Pretoria

Zowel de architectuur als de natuur is in deze stad erg bijzonder en kleurrijk. Pretoria wordt ook wel de stad van Jacaranda genoemd. Deze prachtige bomen zijn door de gehele stad te vinden en elke lente staan de ongeveer 70.000 jacaranda’s in volle bloei. De stad ligt in een prachtige vallei en wordt omgeven door tal van groene heuvels.
Tijdens je verblijf is een bezoek aan Church Street, Bryntirion, musea en de botanische tuin zeker aan te raden. Church Street is het kloppend hart van de stad, en dat niet alleen. De straat is ook de langste straat van de wereld. Het is dan ook logisch dat hier de meest bezienswaardigheden zijn. Een absolute topper die je gezien moet hebben is de Anglicaanse kathedraal. Bryntirion is het grootste park wat er in de stad te vinden is, voor een mooi stukje rust een ontspanning ben je daar aan het juiste adres.
In het park staan ook nog enkele gebouwen die de moeite waard zijn. Maar waar je echt helemaal tot rust kan komen is de botanische tuin. Hier ontvlucht je even de drukte vanuit de stad en kun je heerlijk genieten van de prachtige bloemen en planten. Voor leuke cafeetjes, restaurants en sfeervolle winkels is het oostelijke deel van de stad erg leuk om te bezoeken. Kortom Pretoria heeft genoeg te bieden voor een comfortabel en sfeervol verblijf.

pretoria jacaranda