Plettenberg Bay

Plettenberg Bay is een luxe kustplaats met een lang uitgerekt zandstrand. De kustplaats is erg geliefd onder Zuid-Afrikaanse pensionado’s en toeristen die in de zomermaanden van de sfeer en het weer genieten. In Plettenberg Bay en omgeving kun je meerdere activiteiten ondernemen. Zo vind je op circa 10 km. afstand het prachtige nationale natuurpark  ‘Robbert Nature Reserve’. Hier kun je kiezen uit twee mooie wandelingen van 2 km of 5,5 km lang. Voor de geoefende klimmer is het ook mogelijk om een pittige hike van 9,2 km naar het hoogste punt van het park te maken. Wil je bijkomen van de wandeling of juist een dag heerlijk ontspannen?
Langs het strand kun je heerlijk flaneren of op een terrasje aan de boulevard genieten van een verkoelend drankje. In de maanden juli tot en met november maak je een goede kans om walvissen te spotten. Met een beetje geluk spot je ze al vanaf de baai  maar anders bieden de ontspannende boottochten zeker uitkomst. Ben je met kinderen op reis?
Bezoek dan het apenreservaat ‘Monkeyland’ waarbij je onder begeleiding van een ervaren gids (Nederlands sprekende gids is mogelijk) een wandeling kunt maken. De highlight van deze wandeling is de oversteek van de langste hangbrug van Zuid-Afrika. Ook vogelaars doen er wijs aan om Plettenberg Bay op te nemen in hun reisplanning.
Op circa 20 km. afstand is het reservaat ‘Birds of Eden’ gevestigd. Hier kun je ruim 200 verschillende soorten vogels, papegaaien, parkieten, flamingo’s en watervogels spotten die voorheen in gevangenschap hebben geleefd. Ook voor de natuurliefhebber is dit reservaat een aanrader. Je kunt namelijk heerlijk wandelen door het bos, de watervallen bewonderen of neerstrijken op het terras en genieten van een adembenemende uitzicht. Het reservaat is dagelijks geopend tussen 08:00 en 17:00.


Plettenberg Bay - Walvisspotten