Dagen
21

“Het beste van Thailand”


Klasse
Ba
Co
Lu
Pr
Eigenschappen
vanaf
€ 1.865
Comfort
ayutthaya
rijstvelden1
bangkok1
strand4
ayutthaya4
Koh Chang
Koh chang1
chiang mai
paleis bangkok

 In deze 21-daagse rondreis nemen wij u mee naar een aantal bijzondere plekken die Thailand rijk is. Als eerste maakt u kennis met de immense metropool Bangkok. Daarna vervolgen we de reis naar een stukje geschiedenis in Kanchanaburi, waar u de nacht zal doorbrengen in de drijvende bungalows. U bezoekt de historische steden Ayuthaya en Sukhotai die erg indrukwekkend zijn. De jungle trek in Chiang Mai mag zeker niet overgeslagen worden. En ter afsluiting van deze prachtige reis  kunt u heerlijk relaxen op het tropische eiland Koh Chang. 


Vraag hier een offerte aan zodat we samen met u de perfecte reis kunnen creëren. 


Dag Vervoer Route Overnachting
1 Aankomst Bangkok Bangkok
2 Bangkok Bangkok
3 Bankgok Bangkok
4 River Kwai Kanchanaburi
5 Bangkok Bangkok
6 Ayutthaya Sukhothai
7 Sukhothai Lampang
8 Lampang Chiang Mai
9 Chiang Mai Chiang Mai
10 Jungle Trekking Mae Sapok
11 Jungle Trekking Mae Sapok Chiang Mai
12 Bangkok
13 Koh Chang Koh Chang
14 Koh Chang Koh Chang
15 Koh Chang Koh Chang
16 Koh Chang Koh Chang
17 Koh Chang Koh Chang
18 Bangkok Bangkok
19 Vertrek

Informatie

Inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam – Bangkok in economy Klasse
 • Alle hotelovernachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • Overige maaltijden volgens reisbeschrijving
 • Transfers volgens reisbeschrijving
 • Vermelde (meerdaagse) tours met Engelssprekende gids
 • Treinticket Chiang Mai – Bangkok 2de klas airconditioned slaapplaatsen

Exclusief:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Meerprijs directe vlucht
 • Transfer van hotel op Koh Chang naar pier en vice versa
 • Optionele excursies en overige maaltijden
 • Bemiddelingskosten €35,00 per boeking
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking

Prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid.

Op de button Offerte kunt u de reis aanvragen en tevens uw wensen kenbaar maken.

Echter kunnen wij uw reis naar Thailand ook compleet op maat voor u samenstellen. Vraag een reisvoorstel aan of neem direct contact op met onze Azië specialist via het telefoonnummer 085-2018466.

Prijzen

Datum Prijs
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-Jul-2018 en 31-Aug-2018 € 1.865
Willekeurige vertrekdatum tussen: 26-Sep-2017 en 31-Oct-2018 € 1.920
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-Nov-2018 en 31-Dec-2018 € 2.029

Dag tot dag planning

Vliegtuig
Dag 1: Aankomst Bangkok
Op het internationaal vliegveld Suvarnabhumi wordt u opgewacht en naar uw accomodatie in Bangkok gebracht. De transfer naar het hotel gaat per airconditioned minivan. Voordat u naar het hotel gaat maakt u eerst een korte stop bij het kantoor van onze lokale agent in Thailand waar de reis nog even met u doorgenomen wordt onder het genot van kopje koffie. Tijdens de rit naar het hotel doet u al uw eerste indrukken op van de immense metropool Bangkok. Zodra de uitgestrekte buitenwijken plaats maken voor de vele knetterende tuk-tuks, kleurrijke eetstalletjes en overal glimlachende Thai waant u zich al direct in een andere wereld. Na het inchecken heeft u de rest van de dag ter vrije besteding om zelf de omgeving te verkennen en nieuwe indrukken op te doen en te genieten van een echte Thaise maaltijd.
U verblijft in Trang Hotel of vergelijkbaar.
bangkok1
Dag 2: Bangkok
Vandaag heeft u een vrije dag maar u zou eventueel ook deze bijzondere stad per fiets kunnen verkennen! Fietsen in Chinatown of liever in een rustiger gedeelte van de stad genaamd Bang Krachao “de groene longen van Bangkok”?

Optioneel 1:
Highlights van deze tocht zijn onder andere het ontdekken van Chinatown’ s smalle steegjes, marktjes en zijstraatjes. Ook fietsen we door het gemoedelijkere en lokale Thonburi aan de andere kant van de rivier.

