Ga mee op digitale safari!

Avatar Reisspecialist Ad de Wit | 09 May 2020

Inmiddels werken velen al wekenlang thuis en ook leuke uitstapjes zitten er nog niet in. Nu de zomerse temperaturen steeds meer de kop op steken kunnen we ons voorstellen dat het begint te kriebelen om het huis uit te gaan en de wereld om ons heen te ontdekken. In onze vorige blog brachten we de wereld al in huis met een aantal leuke tips, maar nu gaan we nóg een stapje verder voor je! We nemen je mee op safari! Google Streetview zit vol met mooie beelden van prachtige natuurparken en hier en daar spot je de wilde dieren!

Neushoorn

Eén van onze safari bestemmingen is Kenia. Met diverse wildparken en daarnaast de kleurrijke Masai cultuur is het een land vol diversiteit en natuurlijke hoogtepunten! Ga mee op safari in het  Lewa Wildlife Coservancy, welke dieren spot jij hier? Langzaam kom je dichterbij tot je oog in oog staat met een olifantenmoeder en haar jong, net alsof je er écht bent! Wij genieten ervan. Even verderop in dit park kom je ook nog een giraffe tegen.

Ook in Tanzania kun je genieten van een sneak peak in de verschillende wildparken. Serengeti betekent letterlijk ‘eindeloze vlaktes’ en dat is ook precies wat je hier ziet, uitgestrekte velden met de mooiste Afrikaanse bomen en een fantastische zonsondergang. Maar hier en daar worden de vlaktes afgewisseld met verkoelende waterpoelen en dat is precies de plek waar het wild verzamelt. In dit geval in het water zélf. De Ngorongoro krater in Tanzania zorgt gegarandeerd voor een bijzonder schouwspel. Welke kant je ook op kijkt, je wordt omsloten door de metershoge kraterwanden en toch is er volop wildlife in de krater zelf. Wildebeesten grazen in de velden en ook zebra’s doen zich tegoed aan de vruchtbare grond.

ngorongoro krater

Een van de bekendste safaribestemmingen is natuurlijk Zuid-Afrika en ook daar heeft Google Streetview een aantal verborgen parels voor je! Alleen al in het Kruger Park kom je online oog in oog te staan met een neushoorn, een nieuwsgierige olifant en een overstekende luipaard. Ook een beetje uitgeput van je online safari speurtocht? Dan nemen we je graag nog mee naar één van onze favoriete plekjes in Zuid-Afrika, Umkumbe Safari Lodge, midden in het Sabi Sands privé reservaat. Heerlijk om even weg te dromen in de schemering met een fantastisch uitzicht en een heerlijk zwembad. Tot over een tijdje!

Sabi Sands - Umkumbe Safari Lodge 1