Dagen
21

“Indrukwekkend Java & Bali”


Klasse
Ba
Co
Lu
Pr
Eigenschappen
vanaf
€ 1.830
Comfort
bali
bali
indo
lombok mountain
sanur sunset
borobudur
rijstvelden
strand
bromo
kuta
aapje

Het mooiste van Indonesië in één reis? Best of Travel heeft een prachtige en gevarieerde reis samengesteld naar de populaire eilanden Java en Bali. Beklim de wereldberoemde Bromo vulkaan, snuif cultuur in het veelzijdige Java, ontdek de ongeëvenaarde onderwaterwereld in Pemuteran, fiets langs de prachtige groene rijstvelden in Ubud  en kom tot slot heerlijk tot rust aan de stranden van Sanur. Tijdens uw verblijf op Java reist er een privé chauffeur met u mee. U kunt met hem de gewenste te bezoeken bezienswaardigheden bespreken zodat de reis volledig aan uw wensen voldoet. De chauffeur woont op het eiland en kan daardoor alle leuke en mooie plekjes vinden. Echter is hij geen gids en spreekt hij beperkt Engels. Wenst u een Engels of Nederlands sprekende gids dan kunnen wij dit vooraf voor u regelen. De gids kan u alles vertellen over de gewoonten en gebruiken van het land.  Wanneer u oversteekt naar het eiland Bali worden er transfers geregeld tussen de plaatsen waar u overnacht en kunt u aangeven waar u graag wilt stoppen voor een fotomoment of picknick. Zo heeft u alle vrijheid om beide eilanden helemaal op uw manier en tempo te ontdekken. Bekijk op uw gemak onze samengestelde reis 'Rondreis Java & Bali' of vraag hier een offerte aan zodat we samen met u de perfecte reis kunnen creëren. 


Dag Vervoer Route Overnachting
1 Amsterdam - Jakarta
2 Aankomst Jakarta Jakarta
3 Jakarta – Bandung Bandung
4 Bandung Bandung
5 Bandung – Borobudur – met de trein Borobudur
6 Borobudur – Yogyakarta Yogyakarta
7 Yogyakarta Yogyakarta
8 Yogyakarta – Kediri Kediri
9 Kediri – Malang – Bromo Probolinggo
10 Bromo – Kalibaru Kalibaru
11 Kalibaru Kalibaru
12 Kalibaru – Ketapang – Bali - Pemuteran Pemuteran
13 Pemuteran Pemuteran
14 Pemuteran – Ubud Ubud
15 Ubud Ubud
16 Ubud – Sanur Sanur
17 - 19 Sanur Sanur
20 Sanur – Denpasar – Amsterdam
21 Aankomst Amsterdam
Dag Vervoer Route Overnachting
1 Amsterdam - Jakarta
2 Aankomst Jakarta Jakarta
3 Jakarta – Bandung Bandung
4 Bandung Bandung
5 Bandung – Borobudur – met de trein Borobudur
6 Borobudur – Yogyakarta Yogyakarta
7 Yogyakarta Yogyakarta
8 Yogyakarta – Kediri Kediri
9 Kediri – Malang – Bromo Probolinggo
10 Bromo – Kalibaru Kalibaru
11 Kalibaru Kalibaru
12 Kalibaru – Ketapang – Bali - Pemuteran Pemuteran
13 Pemuteran Pemuteran
14 Pemuteran – Ubud Ubud
15 Ubud Ubud
16 Ubud – Sanur Sanur
17 - 19 Sanur Sanur
20 Sanur – Denpasar – Amsterdam
21 Aankomst Amsterdam

Informatie

Inclusief:

 • 18 overnachtingen in door ons geselecteerde accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Vervoer per privé auto met chauffeur vanaf aankomst in Jakarta tot aan aankomst in Pemuteran (inclusief brandstof, tol, parkeergelden, accommodatie en maaltijden chauffeur)
 • Treinreis Bandung – Yogyakarta in luxe executive klasse
 • Ferry van Java naar Bali
 • Transfer Pemuteran – Ubud met diverse stops
 • Transfer Ubud - Sanur (zonder stops)
 • Transfer Sanur - Denpasar (vliegveld)

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Engels- of Nederlands sprekende gids op Java (€ 375,-)
 • Entreegelden (terplaatse te betalen)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele excursies en overige maaltijden
 • Bemiddelingskosten €35,00 per boeking
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking

Prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid.

Op de button Offerte kunt u de reis aanvragen en tevens uw wensen kenbaar maken.

