Limpopo

Limpopo is de noordelijkste provincie van Zuid-Afrika grenzend aan landen als Botswana, Zimbabwe en Mozambique en telt zo’n 5,3 inwoners. De hoofdstad van Limpopo in Polokwane, ook wel Pietersburg genoemd, wat veilige plaats betekent. De stad werd in 1886 gesticht door de voortrekkers en is nu een moderne stad geworden. Alhoewel de provincie zelf ook enorm veel te bieden heeft, wordt de provincie niet vaak aangedaan door toeristen. Wat helemaal niet terecht is uiteraard. Je kunt hier qua natuur en op het gebied van cultuur erg veel ontdekken, daarnaast  kun je malariavrij op safari. Het Welgevonden Game Reserve is bijvoorbeeld zo’n safaripark waar je malariavrij kunt verblijven. 

Limpopo


Naast een rit naar het Kruger National Park of doorreis naar Zimbabwe kun je uitermate goed genieten van een authentiek stukje Afrika. Buiten een gedeelte van het bekende nationale park Kruger National Park vind je hier ook prachtige parken als Marakele National Park, Mapungubwe National Park en Welgevonden Game Reserve.


Voor het authentieke Zuid-Afrika is een bezoek aan culturele hoogstandjes als Louis Trichardt en Tzaneen zeker de moeite waard. Een bekende boom in deze regio is de Baobab Tree, een boom die ook wel de “onderstebovenboom” wordt genoemd. De massa aan takken doen u denken aan de wortels in de aarde. Maak een prachtige wandeling door de regio en  geniet van het prachtige landschap.