West Kaap

De West Kaap is een provincie met enorme afwisseling en er zijn tal van leuke activiteiten te doen. Door de kust en de bergen verandert het landschap en bijbehorende klimaatzone telkens weer. De natuur alleen al is een reden om de Kaap te bezoeken. Je kunt echter ook op plekken komen waar je nauwelijks iemand treft en in stilte kunt genieten van al het moois. Hier bevinden zich vissersdorpen, uitgestrekte wijngaarden, bloemenvelden, bergketens en de temperaturen zijn zacht en aangenaam. Er is daarnaast een culturele mix van bewoners waardoor er een verscheidenheid is aan keukens, kerken en kunst. 

Stellenbosch


In de nationale parken zul je de Big Five niet tegenkomen maar er zijn tal van andere mooie bezienswaardigheden zoals de unieke wetlands van het West Coast National Park, de Cederbergen en de Wijnlanden waar de wereldberoemde wijnen worden geproduceerd. Of wat denk je van de fascinerende walvissen bij de kust van Hermanus?

Ook is de West-Kaap een belangrijke plek voor de handel, landbouw en is een echte wijn producerende streek. Echter worden er ook andere producten gekweekt naast druiven. Langs de Westkust is de visserij een belangrijke inkomstenbron en ten noorden en oosten van Kaapstad is graan een belangrijk product. Uiteraard is het toerisme ook van uiterst belang.