Prijzen

Datum Prijs
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-nov-2018 en 31-mrt-2019 € 2.170
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-apr-2019 en 31-okt-2019 € 2.715
Datum Prijs
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-nov-2018 en 31-mrt-2019 € 1.830
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-apr-2019 en 31-okt-2019 € 2.290

Dag tot dag planning

Vliegtuig
Dag 1: Amsterdam - Jakarta

De dag van vertrek is eindelijk aangebroken! U vliegt vandaag vanuit Amsterdam naar Jakarta middels een directe vlucht van circa 13,5 uur. Aankomst volgende dag.

jakarta
Dag 2: Aankomst Jakarta

Bij aankomst in Jakarta gaat u langs de immigratiedienst waar u een VOA (Visum on Arrival) krijgt. Deze is gratis en geeft u recht op een verblijf van maximaal 30 dagen in Indonesië. Bij de uitgang wordt u opgewacht door uw chauffeur en/of gids die u de komende weken gaat rondleiden door het prachtige Indonesië. Allereerst zal de chauffeur u naar uw hotel brengen. Heeft u toch al zin en energie om de stad te ontdekken voordat u naar uw hotel gaat? Wij raden u aan om een korte stadstour door het voormalige Batavia maken. U bezoekt dan de omgeving van het Fatahila plein, de oude Hollandse pakhuizen en de Sunda Kelapa. Toe aan een kopje koffie? Ga dan een kopje toebroek koffie drinken in het oude Café Batavia aan het Fatahila plein. Het Café Batavia was in de Koloniale tijd de ontmoetingsplaats voor de Nederlanders.

U verblijft in Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta of vergelijkbaar.
west java
Dag 3: Jakarta – Bandung

Vandaag vertrekt u naar Bandung. Het lijkt op de kaart maar een klein stukje maar West Java is, vooral in het weekend, erg druk. De inwoners van Jakarta ontvluchten dan de hete stoffige stad om hun vrije dagen en weekenden door te brengen in het ietwat hoger gelegen en daardoor koelere Bogor en Bandung. In Bogor bezoekt u de beroemde Kebun Raya en rijdt u langs Buitenzorg, het Presidentiële paleis van Bogor. In de namiddag komt u aan in Bandung, ofwel het Parijs van het Oosten, met zijn vele Koloniale huizen gebouwd in Art Deco of Jugendstil. U verblijft in het hotel Savoy Homann, een schitterend in Art Deco stijl gebouwd hotel, dat in vroegere tijden een ontmoetingsplaats was voor de planters. Het Hotel ligt in het centrum van de stad op loopafstand van de gezellige Jalan Braga (de oude postweg).

U verblijft in Savoy Homann of vergelijkbaar.
indo
Dag 4: Bandung

U gaat vandaag de gehele dag op ontdekking door Bandung en omgeving. Via het hoger gelegen plaatsje Lembang bezoekt u de vulkaan genaamd ‘Tangkuban Perahu’ wat letterlijk “de omgekeerde boot” betekent. U kunt hier een wandeling maken langs de krater, waar u de zwaveldampen en het opborrelende hete water kunt bewonderen. U kunt ook een bezoek brengen aan de heetwaterbronnen Ciater. U kunt u ontspannen in geneeskrachtig warm bronwater afkomstig van de Tangkuban Perahu. In plaats van de Tangkuban Perahu kunt u ook een bezoek brengen aan de minder bekende vulkaan: de Kawan Putih. Uw chauffeur brengt u naar een parkeerplaats waar u overstapt in een kleiner busje die u naar de vulkaan zal brengen. Deze vulkaan ligt richting de theetuinen van Malabar – de voormalige plantage van de familie Boscha. Wanneer u in de middag op tijd terug bent in Bandung kunt u een voorstelling bijwonen van de Angklung muziekschool van wijlen Pak Ujo. Vele vrolijke kinderen geven een wervelende muziek-en dans show met zelfgemaakte Angklung muziekinstrumenten. Mocht u in de avond op uw gemak nog even willen genieten van het prachtige Bandung dan kunt u nog een bezoek brengen aan de wijk Dago. Hier werd in de Nederlands Indische tijd in het Dago Theehuis thee geschonken. Tegenwoordig is het een openluchttheater waar voorstellingen worden gehouden.

U verblijft in Savoy Homann of vergelijkbaar.
borobudur
Dag 5: Bandung – Borobudur – met de trein

In de ochtend wordt u naar het station van Bandung gebracht om de trein te nemen naar Kuta Arjo. U reist met de luxe executive klasse. Let wel op dat u een trui of vest meeneemt aangezien het in de trein tamelijk fris kan worden. De treinreis duurt ongeveer 8 à 9 uur en brengt u langs drukke steden, idyllische kleine dorpjes en het prachtige Preanger gebied met zijn theetuinen, akkers en rijstvelden. In de namiddag arriveert de trein in Kuto Arjo waar uw chauffeur u weer opwacht om u naar de omgeving van de Borobudur te brengen.

