Van safari naar parelwitte stranden

Avatar Reisspecialist Ad de Wit | 21 Apr 2020

Tsavo East National Park

Tot slot het derde en laatste wildpark van deze reis, Tsavo East National Park. Tsavo National Park wordt verdeeld in twee (East en West) door het spoor van Mombasa naar het centrum van Kenia. Tsavo East National Park is een van de oudste en grootste nationale parken van Kenia. Tsavo East is gelegen nabij de plaats Voi. Tijdens een prachtige middag safari door dit park heb ik kennis mogen maken met dit park. Hierbij enkele hoogtepunten op een rijtje:

  1. Yatta Plateau

Het grootste deel van het park bestaat uit grasland en savanne. Een bekende bezienswaardigheid is het Yatta Plateau. Dit plateau is gevormd door vulkanische activiteit en is de oudste en langste lavastroom ter wereld. Het uitzicht vanaf dit plateau is fenomenaal!

  1. Mudanda Rock

Een van de bekendste plekken in Tsavo East is Mudanda Rock. Deze rotsberg is circa 1,6 kilometer lang. Vanaf Mudanda Rock heb je een prachtig uitzicht over de natuurlijke dam en weidse omgeving. In het droge seizoen komen olifanten hier massaal op af om te drinken. Verlies ook zeker het struikgewas niet uit het oog, de kans dat je hier een luipaard spot is het grootst.

Kenia - Tsavo East

  1. Galana River

De twee rivieren Athi en Tsavo komen samen in Tsavo East en vormen zo de Galana River. De Lugard Falls eindigen in deze rivier, maar laat je niet misleiden door deze naam, de Falls is namelijk geen waterval maar een stroomversnelling. De perfecte plek voor het spotten van krokodillen en nijlpaarden.

  1. Dika vlaktes

De eindeloze savana van Tsavo East. Bekende dieren zijn de honderden rode olifanten en de Tsavo leeuwen. Kenmerkend voor de leeuwen is dat de mannetjes bijna geen manen hebben.

  1. Aruba dam

De Aruba Dam is gebouwd over de Voi River. Aan de oevers van deze dam is de Aruba Lodge gelegen. De verschillende drinkplaatsen trekken veel dieren aan, waaronder de buffels, leeuwen, olifanten en antilopen. De savanne graslanden maken het spotten naar wild ook erg prettig.

Kenia - Voi Safari Lodge

Accommodatietip: Voi Safari Lodge

Zuidkust Mombasa

Na terugkomst in Mombasa stonden er vele hotelbezoeken op het programma. Het kaliber hotels is in het zuiden naar mijn mening kwalitatief beter dan in het noorden. Je kunt hier dan ook heerlijk genieten van de rust en heeft de keuze uit relaxen aan het zwembad of op het witte zandstrand. Mombasa wordt gekenmerkt door de prachtige witte stranden, wuivende palmen en een turkooizen zee. Langs de horizon kun je enkele traditionele dhow bootjes voorbij zien trekken en lopen de kamelen over het strand. De hagelwitte zeilen steken scherp af tegen de blauwe lucht. Je verblijft hier in een bijzonder beach resort, pal aan het witte strand. Het goedlachse personeel is hier super vriendelijk en legt je compleet in de watten. Kortom, genieten!

Weetje: Vervoer in Kenia ‘matatu’ (busjes) & ‘botabota’ (Chinese motoren)

Tevens kun je hier tal van activiteiten ondernemen. Vanuit Mombasa is een tochtje per Dhow zeker een aanrader. Na het ontbijt vertrek je om 07.15 uur naar de haven voor het tochtje met de Dhow. Na een rit van anderhalf uur waarvan laatste 35 minuten over de dan al bekende zandwegen kom je aan in de haven. Vanuit hier vertrekt de Dhow de Indische Oceaan op. Tijdens de boottocht heb je de mogelijkheid het koraalrif te bewonderen tijdens een snorkeltocht. Na een korte break vaart de boot verder naar een prachtig wit strandje. Hier kun je luieren op het dek van de boot, een bezoek aan het strandje of een tweede snorkelsessie. Na alle “inspanningen” staan er een aantal visgerechten op het menu. Tijdens de lunch kun je genieten van heerlijke vissnacks, gefrituurde kokos, krab, vis, rijst en de welbekende Chapati (plat brood). Met heerlijk vers fruit als dessert. Vervolgens bestaat er de mogelijkheid heerlijk tot rust te komen bij het zwembad of een excursie te maken over het eiland en meer te leren over de Swahili bevolking. Wasini Island is ongeveer 5 kilometer lang en 1 kilometer breed. Vervolgens vaart de Dhow terug naar de haven en rond 17:00 uur ben je dan weer terug in het hotel.

Kenia - Mombasa Dhow

Accommodatietip: Baobab Beach Resort & Spa

Kortom een prachtige reis waar ik vele indrukken heb opgedaan en je graag uit eigen ervaring informeer over de safarimogelijkheden en verschillende accommodaties. Voor meer informatie kun je contact opnemen of je kunt een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.