Gansbaai

Gansbaai is een vissersdorpje gelegen in de West-Kaap van Zuid-Afrika aan de Atlantsiche Oceaan. Vanuit het plaatsje heb je uitzicht over Walkers Bay. Naast de drukte van de stad kun je er heerlijk ontspannen en je terugtrekken in de natuur van deze prachtige omgeving.

De kust wordt gekenmerkt door kliffen en grotten van de Kelders. Je kunt hier genieten van adembenemende uitzichten over de oceaan en prachtige stranden van onder andere Pearly Beach. Een hoogtepunt van je verblijf is het jaarlijkse spel van de walvissen dat zich hier afspeelt tussen april en oktober. Maar ook buiten deze periode biedt de omgeving je tal van mogelijkheden. 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de pinguinkolonie op Dyer Island waar ook tal van andere zeevogels leven. Ook Geyser Rock is een echte aanrader om te bezoeken, hier leeft een kolonie van zo'n 30.000 Kaapse pelsrobben. De baai tussen deze eilanden is de ideale plek voor de Grote Witte Haai die elk jaar grote getallen bezoekers van over de hele wereld trekt. 

Wanneer je wat meer het binnenland in trekt wordt de omgeving gekenmerkt door fynbos. Een fauna die alleen in Zuid-Afrika voorkomt en dus zeker je aandacht verdient. Maak hier onder begeleiding van een gids een rit per tractor door het gebied om wat meer te weten te komen over de circa 1500 verschillende plantensoorten die hier voorkomen.

Vanuit Gansbaai kun je tal van excursies ondernemen. Denk hierbij aan boottochten of shark cage diving. Of maak een dagtocht naar Hermanus, Stanford en Cape Agulhas.