U verblijft in Plataran Borobudur of vergelijkbaar.
borobudur 2
Dag 6: Borobudur – Yogyakarta

Het Saraswati hotel ligt naast de Borobudur, het wereldberoemde en grootste Boeddhistische tempelcomplex van de wereld. Het is heerlijk om dit Unesco project te bezoeken in de vroege ochtend als het nog niet zo warm is. Via een wandeling langs de ruim 1400 reliëfs komt u aan op het hoogste terras van dit tempelcomplex waar u de Boeddha’s zult vinden onder de stoepa’s. Vergeet niet een wens te doen bij de wens Boeddha. Het is ook mogelijk om de tempel te bezoeken tijdens de zonsopgang, waar u vanaf het hoogste terras een prachtig uitzicht heeft over de omgeving van de tempel. Vandaag kunt u ook de Prambanan bezoeken, een hindoeïstisch tempelcomplex. Via de landelijke omgeving rijdt u door naar de voormalige Sultansstad Yogyakarta.

U verblijft in The Phoenix Hotel of vergelijkbaar.
bali
Dag 7: Yogyakarta

Vandaag gaat u de gehele dag op ontdekking met uw chauffeur door de voormalige hoofdstad Yogyakarta. U bezoekt het meer dan 200 jaren oude Sultanspaleis (Kraton) en Fort Vredeburg wat uit de 18de eeuw stamt. Natuurlijk brengt u ook een bezoek aan de Vogeltjesmarkt en de beroemde huisnijverheid van Yogyakarta zoals het Batikken van de bekende Yogyakarta Batik en de zilversmederijen in Kota Gede. Er is genoeg te beleven in deze drukke gezellige voormalige hoofdstad, maak bijvoorbeeld een rit per fietstaxi (becak) of per paard en wagen. Wij raden u wel aan om van te voren een prijs af te spreken. In de avonduren wordt op de Jalan Malioboro een grote avondmarkt opgezet waar u kunt rondslenteren en lokale lekkernijen kunt proeven. Het Ramayana Ballet in Yogyakarta is een prachtige dansvoorstelling op de traditionele gamelanmuziek. Mogelijk kunt u deze voorstelling bijwonen in de avonduren bij de Prambanan of bij het restaurant Purawisata.

U verblijft in The Phoenix Hotel of vergelijkbaar.
rijstvelden
Dag 8: Yogyakarta – Kediri

Na het ontbijt vertrekt u naar de tabak stad Kediri. U rijdt langs de Merapi vulkaan en de Sultanstad Solo (het voormalige Surakarta). In Solo kunt u het oude Mangkunegaran paleis bezoeken en de bekende antiekmarkt. De autorit brengt u langs mooie uitzichten op vele rijstvelden, bossen en plantages. In Kediri kunt u de grootste sigarettenfabriek van Indonesië bezoeken. Hier wordt door honderden vrouwen de beroemde Kretek (kruidnagel) met de hand in de sigaretten gerold.

U verblijft in Grand Surya Hotel of vergelijkbaar.
oost java
Dag 9: Kediri – Malang – Bromo

Vandaag vertrekt u naar de Bromo, gelegen in het Tengger gebergte. Onderweg maakt u nog een stop in Malang, dit was een geliefd oord onder de Nederlanders vanwege het koele klimaat. Vergeet niet om een Kopi Toebroek te gaan drinken bij Toko Oen, een van oudsher geliefd restaurant in het centrum van de stad. In de omgeving van Malang vindt u nog vele theetuinen. De stad is omgeven door vulkanen en bij goed weer ziet u de contouren van de rokende Semeru, de hoogste berg/vulkaan van Java. In de namiddag komt u aan bij de Bromo. De Bromo vulkaan heeft vier toppen en behoort tot een van de mooiste vulkaanlandschappen van de wereld. De omgeving van de Bromo is zeer vruchtbaar.

U verblijft in Jiwa Jawa Resort Bromo of vergelijkbaar.
bromo
Dag 10: Bromo – Kalibaru

Rond drie uur in de ochtend wordt u gewekt om een tocht te gaan maken naar de Bromo. Met een jeep rijdt u naar een uitzichtpunt om de zonsopkomst te bewonderen. Vooral bij helder weer is dit een indrukwekkend schouwspel. Vergeet u niet om uw sweater mee te nemen? Het kan erg fris zijn in de vroege ochtend. Na de zonsopkomst gaat u met de jeep terug naar de zandzee vanwaar u te voet of ter paard uw weg voortzet naar de voet van de Bromo. De 300 traptreden brengen u naar de kraterrand vanwaar u recht in de vulkaan kunt kijken. Na een poosje rijdt u met het gezelschap terug naar het hotel waar u gaat genieten van een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt vertrekt u rustig naar de volgende bestemming, het landelijke Kalibaru.

U verblijft in Margo Utomo Eco Resort of vergelijkbaar.
Koffieplantage
Dag 11: Kalibaru

Vandaag gaat u de gehele dag op ontdekkingstocht door het kleine plaatsje Kalibaru. Kalibaru is gelegen in een landelijke plantage-rijke omgeving. Rondom het hotel groeit koffie, cacao, nootmuskaat, vanille, kruidnagel en kaneel, indien u wenst kunt u hier een rondleiding krijgen van het personeel. Erg leuk om te weten is dat deze specerijen ook worden verwerkt in het ontbijtbuffet.
Op het programma staat vandaag een bezoek aan de plantages in de omgeving van Kalibaru of een rit met paard en wagen in de landelijke omgeving.

