West-Amerika, mijn eerste verre reis! 2/3

Avatar Reisspecialist Ad de Wit | 07 Sep 2020

Na alle indrukken van de eerste dagen en de drukte van de steden, stonden een drietal natuurgebieden op het programma. Graag neem ik je mee in mijn beleving van deze gebieden en de verschillen tussen deze prachtige natuurfenomenen.

Grand Cayon National Park

Allereerst neem ik je mee naar de majestueuze Grand Canyon. Natuurlijk heeft iedereen zijn/haar vooraf geschetste beeld van deze grootste canyon ter wereld. Maar toch het moment dat ik naar het eerste uitzichtpunt (Mather Point) liep zal ik nooit meer vergeten. Het enige wat ik uit kon brengen was: WOW!

We hebben tijdens ons verblijf prachtige viewpoints bezocht als Mather Point, Yavapai Point, Village Amphitheatre, Bright Angel Trailhead, Pipe Creek Vista en Desertview Watchtower. De Grand Cayon was goed te bezoeken vanuit ons hotel Best Western Squire Inn in Tusayan, aan de toegangsweg naar de canyon.

Het was in de canyon erg warm met temperaturen op de Rim Trail van circa 40 graden Celsius. Het werd ons dan ook afgeraden om een trail in de canyon te doen, aangezien de temperaturen daar opliepen naar zo'n 50 graden Celsius.

We hebben zonsondergang in de canyon bekeken en naar de sterrenhemel gestaard. De dagen in de Grand Canyon waren erg rustgevend, we hebben veel gezeten en alleen maar gekeken. De indrukken rustig laten bezinken en gewoon genieten. Je voelt je klein en je bent tevreden met alles wat je op dat moment hebt.

Kortom de Grand Canyon is zeker het bezoeken waard! Naast deze canyon heb ik tijdens mijn rondreis ook nog vele andere parken mogen bezoeken. Ieder park heeft zo zijn eigen kenmerk. Voor mij was de Grand Canyon in één woord: groot!

Grand Canyon

Page/Lake Powell

Onze reis vervolgde zich na een prachtige tijd bij de Grand Canyon richting Page. Page heeft een aantal bekende bezienswaardigheden die wij dan ook tijdens ons bezoek hebben aangedaan. Op de tussenliggende dag hebben wij voorafgaand aan onze reis de Antelope Canyon Tour van 11:30 uur geboekt. Een prachtige wandeling onder begeleiding van een gids door deze wonderbaarlijke canyon. De foto's spreken boekdelen!

Later op de dag, toen de temperatuur wat aangenamer was, zijn we naar Horseshoe Bend gereden. Zo'n vijf minuten van ons hotel vandaan, welke centraal gelegen lag in Page. Horseshoe bend is een bocht in de Colorado Rivier in de vorm van een hoefijzer. Hier hebben we genoten van een prachtige zonsondergang.

Op de dag van ons vertrek naar Bryce Canyon hebben we de Glen Canyon Dam en Wahweap Bay Lake Powell bezocht. Beide plekken zijn ook echt iets wat je gezien moet hebben!

Antelope Canyon

Bryce Canyon National Park

Hierna stond de derde canyon, Bryce Canyon National Park, op de planning. We verbleven in de gezellige Bryce View Lodge in Bryce City. Gelegen aan de toegangsweg tot het park.

Bryce City is een klein western dorpje met hotels, een camping en saloons. Je kunt heerlijk dineren bij The Cowboy's Buffet & Steak Room bij Best Western Plus Ruby's Inn of genieten van een diner show bij Ebenezer's Barn & Grill.

Bryce Canyon is compleet verschillend van de Grand Canyon. In mijn ogen is Bryce Canyon erg fris en kleurrijk. Het voelde niet majestueus aan zoals de Grand Canyon maar juist erg levendig, je kan genieten van prachtige vergezichten met bossen en kleurrijke rotsformaties.

Een echte aanrader is de Navajo Loop Trail die start en eindigt bij Sunset View. Deze trail is ideaal voor een korte wandeling langs prachtige plekken in de canyon. De wandeling duurt circa één tot twee uur en is geschikt voor zowel jong als oud.

In de derde en tevens laatste blog van mijn reis door Amerika, neem ik je mee naar het laatste gedeelte van mijn reis. Lees hem hier! Heb je het eerste deel gemist? Klik dan hier.

Bryce Canyon