Windhoek

Windhoek ligt in centraal-Namibië en is de hoofdstad van het land. Met 130.000 inwoners is het geen grote stad en veel kleiner dan vele provinciesteden in Nederland.  
In de tijd van de apartheid (1948 tot 1990) moesten blanken, kleurlingen en zwarten gescheiden wonen. De blanken woonden in de stad en de kleurlingen en zwarten woonden in de townships. Gelukkig staat Windhoek nu bekend als een multiculturele stad met vriendelijke inwoners. Zo wonen er naast Namibiërs veel Chinezen, Engelsen, Duitsers en Nederlanders. De stad is gemakkelijk te voet te verkennen en toont een mengelmoes van Duitse koloniale architectuur en frisse moderne gebouwen.
Opvallend is de Evangelisch-Lutherse Christuskirche in Art Nouveau stijl. Vlakbij staat het huidige parlementsgebouw, het Tintenpalast. Het museum, de Alte Feste, is gevestigd in een oud fort dat de Duitse kolonisatoren achterlieten. In 1837 werd het zuiden van het land getroffen door een meteorietenregen waardoor ruim 21.000 kilo ruimtegesteente kwam neer in de woestijn. 33 van deze meteorieten zijn tentoongesteld in een winkelcentrum in de Poststraat. Als je tijd hebt, moet je zeker even naar de kleine Windhoek Valley gaan, vanwaar je een mooi overzicht hebt over de hoofdstad. 


In het centrum vind je veel winkels waar je tegen redelijk lage prijzen leuke souvenirs kunt kopen. Ook kun je hier gezellig en relatief goedkoop een hapje eten of gezellig een drankje drinken op een van de terrassen.


Windhoek