U verblijft in Margo Utomo Eco Resort of vergelijkbaar.
bali8
Dag 12: Kalibaru – Ketapang – Bali - Pemuteran

U rijdt vandaag naar het havenstadje Ketapang, vanwaar u de ferry pakt naar het eiland van de duizend goden, Bali. Met de ferry bent u in ongeveer een half uur in Gilimanuk aan de Noord West kust van Bali. De chauffeur uit Java brengt u tot aan uw overnachting in Pemuteran (Bali). Hier neemt u afscheid van uw Javaanse chauffeur en gids. Pemuteran is een zeer rustig kustplaatsje gelegen in het noordwesten van Bali. Het plaatsje staat vooral bekend vanwege zijn mooie onderwaterwereld en de schildpadprojecten die er zijn opgezet. Het eiland Menjangan is een geliefde spot onder snorkelaars en staat bekend vanwege de prachtige steile wanden.

U verblijft in Adi Assri Beach Resort And Spa Pemuteran of vergelijkbaar.
duiken bril snorkel water
Dag 13: Pemuteran

Indien u wenst kunt u vandaag deelnemen aan een snorkel excursie. Na het ontbijt wordt u opgehaald in uw hotel en naar de haven van Pemuteran gebracht. In de duikschool worden de fins gehaald in uw maat en de snorkel gepast. De boot (met een klein gezelschap) vaart richting Menjangan. Op twee plaatsen voor de kust van het eilandje kan er gesnorkeld worden onder begeleiding van een gids. De tocht duurt ongeveer 4 uur en is inclusief lunch. Daarna wordt u weer naar uw hotel teruggebracht (meerprijs € 65,- p.p.).

U verblijft in Adi Assri Beach Resort And Spa Pemuteran of vergelijkbaar.
rijst
Dag 14: Pemuteran – Ubud

U heeft de gehele dag de beschikking over een privéauto met chauffeur en Engelssprekende gids voor de rit van Noord Bali naar Ubud in Centraal Bali. U maakt diverse stops in overleg met uw chauffeur.

U verblijft in Komaneka resort Monkey Forest of vergelijkbaar.
bali1
Dag 15: Ubud

Vandaag heeft u de vrijheid om op eigen gelegenheid Ubud en omgeving te verkennen. Ubud ligt in een vruchtbaar gedeelte van midden Bali. De plaats staat bekend om zijn kunstenaars die hun werk verkopen in de vele galerijen en de sfeervolle kleurrijke markten in het gezellige centrum. U kunt heerlijk wandelen langs de rijstvelden en “dwars” door het dagelijkse leven van de Balinese boeren die op hun velden werken. U kunt gaan fietsen onder begeleiding van een gids die u uitleg geeft over de vele bezienswaardigheden die u onderweg tegenkomt. Ook kunt ervoor kiezen om een kookcursus te volgen of te ontspannen tijdens een heerlijke massage- of voet reflectie behandeling. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de brutale apen van het Monkey Forest.

U verblijft in Komaneka resort Monkey Forest of vergelijkbaar.
sanur sunset
Dag 16: Ubud – Sanur

Vandaag heeft u een transfer (zonder stops) van Ubud naar Sanur. In de namiddag komt u aan in Sanur, een kustplaatsje gelegen aan de Zuid Oost kust van Bali. Dit plaatsje is wat minder druk dan de plaatsen Kuta, Legian en Seminyak en daardoor een aangename bestemming om te verblijven. Het heeft mooie zandstranden en veel winkeltjes, restaurantjes en terrasjes. De meeste hotels zijn, slechts gescheiden van een wandelpad, gelegen aan zee.

U verblijft in Puri Santrian of vergelijkbaar.
strand
Dag 17 - 19: Sanur

De laatste dagen van uw reis zijn aangebroken. Geniet nog van al het moois om u heen en kom volledig tot rust terwijl u geniet van het zon-zee-strand gevoel!

U verblijft in Puri Santrian of vergelijkbaar.
vlieg1
Dag 20: Sanur – Denpasar – Amsterdam

U wordt vandaag naar het vliegveld van Denpasar gebracht waar u een binnenlandse vlucht neemt van Denpasar Bali naar Jakarta. Eenmaal aangekomen in Jakarta stapt u over op de intercontinentale vlucht naar Amsterdam.

vliegtuig
Dag 21: Aankomst Amsterdam

Vandaag komt u aan op de luchthaven Schiphol in Amsterdam. Wij hopen dat u een fantastische reis heeft gehad! Heimwee? U weet ons te vinden voor uw volgende droomreis.

