Top 5 safari's in Zuid-Afrika

Avatar Reisspecialist Ad de Wit | 19 May 2020

In een van onze eerdere blogs heb je al kunnen ervaren hoe een online safari is. Onze reisspecialist Floor heeft jullie meegenomen naar de prachtige savanne van Afrika waar je verschillende wilde dieren hebt kunnen spotten. In deze blog ga ik jullie onze top 5 van safariparken laten zien. Wanneer je een reis hebt geboekt naar Zuid-Afrika kunnen safari’s natuurlijk niet uitblijven. Het doel is om de Big 5 te spotten en te zien hoe deze dieren in het wild leven. Er zijn veel verschillende safariparken in Zuid-Afrika en Best of Travel heeft er een paar op een rijtje gezet.

  1. Sabi Sands Game Reserve

In het zuidwestelijke puntje van het bekende Kruger National Park bevindt zich Sabi Sands Game Reserve. Dit vinden wij misschien wel het mooiste Game Reserve in Zuid-Afrika. Ook staat dit park bekend om de luxe lodges, hier kan je genieten van alle luxe faciliteiten en de prachtige natuur. Het park grenst aan het Kruger Park en in 1993 is het hek tussen beide parken weggehaald zodat het wild vrij rond kan lopen. Door de grote dichtheid van het wild is de kans zeer groot dat je hier de Big 5 in een dag ziet, ook kom je gegarandeerd luipaarden tegen.

Sabi Sands blog

  1. Madikwe Game Reserve

Dit reservaat is een van de minder bekende parken in Zuid-Afrika en vind je helemaal in het noorden van het land op de grens met Botswana. Deze verborgen parel heeft veel wild te bieden en dit is ook een plek waar je de wilde hond kan spotten. Omdat dit park niet zo bekend is als andere parken, is dit een van de best beschermde parken van Afrika. Dit park heeft ook veel mooie lodges te bieden die zich in een malariavrije zone bevinden wat perfect is voor families. In dit park kan je uitsluitend deelnemen aan georganiseerde game drives in open wagens.

Madikwe Blogs

  1. Hluhluwe Imfolozi Park

Dit prachtige park vind je aan de oost kant van Zuid-Afrika en is het oudste wildnatuurpark van het land. Dit park is opgericht ter bescherming van de neushoorn. Ook hier kun je natuurlijk de Big 5 spotten en leven er ook grote groepen nijlpaarden. Het park heeft een gevarieerd landschap met droge, dorre vlaktes maar ook dichte bossen. Verder heeft dit park de grootse populatie van witte en zwarte neushoorns ter wereld.

Hluhluwe Blog

  1. Kruger National Park

Dit is misschien wel het bekendste wildreservaat van Zuid-Afrika. Wanneer je aan safari’s denkt, denk je al snel aan het Krugerpark. Eind 19e eeuw werd het park opgericht en zo’n 30 jaar later werd het park opengesteld voor bezoekers en is het nu het leefgebied van veel verschillende soorten zoogdieren en vogelsoorten. Dit is de plek waar je roofdieren kunt zien jagen en het prooi ziet grazen. Wanneer je dus de kans hebt om naar Zuid-Afrika te gaan, moet je zeker een bezoek brengen aan het Krugerpark. Je kan er voor kiezen om met een georganiseerde game drive mee te gaan waarbij je veel informatie krijgt van een ervaren ranger, maar je kan ook met je eigen huurauto op pad gaan en kijken of je Simba tegenkomt.

Kruger blogs

  1. Entabeni Game Reserve

Entabeni Game Reserve vind je in het noorden van Zuid-Afrika in de Waterberg regio in de buurt van Johannesburg. Dit wildreservaat is wat minder bekend dan de parken hierboven genoemd maar zeker niet minder mooi. Ook dit park ligt in een malariavrije zone en heeft veel afwisselende natuur. Het park is in twee delen op te splitsen en deze delen hebben allebei een andere ingang. Het verschil in hoogte tussen deze delen is meer dan 500 meter en in het hogere deel zie je vooral rosten, open vlaktes en de Entabeni Mountain. In het lagere deel vind je vooral gras vlaktes en bossen. Entabeni is een park met een hek dus de kans is groot dat je tijdens een game drive genoeg wild te zien krijgt.

Entabeni Blog