Reizen door Zuid-Afrika in een internationaal gezelschap

Avatar Reisspecialist Ad de Wit | 26 Aug 2020

Graag blik ik terug op één van mijn mooiste reiservaringen tot nu toe. Drie jaar geleden ben ik afgereisd naar Zuid-Afrika en heb ik een prachtige rondreis gemaakt. Mede omdat ik dagelijks in contact ben met onze lokale agentschappen en reizen samenstel naar onder andere Zuid-Afrika, was dit een waardevolle toevoeging aan mijn kennis. Graag vertel ik je meer over mijn eerste ervaring.

Al sinds 2015 ben ik werkzaam op het kantoor in Veghel en bied ik maatwerkreizen aan naar onder andere Zuid-Afrika. Hierdoor had ik voorafgaand aan mijn reis in 2017 al veel kennis over het land en wat men hier kan ondernemen. Ik stapte dus met voldoende voorkennis en veel enthousiasme het vliegtuig in. Op eigen gelegenheid vloog ik via Frankfurt naar Johannesburg waar ik de volgende ochtend de rest van mijn medereizigers ontmoette. Met een internationaal gezelschap reisde ik in drie weken van Johannesburg naar Kaapstad en heb ik het gehele land doorkruist.

Panorama Route - Gods Window

Diversiteit

Het eerste waar je aan denkt bij Zuid-Afrika is, safari. Maar tijdens mijn reis kwam ik er al snel achter dat dit niet het enige was wat het land zo mooi maakt. Ze noemen Zuid-Afrika ook niet voor niets ‘’De wereld in één land’’. Safari is natuurlijk een essentieel onderdeel van een reis naar Zuid-Afrika. Maar wat heeft het land mij verrast! Allereerst de samensmelting van verschillende culturen wat het land zo divers maakt. Ook de rijke geschiedenis, waar onder andere onze voorouders een grote rol in hebben gespeeld, heeft enorm mijn interesse gewekt tijdens de reis. Maar ook de diversiteit aan prachtige landschappen hebben mij verwonderd.

Majestueuze bergen

Naast de vele natuurparken ben ik erg geraakt door de prachtige Drakensbergen. Zo vind je in de Noordelijke Drakensbergen de Panorama Route, welke gelegen is tegen het Kruger National Park. Hier kun je genieten van prachtige vergezichten zoals de Drie Rondavels en Gods Window. Ook kan je de erosiegaten bewonderen bij Bourke’s Luck Potholes. In het zuiden grenzen de Drakensbergen aan Lesotho. Hier heb ik genoten van een aantal stevige wandelingen met prachtige vergezichten en een bezoek aan de rotstekeningen van de San Bevolking.

Panorama Route - Drie RondavelsZuid-Afrika - Drakensberg - Uitzicht - Pose

Internationaal reisgezelschap

De reis werd uitgevoerd door Nomad Adventure Tours in een heuze Adventure Truck met comfortabele busstoelen, lockers voor de bagage en uitrusting voor de reis. Een verblijf is mogelijk in koepeltenten of accommodaties. De uitvoering van de reis is hetzelfde voor beide verblijven en afhankelijk van het aantal reizigers zal de groep bestaan uit een mix van deze verblijven. Reizigers komen van over de gehele wereld, gedurende mijn reis heb ik kennis gemaakt met reizigers uit Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Australië. De voertaal is Engels en afhankelijk van de gids is ook Zuid-Afrikaans of Duits mogelijk. Op een reis gaan een chauffeur, gids en kok mee, het kan zijn dat de gids ook tevens fungeert als kok.

Zuid-Afrikaanse sferen

Wat mijn reis extra bijzonder maakte was de gezellige groep waarmee ik de reis maakte. Het is immers leuker om samen herinneringen te maken dan in je eentje.  Daarnaast voelde ik mij erg welkom en bevoorrecht om dit prachtige land te ontdekken. Zuid-Afrika heeft een plekje in mijn hart veroverd en zal mij zeker nog eens terugzien. Één van de momenten die mij altijd zal bijblijven is de prachtige zonsondergang tijdens de boottocht over het St. Lucia meer. De foto zegt genoeg.

St. Lucia - Zonsondergang boottocht

Iedere dag weer mag ik mensen verblijden met een mooie op maat gemaakte reis naar Zuid-Afrika en hen informeren over de mooiste plekjes. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en samen met mij jouw droomreis samenstellen? Neem dan contact met mij op of maak een afspraak.