U gaat op eigen gelegenheid naar het startpunt in Chinatown, een van Bangkok’s meest bedrijvige buurten (start 8:00). We fietsen door bochtige nauwe steegjes, afgewisseld door overdekte markten, loodsen, winkeltjes, en ateliers. De geluiden zijn afkomstig van werkplaatsen waarvoor honderden motorblokken metershoog liggen opgestapeld; de geur is afkomstig van kokende mensen op straat. De lokale bevolking is voornamelijk boeddhistisch. Ze bezoeken tempels in de buurt, doen aan rituele verbrandingen van papier, geloven in geesten – dit alles is onderdeel van een eeuwenoude cultuur.

Optioneel 2:
Fietsen in Bangkok, het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is echt mogelijk en vandaag stapt u zelf op de fiets om deze Aziatische metropool te verkennen!

U gaat op eigen gelegenheid v.v. naar het opstappunt van de beroemde Bangkok fietstour waar u zich om uiterlijk 8:00 uur dient te melden. Na een kopje koffie stapt u op de fiets. Tijdens deze fietstocht komt u op plaatsen waar bijna geen toeristen komen.
U fietst door smalle steegjes langs kleine plaatselijke marktjes, langs huisjes onder de grote tolwegen en u zult een geheel ander beeld krijgen van Bangkok en haar inwoners. Vervolgens gaat men met een boot naar ‘de longen van Bangkok’ aan de overzijde van de Chao Phraya rivier. Hier begint een ware oase van rust en groen waar fruitplantages afgewisseld door typisch Thaise huizen de boventoon voeren. Bijna geen auto’s, geen winkelcentra en geen hoogbouw en u krijgt het gevoel dat u op honderden kilometers van Bangkok bent. Tour eindigt rond 12:00 uur en diverse snacks en drinken is inbegrepen.
U verblijft in Trang Hotel of vergelijkbaar.
markt
Dag 3: Bankgok
Deze dag is ter vrije besteding en het zal in Bangkok geen enkel probleem zijn om deze dag in te vullen. Bezoek bijvoorbeeld de bekendste tempels van Bangkok: het Grand Palace met de Wat Phra Kaew waar zich het belangrijkste Boeddhabeeldje van het land bevindt; Wat Pho met de zeer vereerde en reusachtige liggende Boeddha; Wat Arun met zijn indrukwekkende, meer dan 70 meter hoge toren. En vergeet Wat Benchamabophit niet die bekend staat om zijn elegante, witte marmeren verschijning en de grote collectie Boeddhabeelden die op de binnenplaats te vinden zijn.
U verblijft in Trang Hotel of vergelijkbaar.
river kwai
Dag 4: River Kwai
U wordt tussen 06:00 en 06:30 uur opgehaald bij uw hotel in Bangkok. Na een paar uur rijden komt u in Kanchanaburi aan waar u een bezoek brengt aan het Oorlogsmuseum, de oorlogsbegraafplaats en de beruchte Brug over de River Kwai. Rond het middaguur vaart u met een longtailboot door een prachtig groene jungle-achtige omgeving naar de River Kwai Jungle Rafts (Floatel), uw verblijf voor de komende nacht. Het Floatel zijn op bamboevlotten gebouwde bungalows midden in de jungle. Eenvoudige accommodatie met douche en toilet, geen electra maar olielampen. Nadat u bent ingecheckt wordt de lunch geserveerd. In de middag bezoekt u de Hellfire Pass Memorial, welke herinnert aan de verschrikkelijke gebeurtenissen tijdens WO II. Bij terugkomst op de River Kwai Jungle Rafts krijgt u een heerlijk diner, gevolgd door traditionele Mon dansen. De Mon leven voornamelijk in Birma en de opvoering is daarom vrij uniek in Thailand.
U verblijft in River Kwai Jungle Rafts of vergelijkbaar.
tuktuk1
Dag 5: Bangkok
Na ontbijt vertrekt u rond 08:30 uur naar het nabijgelegen Mon Tribal Village waar u kunt zien hoe deze mensen leven. Om 11:00 uur checkt u uit en vertrekt u helaas alweer richting de bewoonde wereld. In de middag maakt u een ritje met een boemeltreintje over de Death Railway (Dodenspoorlijn). Gelukkig rijdt de trein heel voorzichtig over de gevaarlijk uitziende houten viaducten, zodat je goed van de vergezichten kunt genieten. Vervolgens vervolgt u uw reis terug naar Bangkok.
U verblijft in Trang Hotel of vergelijkbaar.
ayutthaya1
Dag 6: Ayutthaya
’s Ochtends tegen 07.00 uur vertrekt u per minibus met gids vanaf uw hotel in Bangkok naar Ayutthaya. Nadat u de voorsteden van Bangkok bent gepasseerd komt u in een tropisch landschap met rijstvelden. Eerste stop, het Bang Pa In (het zomerpaleis), dat ca. 20 kilometer ten zuiden van Ayutthaya ligt. Bang Pa In bestaat u diverse paleisgebouwen. Een deel is van buiten te zien maar, het Wehat Chamrun kunt u ook van binnen bekijken. Verder kunt u heerlijk dwalen door de mooie, met meertjes versierde tuinen rond de gebouwen. Vervolgens bezoekt u de tempelruïnes van Ayutthaya zoals Wat Phra Si Samphet, Wat Mongkol Bophit en Wat Thammikarat (leeuwen sculpturen) en tenslotte de Wat Phanan Choeng met een 19 meter hoge, zittende boeddha. Niet voor niets is Ayutthaya door Unesco uitgeroepen tot World Heritage Site. Tenslotte wordt u naar het busstation in Ayutthaya gebracht. U krijgt daar kaartjes voor de bus naar Sukhothai van 11.30u en de gids zorgt ervoor dat u in de juiste bus plaatsneemt. Om ongeveer half zes in de avond komt de bus aan in Sukhothai. Vanaf het busstation wordt u opgehaald en naar het Hotel gebracht.