Vliegtuig
Dag 1: Amsterdam - Jakarta

De dag van vertrek is eindelijk aangebroken! U vliegt vandaag vanuit Amsterdam naar Jakarta middels een directe vlucht van circa 13,5 uur. Aankomst volgende dag.

jakarta
Dag 2: Aankomst Jakarta

Bij aankomst in Jakarta gaat u langs de immigratiedienst waar u een VOA (Visum on Arrival) krijgt. Deze is gratis en geeft u recht op een verblijf van maximaal 30 dagen in Indonesië. Bij de uitgang wordt u opgewacht door uw chauffeur en/of gids die u de komende weken gaat rondleiden door het prachtige Indonesië. Allereerst zal de chauffeur u naar uw hotel brengen. Heeft u toch al zin en energie om de stad te ontdekken voordat u naar uw hotel gaat? Wij raden u aan om een korte stadstour door het voormalige Batavia maken. U bezoekt dan de omgeving van het Fatahila plein, de oude Hollandse pakhuizen en de Sunda Kelapa. Toe aan een kopje koffie? Ga dan een kopje toebroek koffie drinken in het oude Café Batavia aan het Fatahila plein. Het Café Batavia was in de Koloniale tijd de ontmoetingsplaats voor de Nederlanders.

U verblijft in Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta of vergelijkbaar.
west java
Dag 3: Jakarta – Bandung

Vandaag vertrekt u naar Bandung. Het lijkt op de kaart maar een klein stukje maar West Java is, vooral in het weekend, erg druk. De inwoners van Jakarta ontvluchten dan de hete stoffige stad om hun vrije dagen en weekenden door te brengen in het ietwat hoger gelegen en daardoor koelere Bogor en Bandung. In Bogor bezoekt u de beroemde Kebun Raya en rijdt u langs Buitenzorg, het Presidentiële paleis van Bogor. In de namiddag komt u aan in Bandung, ofwel het Parijs van het Oosten, met zijn vele Koloniale huizen gebouwd in Art Deco of Jugendstil. U verblijft in het hotel Savoy Homann, een schitterend in Art Deco stijl gebouwd hotel, dat in vroegere tijden een ontmoetingsplaats was voor de planters.

U verblijft in Savoy Homann of vergelijkbaar.
indo
Dag 4: Bandung

U gaat vandaag de gehele dag op ontdekking door Bandung en omgeving. Via het hoger gelegen plaatsje Lembang bezoekt u de vulkaan genaamd ‘Tangkuban Perahu’ wat letterlijk “de omgekeerde boot” betekent. U kunt hier een wandeling maken langs de krater, waar u de zwaveldampen en het opborrelende hete water kunt bewonderen. U kunt ook een bezoek brengen aan de heetwaterbronnen Ciater. U kunt u ontspannen in geneeskrachtig warm bronwater afkomstig van de Tangkuban Perahu. In plaats van de Tangkuban Perahu kunt u ook een bezoek brengen aan de minder bekende vulkaan: de Kawan Putih. Uw chauffeur brengt u naar een parkeerplaats waar u overstapt in een kleiner busje die u naar de vulkaan zal brengen. Deze vulkaan ligt richting de theetuinen van Malabar – de voormalige plantage van de familie Boscha. Wanneer u in de middag op tijd terug bent in Bandung kunt u een voorstelling bijwonen van de Angklung muziekschool van wijlen Pak Ujo. Vele vrolijke kinderen geven een wervelende muziek-en dans show met zelfgemaakte Angklung muziekinstrumenten. Mocht u in de avond op uw gemak nog even willen genieten van het prachtige Bandung dan kunt u nog een bezoek brengen aan de wijk Dago. Hier werd in de Nederlands Indische tijd in het Dago Theehuis thee geschonken. Tegenwoordig is het een openluchttheater waar voorstellingen worden gehouden.

U verblijft in Savoy Homann of vergelijkbaar.
borobudur
Dag 5: Bandung – Borobudur – met de trein

In de ochtend wordt u naar het station van Bandung gebracht om de trein te nemen naar Kuta Arjo. U reist met de luxe executive klasse. Let wel op dat u een trui of vest meeneemt aangezien het in de trein tamelijk fris kan worden. De treinreis duurt ongeveer 8 à 9 uur en brengt u langs drukke steden, idyllische kleine dorpjes en het prachtige Preanger gebied met zijn theetuinen, akkers en rijstvelden. In de namiddag arriveert de trein in Kuto Arjo waar uw chauffeur u weer opwacht om u naar de omgeving van de Borobudur te brengen.

U verblijft in Saraswati Borobudur of vergelijkbaar.
borobudur 2
Dag 6: Borobudur – Yogyakarta

Het Saraswati hotel ligt naast de Borobudur, het wereldberoemde en grootste Boeddhistische tempelcomplex van de wereld. Het is heerlijk om dit Unesco project te bezoeken in de vroege ochtend als het nog niet zo warm is. Via een wandeling langs de ruim 1400 reliëfs komt u aan op het hoogste terras van dit tempelcomplex waar u de Boeddha’s zult vinden onder de stoepa’s. Vergeet niet een wens te doen bij de wens Boeddha. Het is ook mogelijk om de tempel te bezoeken tijdens de zonsopgang, waar u vanaf het hoogste terras een prachtig uitzicht heeft over de omgeving van de tempel. Vandaag kunt u ook de Prambanan bezoeken, een hindoeïstisch tempelcomplex. Via de landelijke omgeving rijdt u door naar de voormalige Sultansstad Yogyakarta.

