Dagen
9

“Authentiek Marokko”


Klasse
Ba
Co
Lu
Pr
Cl
Eigenschappen
vanaf
€ 529
Comfort
Marokko - Tajine
Marrakech - Djemaa El Fna
Marokko - Souk
Agdez - General
Ait Ben Haddou - Stad
Boumalne Dades - Vallei Tinghir
Marokko - Essaouira
Essaouira - Haven
Hassilabied
Taroudant - Stadsmuur

Tijdens deze afwisselende reis maak je kennis met authentieke Koningssteden, bijzondere Kasbahs, Berberdorpjes, de woestijn en het zonovergoten strand! De reis start in de magische stad Marrakech. De reis vervolgt door het Hoge-Atlas gebergte naar de plaats Ait Ben Haddou en Boumalne Dades. Deze regio staat bekend om de vele Kasbahs die hier te vinden zijn. De omgeving van Boumalne Dades herbergt rotsformaties, riviertjes en valleien. Vervolgens kom je aan in de Erg Chebbi woestijn en overnacht je in Hassilabied. Via berberdorp Agdez rijd je naar Taroudant, de vijfde koningsstad van Marokko. De laatste overnachting is in de badplaats Essaouira/  Je kunt je verblijf hier naar wens verlengen om vervolgens vanaf Marrakech weer terug naar huis te vliegen. 


Dag Vervoer Route Overnachting
1 - 2 Marrakech Marrakech
3 Ait Ben Haddou Ait Ben Haddou
4 Boumalme Dades Boumalne Dades
5 Hassalibied Hassilabied
6 Agdez Agdez
7 Taroudant Taroudant
8 Essaouira Essaouira
9 Marrakech

Informatie

Inclusief:

  • 8 overnachtingen in Comfort accommodaties
  • Ontbijt bij alle accommodaties
  • 7 dagen autohuur categorie A, inclusief volledige verzekeringen

Exclusief:

  • Retourvlucht Marrakech in de economy klasse
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Eventuele toeslag voor een upgrade van de huurauto en borg (ter plaatse betalen)
  • Plaatselijke kosten, zoals one-way kosten, tolkosten, afleveringskosten, grensovergangskosten en extra bestuurders
  • Transfers, optionele excursies, overige maaltijden, entreegelden en parkeerkosten
  • Bemiddelingskosten à € 35,00 per boeking
  • Calamiteitenfonds à €2,50 per boeking (tot 9 personen)

De prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en op basis van beschikbaarheid.

Afwijkende reisduur en/of invulling

Uiteraard kunnen wij deze individuele rondreis naar Marokko voor je geheel op maat samenstellen. Informeer naar de vele mogelijkheden bij Best of Travel.

Via de button Offerte kun je de reis aanvragen en uw wensen kenbaar maken.

Prijzen

Datum Prijs
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-nov-2020 en 30-apr-2021 € 529
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-mei-2021 en 31-mei-2021 € 539
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-jun-2021 en 15-sep-2021 € 559
Willekeurige vertrekdatum tussen: 16-sep-2021 en 31-okt-2021 € 539

Programma

Marrakech - Djemaa El Fna
Dag 1 - 2: Marrakech

Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer waar deze reis gaat starten in de magische stad Marrakech. De komende twee dagen heb je volop de tijd om alles uitstekend te ontdekken. Je verblijft twee nachten in een sfeervolle Riad gelegen in de Medina.

Breng een bezoek aan het beroemde Djemaa el Fna plein, de geurige Soukhs, de Koutoubia Moskee, Bahia Paleis of Jardin Majorelle. Laat je betoveren door deze levendige stad.

Je verblijft in Riad Maud of vergelijkbaar.
Ait Ben Haddou - Stad
Dag 3: Ait Ben Haddou

Je haalt de huurauto op en rijd door het Hoge-Atlas gebergte via de spectaculaire Tizi ’n Tichka Pass naar de plaats Ait Ben Haddou. Dit dorp, bestaande uit dicht opeengebouwde Kasbahs, staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en heeft in de afgelopen jaren voor meer dan 20 films (onder andere Gladiator en Babel) als decor gefungeerd. Ait Ben Haddou was één van de belangrijkste punten op de oude “Zout Route” waar slaven goud, ivoor en zout van de Afrikaanse Sahara naar Marrakech en zelfs verder brachten.

