Dagen
10

“Avontuurlijk off-road door Oman”


Klasse
Ba
Co
Lu
Pr
Cl
Eigenschappen
vanaf
€ 3.195
Comfort
Avontuurlijk off-road door Oman - Off road route Rustaq
Avontuurlijk off-road door Oman - Wadi Bani Khalid
Avontuurlijk off-road door Oman - Bahla Fort
Avontuurlijk off-road door Oman - 4WD
Avontuurlijk off-road door Oman - Camels
Avontuurlijk off-road door Oman - Sur
Avontuurlijk off-road route door Oman - Nizwa Fort
Avontuurlijk off-road door Oman - Al Hajar gebergte
Avontuurlijk off-road door Oman - Grand Mosque Muscat
Avontuurlijk off-road door Oman - Jabrin Castle
Avontuurlijk off-road door Oman - Local

Op zoek naar een avontuurlijke reis? Dan is dit wellicht de perfecte optie! Tijdens deze reis scheur je over diverse off-road routes en heb je drie overnachtingen in verschillende tentenkampen. Je reis gaat van start in de hoofdstad van Muscat waarna je met een 4WD verder reist en door het prachtige Al Hajar gebergte trekt. Onderweg geniet je van indrukwekkende uitzichten terwijl je je weg over de onverharde route van Ar Rustaq naar Jabal shams volgt. Ook de culturele stad Nizwa is onderdeel van de reis, waar een bezoek aan het fort en de sfeervolle souk niet mogen ontbreken. Vanuit Nizwa reis je door naar Jabal Akhdar; een berggebied dat bekend staat vanwege de vruchtbare landbouw en authentieke bergdorpjes. De auto even achterwege laten? Je kunt hier ook prima per fiets of te voet eropuit. Vervolgens ruil je het berggebied in voor de Wahiba Sands woestijn waar je gaat overnachten in één van de tentenkampen, een unieke beleving om onder de prachtige sterrenhemel te slapen! Vervolgens reis je weer terug naar Muscat, maar eerst maak je stops bij prachtige highlights zoals diverse mooie, groene wadi's en Ras Al Jinz; een strand dat bekend staat vanwege de groene schildpadden die hier eieren leggen. Een unieke en avontuurlijke reis waar je 4WD zeker geen overbodige luxe is! 


Hoogtepunten


• Muscat
• Al Hajar gebergte
• Nizwa
• Wahiba Sands
• Schildpadden bij Ras Al Jinz
• De mooiste wadi's

Autohuur
Tijdens je Fly-drive Spannend Off-road is de huurauto inbegrepen, cat. JO (Toyota Fortuner of vergelijkbaar) van Sunny Cars o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico) Liever een grotere auto? Vraag naar de mogelijkheden!


Dag Vervoer Route Overnachting
1 Nederland - Muscat Muscat
2 Muscat en omgeving Muscat
3 Muscat - Ar Rustaq - Jebel Shams Jebel Shams
4 Jebel Shams - Al Hamra - Bahla - Jarin Nizwa Nizwa
5 Nizwa - Jabal al Akhdar Djabal Achdar
6 Jabal Al Akhdar - Izki - Ibra - Wahiba Sands Wahiba Sands
7 Wahiba Sands - Wadi Bani Khalid - Asilah - Ras al Jinz Ras al Jinz
8 Ras al Jinz - Sur - Wadi Tiwi - Fins - Birmah Sinkhole - Muscat Muscat
9 Muscat - Nederland
10 Aankomst in Nederland

Informatie

Inclusief

• Retourvlucht Muscat
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• Transfer bij aankomst
• Huurauto (4WD) vanaf dag 2 t/m vertrek cat JO (Toyota Fortuner of vergelijkbaar) van Sunny Cars o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico)
• Hotels zoals genoemd in de reisopzet (of vergelijkbaar)
• Verblijf o.b.v. logies/ontbijt in Muscat, Nizwa, Jabal Akhdar en Ras Al Jinz; in Jebel Shams en Wahiba Sands o.b.v. halfpension
 

Exclusief

• Excursies en entrees
• Overige maaltijden
• Eventuele extra’s voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
• Benzine
• Fooien
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Bemiddelingskosten €35,00 per boeking
• SGR heffing €5,00 per persoon
• Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
 
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.
 
Indien je 14 dagen of korter verblijft is het visum voor Oman gratis. Bij 15 dagen of meer dien je het visum voorafgaand aan je reis online aan te vragen via: https://evisa.rop.gov.om. De kosten hiervoor zijn OMR 20 (ca. €43). Het is niet meer mogelijk een visum bij aankomst op de luchthaven te verkrijgen.

 

Afwijkende reisduur en/of invulling

Uiteraard kunnen wij deze individuele rondreis naar Oman voor je geheel op maat samenstellen. Informeer naar de vele mogelijkheden bij Best of Travel.

