wensen kenbaar maken.

Prijzen

Datum Prijs
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-jan-2023 en 31-dec-2023 € 495

Programma

Amazone
Dag 1: Cuzco - Puerto Maldonado

Welkom in Puerto Maldonado. Vandaag ga je de betovering van het regenwoud ervaren, terwijl je een boottocht van 45 minuten maakt langs de rivier de Madre de Dios om aan te komen bij de Inkaterra Reserva Amazonica lodge. Na een korte briefing kun je je even terug trekken in je prachtige cabaña en geniet je daarna van de lunch in de eetkamer. Na de middag thee staat er een excursie op het programma.


Nadat je de Inkaterra Explorer-gids hebt ontmoet, kun je kiezen uit de verschillende excursies die beschikbaar zijn bij de accommodatie. Op je eerste dag raden wij een begeleide wandeling langs het Trail-systeem aan, naar het natuurgebied Inkaterra Reserva Amazonica, waar je het Amazone stroomgebied zult ontdekken. We raden je ook aan om op de eerste avond onze Twilight River excursie te maken. Dit is een begeleide avond boottocht op de Madre de Dios rivier.  Geniet van het diner, geserveerd in de grote eetzaal vanaf 19.30 uur. tot 21:30 uur

Je verblijft in Inkaterra Hacienda Concepción of vergelijkbaar.
Amazone
Dag 2: Puerto Maldonado

Vandaag heb je de keuze om vroeg op te staan of lekker uit te slapen. Het ontbijt begint om 05.30 uur, voor degenen die de hitte willen vermijden en ten volle van de natuur willen genieten. Een volledig ontbijtbuffet wordt geserveerd van 05.30 uur tot 09.30 uur. Deze ochtend kun je een excursie maken waarbij je van het meer van Sandoval naar het Tambopata National Reserve gaat.


Glijden in een houten kano, over een prachtig, spiegelachtig meer dat de thuisbasis is van de bedreigde reuzenrotter, evenals rode brulapen, roodbuikara's, anaconda's, schildpadden en zwarte kaaimannen. Keer terug naar de accommodatie voor de lunch.
Overweeg na de lunch de opmerkelijke Inkaterra Canopy Walkway en Anaconda Walk te bezoeken. Als je de eerste toren beklimt, 29 meter boven de bosgrond, begin je je ontmoeting met de canopy (boomtoppen). Meer dan 500 meter loop je letterlijk door het bladerdak van het regenwoud op een hangbrug netwerk dat acht observatieplatforms met elkaar verbindt. Kijk tijdens deze anderhalf uur durende expeditie uit naar kleurrijke toekans, spechten, trogons, apen en de drievingerige luiaard. Als je wil, kun je de excursie verlengen en de zonsondergang vanaf een van de torens bewonderen.


Na je afdaling van de Canopy, loop je de Anaconda Walk ongeveer 30 minuten langs de 200 meter hoge houten brug over de Aguajales-moerassen. In dit weelderige ecosysteem kun je de verschillende soorten amfibieën, vogels, zoogdieren, overvloedige flora en bomen observeren. Aan het eind van de wandeling keer je weer terug naar de lodge.

Je verblijft in Inkaterra Hacienda Concepción of vergelijkbaar.
Amazone
Dag 3: Puerto Maldonado - Cuzco/Lima

Geniet voor vertrek van een uitgebreid ontbijt. Een terugreis van 45 minuten per boot over de rivier de Madre de Dios brengt je terug naar Puerto Maldonado, waar je het vlinderhuis zal bezoeken. Peru heeft de grootste verscheidenheid aan vlinders ter wereld, met 3700 bekende soorten. Veel hiervan zijn te zien in het Butterfly House, hier zie je al deze verschillende soorten, varianten, schoonheid en aanpasbaarheid van deze insecten.


Dan is het weer tijd om deze prachtige plek te verlaten en terug te vliegen naar Nederland. Vanaf Puerto Maldonado zul je naar Cuzco of Lima vliegen waarna je dan overstapt op het vliegtuig naar Amsterdam. Met een koffer vol herinneringen vlieg je terug naar huis. Heimwee? Je weet ons te vinden voor je volgende droomreis!

Foto's & films

Peru - machu picchu
Peru - Algemeen
Slideshow Bekijken

Informatie

Hieronder vind je algemene informatie over alle regio's die in de verschillende reisklasse voorkomen.

Regio-info

Landen
Peru - Andes
Jouw reis naar Peru stellen wij graag op maat voor je samen. De invulling van de reis wordt dan geheel aangepast aan jouw reisbehoeften. Onze Peru specialist geeft je waardevolle tips en kan uit eigen ervaring vertellen over de verschillende mogelijkheden ...lees meer>
Regio's
Amazone
Het Amazone-regenwoud van Peru beslaat tweederde van het nationale grondgebied en omcirkelt de grote stad Iquitos, die alleen per vliegtuig of boot kan worden bereikt. ...lees meer>
Steden
Amazone
Deze plaats ligt dichtbij de grens van Bolivia en wordt vaak gezien als uitvalbasis voor een tocht door de jungle. ...lees meer>

Informatie

De accommodaties (of gelijkwaardig) die tijdens de diverse reisclassificaties voorkomen worden hieronder uitgebreid beschreven. Heb je nog vragen of specifieke wensen omtrent een accommodatie? Geef dit tijdig aan, wij houden daar graag rekening mee bij het maken van jouw persoonlijke reisvoorstel.


Vraag hier een offerte aan zodat we samen met jou de perfecte reis kunnen creëren. 


Reisklasse: Luxe

Puero Maldonado - buitenkant
Inkaterra Hacienda Concepción