Je verblijft in Bagdad Café of vergelijkbaar.
Boumalne Dades - Vallei Tinghir
Dag 4: Boumalme Dades

Deze dag rijd je via de weg van de 1000 Kasbahs door Ouarzazate en de Rozen Vallei (bekend om haar Perzische rozenolie) en doorkruisen we vele Berberdorpen. Je kunt een bezoek brengen aan de Tamnalt rotsformaties en via Keela Mgouna naar Boumalne Dades rijden. Je overnacht in Boumalne Dades, deze plaats ligt in een schitterende omgeving met rotsformaties, riviertjes en valleien.

Je verblijft in Chez Pierre of vergelijkbaar.
Marokko - Woestijntocht
Dag 5: Hassalibied

Vandaag breng je een bezoek aan de Todra kloof, hier kun je een wandeling maken door deze wel 300 meter hoge imposante kloof. Hierna kan je naar Erfoud en Tinjdad Palmentuin rijden, op deze plek kan je heerlijk lunchen en een bezoek brengen aan een marmer- en fossielen werkplaats. 

De reis vervolgt naar de fascinerende Erg Chebbi woestijn. Het landschap zie je langzaam veranderen totdat de duinen aan de horizon verschijnen. Deze duinen van meer dan 90 meter hoog zijn altijd spectaculair, maar vroeg in de ochtend of bij zonsondergang zijn ze op hun mooist! 

In de namiddag maken de nomaden zich klaar om samen met je de woestijn in te trekken. Je rijdt in ongeveer 1,5 uur op een kameel naar een klein tentenkamp midden in de woestijn. Na het aanschouwen van de zonsondergang wordt er een diner voor je bereid (ook geschikt voor vegetariërs). Je kunt in de tenten overnachten of onder de heldere sterrenhemel. Hoe dan ook een ervaring om niet meer te vergeten!

Je verblijft in Berbercamp of vergelijkbaar.
Agdez - General
Dag 6: Agdez

Gedurende de zonsopgang rijden we per kameel terug naar de Kasbah, deze bevindt zich aan de rand van de woestijn, we gaan hier genieten van het ontbijt. In de Kasbah heb je ook de gelegenheid om je even op te frissen na de nacht in de woestijn. Na het ontbijt kun je via Rissani langs de grote palmtuinen van Tafilalet naar Alnif rijden waar je tevens kunt lunchen. We rijden daarna via Tazarine, N'kob, de Draa vallei naar het kleine berberdorp Agdez.

Je verblijft in Kasbah Itrane of vergelijkbaar.
Taroudant - Stadsmuur
Dag 7: Taroudant

Vandaag vertrek je richting Taroudant. Dit is de vijfde Koningsstad van Marokko en doet knus aan en is niet zo overweldigend als de andere Koningssteden. Ook deze stad heeft indrukwekkende lemen stadsmuren voorzien van vierkante torens. De Medina en de Soukhs zijn bijzonder levendig. Er is een ongelooflijke overvloed aan decoratieve artikelen, sieraden en tapijten te vinden. De stad is niet alleen gespecialiseerd in berberkunstnijverheid en zilverwerk, maar is ook bekend om zijn leerlooierij. Een veertigtal leerlooiers verwerken waar je bij staat schapen- en geitenhuiden, maar ook huiden van meer exotische dieren. Op landbouwgebied is de omgeving van Amagour, een leuk dorpje 32 km ten zuiden van Taroudant, begroeid met arganbomen. De arganolie, die in de cosmetiek en de keuken wordt gebruikt, is in deze streek dus alom aanwezig . Net als de kostbare en zeldzame saffraan, gewonnen uit de bloemen waarvan de velden, die zich om Taliouine uitstrekken, een lust voor het oog zijn. Overnachting in een traditionele Riad gelegen tussen de stadsmuren en de medina.

Je verblijft in Riad Tafilag of vergelijkbaar.
Essaouira - Haven
Dag 8: Essaouira

De laatste overnachting is in de sfeervolle badplaats Essaouira. Je verblijft in een typisch oud medinahuis gelegen in het hart van het oude centrum. Essaouira is een aangename bestemming waar veel artiesten en kunstenaars hun thuishaven hebben. De middeleeuws aandoende Medina van Essaouira staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en bestaat uit kanteelmuren waarbinnen je vele winkeltjes aantreft. Van winkeltjes met sieraden of winkels met leren tassen en laarzen tot houtwerkwinkeltjes. Door de vooral in de lente en zomer aanwezige wind is Essaouira ook geliefd onder kite- en windsurfers. Dankzij de zeewind geniet Essaouira van veel frisse lucht. Aan het eind van de ochtend keren de vele vissersboten terug in de haven met verse vis.