U verblijft in Duta Garden of vergelijkbaar.
bali
Dag 7: Yogyakarta

Vandaag gaat u de gehele dag op ontdekking met uw chauffeur door de voormalige hoofdstad Yogyakarta. U bezoekt het meer dan 200 jaren oude Sultanspaleis (Kraton) en Fort Vredeburg wat uit de 18de eeuw stamt. Natuurlijk brengt u ook een bezoek aan de Vogeltjesmarkt en de beroemde huisnijverheid van Yogyakarta zoals het Batikken van de bekende Yogyakarta Batik en de zilversmederijen in Kota Gede. Er is genoeg te beleven in deze drukke gezellige voormalige hoofdstad, maak bijvoorbeeld een rit per fietstaxi (becak) of per paard en wagen. Wij raden u wel aan om van te voren een prijs af te spreken. In de avonduren wordt op de Jalan Malioboro een grote avondmarkt opgezet waar u kunt rondslenteren en lokale lekkernijen kunt proeven. Het Ramayana Ballet in Yogyakarta is een prachtige dansvoorstelling op de traditionele gamelanmuziek. Mogelijk kunt u deze voorstelling bijwonen in de avonduren bij de Prambanan of bij het restaurant Purawisata.

U verblijft in Duta Garden of vergelijkbaar.
rijstvelden
Dag 8: Yogyakarta – Kediri

Na het ontbijt vertrekt u naar de tabak stad Kediri. U rijdt langs de Merapi vulkaan en de Sultanstad Solo (het voormalige Surakarta). In Solo kunt u het oude Mangkunegaran paleis bezoeken en de bekende antiekmarkt. De autorit brengt u langs mooie uitzichten op vele rijstvelden, bossen en plantages. In Kediri kunt u de grootste sigarettenfabriek van Indonesië bezoeken. Hier wordt door honderden vrouwen de beroemde Kretek (kruidnagel) met de hand in de sigaretten gerold.

U verblijft in Grand Surya Hotel of vergelijkbaar.
oost java
Dag 9: Kediri – Malang – Bromo

Vandaag vertrekt u naar de Bromo, gelegen in het Tengger gebergte. Onderweg maakt u nog een stop in Malang, dit was een geliefd oord onder de Nederlanders vanwege het koele klimaat. Vergeet niet om een Kopi Toebroek te gaan drinken bij Toko Oen, een van oudsher geliefd restaurant in het centrum van de stad. In de omgeving van Malang vindt u nog vele theetuinen. De stad is omgeven door vulkanen en bij goed weer ziet u de contouren van de rokende Semeru, de hoogste berg/vulkaan van Java. In de namiddag komt u aan bij de Bromo. De Bromo vulkaan heeft vier toppen en behoort tot een van de mooiste vulkaanlandschappen van de wereld. De omgeving van de Bromo is zeer vruchtbaar.

U verblijft in Lava View of vergelijkbaar.
bromo
Dag 10: Bromo – Kalibaru

Rond drie uur in de ochtend wordt u gewekt om een tocht te gaan maken naar de Bromo. Met een jeep rijdt u naar een uitzichtpunt om de zonsopkomst te bewonderen. Vooral bij helder weer is dit een indrukwekkend schouwspel. Vergeet u niet om uw sweater mee te nemen? Het kan erg fris zijn in de vroege ochtend. Na de zonsopkomst gaat u met de jeep terug naar de zandzee vanwaar u te voet of ter paard uw weg voortzet naar de voet van de Bromo. De 300 traptreden brengen u naar de kraterrand vanwaar u recht in de vulkaan kunt kijken. Na een poosje rijdt u met het gezelschap terug naar het hotel waar u gaat genieten van een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt vertrekt u rustig naar de volgende bestemming, het landelijke Kalibaru.

U verblijft in Margo Utomo Eco Resort of vergelijkbaar.
Koffieplantage
Dag 11: Kalibaru

Vandaag gaat u de gehele dag op ontdekkingstocht door het kleine plaatsje Kalibaru. Kalibaru is gelegen in een landelijke plantage-rijke omgeving. Rondom het hotel groeit koffie, cacao, nootmuskaat, vanille, kruidnagel en kaneel, indien u wenst kunt u hier een rondleiding krijgen van het personeel. Erg leuk om te weten is dat deze specerijen ook worden verwerkt in het ontbijtbuffet.
Op het programma staat vandaag een bezoek aan de plantages in de omgeving van Kalibaru of een rit met paard en wagen in de landelijke omgeving.

