Cullinan

Het charmante mijndorpje Cullinan ligt op circa 1,5 uur rijden van de luchthaven van Johannesburg. Vele reizigers starten dan ook hun rondreis door Zuid-Afrika in Cullinan.
Het dorpje heeft bekendheid gewonnen dankzij de vondst van de Cullinan-diamant: de grootste diamant ter wereld. Het originele exemplaar, genaamd ‘Great Star of Africa’ vind je niet meer in Cullinan aangezien deze cadeau is gedaan aan het Engelse koningshuis. Erg interessant is de tour die je kunt boeken bij de Cullinan Diamond Mine.
De tours kosten circa 100 Rand p.p. en starten bij het informatiecentrum waar een film wordt vertoond. Vervolgens ga je onder begeleiding van een ervaren gids een wandeling maken over het terrein van de mijn. In het museum kun je een replica van de ‘Great Star of Africa’ bezichtigen en heb je in het bijbehorende winkeltje de mogelijkheid om prachtige sieraden te kopen. In het historische dorpje vind je mijnwerkhuisjes, kantoren en kerken die sinds de bouw in 1900 bewaard zijn gebleven.
Zo vind je in het dorp ook het McHardy House welke in 1903 gebouwd werd voor de eerste manager van de mijn. Tot 1984 woonden twee dochters van de McHardy nog in het huis. Na de dood van de dochters werd het huis omgedoopt tot museum, de inrichting is nog veelal onveranderd gebleven vanaf 1903. Let wel op dat het museum dagelijks geopend is van 10:00 tot 15:00 behalve op dinsdag.


Fly Drive Zuid Afrika