Noord-Kaap

De provincie van ijskoude nachten in de winter en hoge temperaturen in de zomer. En ook de landschappen zijn uiteenlopend: vuurrode zandduinen en uitgestrekte groene wijnvelden, waar de Oranje rivier dwars doorheen stroomt. En dan hebben we het nog niet eens over de spectaculaire waterval gehad. De rivier zorgt ervoor dat de gebieden er vruchtbaar zijn, waardoor een droog gebied een weelderig landschap vol met bloemen word.

Safari

De bekendste stad in Noord Kaap is Kimberley. Kimberley is bekend geworden door de uitgebreide diamantenindustrie. In de stad zijn er verschillende historische pubs te vinden die je terugvoeren naar de tijd van de diamantenkoorts, de 19e eeuw. De belangrijkste bezienswaardigheid is ‘the big hole’ dit is het aller grootste gat op aarde dat door de mensheid is gemaakt. Uiteraard is dit een overblijfsel van de mijnbouw.

Daarnaast is het mooie Kgalagadi Transfrontier Park ook een aanrader. Door het park kun je prachtige 4x4 ritten  maken en de wonderbaarlijke geel en rode duinen bewonderen. Aan de randen van die duinen staan vaak gemsbokken of acrobatische springbokken. Maar er is nog veel meer wild te zien in de mega mooie park. Zo zijn er onder andere giraffes, hyena’s, jakhalzen en leeuwen.