New York; The City That Never Sleeps

Avatar Reisspecialist Ad de Wit | 08 Apr 2020

Wie droomt er nu niet van een reis naar New York City? Ook ik droomde hiervan en afgelopen november mocht ik op studiereis naar deze prachtige stad. Ik noem mijn ervaring ook wel de 72 uur van New York en graag informeer ik je over mijn bevindingen.

New York is eigenlijk het gehele jaar door goed te bezoeken. Natuurlijk is de periode waarin je reist wel van invloed op het weer dat je kunt verwachten. In de maanden mei tot september variëren de temperaturen tussen de 20 en 30 graden. En in de maanden oktober tot april van 20 graden tot extreme kou tot onder het vriespunt. Tijdens mijn 3 dagen New York heb ik temperaturen gehad van +16, +4 & -4 graden Celsius. Het weer is over het algemeen vergelijkbaar met hier in Nederland dus ook de kledingkeuze kan hierop worden gebaseerd.

New York kent drie aanvlieghavens (John F Kennedy, La Guardia & Newark). Afhankelijk van de door jou geselecteerde vlucht kom je hier aan en kun je per taxi, metro of privétransfer naar jouw accommodatie worden gebracht.

New York City - Skyline Manhattan Hoboken

Buiten de gebaande paden

Voor wie denkt aan New York, denkt natuurlijk meteen aan het iconische Vrijheidsbeeld, de drukte op Times Square en de impact van het 9/11 Memorial. En natuurlijk mag je deze bezienswaardigheden ook niet overslaan tijdens je bezoek aan New York. Maar er is zoveel meer dat deze stad te bieden heeft. Door middel van het gestroomlijnde metronetwerk begeef je je eenvoudig door de stad naar je gewenste bestemming. Zo reis je bijvoorbeeld per metro in 10 minuten van hartje Manhattan naar Hoboken in New Jersey. Hoboken is een opkomende wijk en ligt aan de overkant van de Hudson rivier. Veel New Yorkers trekken naar deze stad. Tijdens een wandeling door Hoboken hebben we de rust ervaren van het dagelijks leven. Op zo’n korte afstand van het bruisende New York wat 24/7 doorgaat, is dit een ideale locatie om te verblijven. Het kent tevens een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan vanaf de Hudson River Waterfront Walkway. Zo krijg je een goede indruk van de stad New York.

New York City - Top of the Rock

Indruk

De stad kent natuurlijk vele gezichten en tijdens een bezoek doe je vele indrukken op. Maar wat zeker meegegeven moet worden is het verhaal van 9/11. Misschien wat voor de hand liggend, maar de tour met een gids is een absolute aanrader. De elementen die worden besproken zoals de Trinity Church, het eerste slachtoffer Father Judge en het metrostation en alle onbekende verhalen of achterliggende gedachtes zijn erg belangrijk. Maar ook de vele bomen om de gedenkplaatsen heen die staan, als teken van de omvang van de gebouwen en natuurlijk één boom in het bijzonder de Survivor Tree, de boom die de aanslag tussen het puin heeft overleefd. De boom die staat voor overleving, veerkracht en wedergeboorte. Kortom, dit mag je niet overslaan.New York City - 9/11 Memorial

Accommodatietip

De keuze aan accommodaties is denk ik bijna nergens zo groot als in New York. Afhankelijk van wat je persoonlijke voorkeur is kun je verblijven centraal gelegen in Manhattan of op een locatie gelegen net buiten de stad. Tijdens mijn reis heb ik twee verschillende plekken ervaren met ieder hun voordelen. Het RUI Palace Times Square is gelegen nabij Times Square. Heerlijk om nog vóór het ontbijt, als je dan toch wakker bent door de jetlag, het hotel uit te lopen en met de meute richting Times Square te lopen. Ook de kamers en voorzieningen van het RUI Palace Hotel laten niets te wensen over. De kamers zijn ruim en voorzien van een heerlijk bed en prachtige badkamer. Het hotel heeft 29 verdiepingen en beschikt over een ontbijtrestaurant en À la carte restaurant. Naast de bekende ‘grap en go’ is dit dus voor ons Nederlands ideaal om de dag te beginnen/eindigen. Een bezoek aan Top of the Rock van het Rockefeller Center, een fietstocht door Central Park, een show bijwonen op Broadway. Het zijn allemaal stuk voor stuk kleine dromen die uitkomen tijdens een bezoek aan New York.

New York City - RIU Plaza Times Square

Ik heb enorm genoten van mijn ontmoeting met New York en kijk ernaar uit weer terug te gaan. De stad heeft een plekje in mijn hart gestolen en ik help je graag bij het uitstippelen van jouw citytrip! Neem hier contact op.