Maak ook een traditionele roadtrip door West-Amerika

Avatar Reisspecialist Ad de Wit | 24 Aug 2020

Nadat de keuze is gevallen om een reis te maken door West-Amerika is het tijd om je te verdiepen in de bestemming. Dit kan middels informatie die online te vinden is, ervaringen binnen je familie- en kennissenkring of door telefonisch of persoonlijk contact op te nemen met jouw reisspecialist! Maar hoe begin je het samenstellen van zo’n reis? Oneindig veel mogelijkheden, plaatsen, accommodaties en natuur.

Route bepalen

Bij een kennismakingsgesprek gaan onze specialisten in op kennis die je zelf al hebt vergaard of het beeld dat je hebt geschetst van jouw bestemming. Aan de hand van die wensen heeft onze specialist een uitstekend beeld van het type reiziger en welke mogelijkheden bij jou passen. Vervolgens spreken wij graag uit eigen ervaring welke plekken wij als specialist bezocht hebben of welke plekken erg populair zijn onder onze andere reizigers. Natuurlijk houden wij hier ook nauw de trends en actuele ontwikkelingen in de gaten.

Los Angeles

Afhankelijk van de reisduur worden er een aantal voorbeeldroutes besproken. Zorg dat rijafstanden niet te lang worden, hiermee voorkom je stress op vakantie. In overleg met jou kiezen we de best passende plekjes voor je uit. Een locatie midden in de stad, aan het strand of op een rustige plek net buiten de stad. Het is allemaal mogelijk. Wat het erg goed doet is een leuke afwisseling van locaties, maar ook van type accommodaties. Persoonlijk gaat mijn voorkeur vaak uit naar een mix van 3 en 4 sterren accommodaties, van motels tot hotels in ketens als Quality Inns en Best Western. Maar ook de leuke kleinschalige lokale hotels zijn af en toe pareltjes die niet mogen ontbreken in jouw reis.

Wat het erg goed doet is een traditionele rondreis door West-Amerika met als hoogtepunten de steden San Francisco, Los Angeles en Las Vegas. Maar ook de vele mooie canyons en andere natuurparken doen het erg goed, zo mag de Grand Canyon en Yosemite National Park zeker niet ontbreken aan jouw reis. Wat ook erg leuk is om New York City te combineren met jouw reis door West-Amerika middels een stop-over. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de reisduur van jouw reis.

Grand Canyon

Excursies

Wij adviseren ook om jouw reis aan te kleden met enkele excursies. Zo dien je te allen tijde voorafgaand aan jouw reis de gevangenis Alcatraz in San Francisco en de Antelope Canyon Tour in Page te reserveren. Ook kunnen wij je voorzien van enkele leuke trails die je op eigen gelegenheid kan wandelen in de nationale parken.

Reis je voor de 2e, 3e of misschien al 4e keer door Amerika? Wijk dan af van de traditionele route en bezoek plekken buiten de gebaande paden. Bezoek bijvoorbeeld Yellowstone National Park en de Rocky Mountains, New Orleans en Memphis of Boston en Cape Cod. Kortom eindeloos veel mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op met onze reisspecialisten en wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Yosemith N.P