Mpumalanga

De meeste reizigers zullen Mpumalanga aandoen onderweg naar het wereldberoemde Kruger park, maar vergeet onderweg zeker niet om bij de Blyde River Canyon te stoppen. De Blyde river Canyon is maar liefst 26 kilometer lang en zo’n 800 meter diep met beboste hellingen en zeer steile afdalingen. Wanneer je de Panoramaroute af rijdt krijg je een goed beeld van deze regio. Het mooiste uitzicht heb je bij God’s window.

Kruger NP leeuw

De Sudwala Caves zijn één van de oudste grotten ter wereld. Tijdens een rondleiding krijgt u veel informatie over de replica’s van dinosaurussen en reptielen die 100 miljoen jaar geleden voorkwamen in dit gebied. In de loop der jaren zijn er steeds meer ‘kamers’ ontdekt in het grottenstelsel van de Sudwala Caves. Zeker voor degene die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Zuid-Afrika zijn deze grotten zeker niet te missen.

Het Kruger National Park strekt zich uit over Limpopo, Mpumalanga en Zimbabwe en is  de meest bezochte attractie van Zuid Afrika, met ruim 1,5 miljoen bezoekers per jaar. U vindt hier de Big 5 en talloze andere wilde dieren, reptielen, vogels en andere diersoorten. Het Kruger National Park is een erg goed ontwikkeld nationaal park met goede wegen en diverse plaatsen om te overnachten.