Via de button Offerte kun je de reis aanvragen en uw wensen kenbaar maken.

 

Prijzen

Datum Prijs
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-jan-2023 en 31-dec-2023 € 3.195

Programma

Muscat - City
Dag 1: Nederland - Muscat

Koffers klaar en gaan, vandaag gaat je avontuurlijke reis door Oman van start. Je vliegt naar Muscat, de hoofdstad van Oman. 

Je verblijft in Muscat Holiday of vergelijkbaar.
Muscat - Grand Mosque
Dag 2: Muscat en omgeving

Na een goede nachtrust wordt in de ochtend je 4WD afgeleverd bij het hotel. Je kunt direct op pad en een bezoek brengen aan de indrukwekkende Sultan Qaboos Grand Mosque. Daarnaast kun je ook het Al Alam paleis van de sultan gaan bezichtigen en dit kun je dan weer combineren met een aantal oude forten die nabij het paleis zijn gelegen. Tot slot kan ook de Muttrah souk zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Muscat. Deze overdekte markt bestaat uit een doolhof van gangetjes waar van alles wordt verkocht, ideaal om alvast je eerste souvenirs te verzamelen. 's Avonds is het leuk om de nabij gelegen Corniche te bezoeken, waar je een ontspannen avondwandeling kunt maken en de levendige sfeer van de stad ervaart, ideaal als afsluiter van de dag.  

Je verblijft in Muscat Holiday of vergelijkbaar.
Jebel Shams Resort - Overview
Dag 3: Muscat - Ar Rustaq - Jebel Shams

Vandaag ga je via een mooie off-road route op pad richting de bergen. Het eerste stukje van de route volg je nog een verharde weg langs de kust en ga je richting het noorden en vervolgens richting Al Rustaq, waar je een mooi fort kunt bezichtigen. Wanneer je weer de weg opgaat, start je off-road route naar het Al Hajar gebergte waar je gaat overnachten. Onderweg geniet je van geweldige uitzichten en de stilte in de bergen. Je passeert mooie plekken zoals Wadi Bani Awf en Snake Gorge Canyon, ideaal voor een verfrissende duik en lekkere picknick. Daarnaast kom je ook nog langs het bergdorpje Balad Sayt, gelegen in een oase met mooie terrassen. Je eindbestemming is het Jebel Shams gebergte, de hoogste berg van Oman, waar je verblijft in het Jebel Shams Resort aan de rand van de Grand Canyon van Oman. Een prachtig stukje natuur waar je zeker van zult genieten! 

Je verblijft in Jebel Shams Resort of vergelijkbaar.
Nizwa - Shops
Dag 4: Jebel Shams - Al Hamra - Bahla - Jarin Nizwa

Vandaag verruil je het natuurgeweld voor cultuur en ga je naar de oase stad AHamra. In deze stad staan nog veel eeuwenoude huizen waar je het traditionele handwerk kunt bewonderen. Vervolgens ga je door naar de stad Nizwa en kun je onderweg daarheen nog een stop maken bij het Bahla Fort, zeker de moeite waard, want het staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Als je het fort bezoekt, kun je ook nog naar het nabijgelegen Jabrin Castle gaan. Dit kasteel is in de 16e eeuw gebouwd en diende als zomerpaleis voor de imam. Vervolgens zet je koers naar Nizwa, de oude hoofdstad van Oman, waar je gaat overnachten. De stad heeft zich ontwikkeld rond een groene oase waar vroeger de karavaanroutes vanuit het noorden en zuiden bij elkaar kwamen. Tegenwoordig vind je hier nog altijd een grote souk waar diverse producten zoals groente, fruit, vis en specerijen te koop zijn. De souk is nog vrij traditioneel en is erg leuk om lekker rond te slenteren en je collectie souvenirs uit te breiden. Naast de souk is het Nizwa fort gelegen welke hoog boven de stad uittorent. Ook dit fort is een echte must-see tijdens je verblijf in de stad. Mocht je toevallig op donderdag in de stad aankomen, zorg dan dat je op vrijdagochtend de traditionele geitenmarkt bezoekt. Handelaren komen van heinde en verre om hun vee te kopen of verkopen, een indrukwekkende lokale ervaring. 