Het strand van Essaouira is een tien kilometer lange strook waartegen de golven kabbelen. Kortom deze badplaats is een ideale strandbestemming als afsluiting van je rondreis.

Je verblijft in Riad Dar Mouna Mogador of vergelijkbaar.
Marokko - Steegje
Dag 9: Marrakech

Je verlaat Essaouira en rijd naar de luchthaven van Marrakech waar je de huurauto weer inlevert. Het einde van deze geweldige reis is helaas in zicht gekomen. Het is mogelijk de reis met enkele dagen te verlengen in de badplaats Essaouira. 

Foto's & films

Marokko - Tajine
Authentiek Marokko
Slideshow Bekijken
Marokko - Souk
Marokko - Impressie
Slideshow Bekijken

Informatie

Hieronder vind je algemene informatie over alle regio's die in de  reis voorkomen.

Regio-info

Landen
Marokko - Kameel
Ben jij klaar voor een sprookjesachtige reis van duizend-en-één-nacht? Alle zintuigen worden geprikkeld tijdens een reis door het Koninkrijk Marokko! ...lees meer>
Regio's
Regio - General
Centraal Marokko bestaat uit zes verschillende regio’s. De regio Grand-Casablanca ligt aan de kust van de Atlantische oceaan en is de dichtstbevolkte regio van heel Marokko met ongeveer 3,6 miljoen inwoners. ...lees meer>
Oost Marokko
Het oosten van Marokko beschikt over twee verschillende regio’s, namelijk Meknès-Tafilalet en Oriental. De regio Meknès- Tafilalet is gelegen op de grens van Algerije heeft ruim 2,1 miljoen inwoners. ...lees meer>
Steden
Agdez - General
Agdez is een klein marktstadje en was vroeger een karavaanoase. Het ligt bij een prachtig nog ongerept palmenbos, ofwel palmeraie. ...lees meer>
Ait Ben Haddou - Stad
Aït-Ben-Haddou is een prachtige ommuurde stad in het Atlasgebergte. Het is ongetwijfeld een van de mooiste bezienswaardigheden tijdens je rondreis. ...lees meer>
Boumalne Dades - Vallei Tinghir
Boumalne-Dadès heeft niet erg veel te bieden qua bezienswaardigheden, maar is zeker een gezellige stop tijdens je rondreis. ...lees meer>
Essaouira - Haven
Essaouira is een kuststadje in het westen van Marokko. Het is een iets minder bekend plaatsje, maar zeker niet minder mooi. ...lees meer>
Hassilabied
Hassilabied is een klein dorpje in de Sahara van Marokko. Het dorpje ligt ongeveer 5 kilometer ten Noorden van Merzouga. ...lees meer>
Marrakech - Djemaa El Fna
Marrakech is een van de vier koningssteden van Marokko. De meeste huizen zijn rood geverfd en daarom staat de stad ook wel bekend als ‘’De Rode Stad’’. ...lees meer>
Taroudant - Stadsmuur
De oude hoofdstad van de Souss-regio, Taroudant, is net klein Marrakech. De stad wordt omgeven door uitgestrekte fruitboomgaarden. ...lees meer>

Informatie

De accommodaties (of gelijkwaardig) die tijdens de diverse reisclassificaties voorkomen worden hieronder uitgebreid beschreven. Heb je nog vragen of specifieke wensen omtrent een accommodatie? Geef dit tijdig aan, wij houden daar graag rekening mee bij het maken van jouw reisvoorstel.


Reisklasse: Comfort

Bagdad Café - Kamer
Bagdad Café
Berbercamp - Tent
Berbercamp
Chez Pierre - Kamer
Chez Pierre
Kasbah Itrane - Aanzicht
Kasbah Itrane
Riad Dar Mouna Mogador - Lounge
Riad Dar Mouna Mogador
Riad Maud - Terras
Riad Maud
Riad Tafilag - Kamer
Riad Tafilag