U verblijft in Margo Utomo Eco Resort of vergelijkbaar.
bali8
Dag 12: Kalibaru – Ketapang – Bali - Pemuteran

U rijdt vandaag naar het havenstadje Ketapang, vanwaar u de ferry pakt naar het eiland van de duizend goden, Bali. Met de ferry bent u in ongeveer een half uur in Gilimanuk aan de Noord West kust van Bali. De chauffeur uit Java brengt u tot aan uw overnachting in Pemuteran (Bali). Hier neemt u afscheid van uw Javaanse chauffeur en gids. Pemuteran is een zeer rustig kustplaatsje gelegen in het noordwesten van Bali. Het plaatsje staat vooral bekend vanwege zijn mooie onderwaterwereld en de schildpadprojecten die er zijn opgezet. Het eiland Menjangan is een geliefde spot onder snorkelaars en staat bekend vanwege de prachtige steile wanden.

U verblijft in Adi Assri Beach Resort And Spa Pemuteran of vergelijkbaar.
duiken bril snorkel water
Dag 13: Pemuteran

Indien u wenst kunt u vandaag deelnemen aan een snorkel excursie. Na het ontbijt wordt u opgehaald in uw hotel en naar de haven van Pemuteran gebracht. In de duikschool worden de fins gehaald in uw maat en de snorkel gepast. De boot (met een klein gezelschap) vaart richting Menjangan. Op twee plaatsen voor de kust van het eilandje kan er gesnorkeld worden onder begeleiding van een gids. De tocht duurt ongeveer 4 uur en is inclusief lunch. Daarna wordt u weer naar uw hotel teruggebracht (meerprijs € 65,- p.p.).

U verblijft in Adi Assri Beach Resort And Spa Pemuteran of vergelijkbaar.
rijst
Dag 14: Pemuteran – Ubud

U heeft de gehele dag de beschikking over een privéauto met chauffeur en Engelssprekende gids voor de rit van Noord Bali naar Ubud in Centraal Bali. U maakt diverse stops in overleg met uw chauffeur.

U verblijft in Seren Indah of vergelijkbaar.
bali1
Dag 15: Ubud

Vandaag heeft u de vrijheid om op eigen gelegenheid Ubud en omgeving te verkennen. Ubud ligt in een vruchtbaar gedeelte van midden Bali. De plaats staat bekend om zijn kunstenaars die hun werk verkopen in de vele galerijen en de sfeervolle kleurrijke markten in het gezellige centrum. U kunt heerlijk wandelen langs de rijstvelden en “dwars” door het dagelijkse leven van de Balinese boeren die op hun velden werken. U kunt gaan fietsen onder begeleiding van een gids die u uitleg geeft over de vele bezienswaardigheden die u onderweg tegenkomt. Ook kunt ervoor kiezen om een kookcursus te volgen of te ontspannen tijdens een heerlijke massage- of voet reflectie behandeling. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de brutale apen van het Monkey Forest. 

U verblijft in Seren Indah of vergelijkbaar.
sanur sunset
Dag 16: Ubud – Sanur

Vandaag heeft u een transfer (zonder stops) van Ubud naar Sanur. In de namiddag komt u aan in Sanur, een kustplaatsje gelegen aan de Zuid Oost kust van Bali. Dit plaatsje is wat minder druk dan de plaatsen Kuta, Legian en Seminyak en daardoor een aangename bestemming om te verblijven. Het heeft mooie zandstranden en veel winkeltjes, restaurantjes en terrasjes. De meeste hotels zijn, slechts gescheiden van een wandelpad, gelegen aan zee.

U verblijft in Parigata Villa Resort of vergelijkbaar.
strand
Dag 17 - 19: Sanur

De laatste dagen van uw reis zijn aangebroken. Geniet nog van al het moois om u heen en kom volledig tot rust terwijl u geniet van het zon-zee-strand gevoel!

U verblijft in Parigata Villa Resort of vergelijkbaar.
vlieg1
Dag 20: Sanur – Denpasar – Amsterdam

U wordt vandaag naar het vliegveld van Denpasar gebracht waar u een binnenlandse vlucht neemt van Denpasar Bali naar Jakarta. Eenmaal aangekomen in Jakarta stapt u over op de intercontinentale vlucht naar Amsterdam.

vliegtuig
Dag 21: Aankomst Amsterdam

Vandaag komt u aan op de luchthaven Schiphol in Amsterdam. Wij hopen dat u een fantastische reis heeft gehad! Heimwee? U weet ons te vinden voor uw volgende droomreis.

Foto's & films

bali7
Indonesië - Bali
Slideshow Bekijken
bali
Indonesië - Impressie
Slideshow Bekijken

Informatie

Hieronder vindt u algemene informatie over alle regio's die in de verschillende reisklasse voorkomen.