U verblijft in Ruean Hotel of vergelijkbaar.
sukhotai
Dag 7: Sukhothai
Na het ontbijt kunt u de oude beroemde stad bezoeken. Aangeraden wordt om dit per fiets te doen en eventueel een plaatselijke gids te huren. U wordt vanaf het Ruean Thai Hotel om 13.00 uur naar het busstation gebracht waar u zelf heel makkelijk de buskaartjes voor de bus van 13.40 uur naar Lampang koopt. Deze bus komt om ongeveer 17.30 uur aan.
U verblijft in Wienglakor Hotel of vergelijkbaar.
lampang
Dag 8: Lampang
Lampang is de enige stad in Thailand waar paard en wagen nog als openbaar vervoer worden gebruikt. U wordt om ca. 09.00 uur met dit vervoermiddel opgehaald voor een uitgebreide tocht langs prachtige tempels en andere bezienswaardigheden in deze oude en zeer rustige stad. Een minivan staat bij het eindpunt van de paard en wagen tour klaar met uw bagage en brengt u aan het eind van deze ochtend naar uw hotel in Chiang Mai. Deze tour duurt ongeveer twee uur en u zult ondervinden hoe u tot volledige rust bent gekomen door het authentieke geluid van de paardenhoeven op de oude straten van Lampang, terwijl u in de wagen achterover leunt en alle indrukken langzaam op u in laat werken.
U verblijft in Chiang Mai Gate Hotel of vergelijkbaar.
chiang mai
Dag 9: Chiang Mai
‘s Morgens reizen wij met een minibus naar de Doi Suthep, een berg met spectaculaire vergezichten over de stad en de laagvlakte waarin Chiang Mai is gelegen. We bezoeken het heiligdom ‘Wat Phra That Doi Suthep, op 1000 meter boven zeeniveau. De tempel zelf wordt bereikt via de zogenaamde ‘drakentrap’. Dit is een trap met meer dan 300 treden geflankeerd door een ‘Naga’: een slang met zeven koppen. Ben je iets minder ter been, geen probleem, er is ook een kabelbaantje. Eenmaal boven wordt je overspoeld met beelden, pagoden, schrijnen, rijen bronzen bellen, een grote gong, en veel Boeddhistische kunst. Na de vele indrukken wordt u weer terug gebracht naar uw hotel.
Zorg dat u aan het eind van de middag weer klaarstaat want dan gaat u op diner. Kantoke restaurants zijn een populaire attractie van Chiangmai en combineren voortreffelijk eten met cultureel amusement. Kantoke restaurants ontlenen hun naam aan de lage tafels waarop het eten wordt geserveerd. De gasten zitten op de vloer, ondersteund door gemakkelijke kussens, en kunnen kennismaken met een rijk scala aan unieke Noord-Thaise gerechten. Het geheel wordt begeleid door traditionele Lanna (Noord-Thaise) muziek en dans. Transfers van en naar uw hotel in Chiang Mai zijn inclusief.
U verblijft in Chiang Mai Gate Hotel of vergelijkbaar.
jungle
Dag 10: Jungle Trekking Mae Sapok
Vanaf Chiang Mai is het een uur rijden om een stop te maken bij de lokale markt waar de gids zijn laatste inkopen aan etenswaren doet. Gasten hebben twintig tot dertig minuten de tijd om te kijken naar alle vreemde (jungle) produkten op deze markt. Dan is het nog dertig minuten rijden naar de start van de trekking. De wandeltocht is afwisselend; door dorpjes, bossen en langs rijstvelden. Kijk af en toe achterom om te genieten van het uitzicht. Tijdens deze wandeltocht maakt u ook nog en stop bij een waterval waar u in de gelegenheid bent om even uit te rusten en te zwemmen. Vervolgens lopen we verder en eindigt u uiteindelijk bij uw accomodatie.
jungle1
Dag 11: Jungle Trekking Mae Sapok
Na het ontbijt begint de wandeltocht naar de Mae Sapok watervallen waar u heerlijk kunt zwemmen en kunt bijkomen van de wandeling. Na de lunch gaat u naar de rivier waar bamboevlotten worden klaargemaakt. Op deze primitieve vlotten zakken we een stuk de rivier af. Als het water niet te hoog is kan je zelf ook eens sturen. Dat gebeurd enkel met een bamboe stok die je in het water steekt! Na de riviertocht wordt u terug gebracht naar Chiang Mai.
U verblijft in Chiang Mai Gate Hotel of vergelijkbaar.
train bangkok
Dag 12: Bangkok
Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het treinstation van Chiang Mai gebracht voor de nachttrein naar Bangkok.
Koh Chang
Dag 13: Koh Chang

