West-Amerika, mijn eerste verre reis! Deel 1/3

Avatar Reisspecialist Ad de Wit | 28 Aug 2020

Graag neem ik je mee op mijn eerste reis naar één van de verre bestemmingen binnen ons aanbod, Amerika. In 2016 heb ik een prachtige rondreis gemaakt door het westen van Amerika. Ik neem je middels enkele blogs graag mee op reis door dit prachtige land. Voordat we beginnen bij het beginpunt van mijn reis, San Francisco, deel ik graag onderstaande foto bij de Grand Canyon met je.

Grand Canyon

Zoals je ziet is dit een plek die niet te beschrijven valt. Neem plaats aan de rand en kijk. Al snel verstrijkt de tijd en maakt de enorme massa een niet te beschrijven gevoel bij je los. We hebben dit meerdere malen herhaalt tijdens ons verblijf in Amerika. Maar dat deel ik graag hieronder met je!"

San Francisco

Na een vlucht met overstap in Washington kwamen wij in de avond aan in San Francisco. In de twee dagen die wij hier verbleven hebben we prachtige dingen mogen zien en beleven.

Met de Cable Car vertrokken wij vanaf Union Square naar Fisherman's Wharf en Pier 39. Na een bezoek aan de luierende zeeleeuwen hebben wij onze fietsen hier gehaald en zijn wij via Lombard Street richting de Golden Gate Bridge gefietst. Wat een prachtige ervaring is dit, de adrenaline die door mijn lijf ging toen ik over de brug fietste was enorm. Na een tocht door dikke mist in de Marin Headlands vervolgden we onze weg terug naar de stad.

De volgende dag stonden andere highlights op de planning als: Alamo Square en een tour naar Alcatraz. Aan het einde van de middag zijn wij op de ferry naar het eiland gestapt en hebben wij doormiddel van een audiotour kennis gemaakt met de geschiedenis van de gevangenis. Voordat wij onze weg vervolgden zuidwaarts naar Monterey hebben we kort door China Town gelopen.

San FranciscoSan Francisco

Kustroute van San Francisco naar Los Angeles

De reis vervolgde langs de kust van San Francisco naar Los Angeles. Tijdens de kustroute hebben wij twee overnachtingen gehad in Monterey en Pismo Beach.

Vanuit Monterey hebben wij een bezoek gebracht aan Del Monte Beach, de 17 Mile Drive, Point Lobos State Reserve en Carmel Beach. De 17 Mile Drive biedt prachtige uitzichtpunten met onder andere de Lone Cypress en Pebble Beach. Zeker een aanrader is het Point Lobos State Reserve, een rustig natuurreservaat waar je een heerlijke wandeling kunt maken.

De kustroute (Pacific Coast Highway) is werkelijk prachtig om te rijden, het hoogtepunt van deze route was onze stop bij de Bixby Creek Bridge. Onderweg maakte de mist plaats voor de zon en hebben we genoten van de weerzinwekkende omgeving.

Monterey - brug

Los Angeles

Vanuit Pismo Beach reden we meer het binnenland in richting Los Angeles. Tijdens ons verblijf in Los Angeles hebben we in korte tijd heel veel gezien. Bij aankomst zijn we direct doorgereden naar Santa Monica Beach en hebben we heerlijk op het strand gelegen en een wandeling gemaakt over de Santa Monica Pier en Muscle Beach.

De volgende ochtend hebben we over de Walk of Fame gelopen en het Chinese Theater bezocht. Vervolgens zijn we met onze auto naar het Griffith Park gereden om vanaf Griffith Observatory het Hollywood Sign te zien.

Na een rit door Beverly Hills hebben we onze weg vervolgd naar West-Hollywood waar we tot in de late uurtjes van de vele discotheken hebben mogen genieten.

De volgende ochtend verlaten we Los Angeles en rijden we naar onze overnachtingsplek in Kingman op onze weg naar de Grand Canyon. In mijn volgende blog zal ik je meer vertellen over mijn ervaring in dit majestueuze park en andere gebieden.

Los Angeles