Je verblijft in Falaj Daris Nizwa of vergelijkbaar.
Djabal Achdar - Al Hajar Mountains
Dag 5: Nizwa - Jabal al Akhdar

Vandaag trek je weer terug het Al Hajargebergte in en ga je weer een nieuw stuk ontdekken; Jabal Akhdar. Dit berggebied is enkel toegankelijk per 4WD en hier wordt ook op gecontroleerd door middel van een checkpoint. Via slingerende wegen reis je omhoog het gebergte in en onderweg kun je weer genieten van geweldige uitzichten. Jabal Al Akhdar is letterlijk vertaald ''groene berg'' en is afkomstig van de vele terrassen met landbouwgrond en de vele palmbomen aan de zuidzijde, aan beide kanten van Nizwa. Het Saiq Plateau is één van de hoogtepunten van Jabal Al Akhdar. Hier liggen vele charmante kleine dorpjes, rozentuinen en vruchtbare boomgaarden. Een ideale plek om te verkennen door middel van de diverse fiets- en wandelroutes die zijn uitgezet langs de vele plantages en bergdorpjes. Ook je overnachtingshotel voor vandaag is op dit plateau gelegen, dus dat maakt het verkennen van deze prachtige omgeving heel goed te combineren.  

Je verblijft in Jabal Al Akhdar of vergelijkbaar.
Wahiba Sands - Dunebashing
Dag 6: Jabal Al Akhdar - Izki - Ibra - Wahiba Sands

Na een goed ontbijt stap je de auto weer in en rijd je via Izki naar Ibra, één van de oudste steden van Oman en thuisbasis van de Al-Harthy; een van de belangrijkste stammen van het land. Op woensdagochtend kun je hier de vrouwenmarkt ervaren waarbij alle verkopers en klanten vrouwen zijn, mannen zijn niet toegestaan. Ibra is een leuk plaatje om doorheen te rijden en het contrast te zien tussen de nieuwe en de oude gebouwen. Vervolgens ga je door naar Wahiba Sands, een prachtige woestijn met uitgestrekte zandvlaktes en zandduinen tot wel 200 meter hoog, een indrukwekkend plaatje. 's Avonds ga je kennis maken met het leven in de woestijn. Je overnacht namelijk midden in de woestijn in een tentenkamp. Dat wordt genieten van de stilte en niet te vergeten; de prachtig heldere sterrenhemel.  

Je verblijft in 1000 Nights Camp Wahiba Sands of vergelijkbaar.
Ras Al Jinz - Turtle
Dag 7: Wahiba Sands - Wadi Bani Khalid - Asilah - Ras al Jinz

Na je woestijnavontuur keer je weer terug naar de kust. Onderweg kun je een stop maken bij de prachtige oase Wadi Bani Khalid en kun je een verkoelende duik nemen of genieten van een lekkere picknick. Tijdens de feestdagen en in het weekend brengt de lokale bevolking hier ook graag hun tijd door en kan het wat drukker zijn. Vervolgens rijd je via Asilah naar Ras Al Jinz dat bekend staat vanwege de groene schildpad. Jaarlijks leggen hier ongeveer 20.000 groene schildpadden hun eieren op het strand. Je kunt hier met een gids 's ochtends of 's avonds een wandeling over het strand maken. Als je een beetje geluk hebt zie je een schildpad haar eieren leggen of zie je zelfs de kleintjes naar zee bewegen, prachtig om te zien! 

Je verblijft in Ras Al Jinz Turtle Reserve of vergelijkbaar.
Muscat - Lights
Dag 8: Ras al Jinz - Sur - Wadi Tiwi - Fins - Birmah Sinkhole - Muscat

Het einde van de reis komt alweer in zicht, maar er staan nog een aantal mooie bezienswaardigheden op de planning. Eerst rijd je naar Sur, waar je nog altijd met de hand traditionele dhow schepen worden gebouwd. Als je iets verder de kust volgt, kom je bij Wadi Tiwi en Wadi Shab. Wadi Tiwi staat bekend als het dal van de negen dorpjes. Je kunt er wandelen, maar je kunt ook per auto de wadi in gaan. Ook de groene oase van Wadi Shab is een leuke plek om wandelingen te maken. Eerst ga je vandaf de parkeerplaats met een bootje naar de overkant van de rivier en vanuit daar is het ongeveer een uurtje wandelen door een kloof en kom je langs heldere turquoise wateren en grote rotspartijen. Aan het einde van de wandeling kom je bij een grotere waterpoel waar je mag zwemmen. Een tip is om helemaal tot het einde door te zwemmen, hier heb je een hele smalle doorgang en als je hier doorheen bent, kom je bij een mooie grot met waterval. Na deze fijne verfrissing is het weer tijd om verder te gaan en volg je dezelfde weg weer terug. Als je weer in de auto zit, rijd je weer verder langs de kust via het parelwitte strand van Fins en kom je vervolgens aan bij de Bimah Sinkhole; een kalksteenkrater met prachtig turquoise water. Ook dit is weer een prachtige plek om te stoppen voor een verfrissende duik. Vervolgens staat het laatste stukje van de rit voor de boeg en rijd je door naar Muscat.  

