Per 4x4 door Zuidelijk Afrika

Avatar Reisspecialist Ad de Wit | 01 Oct 2020

Onlangs hebben we een nieuwe avontuurlijke reis door Zuid-Afrika gepubliceerd op onze website. De 4x4 – Off Road in Zuid-Afrika is een prachtige avontuurlijke reis die je naar de verre uithoeken brengt in het noordoosten van dit land. Deze reis is een mooie aanvulling op de al bestaande reis 4x4 – Onvergetelijke reis naar Namibië & Botswana. Beide reizen staan in teken van 4x4, maar wat is dit nu eigenlijk? Graag stip ik een aantal belangrijke zaken aan in deze blog.

Voertuig

Als we spreken van 4x4 dan hebben we het over de 4WD (Wheel Drive) of in Nederland bekend als vierwielaandrijving. Deze ruige terreinwagens worden voornamelijk gebruikt in de ruigere delen van Afrika. Hierbij worden alle vier de wielen aangedreven door een motor. De meest bekende merken in Afrika zijn de Nissan en Toyota. Mogelijkheden zijn er in veelvoud, de meest aangeboden voertuigen zijn de Single Cab en Double Cab in zowel benzine als diesel uitvoering. Dit is niets meer dan het aantal daktenten die de voertuigen hebben, één daktent is geschikt voor twee personen. Dus een Single Cab is geschikt voor twee reizigers en een Double Cab voor vier. Zo bieden de voertuigen voor zowel koppels als gezinnen de benodigde slaapgelegenheid. Voor wat meer comfort kan er ook gekeken worden naar een andere uitvoering in de vorm van een kleine camper zoals de Toyota Trax, Navi of Landcruiser. Daarnaast zijn alle voertuigen voorzien van de nodige kampeeruitrusting. Bij het ophalen van jouw voertuig krijg je een complete instructie alvorens je dan echt op pad gaat.

4x4 - 4WD - Afrika

Routes

De individuele 4x4 routes die wij persoonlijk voor onze klanten samenstellen worden voornamelijk uitgevoerd in Namibië, Botswana en Zuid-Afrika. Maar ook Zimbabwe en Mozambique behoren tot de mogelijkheden en kunnen door ons worden uitgestippeld. Door jarenlange ervaring in reizen door Afrika zijn wij in staat de mooiste routes samen met jou uit te stippelen. Afhankelijk van jouw ervaring gaan wij samen kijken naar de best passende routes.

Zuid-Afrika is een bestemming die door iedere reiziger bereisd kan worden. Dus naast de reguliere snelwegen kun je hier ook off road gaan en stukken rijden over de gravelwegen. Daarnaast zijn er verschillende gebieden die alleen per 4x4 bereisd kunnen worden, zo liggen er in Zuid-Afrika binnen regio’s maar ook binnen nationale parken tal van uitdagende routes verscholen. Zo beschikt het Kruger National Park over een aantal uitdagende routes, maar kun je ook kiezen voor de bekende Sani Pass tussen de Drakensbergen en Lesotho. Ook in het zuiden van Zuid-Afrika liggen tal van routes, mocht je interesse in hebben in deze regio, zoals de Prince Albert Swartsberg Pass nabij Knysna.

Voor de wat meer ervaren bestuurders of waaghalzen zijn Namibië & Botswana zeker geschikt. Rijd bijvoorbeeld ruige stukken in het Damaraland, de Sossusvlei of Etosha National Park. Of rijd door het water en dichte bebossing in de Okavango Delta en Chobe National Park. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid is het aan te raden om vanuit Maun via Savute naar Kasane te reizen of vice versa. Deze route is wel enkel en alleen geschikt voor de ervaren bestuurders. Het is ook mogelijk te reizen via Nata waarbij je de reguliere wegen bereist. Voor reizen in deze landen raden wij altijd aan om met een 4x4 of grote SUV op reis te gaan aangezien de landschappen en wegen veel ruiger zijn dan in Zuid-Afrika.

4x4 Road Kenya

Verblijf

Tijdens een reis per 4x4 is het mogelijk de gehele reis te verblijven op staanplaatsen. Deze zijn zowel met als zonder stroomvoorzieningen te reserveren. Afhankelijk van de bestemming is het aan te raden de staanplaatsen van te voren te reserveren. Voornamelijk in Botswana is er grote schaarste aan beschikbaarheid. Wij raden aan dan ook zeker voor het hoogseizoen juli en augustus uiterlijk 10 maanden voorafgaand te reserveren. De kwaliteit van campings kan enorm van elkaar verschillen. Samen met onze agentschappen dragen wij zorg voor de selectie van deze campings. Naast de aanwezigheid van stroomvoorzieningen staat ook de hygiëne van sanitaire voorzieningen hoog in het vaandel. De reizen die wij hebben samengesteld zijn te boeken op basis van staanplaatsen of sfeervolle accommodaties. Wij raden aan om een leuke mix samen met ons te selecteren, afhankelijk van je budget kun je het aantal accommodaties of staanplaatsen wijzigen. Bekijk nu onze avontuurlijke reizen via de volgende koppelingen:

4x4 – Off Road in Zuid-Afrika

4x4 – Onvergetelijke reis naar Namibië & Botswana

En mocht je vragen hebben over het reizen per 4x4 neem dan gerust contact met ons op!

4x4 - 4WD - Afrika avontuurlijk