Thuis op reis met deze 7 tips

Avatar Reisspecialist Ad de Wit | 16 Apr 2020

De meivakantie staat bijna voor de deur maar reizen zit er nu even niet in. Met deze zeven tips haal je toch dat reisgevoel in huis! En als reizen straks wel weer kan, dan staan wij voor je klaar!

1. Maak dat fotoalbum

Je telefoon staat vast nog vol mooie foto’s. Van die vakantie vorig jaar of misschien wel gewoon van uitjes met je vrienden of dat festival in de zon. Genoeg beeldmateriaal om helemaal in vakantiesferen te komen en nu we allemaal thuis zijn is dát precies wat we nodig hebben! Maak dan ook nu gebruik van de tijd om jouw foto’s uit te zoeken en de mooiste beelden om te toveren tot een zonnig album vol mooie herinneringen.

Fotoalbum

2. Haal de wereld in huis

De wereld ligt aan je voeten… of op de deurmat! Online vind je tal van gave mogelijkheden om de wereld bij jou thuis aan de muur te hangen. Bestel die kraskaart en kras de landen waar jij al bent geweest, die posters van jouw favoriete bestemming of die ontzettend gave houten wereldkaart voor aan de muur. En uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat je dan ook nog een ‘fijne’ zondagmiddag-besteding hebt om die houten wereldkaart perfect op te hangen. Maar daarna droom je iedere dag weg bij jouw bucketlist bestemmingen

3. Stel reisdoelen

En als we het dan toch over bucketlist bestemmingen hebben, bepaal dan voor jezelf jouw reisdoelen! Welke landen zou je nou echt nog graag willen zien? Welke trekking wil jij nog maken? Welke berg wil je beklimmen? Of op welk strand wil jij graag je handdoek neerleggen. Ik stelde voor mezelf twee reisdoelen: voor mijn dertigste op alle continenten geweest zijn en alle zeven moderne wereldwonderen bezoeken (zonder deadline of course). Reisdoel één is behaald! Reisdoel twee is een wat grotere uitdaging, 2 down, 5 to go maar dromen kan altijd!

Bucketlist

4. Netflix around the world

Ook vanaf de bank is de wereld dichtbij. Netflix staat vol met films en documentaires die je de verste uithoeken van de wereld laten zien. De Lord of the Rings trilogie is niet alleen een leuke filmreeks, tijdens het kijken waan je je in Nieuw-Zeeland. De hoge bergen, uitgestrekte vlaktes en wilde wateren zijn allemaal onderdeel van het landschap van de kiwi’s. Eat Pray Love is een heerlijke film met Julia Roberts, droom weg bij het zien van de Balinese rijstvelden. Meer van de documentaires? Dan mag Our Planet van David Attenborough niet ontbreken. Hij laat je de mooiste beelden zien van onze natuur wereldwijd. Binnenkort volgt zijn nieuwste productie: A Life on Our Planet. Ben je zelf aan het werk en wil je de kids even bezig houden? Dan vinden ze het vast leuk om ‘Ontdek de wereld met Nijntje’ te kijken!

5. Kampeer in de tuin

De lente is begonnen en de temperaturen gaan langzaamaan omhoog. Wat houd je tegen om je tent in de tuin op te zetten? Blaas dat luchtbed op, zorg voor een Afrikaans braai (bbq), zonnebrand en een goed boek of tijdschrift en geniet van de buitenlucht. Ook met kinderen is kamperen in de tuin gegarandeerd een succes!

6. Maak je eigen summer playlist

Die zomernummers waar jij een mooie herinnering aan hebt, bewaar je allemaal in je eigen summer playlist. Swingende beats van de Buena Vista Social Club, de zomerse sfeermakers van onze eigen Rolf Sanchez en mijn persoonlijke favoriet; Shakira’s Waka Waka. This time for Africa! Een summer playlist brengt je gegarandeerd in die reismodus! Geen inspiratie? Luister dan onze special picks in de Best of Travel Summer Playlist op Spotify.

Muziek

7. Maandelijkse dosis reisinspiratie

Dream now, travel later. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en dan brengen wij de wereld bij jou thuis met maandelijkse reisinspiratie. Tips over de mooiste bestemmingen en bijzondere reisroutes. Reizen kan dan nu nog even niet, maar wegdromen of plannen voor later kan altijd!