Je verblijft in Muscat Holiday of vergelijkbaar.
Oman - Souvenir
Dag 9: Muscat - Nederland

Vandaag is alweer de laatste dag van de reis aangebroken. Je neemt het vliegtuig weer terug naar Nederland, maar voor het zo ver is, heb je eerst nog een vrije dag ter besteding. De duur hiervan is afhankelijk van wanneer je terugvliegt. De perfecte gelegenheid om toch nog even de laatste souvenirs te halen of te genieten van je favoriete lokale snack. Eenmaal aangekomen op de luchthaven lever je de huurauto weer en kun je gaan inchecken voor de vlucht terug naar huis.  

Oman - Architecture
Dag 10: Aankomst in Nederland

Doorgaans kom je op de 10e dag weer terug in Nederland. Indien je een vroege vlucht terug naar huis hebt, kan het zijn dat je op dag 9 al terug bent. 

Foto's & films

Oman - Grand Mosque Muscat
Oman impressie
Slideshow Bekijken
Avontuurlijk off-road door Oman - Off road route Rustaq
Avontuurlijk off-road route door Oman
Slideshow Bekijken

Informatie

Hieronder vind je algemene informatie over alle regio's die in de  reis voorkomen.

Regio-info

Regio's
Djabal Achdar - Al Hajar Mountains
A'Dakhiliyah betekend letterlijk vertaald ''Het binnenland''. Het spreekt dan ook voor zich waar deze regio zich ongeveer bevindt. In deze provincie vind je enkele van de grootste toeristische trekpleisters van het land. ...lees meer>
Ash-Sharqiyyah - Wadi Bani Khalid
De provincie Ash-Sharqiyyah bestaat uit twee verschillende delen, namelijk North- en South A'Sharqiyah. In het noordelijke deel van deze provincie kun je als reiziger perfect kennis maken met de woestijn van het land. Je vindt hier enorme zandduinen en lok ...lees meer>
Muscat
De regio Masqat is kenmerkend voor zijn gelijknamige hoofdstad: Muscat, ook direct de hoofdstad van heel Oman. Een bezoek aan deze stad is zeker de moeite waard en zal ongetwijfeld onderdeel zijn van je prachtige reis door Oman! ...lees meer>
Steden
Djabal Achdar - Mountain
Djabal Achdar is onderdeel van het Hajargebergte in Oman en betekend letterlijk vertaald ''de groene berg''. Het is een bergmassief waar in het middelpunt de hoge berg Jebel Shams gelegen is. ...lees meer>
Jebel Shams - Mountain
Jebel Shams is maar liefst 3000 meter hoog en is daarmee de hoogste berg van Oman. Deze berg vind je terug in het indrukwekkende Hajar gebergte ...lees meer>
Muscat - Grand Mosque
De stad Muscat is ongetwijfeld onderdeel van je rondreis door sprookjesachtig Oman aangezien hier de internationale luchthaven van Oman gelegen is. Soms heb je de neiging om meteen door te reizen, maar neem zeker even de tijd om deze mooie stad te verkenne ...lees meer>
Nizwa - City
Nizwa is de grootste stad van de provincie A'Dakhiliyah en het is tevens een van de oudste steden van heel Oman. Vroeger was het een belangrijk centrum voor handel en religie. ...lees meer>
Ras Al Jinz - Turtle
Ras Al Jinz is een charmant vissersdorp en is gelegen op het meest oostelijke punt van Oman. Het staat bekend vanwege de groene schildpad. Het strand bij Ras al Jinz is beschermd, omdat het een druk bezochte broedplaats is van de groene schildpad. ...lees meer>
Wahiba Sands - Dunebashing
Tijdens je reis door Oman kan een bezoek aan de woestijn natuurlijk niet ontbreken. Wahiba Sands wordt ook wel de Sharqiya woestijn genoemd en zal ongetwijfeld aan al je verwachtingen van een woestijn voldoen. Je vindt hier grote vlaktes met het fijnste za ...lees meer>

Informatie

De accommodaties (of gelijkwaardig) die tijdens de diverse reisclassificaties voorkomen worden hieronder uitgebreid beschreven. Heb je nog vragen of specifieke wensen omtrent een accommodatie? Geef dit tijdig aan, wij houden daar graag rekening mee bij het maken van jouw reisvoorstel.


Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.


 


Reisklasse: Comfort

1000 Nights Camp - Campsite
1000 Nights Camp Wahiba Sands
Falaj Daris Hotel - Pool Area
Falaj Daris Nizwa
Jabal Al Akhdar Hotel - Overview
Jabal Al Akhdar
Jebel Shams Resort - Overview
Jebel Shams Resort
Muscat Holiday Hotel - Hotel
Muscat Holiday
Ras Al Jinz Turtle Reserve - Tents
Ras Al Jinz Turtle Reserve