Kenia; Afrika in één land

Avatar Reisspecialist Ad de Wit | 09 Apr 2020

Jambo!

Savannevlaktes, rif valleien, mosgroene regenwouden, enorme bergen en een grote verscheidenheid aan wild. Tijdens mijn studiereis door Kenia heb ik een prachtig deel van Kenia mogen bezoeken en heb ik de ultieme combinatie van safari en strand mogen ervaren. Want zeg nou eerlijk. Wat is er nu beter dan een aantal intensieve dagen safari combineren met heerlijk ontspannen aan de hagelwitte zandstranden van Mombasa? Extra leuk is dat ik tijdens mijn studiereis niet één maar drie(!) safariparken heb bezocht. Ik heb in drie prachtige gebieden veel wild gespot, wat een beleving!

Noordkust Kenia

Bij aankomst in Mombasa met de nieuwste TUI Dreamliner stonden lokale cameraploegen ons op te wachten. Een warm onthaal met een gift en heerlijke kokosnoot. Na de grenscontrole en het regelen van het visum begon onze eerste rit door Kenia. Op naar het eerste hotel! Na een kennismaking en een aantal hotelbezoeken werd de avond afgesloten met een heerlijk diner op de Karibu Dhow.

Accommodatietip: Severin Sea Lodge

Kenia - Severin Sea Lodge

Weetje: China investeert heel veel in Kenia (en andere Afrikaanse landen). Zo is er naast het SGR treinstation, een nieuwe weg aangelegd naar de westkant van Mombasa. Hiermee zijn de luchthaven, de wildparken en het treinstation beter te bereiken. In de nabije toekomst wordt er tevens een brug gebouwd naar het zuiden van Mombasa. Hiermee kan de drukte van de stad Mombasa worden vermeden.

Amboseli National Park

Vandaag is het dan zover. We gaan op safari! Iedere reiziger pakt zijn tas en vertrekt per minibus naar de wildparken. In ons geval stond een vertrek om 06:00 uur gepland per bus naar het SGR treinstation. Per Fast Class reizen we van Mombasa naar Emali waar we het begin van de middag aankomen. Vervolgens gaan we per safaribus naar Amboseli, deze achtpersoonsbusjes zijn ingericht met twee maal een driezits en twee losse stoelen. Na een overheerlijke lunch in de accommodatie wordt de gehele verdere middag besteedt aan een avontuurlijke safari in het park.

Amboseli National Park, het ultieme park voor de echte natuurliefhebber. Het park wordt beschouwd als een van ’s werelds mooiste wildparken. Je ervaart de dieren in hun eigen leefomgeving en je hebt de gelegenheid een bezoek te brengen aan een traditionele Maasai stam. Met de Kilimanjaro op de achtergrond is een safari in dit park een echte unieke ervaring. Heerlijk gevoel om weer terug op safari te zijn. Back in Africa! ❤ home sweet home.

Kenia - Amboseli National Park

Het park staat bekend om het spectaculaire uitzicht op de Kilimanjaro en de grote verscheidenheid aan wild en de grote kuddes olifanten. Deze foto neemt mij weer terug naar die prachtige safaribeleving! Aan het einde van de safari steekt een grote kudde de weg over met een prachtige zonsondergang op de achtergrond.

Voor wie geen bezoek brengt aan Lake Nakuru is Amboseli National park ook uitermate geschikt voor het spotten van flamingo’s. Daarnaast zijn er dit park vele soorten Acacia te vinden. Acacia bomen kunnen zo’n zes tot acht meter hoog worden waar andere soorten aan de grond blijven in de vorm van een struik.  Acacia’s zijn erg kenmerkend voor de Afrikaanse vlaktes.

Accommodatietip: Amboseli Sopa Lodge

Kenia - Amboseli Sopa Lodge

Benieuwd naar het vervolg van mijn reis? Lees dan ook deel 2 & 3 van mijn reisverslag!