In de loop van de ochtend arriveert u in Bangkok vanwaar u per bus naar de pier gebracht waar u de ferry neemt naar het tropische eiland Koh Chang. Op het eiland Koh Chang moet u zelf even per lokale taxi naar uw hotel. Hier kunt u de komende dagen genieten van het hagelwitte strand en alles wat dit eiland te bieden heeft.

U verblijft in Kacha Resort Deluxe Hillside of vergelijkbaar.
Koh chang1
Dag 14: Koh Chang
Deze dag heeft u ter vrije besteding. Ko Chang is het grootste eiland van het Nationale Zeepark Ko Chang (Ko Chang Marine Park), en na Phuket het grootste eiland van Thailand. Het eiland is gelegen in de Golf van Thailand, vlakbij Cambodja. Ko Chang betekent 'olifanteneiland' (Ko = eiland en Chang= olifant), omdat het eiland de vorm heeft van een olifantenkop. Het bestaat grotendeels uit tropisch regenwoud met prachtige watervallen en schitterende baaien met mooie stranden.
U verblijft in Kacha Resort Deluxe Hillside of vergelijkbaar.
Koh chang2
Dag 15: Koh Chang
Deze dag heeft u ter vrije besteding. Een leuke manier om het eiland te verkennen is met een scooter. Zorg er wel altijd voor dat u goed verzekerd bent, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Om even van de drukte weg te zijn kunt u een tocht maken naar de zuidelijke oostkust van het eiland waar bijna geen toeristen komen. Hier kunt u genieten van alle rust en de prachtige uitzichten.
U verblijft in Kacha Resort Deluxe Hillside of vergelijkbaar.
Koh chang3
Dag 16: Koh Chang
Ook deze dag heeft u ter vrije besteding. Koh Chang leent zich perfect voor een dagje of meerdere dagen strand. Een van de meest bekende stranden is White Sand Beach. Je vindt hier erg veel leuke eettentjes, barretjes en winkels. Houd u van een feestje dan kunnen wij u zeker Loney Beach aanraden. Maar helemaal verstopt in het zuiden van Koh Chang ligt Wai Chaek Beach en dat is een van de mooiste stranden die wij ooit hebben gezien. U vind er verder helemaal niets, maar de door palmbomen een de kleine lagune waant u zich in rustgevende sfeer.
U verblijft in Kacha Resort Deluxe Hillside of vergelijkbaar.
strand6
Dag 17: Koh Chang
De laatste volle dag op Koh Chang heeft u ook ter vrije besteding. U heeft vast wel gehoord dat Thailand bekend staat om de prachtige onderwaterwereld. Met name bij de eilanden Ko Kud en Ko Maak kunt u erg mooi snorkelen en duiken. Vanuit Koh Chang zijn deze twee eilanden zeer goed te bereiken. Een ervaringen om nooit te vergeten!
U verblijft in Kacha Resort Deluxe Hillside of vergelijkbaar.
bangkok
Dag 18: Bangkok