Regio-info

Landen
indo
Indonesië is met meer dan 17.000 eilanden de grootste eilandstaat ter wereld en daardoor ook zeer divers. Een rondreis door Indonesië wordt gekenmerkt door prachtige stranden, indrukwekkende cultuur en heerlijk eten. ...lees meer>
Regio's
bali1
Bali, een van de mooiste eilanden van Indonesië, is ook meteen een van de populairste vakantiebestemmingen in heel Azië. Bali is een waar vakantieparadijs! ...lees meer>
jakarta
Jakarta is een grote drukke metropool waar u overweldigd zal worden door de vele brommers, tuktuks, taxi’s en auto’s. De stad heeft een overvloed aan winkelcentra, restaurants en markten (Pasars) waar de lokale bevolking zijn inkopen doet. ...lees meer>
borobudur
Midden-Java is zoals de naam al aangeeft, het middelste deel van het eiland Java. Ondanks dat Yogyakarta officieel niet bij deze provincie hoort maar een eigen district is, wordt dit toeristisch gezien hier wel bij geteld. ...lees meer>
oost java
Oost-Java is een provincie in Indonesië op het eiland Java. Veel toeristen boeken vanuit Oost-Java een excursie naar de Bromo vulkaan om de zonsopkomst te bekijken. ...lees meer>
Java
West-Java is een provincie in Indonesië, gelegen op het eiland Java en heeft ontzettend veel te bieden voor de ontspannen vakantieganger en natuurliefhebber! ...lees meer>
merapi
Yogyakarta staat bekend vanwege de vele oude tradities en gewoonten en de bijzondere highlights die er in de omgeving te vinden zijn. Daarnaast staat regio ook bol van lekkere restaurantjes, gezellige markten en sfeervolle straatjes. ...lees meer>
Steden
bali8
In vroegere tijden werd deze stad het Parijs van Java genoemd. Het is een stad met veel Nederlandse geschiedenis met als gevolg dat er nog veel Nederlandse koloniale gebouwen over zijn uit die tijd.  ...lees meer>
borobudur 2
De Borobudur is een van de bekendste trekpleisters van Indonesië en staat vast en zeker op uw planning wanneer u Java bezoekt. ...lees meer>
jakarta
Jakarta is de hoofdstad van Indonesië en ligt op het grootste eiland Java. ...lees meer>
Java
Kalibaru ligt op het eiland Java en ligt in een prachtige omgeving tussen de plaatsen Jember en Banyuwangi. ...lees meer>
bali3
Kediri ligt circa 128 kilometer ten zuidwesten van Soerabaja en is gelegen in een mooi tropisch berglandschap. ...lees meer>
bali7
Pemuteran staat bekend als de ideale duikspot. Voor de kust met lava stranden, is een kunstmatig rif aangelegd die nog volop aan het groeien is. ...lees meer>
bromo
Het dorpje Probolinggo is gelegen in Oost-Java en staat vooral bekend vanwege de visindustrie. Veel toeristen verblijven in Promolingo vanwege de ideale ligging t.o.v. de prachtige Bromo vulkaan. ...lees meer>
bali8
In het zuidoosten van Bali ligt Sanur, een heerlijke bestemming voor een strandvakantie of om even bij te komen na een rondreis. Het is de oudste badplaats van Bali en staat vooral bekend om zijn kleinschalige en sfeervolle karakter. ...lees meer>
sanur sunset
Ubud is het culturele hart van het Indonesische eiland Bali en is de ideale uitvalsbasis om de bezienswaardigheden van Bali te bezoeken. ...lees meer>
strand
Yogyakarta; een van de meest populaire steden van Indonesië. Yogyakarta staat bekend vanwege de vele oude tradities en gewoonten en de bijzondere highlights die er in de omgeving te vinden zijn. ...lees meer>

Informatie

De accommodaties (of gelijkwaardig) die tijdens de diverse reisclassificaties voorkomen worden hieronder uitgebreid beschreven. Heeft u nog vragen of specifieke wensen omtrent een accommodatie? Geef dit tijdig aan, wij houden daar graag rekening mee bij het maken van uw persoonlijke reisvoorstel.


Reisklasse: Luxe

Adi Assri - zwembad
Adi Assri Beach Resort And Spa Pemuteran
indo
Grand Surya Hotel
Santika premier - kamer
Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta
Jiwa Jawa Resort - livingroom
Jiwa Jawa Resort Bromo
Komaneka resort - suite
Komaneka resort Monkey Forest
Margo utomo - kamer
Margo Utomo Eco Resort
Plataran Borobudur - Acco met dompelbad
Plataran Borobudur
puri santrian - badkamer
Puri Santrian
Savoy Homann - Kamer
Savoy Homann
The phoenix hotel
The Phoenix Hotel

Reisklasse: Comfort

Adi Assri - zwembad
Adi Assri Beach Resort And Spa Pemuteran
Duta Garden - Acco
Duta Garden
indo
Grand Surya Hotel
Santika premier - kamer
Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta
lava view - kamer
Lava View
Margo utomo - kamer
Margo Utomo Eco Resort
Parigata - kamer
Parigata Villa Resort
Saraswati - kamer
Saraswati Borobudur
Savoy Homann - Kamer
Savoy Homann
Seren Indah - kamer
Seren Indah