Swaziland

De natuur in Swaziland is werkelijk waar prachtig, geniet van de vele natuurparken en wildreservaten met ongerepte natuur. In Swaziland liggen 3 National Parks; Hlane, Mlilwane en Mkaya. Hierdoor is Swaziland uitermate geschikt voor het spotten van wild als zebra’s, giraffes, krokodillen, nijlpaarden en nog veel meer.

swaziland3

Het landschap wordt gekenmerkt door imponerende berglandschappen, rivieren, savannes en hoogvlakte. Daarnaast is er onder andere ook de Ezulwini Vallei (vallei der koningen) met talloze kraampjes met kunstzinnigheden en houtsnijwerken. In het traditionele drop Mantenga vindt u de hoogste waterval van Swaziland (95m) in het gelijknamige natuurpark Mantenga. In Ngwenya (=krokodil in Siswati) staat de beroemde glasfabriek en de Ngwenya Mountain, met de oudste mijn ter wereld (43.000 jaar). 

De mensen in Swaziland, de Swati, zijn gastvrij en vriendelijk en spreken de oorspronkelijke taal; het Siswati. Ook gebruiken ze in het dagelijkse leven nog vele tradities, zoals zingen, dansen, houtsnijwerken, potten bakken en ceremonies. Vele Afrikaanse tradities zijn in Swaziland goed bewaard gebleven, met in het bijzonder de loyaliteit aan de koning. Zowel bij binnenkomst als bij het verlaten van Swaziland dient u uw paspoort te laten zien bij de douane en betaalt u een klein bedrag aan tol. Bij het ophalen van uw huurauto ontvangt u van de verhuurmaatschappij tevens een verklaring waarin toestemming wordt gegeven voor deze grensovergang.