Vandaag gaat u op eigen gelegenheid naar de pier voor de ferryovertocht naar vasteland. Daar staat een bus u op te wachten die u naar Bangkok brengt en vlakbij Ko Sahn road afgezet. Het laatste kleine stukje naar uw hotel kunt u gemakkelijk zelf per publieke taxi doen.

U verblijft in Trang Hotel of vergelijkbaar.
Vliegtuig
Dag 19: Vertrek
Vandaag wordt u naar het internationaal vliegveld gebracht voor de vlucht naar huis.

Foto's & films

tuktuk
Thailand - Bangkok
Slideshow Bekijken
ayutthaya1
Thailand - Ayutthaya
Slideshow Bekijken

Informatie

Hieronder vindt u algemene informatie over alle regio's die in de verschillende reisklasse voorkomen.

Regio-info

Landen
strand5
Thailand, het land van de glimlach. Elementen die niet zullen ontbreken aan een vakantie naar dit land zijn cultuur, natuur en strand. Thailand is een boeiende bestemming met veel diversiteit. ...lees meer>
Regio's
markt
Bangkok is een provincie in centraal Thailand, tevens is de stad Bangkok de hoofdstad van het land. ...lees meer>
chiang mai
Deze provincie is één van de meest Noordelijke provincies van Thailand en qua bevolking en omtrek ook één van de grootste provincies ...lees meer>
kanchaburri
De grootte van deze provincie maakt het één van de grootste van Thailand, terwijl het qua bewoners één van de rustigste provincies maakt. ...lees meer>
lampang
Deze Noordelijk gelegen provincie biedt een thuis aan 800.000 inwoners, wat het één van de minst bevolkte provincies van Thailand maakt. ...lees meer>
sukhotai
Ontdek de florissante geschiedenis van Thailand in deze prachtig bebouwde provincie. ...lees meer>
kinderen
Deze Oostelijke provincie wordt gekenmerkt door het grote aantal eilanden met ongerepte stranden. ...lees meer>
Steden
bangkok1
Bangkok is de hoofdstad van Thailand en tevens ook de grootste stad van het land. ...lees meer>
chiang mai
Chiang Mai ligt in het noorden van Thailand en is tevens ook de hoofdstad van de provincie Chiang Mai. ...lees meer>
Kanchanaburi - Jungle rafts - buiten
De belangrijkste bezienswaardigheden van Kanchanaburi zijn de Brug over de rivier de Kwai en de Dodenspoorlijn. ...lees meer>
Koh chang3
Koh Chang is gelegen in de Golf van Thailand voor de kust van Cambodja en is één van de grootste eilanden van het land. ...lees meer>
lampang
Lampang ligt in het noorden van Thailand, op ongeveer een uur rijden vanaf Chiang Mai, en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Lampang. ...lees meer>
sukhotai
Het was de eerste koningsstad van Thailand en het decor van de Thaise Gouden Eeuw. Sukhothai vormde over een periode van 200 jaar de basis voor de Thaise cultuur zoals we die nu kennen, en weet haar bezoekers 700 jaar later nog steeds te verbluffen. ...lees meer>

Informatie

De accommodaties (of gelijkwaardig) die tijdens de diverse reisclassificaties voorkomen worden hieronder uitgebreid beschreven. Heeft u nog vragen of specifieke wensen omtrent een accommodatie? Geef dit tijdig aan, wij houden daar graag rekening mee bij het maken van uw persoonlijke reisvoorstel.


Reisklasse: Comfort

Chiang Mai - Gate Hotel - massage
Chiang Mai Gate Hotel
Koh chang - Kacha resort - zwembad
Kacha Resort Deluxe Hillside
Kanchanaburi - Jungle rafts - kamer
River Kwai Jungle Rafts
Sukhotai - Ruean Hotel - binnenplaats
Ruean Hotel
bangkok - Trang Hotel - Kamer1
Trang Hotel
Lampang - Wienglakor - buiten1
Wienglakor Hotel