Karas

Een heel groot deel van Karas bestaat uit woestijn, deze woestijn word ook wel de Namibwoestijn genoemd. Niet heel gek want deze woestijn strekt zich uit over de gehele kust van Namibië. Een bekend onderdeel van de woestijn is de Sossusvlei. Een aantal bekende plaatsen van de provincie zijn; Warmbad, Oranjemund, Keetmanshoop en Noordoewer. Keetmanshoop is de hoofdstad van de provincie en ligt in het zuiden van Namibië. Een van de mooiste bezienswaardigheden is de ‘Speeltuin van de Reuzen’.
Deze mysterieuze naam is gegeven aan een omgeving dat vol ligt met ongewone rotsblokken en een nabijgelegen bos met kokerbomen. In het kustgebied word rondom Oranjemund diamant ontgonnen. Dit gebeurt vooral aan de monding van de Oranje rivier. Deze rivier vormt ook gedeeltelijk een natuurgrens met Zuid-Afrika.
Noordoewer ligt in de Karas regio in het zuiden van Namibië en wordt ook wel de 'North Bank' genoemd. De plaats staat bekend om de verbouwing van tropische vruchten, kanovaren en natuurlijk de grenspost. Warmbad ligt vlakbij de grens met Zuid-Afrika en staat bekend vanwege zijn warmwaterbronnen welke een grote toeristische attractie vormen.

 

Namibië - Sossusvlei