Op bezoek bij de traditionele Masai

Avatar Reisspecialist Ad de Wit | 14 Apr 2020

Een bezoek aan een traditioneel Masai dorp mag natuurlijk niet ontbreken tijdens mijn reis. Het oorspronkelijke leefgebied van de Masai is van Amboseli National Park tot aan Masai Mara. Vandaag de dag is dit gebied beperkt tot een klein gebied net buiten het park. Na een prachtige openingsdans en een warm welkom maakten we kennis met het gebruik van de verschillende soorten medicijnen, het maken van vuur en hebben we een woning bezocht. We leren meer over de leefwijze van de bevolking. De mannen jagen en zorgen voor het vee en de vrouwen koken en zorgen voor de kinderen. Het vee was gedurende ons bezoek in november naar Tanzania in verband met de droogte in Kenia. De bevolking heeft in deze periode van het jaar weinig voedsel. Zij leven voornamelijk van het bloed van geiten, schapen en koeien, melk, maïs en vlees.

Kenia - Masaai dorp

Leestip: “Corina Hoffman de Blanke Masai”

Weetje: De Masai zijn de oorspronkelijke bewoners van Kenia. Zij zijn verantwoordelijk voor het overgrote deel van de benamingen voor de steden en parken. Amboseli betekent bijvoorbeeld droog/stoffig.

Taita Hills Wildlife Sanctuary

Voor een bezoek aan Taita Hills rijden we over de oorspronkelijke grens van Kenia, dit voormalige niemandsland is nu bij Kenia getrokken en de grens met Tanzania is tien kilometer.

Kenia - Taita Hills

Taita Hills Wildlife Sanctuary is een klein privéreservaat gelegen in de laaglanden rond de Taita Hills. Het park grenst aan Tsavo West National Park en wordt gekenmerkt door open graslanden en savanne boslanden. Deze omgeving biedt leefruimte aan leeuwen, luipaarden, olifanten, gazelles, buffels, zebra’s en tientallen andere soorten wild. Tijdens een avontuurlijke middag game drive met afsluitende sundowner hebben we dit prachtige park mogen ontdekken. Bovenop een heuvel stond een dans/zanggroep voor ons klaar en werd er gezorgd voor een aantal heerlijke hapjes en een drankje. Kortom wederom een prachtige safaribeleving!

Kenia - Op Safari

Accommodatietip: Sarova Salt Lick Lodge

Weetje: Swahili (half Afrikaans half Arabisch) is de moedertaal van Kenia maar Engels is de voertaal. Kenia is een kolonie geweest van Groot-Brittannië. De Britten hebben hier vele plantages opgericht welke later zijn overgenomen door investeerders. Zo is Central Kenia (Nairobi en omgeving) bekend vanwege haar koffie- en theeplantages, maar ook de vele ananas- en sisal plantages.

Benieuwd naar de afsluiting van mijn reis? Lees dan ook deel 3 van mijn reisverslag!