Oudtshoorn

Oudtshoorn  is de hoofdstad van de Kleine Karoo, kent een droog en warm klimaat en ligt verscholen tussen de schilderachtige Outeniquabergen en Swartbergketen. Het plaatsje staat bekend vanwege de struisvogelfarms en de krokodillen- en  cheetahfarm die men kan bezoeken. Oudtshoorn was tussen 1900 en 1950 een zeer welvarend dorp vanwege de struisvogelveren die tussen 1900 en 1950 verkocht werden aan de rijken.


Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Oudtshoorn zijn de  Cango Caves (grotten). De grotten zijn dagelijks geopend voor korte tours van circa 60 minuten waarbij je zes kamers met stalagmieten en stalactieten bezoekt. Wil je op avontuurlijke wijze de grotten in de avond bezoeken? Kies dan voor een avonturentour van 90 minuten en kruip samen met jouw tourguide door nauwe gangen om de verborgen plekjes van de grot te bewonderen.


Als natuurliefhebber mag een tocht over de Prince Albert Swartbergpas niet ontbreken tijdens jouw Zuid-Afrika avontuur. Dit is een van de meest schilderachtige (niet geasfalteerde) passen ter wereld met eindeloze vergezichten over de Karoo.


Oudtshoorn - Cango Caves